Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
milennyc написа:То това е проблема на "главата" тя симулира тези 12в. Аз съм с ИНПА кабел и си показва 13,8В. И нямам проблем с кодирането.
Не е от главата, от версията на DIS е.Докато бях с чиста версия 44 нямаше такива екстри в програмата.В по-новите версии вече го има.
Явно са се сетили, че много коли не могат да запалят след продължителна диагностика

jomby написа:Мad_presley решението ти е гараж и зарядно, то това им е целта, да включваш винаги допълнителен източник за подсигуряване против сакатлъци.
А относно темата, ти е ясно защо е тук предполагам, но нищо не пречи да пуснеш препратка в твоята част.
Мислех си за някакъв софтуерен мод и съм сигурен, че такъв има, но за сега не съм го открил

А къде е темата, не е важно по-важното е, че я има.Който търси намира

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Аз в момента ползвам EasyDIS44 English и 44+56 на Руски. С кабела от склад66. Все си ми показва 13,8V при кодирането. А понеже се познавам с колегата Стоян. Той казва че е не вузможно да е 13,8V реални. А тези стойности главата ги "подава". А определено той е на ти с кабелите.....
п.п А аз иначе имам Т-модове на Фистър. Така и не разбрах кой за какво е. Понеже има верси който не могат да кодират. А това зависи точно с кой Т-мод си ....
п.п А аз иначе имам Т-модове на Фистър. Така и не разбрах кой за какво е. Понеже има верси който не могат да кодират. А това зависи точно с кой Т-мод си ....
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
milennyc написа:п.п А аз иначе имам Т-модове на Фистър. Така и не разбрах кой за какво е. Понеже има верси който не могат да кодират. А това зависи точно с кой Т-мод си ....
Ако ги споделиш тези TMode файлове (transparent mode) с нас, много ще те обичам

- milennyc
-
-
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
Здравейте колеги,
мога ли с BMW INPA 5.03 да разбера реалните километри на бмв е46 . Знам, че ако са променени кадърно няма как да разбера, но въпроса ми е по-скоро има ли такава функция за четене в ИНПАТА.
Благодаря предварително!
мога ли с BMW INPA 5.03 да разбера реалните километри на бмв е46 . Знам, че ако са променени кадърно няма как да разбера, но въпроса ми е по-скоро има ли такава функция за четене в ИНПАТА.
Благодаря предварително!
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ако са пипнати от някои които разбира поне малко - НЕ, ако имаш точка между големите километри и дневния колиметраж - ДА, значи този които е променял километрите не ги е променил както трябва.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
Проблем ... преди малко бях в колата и тествах за пръв път ДИС-а барабар с кабела. Резултата е следния :
Цъкам на Diagnosis:
Избирам си модела на колата и съкам зеления тръгълник надясно и се появява следното:
Цъкам ОК, защото друго нямам и следва това:
Това, което правя е следното:
1. Пъхам кабела в буксата и лаптопа
2. Давам на контакт (пробвах и със запален двигател)
3. Пускам ifhserv.exe
4. Пускам Diagnostic Head Emulator, давам му Run
5. Пускам виртуалната машина и ДИС се стартира.
6. Във Head emulator-a пише Connected и в ifhserv виждам IP-то, което съм настроил.
Къде бъркам?
Не мога да влезя и в Car memory:

Цъкам на Diagnosis:

Избирам си модела на колата и съкам зеления тръгълник надясно и се появява следното:

Цъкам ОК, защото друго нямам и следва това:

Това, което правя е следното:
1. Пъхам кабела в буксата и лаптопа
2. Давам на контакт (пробвах и със запален двигател)
3. Пускам ifhserv.exe
4. Пускам Diagnostic Head Emulator, давам му Run
5. Пускам виртуалната машина и ДИС се стартира.
6. Във Head emulator-a пише Connected и в ifhserv виждам IP-то, което съм настроил.
Къде бъркам?
Не мога да влезя и в Car memory:

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Wolfen написа:Проблем ...
С какъв кабел си, с ADS ли е или е този от склада?
По първата грешка, така е нормално при версия 55 и нагоре, трябва си зарядно.Инсталирай си чиста версия 44 и няма д го имаш този проблем.Аз лично не виждам разлика в диагностиката за по-старите коли като Е39 и Е46 м/у v44 и v55.
По втория въпрос с четенето на IVN от ZCS/FA, и аз се боря с този проблем в момента.Пробвах с Т-модовете, но нищо не става.Всичко друго си работи, само влизането в Car Memory ми е проблем.
Ако намеря решение, ще пиша

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
Ползвам кабел 1 към 1 като от първата страница на темата. В началото инсталирам в44 от EasyDIS-base-44-v1.0.nrg имидж и като го инсталирам Diagnosis и Coding/Program не са ми активни ....
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Wolfen написа:Ползвам кабел 1 към 1 като от първата страница на темата. В началото инсталирам в44 от EasyDIS-base-44-v1.0.nrg имидж и като го инсталирам Diagnosis и Coding/Program не са ми активни ....
Естествено, че няма да работят Diagnosis и Coding/Rogram.Докато не инсталираш GT1_v44_programs или модната версия на DIS55_Programs_US, няма как да тръгнат

- Wolfen
- старши ентусиаст
-
mad_presley написа:Wolfen написа:Ползвам кабел 1 към 1 като от първата страница на темата. В началото инсталирам в44 от EasyDIS-base-44-v1.0.nrg имидж и като го инсталирам Diagnosis и Coding/Program не са ми активни ....
Естествено, че няма да работят Diagnosis и Coding/Rogram.Докато не инсталираш GT1_v44_programs или модната версия на DIS55_Programs_US, няма как да тръгнат
Е, да де. Аз върху тази base44 версия слагам моднатата версия 55 ... абе точно следвам инструкциите на jomby и стигам до гореспоменатите грешки.
А относно car memory ... това не е ли свързано с отключването на борд, промени в поведението на колата при заключване, отключване, запалване и т.н. .... с други думи как да направя така, че като тръгна вратите да се заключват автоматично и да се отключват като изключа двигателя?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Wolfen написа:Е, да де. Аз върху тази base44 версия слагам моднатата версия 55 ... абе точно следвам инструкциите на jomby и стигам до гореспоменатите грешки.
А относно car memory ... това не е ли свързано с отключването на борд, промени в поведението на колата при заключване, отключване, запалване и т.н. .... с други думи как да направя така, че като тръгна вратите да се заключват автоматично и да се отключват като изключа двигателя?
Недей да модваш в55, а си инсталирай чиста в44, за да ти изчезне първото съобщение за волтажа.
Car Memory e точно това, което си мислиш, да си пускаш дневни светлини, заключване, отключване......ектрички разни

- milennyc
-
-
jomby написа:Аз съм с комбиниран дис и не ми прави проблем с волтажа, 13,8в си дава на изгасен двигател.
Wolfen пиши на скайп да го мъчиме.
И при мен е 13,8