Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 Сезон III

Мнение от Зърков » 10 Яну 2016, 21:06

Здравейте! Надявам, че тук ще намеря подкрепа за решението, което съм взел, а именно да си купя така мечтаното Баварче.

Накратко за мен: взех шофьорска книжка преди около месец и половина. Преди да започна курсовете не се вълнувах много от коли, по - скоро знаех различни модели коли от обща култура, но никога не съм се вълнувал от техническите им данни и прочие. Интересът ми обаче започна, когато малко преди да започна курса се запитах какво си представям да карам след като го взема. Замислих се какво ще ми предоставя адски кеф да карам. Отговорът беше един: BMW. Не защото исках да се правя на гъзе, все пак бюджетът ми не е кой знае какъв и дори и да взема BMW то няма да е чаак толкова ефектно, колкото колите за над 15-20 хиляди лева. Не, самото чувство, че ще мога да съм притежател на BMW ме кара да се чувствам горд, дет се вика готино ще ми е като знам, че ще си разцъквам с такава готина марка кола. Започнах да чета различни неща във форума и интересът ми се разрастна значително, със всеки ден ставам все по - голям фен на марката.

Сега, разбирам, че е препоръчително в началото да си купя някаква трошка, на която да се уча и която дори и да потроша, после да не ме е яд. Ясно ми е, че задното не е за новаци, че мощните коли са за избягване в моя случай, тъй като има множество случаи за пишлемета, които карат се едно са хванали Господ за *** и се мислят за голямата работа. Моята идея за каране не е такава. Не съм и такъв човек. Наясно съм, че поемам отговорност за живота на хората, които се возят в колата ми, както и на другите участници в движението. Идеята ми не е да се правя на състезател. Идеята ми е, че ми се кара BMW и ще знам, че всички пари, които ще дам за поддръжка по него (да знам че си е соленичка поддръжката), ще са отишли за нещо, което ми харесва и съм горд че притежавам. Не ми се дават пари за Пежо, Рено и тем подобни.

Относно парите: живот и здраве ще ида на бригада в Англия и ще се прибера с 2-3 хиляди паунда, т.е. имам бюджет около 6000 лв + 1000 лева отделно заделени за регистрация и смяна на консумативи. Ако не се получи с бригадата, ще се бачка като почна университета яко.

Усещам че вече почвам да ставам скучен, но смятах за длъжно да обясня какво ми се върти в главата, за да не речете че съм поредният глупак, дето е взел книжка, и ще иска да се прави на безсмъртен, а и че парите са от "мама и тати" и мене им ми не пука за цената и поддръжката на колата, нали те ше я плащат.

Да обобщя: скоро ще съм студент и ми се кара BMW, бюджет: до 6000 лв, да речем че до 6500 ако има нещо стабилно бих се напънал да събера още пари. Ще съм ви благодарен ако ми дадете предложения за кола, откъде е добре да се купи (възнамерявам да е от някого от форума, понеже ще си е поддържал съкровището, а няма да е някой случаен дето е закърпил колата г/д колкото да я продаде), също да споделите какво мислите за решението и на базата на това което съм казал да ме посъветвате как да постъпя. От роднини и приятели подкрепа не намирам, защото не разбират защо не искам да си купя няква газка за 1000 лева и да карам нея. Ще ми излиза ли много солено колата, в София ще се придвижвам предимно с метро, понякога само с колата, най - много ще се кара извънградско и в по - малки градове, където няма задръствания.

Предпочитания: ръчна скоростна кутия, e46 (ако нр и e36 става) бензинов, че да мога да сложа газ ако събера пари, да е икономична (знам че горят много, но ако има вариянт да не ми бърка толкова много в портмонето: добре дошъл е), седан, за години и така нататък вие ще ми кажете, че не знам кое е добро и кое не е, да не се набутам с нещо уж по- ново, дето да се окаже боклук.

Благодаря предварително!

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M-coupe » 10 Яну 2016, 23:43

Много добре си се ориентирал към марката, но само да ти кажа с бмв-то, както си студент няма да ти е по-лесно, само по-забавно :mhihi: (от личен опит тва)... А като двигатели избягвай само N42B20 тоест 318i 143кс. Бих ти препоръчал 320i, но пък в крайна сметката каквото излезе читаво... недей да се хвърляш на точно определен двигател само, защото е по-мощен или колата е по-евтина. Успех :yes:
..Bayerische Motoren Werke..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Яну 2016, 0:37

Виждам, че има хора, които гледат 20ки нов внос по 7+к лева.
Ако някой има интерес, може да ми пише лично.
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 9897325120
Дано не звучи като реклама, но така и така още малко и ще я скъквам от продажба и ще си я глася, поне да се види и тук за тия, с мерака....
:yes:

Потребител
Аватар

Мнение от Зърков » 11 Яну 2016, 7:45

uCnaHeTcA написа:Виждам, че има хора, които гледат 20ки нов внос по 7+к лева.
Дано не звучи като реклама, но така и така още малко и ще я скъквам от продажба и ще си я глася, поне да се види и тук за тия, с мерака....

Мисля, че вчера гледах точно тази кола, на един съфорумник е, свалил я е на 6800. Отделно видях и други модели 320ci за по 6-7к (даже и по 5.8к, гледам бая неща са й сменени и на нея). Проблемът е, че четох тук, че ci за тея пари ще е няква каруца, вярно ли е? Радва ме адски мн този модел, супер добре изглежда като за тези пари. Какво мислите?

ЕДИТ: Уупс, сега се усетих, че е била твоята, много добро возило си имаш братле. =)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Яну 2016, 10:48

с един приятел купихме преди няколко месеца

е46 купе 325i с оригинален ///М пакет , германка БЕЗ ТОЧКА ръжда , без нито една драскотина, с черно кожено рекаро и харман кардон, ксенон, регистрирана с 19ски , coilover-и + оригиналното окачване за 7,800лв

няма missfire-и, няма нищо, единствената грешка беше едната задна сонда :D

забравих спортни изпускателни колектори и K&N панелен :lalala:

ОТ СОФИЯ , колата беше в мобилето и не е "от приятел"

па вие му правете сметка за тия 20-ски без нищо за по 7.5к :no:

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 11 Яну 2016, 13:59

Tова не е баш така- всичко е до късмет.
Когато дадена кола се е продала за такава цена автоматично цената за този модел е толкова или с % надолу ,защото тя има екстри.

Това ,че има 320 д фейс за 6000-6500лв, означава ли,че аз АКО тръгна да продавам моята трябва да й забия цена от 6500лв :mhihi:
Изображение

Всичко е късмет :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Яну 2016, 14:26

dobry46 написа:Това ,че има 320 д фейс за 6000-6500лв, означава ли,че аз АКО тръгна да продавам моята трябва да й забия цена от 6500лв :mhihi:

пусни я за 11-12 бона (колкото реално струва) да видим, кой ще я купи :roll:

dobry46 написа:Tова не е баш така- всичко е до късмет.

не съм съгласен, ама хич... малко търпение и ориентация ще свършат много добра работа

dobry46 написа:TКогато дадена кола се е продала за такава цена автоматично цената за този модел е толкова или с % надолу ,защото тя има екстри.

тук си прав, но нали караме BMW-та... екстри трябва да има... иначе "волан с педали" има чудесен за 13к чисто нов :ok:

Потребител
Аватар

Мнение от Stlkrrr » 11 Яну 2016, 14:48

Когато дадена кола се е продала за такава цена автоматично цената за този модел е толкова или с % надолу ,защото тя има екстри.

Това ,че има 320 д фейс за 6000-6500лв, означава ли,че аз АКО тръгна да продавам моята трябва да й забия цена от 6500лв :mhihi:
Изображение

Такива като тази на снимката вървят по 1500-1700 паунда...(все пак като бивш поданик на кралицата да сравним с актуални цени от острова ;) )
Пък ти си и искай 10-12 бона, може и някой да ти ги даде...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 11 Яну 2016, 15:09

Stlkrrr написа:

Изображение

Такива като тази на снимката вървят по 1500-1700 паунда...(все пак като бивш поданик на кралицата да сравним с актуални цени от острова ;) )
Пък ти си и искай 10-12 бона, може и някой да ти ги даде...

1700 паунда ли ...вчера гледах 330и купе и седан под 1000 паунда в движение с МОТ за 10 месеца...
Тука има мноого заблудени хора,които си мислят,че 11 000 могат да продадат Е46 320д на 14 чакайте...14 години!!За тези пари трябва да е меко казана перфектна и на боя и на интериор...

Една 320д госа и бола от кралството сигурно и за 600 паунда ще се купи,с докарване да стъпи на 1000 паунда от там до 11 000 са има няма 8 000лв!!
Части за Е46 320д под път и над път...има повече в моргите отколкото на пътя :D
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 11 Яну 2016, 15:20

Реалната цена няма как да й се вземе - ама реално няма и да я пусна на 6500 :mhihi:

Още дълго време няма да влезе в мобиле. :lol:
Колкото до тия 600 паунда си представям къв гроб на 150-200 к мили ще е - има 46ци в Англия и за 6-7к паунда.
Да не гледаме най - евтиното, защото евтиното илиза скъпо.

П.С. то има и Е60 за 4000 паунда , ама и същото за 14к паунда и като сметнеш всичко ................................... :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 11 Яну 2016, 15:24

dobry46 написа:Реалната цена няма как да й се вземе - ама реално няма и да я пусна на 6500 :mhihi:

почнаха оправданията

dobry46 написа:Още дълго време няма да влезе в мобиле. :lol:

виж горното

dobry46 написа:Да не гледаме най - евтиното, защото евтиното илиза скъпо.

като цяло не си схванал идеята на постовете ми/ни :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 11 Яну 2016, 15:31

dobry46 написа:Реалната цена няма как да й се вземе - ама реално няма и да я пусна на 6500 :mhihi:

Още дълго време няма да влезе в мобиле. :lol:
Колкото до тия 600 паунда си представям къв гроб на 150-200 к мили ще е - има 46ци в Англия и за 6-7к паунда.
Да не гледаме най - евтиното, защото евтиното илиза скъпо.

П.С. то има и Е60 за 4000 паунда , ама и същото за 14к паунда и като сметнеш всичко ................................... :kuku:

Дай да не си говорим наизуст само ;) ...къв гроб ще е ?Тва да не ти е Е30 6000 паунда за Е46 320д?! ...150к мили казваш,а що си мислиш,че колите които купуват тука по 7-8000 лв са на по 174 000км ако някой си го мисли значи гоуема будала ...
ИМА и такива но НЕ 320д!

И като казваш 46ци май не са 320д а по-скоро 330ки ;)

Ама ти и за 8000 я пусни :yes: аз поне не мога да кажа,кой колко пари иска за неговото си (обаче мога да преценя кое колко струва),преди година и малко,като пуснах моята за 9 с пълна сервизна история от 0 и в Германия и в България - скъпа била с гуми за 1.5к чисто нови и летни и зимни ама буквално на месеци от магазина с гаранциите,свещи,масла,дискове отпред и отзад,демпферна на 1 год ОЕМска,нови задни аморт и т.н (чак си имам и фактурите за частите)...сега се убиха да купуват 1000лв надолу ,а форума се наводни с няма такива безумни теми..от сорта "Ще ми се да знам" :banghead: :ranting: и на мен ми се ще да знам,защо си вярвате ,че кола на 12 год която не блести с нищо може да струва безумни пари освен ако не е под 100 000км ,но такива в БГ може би (да не кажа 100%) няма...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 11 Яну 2016, 15:36

vicho написа:като цяло не си схванал идеята на постовете ми/ни :)

Искате да вземете на момчето колата за без пари? :dunno: :mrgreen:

46-ци поевтиняха - свиквайте!
Следват 90-ките и така нататък :mhihi: кръговрата на скрапа :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 11 Яну 2016, 15:41

Зърков написа:
uCnaHeTcA написа:Виждам, че има хора, които гледат 20ки нов внос по 7+к лева.

Мисля, че вчера гледах точно тази кола, на един съфорумник е, свалил я е на 6800. Отделно видях и други модели 320ci за по 6-7к (даже и по 5.8к, гледам бая неща са й сменени и на нея). Проблемът е, че четох тук, че ci за тея пари ще е няква каруца, вярно ли е? Радва ме адски мн този модел, супер добре изглежда като за тези пари. Какво мислите?

ЕДИТ: Уупс, сега се усетих, че е била твоята, много добро возило си имаш братле. =)

Мерси, само че не съм смъквал на 6800, дори под 7500 не съм падал :mhihi:
Вичка.. и си прав, и не си.. Знаеш, че такива от твоя пример се разграбват бързо и трябва доста да стоиш и чакаш с кеша докато излезе нещо подобно.
Второ, точно м54б25 не ми е от любимите, след като съм стоял на кантар точно с такова, но сток (няколко пъти). Виж, на б28 и б30 давам евала.
Трето, не е "вкарана с цел продажба и лев отгоре", дори като смятам, съм едни 5 цифрени суми вътре, ама не почват с 1ца :mhihi: Но това не е фактор за цената, а пазара.
Както казах, още малко ще постои и влиза за боя и мотор и толкова. Има хора, които не искат големи мотори, но след 7-8 години с нея, вече не съм от тях и филма ще е голям за проекта, това е причината за продажбата, по-лесно ще ми е готова с лев отгоре за голям мотор, но пък и емоцията ще е друга.. Те така.. :yes:
П.п. Само не знам някои хора защо намесиха Ук колите и какво общо имат те с Еу пазара? 1200 паунда за кола + 500 за докарване + ~300 за регистрации и разправии са 2000 паунда и си имате дясно е46 за 6к лева.. Що за глупост, ако няма да се ползва за проект или донор... :kuku:
П.п2 Забелязвам точно обратното - хубавите е46ци почнаха да скачат.. Лично аз, хубаво е46 330ci с м-пакети и необръщано, под 10-11к не мога да намеря, а преди май имаше :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 11 Яну 2016, 15:50

Не е имало,една от малкото хубави беше на оня синия K_Ilkov :mhihi: ,след това имаше още 1-2 максимум ,които да са фабрично леви (че тея са най-голямата рядкост) и това беше..
А намесих аз лично от УК ,защото тука почнаха да се продава 14 годиншни кошници на стотин хиляди километра дизели на по 5 цифрена сума - затова...а моя пример не беше за 1200 или нагоре стотин паунда,а вчера лично си търсех 330 (евентуално за мен си) и намерих няколко и за под 900 паунда с МОТ ,не ме вълнува,че са на по 300 000км (не мили) бензинови коли...но дори с обръщане и докарване,говоря за лично ползване ще я направя под некви 8-9 000 и ще е кукла..

Но стига с тея Е46 че са "е няма такава кола" тя не е Е30 и цените ще са надолу и надолу до един праг...че то Мини 2002 е по-скъпо от Е46 :mhihi:
За колите на "ентусиастите" - малко са тези,които ще ви разберат какво е да наливаш в кладенец и все студена вода да пиеш :mhihi:
Последна промяна Gqbriel на 11 Яну 2016, 15:54, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E46