Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i 03` ръчка
- Мечтае да кара: вече го кара
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
То тука стана само безмислени спорове и мерене на шпаги
И мене скоро ме критикуваха,че само съм питал и съм си чешел езика,ама сега си карам добро стоково самолетче и съм доволен,пък който иска да критикува да доиде да ми диша прахоляка

И мене скоро ме критикуваха,че само съм питал и съм си чешел езика,ама сега си карам добро стоково самолетче и съм доволен,пък който иска да критикува да доиде да ми диша прахоляка

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
rosendaal написа:Ама вие на щат ли сте във форума,нещо насила ви държи някой и ви кара да давате акъл или?????

Велик,голям,огромен си!Незнам откъде изкочи но

Миро - ти недей раздава тон така , дълго щеше да си търсиш ако не бяхме тея на щат...както каза колегата..

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
rosendaal написа:Ама вие на щат ли сте във форума,нещо насила ви държи някой и ви кара да давате акъл или?????
Не колега,не са на щат,но мога дате уверя,че това са едни от малкото хора тука които наистина са наясно с нещата и могат да дадат адекватен и наистина полезен съвет.....поне на мен те ми помогнаха при избора на кола и съм им много благодарен

- miroslav_r
- кандидат ентусиаст
-
Gqbriel написа:rosendaal написа:Ама вие на щат ли сте във форума,нещо насила ви държи някой и ви кара да давате акъл или?????
![]()
![]()
![]()
Велик,голям,огромен си!Незнам откъде изкочи но![]()
Миро - ти недей раздава тон така , дълго щеше да си търсиш ако не бяхме тея на щат...както каза колегата..
Изпревари ме

- rosendaal
-
-
- Кара: '74 3.0CSi
- Мечтае да кара: made by pininfarina
- Детайли за колата: винаги над 200 к.с.
Никой не е незаменим.Спокойно,форума напуснаха много хора последните 5 години,но не се е разпаднал.
щом толкова утвърдени капацитети има тук,тъй като от Е46 не разбирам а ми се кара купенце,някой да ми даде мнение за тази:

gFIeunme!WBSV9(PpslQ~~48_27.JPG)
Цената е повече от добра за мен.Има сервизна история и от нея знам че съединителя е сменен на 126 000 км,алтернатора и стартера малко по късно,както и заден мост е сменян.Та по скоро въпроса ми е за този заден мост-толкова ли им е слабо място?
щом толкова утвърдени капацитети има тук,тъй като от Е46 не разбирам а ми се кара купенце,някой да ми даде мнение за тази:
Цената е повече от добра за мен.Има сервизна история и от нея знам че съединителя е сменен на 126 000 км,алтернатора и стартера малко по късно,както и заден мост е сменян.Та по скоро въпроса ми е за този заден мост-толкова ли им е слабо място?
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Задният мост не е проблемен, проблем е при по-ранните автомобили закрепянето на моста към купето, къса се купето. Иначе колата изглежда прилична на снимки.

- rosendaal
-
-
Това не го знаех.Тоест е добре да се види как е извършен ремонта?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
rosendaal написа:Цената е повече от добра за мен.Има сервизна история и от нея знам че съединителя е сменен на 126 000 км,алтернатора и стартера малко по късно,както и заден мост е сменян.Та по скоро въпроса ми е за този заден мост-толкова ли им е слабо място?
...съединителя е сменен на 126 000, но автомобила вече е 466 000 и аз ще го сменя пак

Колега, не разбрах комби ли си търсиш или купе, или двете заедно?
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
rosendaal написа:
Уникално ме кефи снимана от този ъгъл!

- rosendaal
-
-
Комбито е за разнасяне него не го мисля и ще е от България ,там просто исках да е само дизел но се учудих че това от Сопот е и с ксенон и М пакет някакъв на цена от 6800 лева.Затова съм питал дали е нормална цената.А за това купе не говоря за цената а ми направи впечатление тази забележка на моста.Относно километрите към момента са 216 000.
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
joepower написа:Задният мост не е проблемен, проблем е при по-ранните автомобили закрепянето на моста към купето, къса се купето. Иначе колата изглежда прилична на снимки.
Цената за отремонтиране на заден мост е на 40% от цената на М мулти волан (от тези "хЕфтините", които продават във форума за супер оригинални), така че не виждам какъв е толкоз проблема в моста, че да те спре да си купиш кола, която си харесал.

Иначе след това не е проблем да се наливат по 1000 лв. за джанти, но големиЯТ проблем е мост за 200 лв.
От кога караш Е46?
Твоята с дино ли я взе?
Ако незнаеш какво е конска сила и какво нютон метри ,няма да обяснявам...информация достатъчно..но да свързани са..
Според мен 10год кола колко може да е загубила ли - и малко и много..
Коя е тая сериозна фирма?За Маднес ли си говорим,Овърдрайв,Хеед -да знаем кой е ,че да се знае..
Така ли почнахте да си кзбирате колите - с дино?!
Ама тогава да не коментираме екстри,поддръжка,вид,цена..
Начетох се на глупости в тая тема - аз кола имам с дино или не върви достатъчно да ме вози от А до Б..
Само ще чета бисерите от тука нататък..
Крис - мисля че и на теб ти е ред да ги оставим колегите
те знаят много.
Айде със здраве Вичо се отърва скоро и ние...[/quote]
1. Какво значение има от кога карам е46, дали някога съм карал и дали за в бъдеще ще карам ? Въпросът е принципен като цяло, без значение марката и модела на колата
2. Предишната ми лична кола я взех без дино. Това какво доказва ?
3. Именно че 10 годишна кола може да е загубила и малко и много. Това ми е идеята, да не се натресеш на такава дет е изгубила много
4.Това че някой примерно аз смята диното като допълнителен фактор за определянето на една кола като "читава" по никакъв начин не омаловажава другите фактори(екстри, поддръжка, вид, цена и т.н) а ги допълва. Не знам защо направи този извод, нито аз , нито друг колега прочетох да го твърди
5. Сериозна фирма не мога да твърдя коя е, това лично за мен е сериозно определение, но конкретно за това да преценят дали мощноста която показва е в нормата според мен могат и трите изброени фирми
6. Щом конските сили и въртящия момент са свързани както сам каза, значи си противоречиш с предишното мнение, че дърпането на седалката не идва от коне. Малко е по-комплексно за да се правят такива категорични изводи - това и това е от к.с, това и това идва от въртящ момент. Но това е съвсем друга тема за разискване и съвсем офтоопик ще дойде да я чоплим
7. Съвсем нов съм във форума, но според мен етикецията трябва да е еднаква за всички. Пиша мнение и не категоризирам другите мнения като "бисери", "глупости". Нека това всеки си го прецени за себе си, на ум
8 .Не се смятам за знаещ. Примерно съм прочел 1000 поста, написал съм 5. Затова съм и тук, да науча неща които не знам
9. Извинявам се ако съм отклонил в грешна посока Темата за избор на Е46
Твоята с дино ли я взе?
Ако незнаеш какво е конска сила и какво нютон метри ,няма да обяснявам...информация достатъчно..но да свързани са..
Според мен 10год кола колко може да е загубила ли - и малко и много..
Коя е тая сериозна фирма?За Маднес ли си говорим,Овърдрайв,Хеед -да знаем кой е ,че да се знае..
Така ли почнахте да си кзбирате колите - с дино?!
Ама тогава да не коментираме екстри,поддръжка,вид,цена..
Начетох се на глупости в тая тема - аз кола имам с дино или не върви достатъчно да ме вози от А до Б..
Само ще чета бисерите от тука нататък..
Крис - мисля че и на теб ти е ред да ги оставим колегите

Айде със здраве Вичо се отърва скоро и ние...[/quote]
1. Какво значение има от кога карам е46, дали някога съм карал и дали за в бъдеще ще карам ? Въпросът е принципен като цяло, без значение марката и модела на колата
2. Предишната ми лична кола я взех без дино. Това какво доказва ?
3. Именно че 10 годишна кола може да е загубила и малко и много. Това ми е идеята, да не се натресеш на такава дет е изгубила много
4.Това че някой примерно аз смята диното като допълнителен фактор за определянето на една кола като "читава" по никакъв начин не омаловажава другите фактори(екстри, поддръжка, вид, цена и т.н) а ги допълва. Не знам защо направи този извод, нито аз , нито друг колега прочетох да го твърди
5. Сериозна фирма не мога да твърдя коя е, това лично за мен е сериозно определение, но конкретно за това да преценят дали мощноста която показва е в нормата според мен могат и трите изброени фирми
6. Щом конските сили и въртящия момент са свързани както сам каза, значи си противоречиш с предишното мнение, че дърпането на седалката не идва от коне. Малко е по-комплексно за да се правят такива категорични изводи - това и това е от к.с, това и това идва от въртящ момент. Но това е съвсем друга тема за разискване и съвсем офтоопик ще дойде да я чоплим
7. Съвсем нов съм във форума, но според мен етикецията трябва да е еднаква за всички. Пиша мнение и не категоризирам другите мнения като "бисери", "глупости". Нека това всеки си го прецени за себе си, на ум

8 .Не се смятам за знаещ. Примерно съм прочел 1000 поста, написал съм 5. Затова съм и тук, да науча неща които не знам
9. Извинявам се ако съм отклонил в грешна посока Темата за избор на Е46
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
rosendaal написа:Комбито е за разнасяне него не го мисля и ще е от България ,там просто исках да е само дизел но се учудих че това от Сопот е и с ксенон и М пакет някакъв на цена от 6800 лева.Затова съм питал дали е нормална цената.А за това купе не говоря за цената а ми направи впечатление тази забележка на моста.Относно километрите към момента са 216 000.
Цената на сопотлийката си е нормална. Вече й трябва проверка за техн състояние.
Тъй купе колко му търсят? Карано ми изглежда. Освен това "мъжката" и "продължително". Да сменят съединител на 126 000 и после заден мост?
Възможно е и да е реален пробега ама все пак...
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Батман написа:joepower написа:Задният мост не е проблемен, проблем е при по-ранните автомобили закрепянето на моста към купето, къса се купето. Иначе колата изглежда прилична на снимки.
Цената за отремонтиране на заден мост е на 40% от цената на М мулти волан (от тези "хЕфтините", които продават във форума за супер оригинални), така че не виждам какъв е толкоз проблема в моста, че да те спре да си купиш кола, която си харесал.![]()
Иначе след това не е проблем да се наливат по 1000 лв. за джанти, но големиЯТ проблем е мост за 200 лв.
Много си прав Колега, това с моста не е никаква болка за умиране, както ти каза цената за ремонт е равна на смяна на масло и филтри (ако случайно се случи де)

- dvalentino
- Потребител
-
Здравейте колеги харесал съм си едно БМВ 318 д 118 к.с но никъде в сайта немога да намеря инфо за такъв двигател... та въпросът ми към вас колеги какво мислите за този автомобил .. като разход надежност и т.н ...колата която гледах нямам снимки за да ви я покажа но е нов внос от австрия и бих казал в перфектно визуално състояние тези дни предстои да я покарам колата е на мой познат който е джамбазин ... моля кажете за какво да внимавам при огледа на самия автомобил благодаря предварително!!!