Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46
все още не е ясно дали най-новите устройства имат вграден аналогов или цифров тунер, но имат някакъв. Като казвам най-новите имам предвид наистина последните закупили устройството, защото моето го купувах преди месеци, после се изчепра партидата и сега има нова. А "старите", за които обяснява колегата преди мен, бяха с вграден аналогов или mpeg2 по избор на клиента, но това са първите бройки преди години (преди V5)
... наистина ще се ъпдейтне първата страница, стига да разгадаем всички мистерии около тв тунера
ludia (на събора се запознахме, но не помня имена
) - някои са с тунер, някои са без ... най-добре попитай преди покупката какво точно ще има в твоето устройство 
... наистина ще се ъпдейтне първата страница, стига да разгадаем всички мистерии около тв тунера

ludia (на събора се запознахме, но не помня имена

- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
© написа:тъпата камера работи по-малко от 10 дни
малко преди да тръгна за срещата просто спря
от тогава понеже съм на път и някъде, нямам и време за разглобяване, но все пак проверих основните връзки
Те са ОК, което значи че камерата е абсолютен боклуки трябва да купувам нова
Слави, оправи ли твоята камера и какъв беше проблема?
Моята я свалих и отворих,но нищо нередно не виждам?
Мисля да презапоя кабелчетата.
ето и до къде стигнах:
Поздрави!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
имах съмнения, че червения не е добре запоен и май това се оказа
но тъй като не съм специалист в запояването, просто го понагласих и залях с лепило и от тогава работи
излишно е да споменавам, че при отварянето камерата малко се счупи, после при залепянето с канаколит се омаза цялата, но я поизчистих и сега работи
тествай как са кабелите така както си я отворил - червеният трябва да има 12в там ако не е прекъснат преди това някъде, черният пък си е маса и също може да провериш, само жълтият ще остане под съмнение
направо се чувствам виновен пред този китаец

но тъй като не съм специалист в запояването, просто го понагласих и залях с лепило и от тогава работи
излишно е да споменавам, че при отварянето камерата малко се счупи, после при залепянето с канаколит се омаза цялата, но я поизчистих и сега работи

тествай как са кабелите така както си я отворил - червеният трябва да има 12в там ако не е прекъснат преди това някъде, черният пък си е маса и също може да провериш, само жълтият ще остане под съмнение
направо се чувствам виновен пред този китаец

- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
ВИНОВЕН?!?!
Как пък не.
Писах му че камерата не работи още преди 10 дни. Никакъв отговор.
Утре ще презапоя кабелчетата.
Някаква алтернатива на камера?
Как пък не.
Писах му че камерата не работи още преди 10 дни. Никакъв отговор.
Утре ще презапоя кабелчетата.
Някаква алтернатива на камера?
Бабуна каза, че ще пише като получи тези от Dynavin, които били тествани от китайците, но за сега нямам нищо. Между другото те изглеждаха доста добри в Е46фанатикс - поне като линии, а също работят и с оригиналната крушка т.е. имат само прозорче за светлината, а не вградени диоди
Друг вариант е - купуваш нова камера от същия китаец, но не му даваш рейтинг докато не тръгне. Сигурен съм, че ще направи всичко възможно това да стане
Друг вариант е - купуваш нова камера от същия китаец, но не му даваш рейтинг докато не тръгне. Сигурен съм, че ще направи всичко възможно това да стане
- ludia
-
-
- Кара: Бързо
- Мечтае да кара: М3 Е92
© написа:все още не е ясно дали най-новите устройства имат вграден аналогов или цифров тунер, но имат някакъв. Като казвам най-новите имам предвид наистина последни mj3zadn те закупили устройството, защото моето го купувах преди месеци, после се изчепра партидата и сега има нова. А "старите", за които обяснява колегата преди мен, бяха с вграден аналогов или mpeg2 по избор на клиента, но това са първите бройки преди години (преди V5)
ludia (на събора се запознахме, но не помня имена) - някои са с тунер, някои са без ... най-добре попитай преди покупката какво точно ще има в твоето устройство
Кого трябва да попитаме какъв е тунера в "най -новите устройства"?
Този допълнителен тв тунер специално за Динавин ли е правен и не може ли директна поръчка с този тв тунер.

БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
http://clip4e.com/play.php?id=45143
Иво (Бабуна) потитай или продавача от който го купуваш. Не е ясно обаче какво точно ще включва твоето устройство, докато продавача не потвърди, защото май има 99 варианта.
С допълнителния тунер не съм съвсем наясно и аз, в момента проучвам нещата. Със сигурност ако няма тунер е добре да вземеш такъв който може да работи с оригиналния интерфейс за телевизия, за да си спестиш едно дистанционно т.е. специално правен или произведен от Dynavin
С допълнителния тунер не съм съвсем наясно и аз, в момента проучвам нещата. Със сигурност ако няма тунер е добре да вземеш такъв който може да работи с оригиналния интерфейс за телевизия, за да си спестиш едно дистанционно т.е. специално правен или произведен от Dynavin
Понеже от 2 години почти всекидневно използувам тв-тунери в колата, ще си позволя да ви препоръчам следното:
Тези вградените вътре в устройството са малко....."афиф-работа".
Най-добре е да е отделен уред включен в съответния вход към главния уред.
Тези тв-тунери, които се продават отделно са доста по-добри и са с повече от 1 антена , което има голямо значение при приемането на сигнала.
При сегашното излъчване на сигнала, вградените тунери работят добре само ако си спрял колата на място или се движиш бавно, като засилиш и замръзва картината и звука накъсва.
След време, когато официално пуснат цифровата навсякъде и е изградено всичко както трябва, тези с хубавите тунери ще си гледат тв и при 200 км/час, без проблеми
Хубавият тунер МПЕГ4 е добра инвестиция, за която няма да съжалявате в бъдеще.
Според мен е добре да е на Дайнавин, за да може да се командва от диспея а не от отделно дистанционно.
п.п.Ето как трябва да работи един нормален "фирмен" тунер по време на движение:
http://www.youtube.com/watch?v=tmIw2uki28M
Записът е от софийско такси, както се вижда няма прекъсване и загуба на сигнала.
Тези вградените вътре в устройството са малко....."афиф-работа".
Най-добре е да е отделен уред включен в съответния вход към главния уред.
Тези тв-тунери, които се продават отделно са доста по-добри и са с повече от 1 антена , което има голямо значение при приемането на сигнала.
При сегашното излъчване на сигнала, вградените тунери работят добре само ако си спрял колата на място или се движиш бавно, като засилиш и замръзва картината и звука накъсва.
След време, когато официално пуснат цифровата навсякъде и е изградено всичко както трябва, тези с хубавите тунери ще си гледат тв и при 200 км/час, без проблеми

Хубавият тунер МПЕГ4 е добра инвестиция, за която няма да съжалявате в бъдеще.
Според мен е добре да е на Дайнавин, за да може да се командва от диспея а не от отделно дистанционно.
п.п.Ето как трябва да работи един нормален "фирмен" тунер по време на движение:
http://www.youtube.com/watch?v=tmIw2uki28M
Записът е от софийско такси, както се вижда няма прекъсване и загуба на сигнала.
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
Кажете ми как мога да проверя тунера и ще го направя
на път не съм го пробвал, но в Пазарджик не хващаше много хубаво, във Варна е по-добре,антенката ми е доста малко, но момчето от който я купувах ми каза, че вършела чудеса и ми я препоръча пред големите
незнам само къде да я сложа, защото сигнала доста се променя като я местя из купето уре ще я снимам и ще ви я покажа.
Слави това Gapi не мога да го подкарам
явно може би е от WinCE, защото съм със 6, а то може да е за 5-та версия
казва ми да избера модел и после ми казва, че избраният не е правилен и пак ми дава да избирам.
Колкото за камери и аз се оглеждам да ви кажа и ето на какво попаднах до сега :
http://www.sonicelectronix.com/item_235 ... Black.html
http://www.bimmian.com/elements/product ... 46I&extn=0
имат някакво IR, но за какво е точно не пише.
Това е оптималният вариант, както писа Слави преди, но не мога да намеря никаква информация

Слави това Gapi не мога да го подкарам

Колкото за камери и аз се оглеждам да ви кажа и ето на какво попаднах до сега :
http://www.sonicelectronix.com/item_235 ... Black.html
http://www.bimmian.com/elements/product ... 46I&extn=0
имат някакво IR, но за какво е точно не пише.
Това е оптималният вариант, както писа Слави преди, но не мога да намеря никаква информация

прав си за GAPI за WinCe 5.0 e
По добре пиши на румънеца да ти каже кой модел да използваш или пробвай с модели в които има 800х480 WinCe 6
След като го откриеш, отвори ini файла и замени посоченият модел с този който става за твоето устройство. Така няма да ти се налага да избираш
Колкото до камерите - бих те посъветвал да изчакаш Бабуна какво (и на каква цена) ще предложи. Поне аз така бих направил ако трябваше да купувам втора камера сега. Не ти трябва камера с IR осветление - и без такова се вижда прекрасно нощно време, а ако имаш IR и има някаква случайна светлина, която да блесне към камерата нищо няма да виждаш
По добре пиши на румънеца да ти каже кой модел да използваш или пробвай с модели в които има 800х480 WinCe 6
След като го откриеш, отвори ini файла и замени посоченият модел с този който става за твоето устройство. Така няма да ти се налага да избираш
Колкото до камерите - бих те посъветвал да изчакаш Бабуна какво (и на каква цена) ще предложи. Поне аз така бих направил ако трябваше да купувам втора камера сега. Не ти трябва камера с IR осветление - и без такова се вижда прекрасно нощно време, а ако имаш IR и има някаква случайна светлина, която да блесне към камерата нищо няма да виждаш
- swilen
- Потребител
-
- Кара: Mercedes c200 CDI
А някой опитвал ли е с USB тунер дали се получава нещо?
И друго ме интересува-пише,че устройството работи с WinCe 5.0,a със 6 .0 дали ще тръгне?
И друго ме интересува-пише,че устройството работи с WinCe 5.0,a със 6 .0 дали ще тръгне?
USB тунер? Колега, това не е XP
почти е изключено да има драйвери за тв тунер, то за по нормални неща няма, та какво е за това
по-старите устройства са с WinCE 5.0, а по-новите с 6.0
Освен това този "уиндос" не може да се ъпдейтва като при нормалните пс-та, щом е с 5.0 значи си остава с 5.0
Евентуално би могло да се появи firmware точно за това устройство с Win 6.0, но аз не вярвам да се случи
Между другото лично за мен разликата между 5 и 6 не е толкова голяма, дори повечето програми обикновено имат стабилни версии именно за 5.0.
Все пак на този уин се очаква да пускаш единствено навигационни програми и от време на време нещо странично
п.с. ще се опитам да не отговарям на всеки, който пише тук и се надявам да сте по-активни, че поне малко да ми се разредят мненията

почти е изключено да има драйвери за тв тунер, то за по нормални неща няма, та какво е за това
по-старите устройства са с WinCE 5.0, а по-новите с 6.0
Освен това този "уиндос" не може да се ъпдейтва като при нормалните пс-та, щом е с 5.0 значи си остава с 5.0
Евентуално би могло да се появи firmware точно за това устройство с Win 6.0, но аз не вярвам да се случи
Между другото лично за мен разликата между 5 и 6 не е толкова голяма, дори повечето програми обикновено имат стабилни версии именно за 5.0.
Все пак на този уин се очаква да пускаш единствено навигационни програми и от време на време нещо странично
п.с. ще се опитам да не отговарям на всеки, който пише тук и се надявам да сте по-активни, че поне малко да ми се разредят мненията

© написа:п.с. ще се опитам да не отговарям на всеки, който пише тук и се надявам да сте по-активни, че поне малко да ми се разредят мненията
Слави, засега ти имаш най-голям опит с уреда.
Повечето хора не смеят да го купят, поради факта че инсталирането на уреда крие много неизвестни.
Всеки си казва: Леле, с това няма се справя с инсталацията по жиците, след това разни сложни пачове за WINCE, навигационен софт, програми и т.н.
Колкото по-малко неизвестни има, толкова повече хора ще си купят уреда.
А като сме повече хора, ще обменяме опит за "правилните версии" на различните програмки и др.
Аз вече се престраших да го поръчам и моя уред пътува към БГ, нямам търпение да го изчакам

А относно WinCE-5.0, не се притеснявайте че е по-стар от 6.0
Това което знам е, че за 5,0 има повече работещи и доизкосурени приложения отколкото за по-новия.
WinCE 5,0 и 6,0 са почти еднакви, разликите са минимални.
- meraklia_pz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i 98
В предният пост забравих да постна това тази камерка
която беше открил Слави, дайте да разберем какво е това чудо 
http://www.youtube.com/user/nowwa#p/u/3/V1xSEfM0thA
Колкото до антенката ето я : 9 лв я взех. Да препоръчате място където да я сложа ?

http://www.youtube.com/user/nowwa#p/u/3/V1xSEfM0thA
Колкото до антенката ето я : 9 лв я взех. Да препоръчате място където да я сложа ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Може да я сложиш някъде отзад при малките прозорчета.
Имам лошото чувство , че с тази мини антенка ще гледаш тв само ако си спрял и антената гледа към излъчвателя
....дано наистина да прави чудеса.
А иначе за камерата с метрите е наистина добра, заслужава си дялкането на пластмаси за да се напасне за всяка кола.
Дайте линкче от къде се купува, че много ме зарадва клипчето.
Имам лошото чувство , че с тази мини антенка ще гледаш тв само ако си спрял и антената гледа към излъчвателя

А иначе за камерата с метрите е наистина добра, заслужава си дялкането на пластмаси за да се напасне за всяка кола.
Дайте линкче от къде се купува, че много ме зарадва клипчето.