Доработка на мотора - иначе казано ТУНИНГ :)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Re: Доработка на мотора - иначе казано ТУНИНГ :)
Вичо мерси за изчерпателния отговор
и аз си мислих че няма как да е толкова просто както прозвуча от устата му (то иначе кви пари щяха да са тез смикатели и нямаше да има 323-ки
). Като го видя ще го нахраня малко
.

- radoslav_st
- Потребител
-
- Кара: е32
евала колеги за темата,да питам само 323 и 328 на външен вид по какво се различават ?благодаря
bmw без шпер е като жена без ц...
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
И аз да се помоля на някой..., ако е с 330ка чипосана 184к.с. и има време за губене да се видим, дръпнем.. да почерпя по бира ?!
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bscsystem написа:И аз да се помоля на някой..., ако е с 330ка чипосана 184к.с. и има време за губене да се видим, дръпнем.. да почерпя по бира ?!
е па оти не дойде на Плевен

мен ми се ще да сравним, къде си чипвал?

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
vicho написа:bscsystem написа:И аз да се помоля на някой..., ако е с 330ка чипосана 184к.с. и има време за губене да се видим, дръпнем.. да почерпя по бира ?!
е па оти не дойде на Плевен![]()
мен ми се ще да сравним, къде си чипвал?
Никъде

E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: в лявата лента.
- Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
- Детайли за колата: DIESEL POWER
Здравейте Колеги
Поздравления за полезната тема
от одавна си мисля да си сложа чип на колата си а тя е 320д 136коня, с премахнати катализатори,изолиран егр, почистен дебитомер и наскоро ми почистваха турбината и се чудя сега преди зимата ако го сложа, дали нема да ми изиграе по голямата мощност проблем зимата, а и ме интересува, къде във Варна да си сложа чипа при някой запознат с нещата - чувал съм Името на 1 който е добър - Келеша, но ако някой има връзка с него (телефон или адрес) ще се радвам да ми подскажете
или някой друг с доказано име.

По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
Zheleznia написа:Здравейте КолегиПоздравления за полезната тема
от одавна си мисля да си сложа чип на колата си а тя е 320д 136коня, с премахнати катализатори,изолиран егр, почистен дебитомер и наскоро ми почистваха турбината и се чудя сега преди зимата ако го сложа, дали нема да ми изиграе по голямата мощност проблем зимата, а и ме интересува, къде във Варна да си сложа чипа при някой запознат с нещата - чувал съм Името на 1 който е добър - Келеша, но ако някой има връзка с него (телефон или адрес) ще се радвам да ми подскажете
Студеният въздух е благодат

По-голямата мощност не се влияе от атмосферните условия

- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
xerial написа:Zheleznia написа:Здравейте КолегиПоздравления за полезната тема
Студеният въздух е благодат![]()
По-голямата мощност не се влияе от атмосферните условияЗа твое успокооение моят мап го правих на -8 на вън , единственото може да ти падне акумулатора и си Чаоо , та внимавай поне за това , подсигури се

- vicho
- старши ентусиаст
-
Zheleznia написа:Колега въпроса ми беше насочен към друга насока,имах в предвид, нали се увеличава мощноста на гумите, и да не стане прекалено плъзгането на сняг по време на завои и така, нали не си щяла гумите даже и по време на движение... та за това питам, дали не е по добре да изчакам пролетта та да и свикна на вървежа.
така е... чипни след зимата

- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
vicho написа:Zheleznia написа:Колега въпроса ми беше насочен към друга насока,имах в предвид, нали се увеличава мощноста на гумите, и да не стане прекалено плъзгането на сняг по време на завои и така, нали не си щяла гумите даже и по време на движение... та за това питам, дали не е по добре да изчакам пролетта та да и свикна на вървежа.
така е... чипни след зимата
Е не въпроса ти е

Принципно беше сериозна темата

- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
Колега xerial дай на червеното си изнервено човече малко валерианче и погледни, че имам и други въпроси които ме интересуват, ако не питам тука хората с опит и наблюдения, кой и къде другаде да питам ??? По важно ми е къде да направя интервенцията във Варна . Благодаря ти Вичо за отговора 

- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
http://www.vbox7.com/play:77e987f8 ей такава простотия за 1ви път чувам и виждам 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Zheleznia написа:Колега xerial дай на червеното си изнервено човече малко валерианче и погледни, че имам и други въпроси които ме интересуват, ако не питам тука хората с опит и наблюдения, кой и къде другаде да питам ??? По важно ми е къде да направя интервенцията във Варна . Благодаря ти Вичо за отговора
Над КАТ до "комина" въпросния Келеша.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
Zheleznia написа:Благодаря ти Вичо за отговора
Няма нужда... отговора ми беше ироничен! Наистина, колега xerial е напълно прав. Що за въпрос?
Нямаш никакви проблеми да чипваш когато и да било, аз също чипвах на минус 8-9 градуса. Ефекта се усеща веднага, а проблема с буксуването при включено ASC го няма... просто и ясно.
аз съм с 330dA и на мен ми казваха неща от сорта - "зимата с дизел автоматик, чипван си е опастно и т.н." ... пълни глупости са това и няма нищо общо с реалността... ако нямаш глава на раменете си е все тая дали си чипван или не...
другите неща, които се изискват за чипа си ги направил - махането на катализаторите и т.н. са задължителни, защото колата започва да пропушва малко или много зависи от настройките и ако имаш ще се задръстят по-бързо (то е ясно)
за пълна промяна - филтърче!
и те така
успех и приятно пързаляне зимата

Келеша е твоя човек, само го намери!
п.с. или ако идваш към София може да си запишеш час при Лъчо

- AIH
- Потребител
-
- Кара: хулиган с малки възможности
- Мечтае да кара: х5 5.0i
- Детайли за колата: да върви с екстра руса с големи и тясна
здравейте колеги! изчетох темата и искам да попитам за нещо което искам да направя, но нз дали има смисъл(даже е ме срам да попитам шот в темата става въпрос за големи кубатури
). Искам малко да барна мотора на мойта "красотичка" 318и 2001 118коня. Та това което искам да направя е да я чипосам, да барна едно спортно филтърчи, и да намеря отнякъде разплетени колектори от 318ис или направо спортни никилирани (чувал съм че са по-добри от обикновеннито, по-лесно излизали газовете). Та тъй като съм млад имам стаж от 1
месец и не съм мн мн напред в нещата да ви помоля да ми кажете има ли смисъл това и ако има нещо по-добро да ми кажете.