Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Re: Коментари, емоции и въпроси по темата "Скрити екстри в

Мнение от vavilon » 17 Фев 2013, 21:07

pazokolarov написа:Аз си мисля, че и само 8 и 9 ще са ти достатъчни. Към тях свързваш кабела от диода на алармата (предполагам, че имаш такава, не оригинална). Трябва да спазиш само полярността.

Еее, ще вземе ел.хроматично огледало и няма да го върже за да е пълна функцията му. Колегата не е споменал за не оригинална аларма. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d
Мечтае да кара: 330xd

Мнение от tuporashko » 18 Фев 2013, 19:22

ами нямам аларма,никаква само централното,но си мислех че като сложа такова огледало с диод може при заключване да мига

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 18 Фев 2013, 23:54

tuporashko написа:ами нямам аларма,никаква само централното,но си мислех че като сложа такова огледало с диод може при заключване да мига

Трябва след свързването, да ти се активира софтуерно алармата за да светне диода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 24 Фев 2013, 20:55

vavilon написа:
tuporashko написа:ами нямам аларма,никаква само централното,но си мислех че като сложа такова огледало с диод може при заключване да мига

Трябва след свързването, да ти се активира софтуерно алармата за да светне диода.

:clap:
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 24 Фев 2013, 21:04

Даже ако си сложиш аларма НЕ-оригинална, може да я свържеш с диода на огледалото и ще си мига :yes:
изпробвано и работи :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 22 Мар 2013, 17:49

Колеги знам, че си има тема за това което ще питам но тази тук е по-актуална и се чете повече. Става въпрос за светенето на плафоните в купето във връзка със светенето на ангелски очи. Свързах ангелските очи както са схемите с цел да светват постепенно и да загасват постепенно като плафоните в купето при отключване и заключване на колата. Това добре всичко е ок, НО очите светват и при отваряне на вратата, което поне за мен е адски тъпо :kuku: Та питането ми е има ли как да светват и гаснат само при отключване и заключване? :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 22 Мар 2013, 23:43

Защо не пробваш да изолираш копчетата на вратата да видиш как ще се държи?

Гадното обаче е, че дори като си пускаш ръчно плафона, ангелите пак ще светкат.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 23 Мар 2013, 21:26

Kris написа:Защо не пробваш да изолираш копчетата на вратата да видиш как ще се държи?

За това се сетих и аз, но мисля, че не е вариянт да се лиша от осветлението в купето :kuku: . По рано четох едно мнение от колега, че като се задържи копчето на плафона за около 30сек след това вече плафоните няма да светват при отваряне на вратите, но дали ще светват при отключване. Някой пробвал ли я е тази магария и ако да какво става при отключване на колата с плафоните :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vavilon » 23 Мар 2013, 21:27

Няма да светнат при отключване.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 23 Мар 2013, 21:35

vavilon написа:Няма да светнат при отключване.

:banghead: Май вече не ми останаха варианти, за който да се сещам :banghead: Ако някой се сети и ако изобщо може да стане нека да драсне два реда :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 23 Мар 2013, 23:23

русиабн написа:
Kris написа:Защо не пробваш да изолираш копчетата на вратата да видиш как ще се държи?

За това се сетих и аз, но мисля, че не е вариянт да се лиша от осветлението в купето :kuku: . По рано четох едно мнение от колега, че като се задържи копчето на плафона за около 30сек след това вече плафоните няма да светват при отваряне на вратите, но дали ще светват при отключване. Някой пробвал ли я е тази магария и ако да какво става при отключване на колата с плафоните :yes:

По начина който съм ти казал се лишаваш от осветление само като отвориш вратата, а не изобщо. Като си отключваш ще свети, след това нали ще се качиш в колата и докато не дадеш на контакт ще си свети, освен ако не седиш повече време. А ако ти трябва за нещо друго просто си натискаш копчето на плафона и си вършиш рабора. А като ще слизаш ако навън е тъмно, значи си на фарове, а като си на фарове като изгасиш колата плафона пак светва. Така че не мисля че ще изгубиш толкова.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 24 Мар 2013, 8:35

Kris написа:
русиабн написа:

По начина който съм ти казал се лишаваш от осветление само като отвориш вратата, а не изобщо. Като си отключваш ще свети, след това нали ще се качиш в колата и докато не дадеш на контакт ще си свети, освен ако не седиш повече време. А ако ти трябва за нещо друго просто си натискаш копчето на плафона и си вършиш рабора. А като ще слизаш ако навън е тъмно, значи си на фарове, а като си на фарове като изгасиш колата плафона пак светва. Така че не мисля че ще изгубиш толкова.

Прав си за това не е чак толкова голяма загубата :mhihi: , но все пак си е някакъв вид побългаряване. С тази интервенция предполагам, че ще спре и индикацията за отворена врата на таблото :yes: Но ако няма друга опция това ще остане като краен вариант! Благодаря за идеята :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 24 Мар 2013, 11:54

Груба идея: Може да си сложиш едно реленце за време и да му свържеш изхода във входа на релето на ангелите на връзката от плафоните. Ако имаш аларма, можеш да вземеш сигнала от нея при откл. и закл.
Изображение
ИзображениеИзображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46

Мнение от thug life » 25 Мар 2013, 12:18

здравейте,имам въпрос относно един бутон по конзолата с монитора..моделът е http://www.ebay.com/itm/BMW-CD-NAVIGATI ... 5845558%26 ...а бутонът е тоя над TONE SEL..чудя се за какво е с тия две посоки в единия край и нещо наподобяващо часовник в другия край!..ако някой може да помогне ? :)..Благодаря

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Мар 2013, 15:49

thug life написа:здравейте,имам въпрос относно един бутон по конзолата с монитора..моделът е http://www.ebay.com/itm/BMW-CD-NAVIGATI ... 5845558%26 ...а бутонът е тоя над TONE SEL..чудя се за какво е с тия две посоки в единия край и нещо наподобяващо часовник в другия край!..ако някой може да помогне ? :)..Благодаря

Това със стрелките като го натиснеш докато слушаш касетката ти сменя страната ( без да вадиш касетката), а часовничето е като гледаш ТВ и като го натиснеш се появява на дисплея часовника да си виждаш колко е часа.

Ако имат и други опции колегите да споделят.

ПредишнаСледваща

Назад към E46