Тема само за е46 4х4 ( 325xi, 330xi, 330xd)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kokok0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 333xi Touring
Тема само за е46 4х4 ( 325xi, 330xi, 330xd)
Може ли да пуснеш линк към тая тема с тупкането!?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- insane_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW T-Roc Sport 2.0 TFSI
- Мечтае да кара: Всичко що започва с М
Re: Тема само за е46 4х4 ( 325xi, 330xi, 330xd)
petyo написа:Здравейте колеги насочил съм се към едно бмв330xi 3,0 231к.с някой може ли да ми каже как е подръжката и дали са надеждни автомобили мога ли да азчитам за дългосрочно ползване и евентуален разход на гориво ?
Моята е 330xi автомат и гори около 17-18/100 градско във Варна, но тук зелената вълна е мираж, а и аз често и се "радвам"

- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
17 бенц.? Наистина... ? Значи хич не бива да се оплаквам от моята... все си мислех че 11 градско..е много...

- insane_v
- младши ентусиаст
-
MonsteR написа:17 бенц.? Наистина... ? Значи хич не бива да се оплаквам от моята... все си мислех че 11 градско..е много...
Уви... да

Майстора каза, да не си хвърлям парите на вятъра за диагностики, всичко си и е наред. Двигателя ми бил като нов. Просто тук да хванеш зелената вълна се случва толкова рядко, колкото и да спечелиш от тотото

Така че в заключение мога да кажа: който го е страх от мечки - да не ходи в гората

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако средната ти скорост е около и под 20км/ч, 17/100 е нормален разход за Х автомат. Карането по малки улички с ниска скорост също вдига много разхода.
Never mistake motion for action...
- kokok0
- младши ентусиаст
-
insane_v написа:MonsteR написа:17 бенц.? Наистина... ? Значи хич не бива да се оплаквам от моята... все си мислех че 11 градско..е много...
Уви... даХодих на диагностика, а и сам си я проверявам от време на време (имам кабел и софтуер) - и нищо! Уж всичко си и е наред, а гори доста
![]()
Майстора каза, да не си хвърлям парите на вятъра за диагностики, всичко си и е наред. Двигателя ми бил като нов. Просто тук да хванеш зелената вълна се случва толкова рядко, колкото и да спечелиш от тототоОсвен това има "легнали полицаи" навсякъде, дори по булевардите. Да не забравяме, че и качеството на горивата ни е доста по-лошо от това на запад. А и това 4х4 и автомата също ми вдигат разхода с 1,8 л спрямо 330i с ръчка и без Х (по спецификации).
Така че в заключение мога да кажа: който го е страх от мечки - да не ходи в горатаако някой иска икономична кола, да си купи голфче на нафтичка
Има нещо гнило в цялата работа, да знаеш! Не трябва да харчи толкова. Десния ти крак постоянно ли е заровен в стелката?
- insane_v
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Ако средната ти скорост е около и под 20км/ч, 17/100 е нормален разход за Х автомат. Карането по малки улички с ниска скорост също вдига много разхода.
Общо взето средната ми скорост наистина постоянно е около 18-20, което ми се струва малко нереално, защото аз дори и по малките улички карам с над 20, но пък ако включва в изчислението и стоенето по-светофарите, тогава наистина средната ми скорост е толкова.
А относно стила ми на каране - не съм рисков шофьор, но ако няма никой пред мен често си я настъпвам по правите да и се порадвам на гласа и от там разхода ми скача много. Но кефа цена няма

- furios
- Потребител
-
- Кара: E 91xd touring 245hp
- Мечтае да кара: M4
insane_v написа:Leon написа:Ако средната ти скорост е около и под 20км/ч, 17/100 е нормален разход за Х автомат. Карането по малки улички с ниска скорост също вдига много разхода.
Общо взето средната ми скорост наистина постоянно е около 18-20, което ми се струва малко нереално, защото аз дори и по малките улички карам с над 20, но пък ако включва в изчислението и стоенето по-светофарите, тогава наистина средната ми скорост е толкова.
А относно стила ми на каране - не съм рисков шофьор, но ако няма никой пред мен често си я настъпвам по правите да и се порадвам на гласа и от там разхода ми скача много. Но кефа цена нямаИ без това си плащам като поп по бензиностанциите
Поне да знам защо
Варнаааа среща на X-овете.
Утре съм преди обяд във Варна ще си взимам инжекторите от почистване, долу на обръщалото на автобусите. Може среща за кафенце.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Leon
- старши ентусиаст
-
insane_v написа:Leon написа:Ако средната ти скорост е около и под 20км/ч, 17/100 е нормален разход за Х автомат. Карането по малки улички с ниска скорост също вдига много разхода.
А относно стила ми на каране - не съм рисков шофьор, но ако няма никой пред мен често си я настъпвам по правите да и се порадвам на гласа и от там разхода ми скача много. Но кефа цена нямаИ без това си плащам като поп по бензиностанциите
Поне да знам защо
Задръствания и даване на газ след това, няма какво да се чудиш

Само ще помоля сбирките да ги обсъждате в раздела за това.
- kokok0
- младши ентусиаст
-
Добре де Leon, точно тази тема не е станала шлака, защо все слагаш рестрикции при условие, че тя е специфична и хората с такива модели ще влизат тук за да разбират всичко за колата си, а не да търсят при общите теми - нали и срещите спадат към екзотиката на модела!?! А преди това и за газовите инжекциони...
...както и да е.
Пак звучи гнило! Моят маршрут: Надежда>задръстване на сточна гара>задръстване на университета и орлов мост>задръстване на ремонта на 4-ти километър>Дружба. Това са точно 15км. на отиване. Същото е на връщане - още толкова, а често минавам на връщане от Цариградско по Яворов, където има тапа на семинарията, после през кошарите>НДК>петте кюшета>паметникът Левски>надлез Надежда>Надежда. Комби 330хi, автомат, с ГИ - разход 16л/100. 17 не съм стигал.
...както и да е.
Пак звучи гнило! Моят маршрут: Надежда>задръстване на сточна гара>задръстване на университета и орлов мост>задръстване на ремонта на 4-ти километър>Дружба. Това са точно 15км. на отиване. Същото е на връщане - още толкова, а често минавам на връщане от Цариградско по Яворов, където има тапа на семинарията, после през кошарите>НДК>петте кюшета>паметникът Левски>надлез Надежда>Надежда. Комби 330хi, автомат, с ГИ - разход 16л/100. 17 не съм стигал.
- Leon
- старши ентусиаст
-
Темата е за 4х4 Е46, не виждам какво общо имат с това сбирките и газовите инжекциони. Няма да е ползено на никого специфичната информация за модела да се загуби сред десетки страници с неща, писани многократно в други теми. От това по-ясно не знам как да се изразя.
- insane_v
- младши ентусиаст
-
Здравейте, колеги.
Някой сменял ли е лагера на раздатката, който е към фланеца за предния кардан? Налага ми се да го сменя и се чудя дали да търся майстор, който да го смени или направо да си търся друга раздатка втора ръка.
Колко горе долу би ми струвала смяната и евентуално знаете ли някой добър майстор от Варна, който може да го смени?
Ако някой знае някое добро клипче от типа DIY (Направи го сам) дайте линк, че не намерих нищо.
Някой сменял ли е лагера на раздатката, който е към фланеца за предния кардан? Налага ми се да го сменя и се чудя дали да търся майстор, който да го смени или направо да си търся друга раздатка втора ръка.
Колко горе долу би ми струвала смяната и евентуално знаете ли някой добър майстор от Варна, който може да го смени?
Ако някой знае някое добро клипче от типа DIY (Направи го сам) дайте линк, че не намерих нищо.
- bass123
- Потребител
-
- Кара: 330xi
- Мечтае да кара: ///M4
Добър вечер на всички. От скоро се сдобих с е46 330xi и имам един въпрос относно размера на гумите при XI. Забелязах, че предните и задните ми гуми са с различна ширина, по-точно предни 225/45/17 и задни 235/45/17. Това дали може да създаде някакви проблеми, или има някаква допустима граница в разликата на диаметъра на гумите?