Крушки за фаровете

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: Крушки за фаровете

Мнение от NGneer4eto » 06 Дек 2016, 20:25

mitio8 написа:Здравейте,

Имам нужда от съвет.

Колата я взех с китайски ксенон и крушки 5000к на късите с лупа и на дългите.

На дългите сложих 35w, 4300k, h7(бяха предназначени за късите, но не паснаха h7!?).
Накратко не усетих никаква разлика в осветеността между 4300к и 5000к освен по-жълтеникавия цвят и все пак независимо каква е крушката, дългите са невероятни.

Към проблема :)
Късите са ми 35W, 5000к, цокъл? отвратителни в градски условия или по-точно на места с източник на светлина. Единствено, когато е напълно тъмно са добри, но тези условия ся рядкост.

Въпросът ми какво мога да направя, за да го променя?
Да сложа 4300 на късите, но ще се подобри ли осезателно видимостта? Наясно съм, че на хартия би трябвало да е така, но ми се иска някои, който да го е пробвал.
Да сложа 55W 4300/5000k на късите?
Да мина на халоген - най-малко съм склонен за този вариант.

Колега, прочетох около 5 пъти това, което си написал и не разбрах изобщо дали имаш понятие какво е ксенон и какво е халоген. Доказва го фактът, че си се опитал да сложиш Н7 крушка на мястото на ксенон (къси). :clap: Какви са тия дълги 35W 4300К H7? Това ми звучи нещо страшно китайско.
Малко разяснение - стандартно за Е46 с Ксенон: къси - Xenon D2S 35W 4700K. Дълги - халоген H7 55W (2700К). Не можеш да сложиш Н7 на късите и обратно. Такива 35w, 4300k, h7 за дългите е нещо далеч от истината, въпреки, че може и да вършат работа, защото ксенонът помага много на дълги.
За късите сме писали по-горе в темата - с всичко над 4700К ксенон си слепец и караш на магия. 4700К дават много по-добра осветеност на пътя от 5000К и се кара нормално. По принцип нямаш друга алтернатива, освен 3000К, но няма да ти харесат сигурно.
Да сложа 55W 4300/5000k на късите?

Този въпрос противоречи на всяка логика в твоя пост и като цяло.
Не искаш да минаваш на халоген, повярвай ми! Много по-добре свети халогена, но мисля, че филмът не е малък там.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 и Колело
Мечтае да кара: ZЗ, Dodge Charger 1970
Детайли за колата: БМВ Е46 318i 1998

Мнение от mitio8 » 06 Дек 2016, 22:42

Ще напиша няколко реда, за да е по-ясно, но ще ви послушам и ще сложа 4300к.

Колата я взех така 35w 5000к на къси и дълги.
Справка в интернет показа, че дългите са ми h7, късите d2s и това преди да пиша тук.

Понеже не разбирам, а исках да променя нещата(осветеност, прекъсвания, премигвания) ходих в едно от трите места като напишеш ксенон в интернет.
Там ми предложиха вариант да сложат ксенон и на халогените и да не се занимавам с късите и дългите. След като им отказах реших да сложа 4300к на късите. Като ги питах какви ми трябват казаха h7, тук проблемът си е мой, че не взех d2s.
Относно "Да сложа 55W 4300/5000k на късите?" също ми беше предложено като вариант.

Благодаря за информацията, ще сложа 4300к на късите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 07 Дек 2016, 0:53

А колата ти оригинално с ксенон ли е? Ако е, си вземи D2S 4300K (не е задължително да са оригинални, че са цифра) и приключваш драмата :)

Ако не е, а си с китайски ксенон, пак най-евтиното е да си смениш крушките с 4300К.
Ако пък ти се набиват още пари, може да смениш и баластите и крушките на 55W (пак 4300К) и тогава ще си най-доволен от осветеността :)

Ксенона на фаровете за мъгла е голяма глупост...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Дек 2016, 9:36

mitio8 написа:Колата я взех така 35w 5000к на къси и дълги.
Справка в интернет показа, че дългите са ми h7, късите d2s и това преди да пиша тук.

Понеже не разбирам, а исках да променя нещата(осветеност, прекъсвания, премигвания) ходих в едно от трите места като напишеш ксенон в интернет.
Там ми предложиха вариант да сложат ксенон и на халогените и да не се занимавам с късите и дългите. След като им отказах реших да сложа 4300к на късите. Като ги питах какви ми трябват казаха h7, тук проблемът си е мой, че не взех d2s.
Относно "Да сложа 55W 4300/5000k на късите?" също ми беше предложено като вариант.

Явно не си им обясни, че си с ксенонови фарове, а не с обикновен рефлектор, затова са ти предложили такова нещо. Ксенонови крушки за цокъл Н7 има (китайски), но халогенни за ксенонов цокъл няма. Ерго, смени си ксеноновите крушки с някакви качествени и си купи едни хубави халогенни крушки за дългите. Ако ползваш често дългите и пътуваш много, тогава има смисъл да се замисляш за ксенон и там. Но с хубава халогенна крушка, не си заслужава упражнението като цяло.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 07 Дек 2016, 15:52

vavilon написа:Крушките mtec h7 super white 4350k , са супер. Осветяват добре и на мокро. Сложих си и на дългите. :yes:

Още си светят ,сложил съм ги на 03.05.2014г.! Железни се оказаха. :mhihi:
На това отгоре единият ми фар кондензира от време на време, поради счупена щипка на корпуса, която държи стъклото. И на една година сменях крушка на този фар. На другия на около година и половина се сменяше.
В крайна сметка забравил съм какво е да търсиш крушки и да сменяш. :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 07 Дек 2016, 21:43

vavilon написа:
vavilon написа:Крушките mtec h7 super white 4350k , са супер. Осветяват добре и на мокро. Сложих си и на дългите. :yes:

На това отгоре единият ми фар кондензира от време на време, поради счупена щипка на корпуса, която държи стъклото. И на една година сменях крушка на този фар. На другия на около година и половина се сменяше.

От къде мога да си намеря такива крушки ? :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 07 Дек 2016, 22:40

http://maxauto24.com/bg/car-accessories ... ec-h7.html

Впрочем и в OLX продава един човек (като търсиш mtec) не са му лоши цените и на него.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 09 Дек 2016, 13:47

Evkata написа:
vavilon написа:

Всички търсят, а аз продавах един комплект във форума половин година и накрая го взе човек с опел от обявата в olx.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 12 Дек 2016, 15:39

Evkata написа:
vavilon написа:

http://www.ebay.com/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 28 Дек 2016, 21:08

винаги съм се чудил защо някои хора са недоволни от Osram NightBraker ... е днес разбрах

сложих си резервния комплект на дългите секции, защото ми изгоря едната крушка Hella Aqua Vision (които са умишлено жълто светещи за да се вижда при валеж нормално) ... е резултата е плачевен като видимост ... бялата светлина на Osram NB стига по-далеч, но не може човек да различи никакви детайли осветени от крушките ... а същевременно на секцията на късите светлини съм супер доволен, вижда се идеално ... за мен извода е, че тези крушки са проектирани да работят на фарове с лупи единствено, на обикновен рефлектор са крайно незадоволителни

аз лично , ще си търся пак жълти крушки за дългите ... просто веднъж като знам как се вижда с жълтата светлина , няма начин, или ще сложа обикновени жълтеещи крушки от 3-4лв

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 30 Дек 2016, 17:40

Не са доволни, щото фаровете им не са в ред.

Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от speedhokk » 30 Дек 2016, 22:02

Снощи за пръв път имах възможност по-продължително да карам по тъмно, а се случи да карам и на мокро и на сухо. Впечатленията ми от филипса са много добри, сравнено с CB hyper направо прогледнах на мокро, а на сухо също мисля че е по-добре. Лично за мен бяло-синя крушка си е таш*к, ксенон да, но халогенна крушка... Моето око вижда по-добре на жълта светлина, повече не мисля да си правя експерименти.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 31 Дек 2016, 15:38

Вчера сложих Мtec h7 super white 4350k на късите . Но още не съм ги тествал на тъмно. Дано не съм се е преебал :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: S62B50

Мнение от Evkata » 01 Яну 2017, 15:55

Пиши дали си доволен като ги пробваш :driving:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 04 Яну 2017, 11:41

ka4i написа:Вчера сложих Мtec h7 super white 4350k на късите . Но още не съм ги тествал на тъмно. Дано не съм се е преебал :)

Не си, спокойно ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E46