Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Badgo
- Потребител
-
- Кара: E46
Re: Е46 - Разход гориво!
BMW 318 ,99г. седан на LPG
градско - 11/100
извън града - 8/100
градско - 11/100
извън града - 8/100
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
В снега и студа последните 10 дни - 12.5 чисто градско. На къси разстояния, 3-5 км. Доволен съм! Мисля, че толкова го дават и по книжка на този модел.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Като стана дума по горе за зверския разход поради къси разстноя реших да задълбая.Този тест който е казал Zagy,за онази skoda която е дала 16-18 литра на 100,просто пастички да хапва пред това което видях аз в нета.Един руснак в техния BMW форум,е направил следния тест :
"Иду на работу. 1.5km.После работы иду в супермаркет. 1.8km.Паркуюсь.Делаю покупки и иду домой. 2.2km.И ето повторяется каждый день.Тачка у меня 320d. (150 лошадек).Уже 2 недели разход вертится около 23/100.Температура конечно не падает меньше -22C днем и -36 ночью
Тоесть реально машина всегда в режиме подогревания
С машиной все в порядке.
Тоест колата му дава 23/100 при такъв режим на каране..представете си само тая кола колко загрява на -22 градуса през деня за 1.5 км
Същият после е сипал 20 литра нафта,изчакал е да загрее колата и я е карал без да спира 250км докато не му светнала лампата...което е нещо от сорта на 7-8/100.
"Иду на работу. 1.5km.После работы иду в супермаркет. 1.8km.Паркуюсь.Делаю покупки и иду домой. 2.2km.И ето повторяется каждый день.Тачка у меня 320d. (150 лошадек).Уже 2 недели разход вертится около 23/100.Температура конечно не падает меньше -22C днем и -36 ночью

С машиной все в порядке.
Тоест колата му дава 23/100 при такъв режим на каране..представете си само тая кола колко загрява на -22 градуса през деня за 1.5 км

Същият после е сипал 20 литра нафта,изчакал е да загрее колата и я е карал без да спира 250км докато не му светнала лампата...което е нещо от сорта на 7-8/100.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Maximilian-E46 написа:Тоест колата му дава 23/100 при такъв режим на каране..представете си само тая кола колко загрява на -22 градуса през деня за 1.5 км
И аз го постигнах този разход миналата зима без да са падали температурите до -36. Режимът ми на каране е същия, колата също. През лятото гори около 16-18, зимата около 20-22. Иначе с нормално градско каране (след като загрее) дава около 11-12 (София), на извънградско и магистрала е около 7-8 (при скорост 140-180). За пробата съм карал веднъж с 90 извънградско и постигнах 4.5/100

Иначе и моята кола е наред ... вече

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
TRR написа:И аз го постигнах този разход миналата зима без да са падали температурите до -36. Режимът ми на каране е същия, колата също. През лятото гори около 16-18, зимата около 20-22. Иначе с нормално градско каране (след като загрее) дава около 11-12 (София), на извънградско и магистрала е около 7-8 (при скорост 140-180). За пробата съм карал веднъж с 90 извънградско и постигнах 4.5/100![]()
Баси, ми то значи от дизел вече няма смисъл...
Как 7-8 извънграда, това не е нормално...мойта кола е бензин и ми дава 8/100 при брутални извънградски условия/каране по магистрала яко, изкачване по планински пътчета, каране яко на 3та и много завои/ - иначе нормално можеш да видиш назад разхода колко е.
Колата не вярвам да ти е наред...или заради автомата...

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
cHaunepucTa написа:TRR написа:И аз го постигнах този разход миналата зима без да са падали температурите до -36. Режимът ми на каране е същия, колата също. През лятото гори около 16-18, зимата около 20-22. Иначе с нормално градско каране (след като загрее) дава около 11-12 (София), на извънградско и магистрала е около 7-8 (при скорост 140-180). За пробата съм карал веднъж с 90 извънградско и постигнах 4.5/100![]()
Как 7-8 извънграда, това не е нормално...мойта кола е бензин и ми дава 8/100 при брутални извънградски условия/каране по магистрала яко, изкачване по планински пътчета, каране яко на 3та и много завои/ - иначе нормално 6.5/100.
Не знам ... всичко й е проверено на колата - дюзи, дебитомер, турбо, нови термостати и виско ... а вече имам и работещ AGR. В интерес на истината и аз карам много по планински пътища - качват разхода значително, а на магистралата поддържам над 160. Градското ми е с много къси разстояния и реално постоянно не е загряла. Ще видим тази зима как ще е, миналата колата беше на открито, но сега имам гараж - докато изкача рампата и излизам от синята зона

cHaunepucTa написа:TRR написа:И аз го постигнах този разход миналата зима без да са падали температурите до -36. Режимът ми на каране е същия, колата също. През лятото гори около 16-18, зимата около 20-22. Иначе с нормално градско каране (след като загрее) дава около 11-12 (София), на извънградско и магистрала е около 7-8 (при скорост 140-180). За пробата съм карал веднъж с 90 извънградско и постигнах 4.5/100![]()
Как 7-8 извънграда, това не е нормално...мойта кола е бензин и ми дава 8/100 при брутални извънградски условия/каране по магистрала яко, изкачване по планински пътчета, каране яко на 3та и много завои/ - иначе нормално можеш да видиш назад разхода колко е.
Какъв е тоя "бензин" и какво значи "яко каране" , щото моята 320ка "бензин" даде 12.5 извънградско по борд при "яко каране"

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:cHaunepucTa написа:TRR написа:И аз го постигнах този разход миналата зима без да са падали температурите до -36. Режимът ми на каране е същия, колата също. През лятото гори около 16-18, зимата около 20-22. Иначе с нормално градско каране (след като загрее) дава около 11-12 (София), на извънградско и магистрала е около 7-8 (при скорост 140-180). За пробата съм карал веднъж с 90 извънградско и постигнах 4.5/100![]()
Какъв е тоя "бензин" и какво значи "яко каране" , щото моята 320ка "бензин" даде 12.5 извънградско по борд при "яко каране"
Аз съм ти написал горе, за мен "яко каране" значи : магистрала 140-150км/ч в пикови моменти + гадни малки планински пътчета - изкачване + каране в колона на 3та + пълен багажник + 4 човека ... 7.9, да кажем 8/100 лятото по колонка.
Иначе при нормално каране само магистрала и 2 човека в колата - 6.4 - 6.5/100 като по борд разхода е под 6

Градско колата си гори, сега зимата към 12.8-13/100 в София...
Твойта 20ка бензин е 6 цилиндрова, мойта е 4, сигурно и това има значение.
При така даденият мой разход и при разхода на 320DA не виждам смисъл от дизелов автомобил...нали уж трябва да е по-икономична. Може би автомата дава влияние или колегата я кара само с 200

- TRR
- кандидат ентусиаст
-
cHaunepucTa написа:Аз съм ти написал горе, за мен "яко каране" значи : магистрала 140-150км/ч в пикови моменти + гадни малки планински пътчета - изкачване + каране в колона на 3та + пълен багажник + 4 човека ... 7.9, да кажем 8/100 лятото по колонка.
Иначе при нормално каране само магистрала и 2 човека в колата - 6.4 - 6.5/100 като по борд разхода е под 6![]()
При така даденият мой разход и при разхода на 320DA не виждам смисъл от дизелов автомобил...нали уж трябва да е по-икономична. Може би автомата дава влияние или колегата я кара само с 200.
В интерес на истината имам и бензинова 20-ка, само че е Е36/M50B20TU, не вярвам да има много съществена разлика в разхода спрямо Е46 с 6-цилиндрова 20-ка. При Е36-та имам разход при нормално извънградско (100-130) около 8-9/100, на магистралата до 160 разхода е същия, но при скорост над 160 рязко се качва (над 11-12 и т.н.). Гори много и при извънградско с много изпреварвания, а най-нисък разход съм постигал при много леко докосване на газта и поддържане на постояна скорост между 80 и 90 km/h - 7.2/100. Същата кола в града ми гори точно колкото и 320dA-то (според сезона и разстоянията). В този ред на мисли - за мен дизелът е оправдан за кола за дълги разстояния, за градско - все тая. Всъщност не е все тая - малка кола с малък бензинов мотор е най-икономичния вариант. А с дизела като реша мога да пътувам и с 4.5/100, което няма как да се случи с бензина

P.S. Дайте да не разводняваме повече темата.
cHaunepucTa написа:Аз съм ти написал горе, за мен "яко каране" значи : магистрала 140-150км/ч в пикови моменти + гадни малки планински пътчета - изкачване + каране в колона на 3та + пълен багажник + 4 човека ... 7.9, да кажем 8/100 лятото по колонка.
Иначе при нормално каране само магистрала и 2 човека в колата - 6.4 - 6.5/100 като по борд разхода е под 6![]()
При така даденият мой разход и при разхода на 320DA не виждам смисъл от дизелов автомобил...нали уж трябва да е по-икономична. Може би автомата давюа влияние или колегата я кара само с 200.
Това ли ти е "якото" каране.

То ясно защо се изказваш така, че харчиш толкова много.
А и между другото като имаш гаден планински път все си мисля, че освен изкачване имаш и спускане,

Когато накрая на пътуването покаже средна скорост от порядъка на 120+ км/ч за поне 400 километра маршрут, то тогава може пак да се изкажеш в тази тема колко ти е харчила колата при "яко каране".

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
JTD написа:cHaunepucTa написа:Аз съм ти написал горе, за мен "яко каране" значи : магистрала 140-150км/ч в пикови моменти + гадни малки планински пътчета - изкачване + каране в колона на 3та + пълен багажник + 4 човека ... 7.9, да кажем 8/100 лятото по колонка.
При така даденият мой разход и при разхода на 320DA не виждам смисъл от дизелов автомобил...нали уж трябва да е по-икономична. Може би автомата давюа влияние или колегата я кара само с 200.
Това ли ти е "якото" каране.![]()
То ясно защо се изказваш така, че харчиш толкова много.
А и между другото като имаш гаден планински път все си мисля, че освен изкачване имаш и спускане,![]()
Когато накрая на пътуването покаже средна скорост от порядъка на 120+ км/ч за поне 400 километра маршрут, то тогава може пак да се изкажеш в тази тема колко ти е харчила колата при "яко каране".
+1
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- slav4o974
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330XI
Съгласен съм с колегите по-горе, "якото" каране повечето хора го "разпознават" по това че на бившето летище след Пловдив в посока Бургас успеят да вдигнат 160км/ч. Веднага се обявява че на магистралата не са падали под тази скорост, но ако си направите труда да засечете средната скорост, то тя рядко надхвърля 110км/ч.
При мен след слагането на ГИ Романо ОБД2 наблюдавам странна аномалия в разхода. Извънградския е доста сериозен 10/100 и то при съвсем спокойно и икономично каране. Градския разход обаче е близък до каталожния на бензин 13-14/100. Наистина автомобила е добре загрял, но все пак минава около 80км. в Софийския трафик дневно. Само за сравнение ще ви кажа че Ауди А4 1,8Т куаттро при същия начин на каране даваше 9/100 извънградско и 15/100 градско.
При мен след слагането на ГИ Романо ОБД2 наблюдавам странна аномалия в разхода. Извънградския е доста сериозен 10/100 и то при съвсем спокойно и икономично каране. Градския разход обаче е близък до каталожния на бензин 13-14/100. Наистина автомобила е добре загрял, но все пак минава около 80км. в Софийския трафик дневно. Само за сравнение ще ви кажа че Ауди А4 1,8Т куаттро при същия начин на каране даваше 9/100 извънградско и 15/100 градско.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-

Няма смисъл повече да говорим какво е яко каране, защото си е различно за всеки.
За мен това е "яко каране" според моите виждания. Нормално карам със 120 на магистрала с темпомат, и 100 по междуградски път(возя си жената и детето и не мисля, че ще стигна много по-бързо, ако карам като луд). Така, че за мен яко каране е като карам със 140-150 по магистрала.
В такива условия(на нормално каране според мен) колата ми дава около 6.5/100 средно... Имало е случаи да е 6.2, имало е такива да е 6.7.
А Вие състезателите, ако щете летете. С колко карате на магистрала и по междуградски пътчета ... с 200...постоянна скорост...ай сиктир...

И пак се стига до средната скорост от 160 км/ч, която не знам кой може да я постигне по БГ пътища.
Брей, че бързи тия бмв-та бре...градско със 110, извън с 210...

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
cHaunepucTa написа::OT:
Няма смисъл повече да говорим какво е яко каране, защото си е различно за всеки.
За мен това е "яко каране" според моите виждания. Нормално карам със 120 на магистрала с темпомат, и 100 по междуградски път(возя си жената и детето и не мисля, че ще стигна много по-бързо, ако карам като луд). Така, че за мен яко каране е като карам със 140-150 по магистрала.
В такива условия(на нормално каране според мен) колата ми дава около 6.5/100 средно... Имало е случаи да е 6.2, имало е такива да е 6.7.
А Вие състезателите, ако щете летете. С колко карате на магистрала и по междуградски пътчета ... с 200...постоянна скорост...ай сиктир...![]()
И пак се стига до средната скорост от 160 км/ч, която не знам кой може да я постигне по БГ пътища.
134 средна София - отбивката за с.звезден ли кво беше края на магистралта преди 3 дни...а за 160 ако имам подходящата кола за 300км се постигат

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
cHaunepucTa написа::OT:
А Вие състезателите, ако щете летете. С колко карате на магистрала и по междуградски пътчета ... с 200...постоянна скорост...ай сиктир...![]()
134 средна София - отбивката за с.звезден ли кво беше края на магистралта преди 3 дни...а за 160 ако имам подходящата кола за 300км се постигат