Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Продавачът пише, че са сменени филтри, масла.. та чак накладки предни и задни. Аз си мисля, че кола като се продава тези неща не се сменят! Може човекът да си я взел за себе си да я кара, а в последствие се е появил проблем и да я маха. Каква е логиката според вас да смениш тези неща, които не струват 100лв. и тогава да продаваш колата? Какво мислите?
Продавачът пише, че са сменени филтри, масла.. та чак накладки предни и задни. Аз си мисля, че кола като се продава тези неща не се сменят! Може човекът да си я взел за себе си да я кара, а в последствие се е появил проблем и да я маха. Каква е логиката според вас да смениш тези неща, които не струват 100лв. и тогава да продаваш колата? Какво мислите?
- Margina Petrow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d remapped; e36 318TDS
- Мечтае да кара: Всичко с буквата М :))
- Детайли за колата: Bmw e39 530d manual remapped, exhaust system, Pipercross air filter
Bmw e36 318TDS M41D17 manual remapped
за мен е меко казано отвратителна с този външен вид, а и вътре не е никак хубава ...

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Подозрително ниска цена има.

- Gecata
- Потребител
-
- Кара: ги да говорят
- Мечтае да кара: X5M
http://www.mobile.bg/11329919069181035 за тази какво ще кажете колеги.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
ociata написа:Колеги днес огледах обстойно 30-ката. Колата изглежда доста приятно, има 18ки М-джанти, М-предна броня(задната не знам дали е М, понеже не знам как се различават), М-Волан, черно рекаро(алкантара+плат), фарове с лупи ксенон и измиване, харман-кардон музика, карбонови лайстни. Двигателя все още не е мит и течове няма. Има задна ел. щора(за пръв път виждам такава при е46) и някакво копче с говорителче също до АСЦ-то, което не знам какво прави.
Това което не ми хареса по колата:
1. Има точка/пъпка/надигнало на заден ляв калник(ръжда). Виждал съм подобни проблеми и при други преди фейс но се чудя до колко е сериозно(имал съм опел преди и не искам гнилочи)? При фейслифт досега не съм виждал ръжда... Освен това има ръжда по долния ръб на предна дясна врата и под планката за затваряне на задния багажник. На тези места ръждата е козметична и не изгнило, но ме притеснява?
2. Има някаква дослагвана навигация/телевизия - монитора е захванат на планка за десния централен въздуховод. Интересното е че в багажника има кутия която не знам дали е за чейнджър или навигация, но на нея пише БМВ пилот нещо си - това дали е чейнджър или модула за навигацията?
3. Колата е разглобена за пране и се виждат ботушите на задните амортисьори и двата са скъсани - от какво може да е това? При мен единия е скъсан защото не бяхме сложили скобите на амортисьора и той влезна в багажникаЧувал съм че преди фейса късат захващенето към задниа мост нещо, но дали е правено нещо там
![]()
Колегата Gqbriel каза че според него този мотор(184к.с.) е по-надежден от 320(150к.с.), дали и другите споделяте това мнение? Също така този мотор комън-рейл ли е както казва АутоДата или не?
Поздрави
Още един въпрос да добавя:
4. Окачването на 330д и 320д различно ли е? В мсисъл има ли усилени тампони, допълнителни/усилени щанги и т.н.?
- Encislav
- Потребител
-
- Кара: 330cd
- Мечтае да кара: Курс за космонавти
Encislav написа:Днес ходих да гледам тази кола: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
На пръв поглед изглеждаше добре, особено тези 18-ки как я отварят не е истина просто. Някой ще даде ли съвет дали има впечатления от този автомобил или просто какво му е мнението за автомобила, цена/качество и т.н, Благодаря предварително. Също искам да попитам сполучлив ли е мотора на тази кола. Благодаря извинявам се за въпросите просто съм малко нов и съм решил да сменям колата, тоест да скачам на купенце
Също така искам да попитам, какво ви е мнението тъй като съм раздвоен дали да взимам 320Cd или 330Cd Може ли някой да ме посъветва, чувал съм че 330 като цяло била по-сполучлива като мотор. Някой може ли да ми отговори на въпросите !?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Encislav написа:Encislav написа:Днес ходих да гледам тази кола: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
На пръв поглед изглеждаше добре, особено тези 18-ки как я отварят не е истина просто. Някой ще даде ли съвет дали има впечатления от този автомобил или просто какво му е мнението за автомобила, цена/качество и т.н, Благодаря предварително. Също искам да попитам сполучлив ли е мотора на тази кола. Благодаря извинявам се за въпросите просто съм малко нов и съм решил да сменям колата, тоест да скачам на купенце
Също така искам да попитам, какво ви е мнението тъй като съм раздвоен дали да взимам 320Cd или 330Cd Може ли някой да ме посъветва, чувал съм че 330 като цяло била по-сполучлива като мотор. Някой може ли да ми отговори на въпросите !?
Всичко е въпрос на личен избор,повечето ще ти кажат 330cd ,2-те нямат много общо освен ,че са дизелови и са купета...
Разлика в поддръжката според повечето теми,при 330 е малко ,по-скъпа както и разхода на гориво,но ако погледнеш темите за разход говорим за около литър и малко.
Шестака е по-тих,по-балансиран,според мен доста по-здрав от 4-ри цилиндровия...в повечето случаи е въпрос на финанси и възможност...друг е момента с късмета и поддръжката на колата от предишен/шни собственик/ци
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Здравейте колеги! Принципно търся Е36, но ми попадна една обява на 46 и ми стана интересно - http://www.cars.bg/u750292 . Удара се вижда лошо на снимките, което не е добър знак, но винаги мога да поискам по-детайлни снимки. В обявата пише, че 400 лева ще ме оправят за ремонт, но това не ми се вярва особено. И все пак мога да отделя 1000 лева само за оправяне на щетите в които се надявам да влезна. Но дори и след тях (4к общо) колата изглежда евтина за това, което предлага. Не е кукла, но има сериозно количество екстри. Може на човека да не му се занимава да я оправя, знам ли... Какво ви е мнението по въпроса? Благодаря предварително! 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
NeRoX написа:Може на човека да не му се занимава да я оправя, знам ли... Какво ви е мнението по въпроса? Благодаря предварително!
въпроса е какво означава перфектон техн състояние
ако е толкова перфектна значи са вкарани бая пари щото тая кола не е на 2-3-4 години
аз не бих разчитал, че единствения и проблем е удара ...
запознат ли си с подръжката на е46 щото като цяло със сигурност е по-скъпо от на е36

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
K_Ilkov написа:запознат ли си с подръжката на е46 щото като цяло със сигурност е по-скъпо от на е36
ако ползваш оригинални части си е все тая... то и при ментетата май е така... разликата не е хиляди левове, а по-скоро 10-тки

И все пак, като си тръгнал да си купуваш е36 си купи хубаво такова, а не изтърбушена е46-ца

You said: "Time will change!" What if it changes you?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
NeRoX написа:Здравейте колеги! Принципно търся Е36, но ми попадна една обява на 46 и ми стана интересно - http://www.cars.bg/u750292 . Удара се вижда лошо на снимките, което не е добър знак, но винаги мога да поискам по-детайлни снимки. В обявата пише, че 400 лева ще ме оправят за ремонт, но това не ми се вярва особено. И все пак мога да отделя 1000 лева само за оправяне на щетите в които се надявам да влезна. Но дори и след тях (4к общо) колата изглежда евтина за това, което предлага. Не е кукла, но има сериозно количество екстри. Може на човека да не му се занимава да я оправя, знам ли... Какво ви е мнението по въпроса? Благодаря предварително!
Десен фар, калник, но май има щети и по капак-броня. Много кофти го е снимал и слънцето пречи да се види детайлно. Трябва да се гледа на място от човек, който знае кое колко пари струва. Иначе от този мотор има толкова скапани, че свят може да ти се завие. Ако тази кола(на поне двойни киломтри е, бъди сигурен)не е гледана, то частите по двигател и електроника могат да ти излезнат солено. Аз не бих разчитал на това, на някой не му се разправя да я оправя. Все пак вече е в България и тук винаги може някой да я понапудри колкото да се продаде. Най-вероятно иска да върже някой на номера, че щом има уадр, само това е проблема и затова е на тази цена.

Послушай колегата - по-добре читава Е36, отколкото изтърбушена Е46. Макар от мнението ти да си вадя извод, че за Е36 няма да ти се дават толкова пари, колкото би дал за Е46.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
vicho написа:K_Ilkov написа:запознат ли си с подръжката на е46 щото като цяло със сигурност е по-скъпо от на е36
ако ползваш оригинални части си е все тая... то и при ментетата май е така... разликата не е хиляди левове, а по-скоро 10-тки![]()
![]()
И все пак, като си тръгнал да си купуваш е36 си купи хубаво такова, а не изтърбушена е46-ца
окачването отпред е доста по-скъпо и капризно иначе съм съгласен, че не е хиляди левове
+1 за читаво е36 пред измъчена 46-ца

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...