Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от latrel » 05 Сеп 2012, 18:45

Superexstatic написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11309109892857191&f1=details

гледал ли я е някой? от доста време седи, а като за тия пари не е лоша

Ако съдя по очукания преден рег номер май правенето на нов фейс е имало причина, както и смяната на волана :mhihi:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Сеп 2012, 19:58

latrel написа:
Superexstatic написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11309109892857191&f1=details

гледал ли я е някой? от доста време седи, а като за тия пари не е лоша

Ако съдя по очукания преден рег номер май правенето на нов фейс е имало причина, както и смяната на волана :mhihi:

то от ляво бомбето ми се вижда леееко вдлъбнато :mhihi:
и с тоя волан, и го мързяло една лаисна да сложи дето я няма :no:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от morbili » 05 Сеп 2012, 20:14

morbili написа:Здравейте колеги!Нов съм в този форум и до този момент-минах през какви ли не коли,но никога до този момент дизел и БМВ ;) Т.е. не отбирам ГРАМ :) ,но много ми хареса на външен вид един екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details какво ви е мнението за него доколкото това е възможно от тази обява :) Поздрави!

е, благодаря за отзивчивоста!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Мнение от ivan83 » 05 Сеп 2012, 22:04

ама е с 6 скорости :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от donevo » 06 Сеп 2012, 8:44

Забелязахте ли табелката отзад AUTO CLUB на втората снимка? Какво ви говори това?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11344293803460597&f1=details
Бихте ли ме посъветвали какво точно да гледам при диагностиката? Че километражът е превъртан е ясно, ама според вас на приблизително колко км. е? Салонът харесва ли ви?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 06 Сеп 2012, 10:08

На пръв поглед изглежда добре. Километрите, ако са върнати както трябва, никой няма да може да хване реално на колко е. Като и правиш диагностика, ще отидеш с човек, който разбира от диагностика. Той ще знае какво да гледа. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 06 Сеп 2012, 11:15

donevo написа:Забелязахте ли табелката отзад AUTO CLUB на втората снимка? Какво ви говори това?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11344293803460597&f1=details
Бихте ли ме посъветвали какво точно да гледам при диагностиката? Че километражът е превъртан е ясно, ама според вас на приблизително колко км. е? Салонът харесва ли ви?

И на мен ми изглежда добре! Една диагностика и ако всичко си е ОК е супер за тези пари. Салонът на мен лично не ми допада, иначе към екстри също е добре колата! :yes:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 06 Сеп 2012, 12:38

morbili написа:
morbili написа:Здравейте колеги!Нов съм в този форум и до този момент-минах през какви ли не коли,но никога до този момент дизел и БМВ ;) Т.е. не отбирам ГРАМ :) ,но много ми хареса на външен вид един екземпляр http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details какво ви е мнението за него доколкото това е възможно от тази обява :) Поздрави!

Изглежда добре колата, боядисвани са предна и задна броня. Малко скъпа ми се вижда, предвид че е със стария мотор 184 коня. Иди, виж я, покарай, закачи на диагностика и взимай ако всичко е ок :yes:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Сеп 2012, 13:12

Мен пък много ме дразни когато започнат да пишат коли на по 10 и кусур години с означението X-Drive при положение, че тогава още не е било замислено. Някои хора явно се хващат на въдицата, но докато при Е46 е ясно, че няма и само крайно непознаващ марката може да се хване, то при Е90 нещата са по-трудни ако не провериш вин-а.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: много
Мечтае да кара: винаги

Мнение от Инаф » 06 Сеп 2012, 13:31

Колеги, някой знае ли нещо за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details С този фейс и фарове много ми прилича на англичанка !?!
E60 ///M5 is the ultimate BMW.

..."The second race saw one of Andy Priaulx’s famous solo escapes from the pole position on the reverse grid."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 06 Сеп 2012, 13:57

ociata написа:Здравейте,

Аз имам малко по-странен въпрос. Преди 2-3 месеца си взех е46 320д 02 година фейслифт. Колата я взех за 6500, и въпреки това смених само 2 амортисьора отзад, тампон на предния носач и махнах пеперудите. Обаче нещо не върви с тая кола. Преди 2 седмици ми счупиха предното стъкло пред блока - смених го. В петък обаче претърпях ПТП. Минах през разни шубраци, дръвчета и храсти и по колата има много щети, макар и не много сериозни. По сериозно е ударен задния калник, та чак до капака има изкривено и сега не се затваря. Иначе от клонките са издрани предния капак, тавана, двете врати, двете брони, двата калника. Единия стоп липсва и единия мигач е много издран(но здрав). В понеделник отивам на каско, но се чудя дали да я карам или да я продам и да взема друга. Предлагат ми 330д 01' преди фейслифта с М-пакет, М-салон, 18ки, навигацията абе доста наредена. Моята е обикновен фейслифт с кожен салон(не е рекаро), бордови компютър, 4 ел стъкла и останалите стандартни екстри. Чудя се дали да не се бартеросам, но ме притеснява по-високия разход, по-високите данък и застраховка и това че след време този пре-фейс с голям мотор ще се продаде по-трудно.

Та Вие как мислите дали си заслужава цялата галимация или да си карам мойта? Така или иначе още не съм и се нарадвал де :smoke: Но пък много ме блазнят тея 180 коня :driving:

Колеги днес огледах обстойно 30-ката. Колата изглежда доста приятно, има 18ки М-джанти, М-предна броня(задната не знам дали е М, понеже не знам как се различават :D ), М-Волан, черно рекаро(алкантара+плат), фарове с лупи ксенон и измиване, харман-кардон музика, карбонови лайстни. Двигателя все още не е мит и течове няма. Има задна ел. щора(за пръв път виждам такава при е46) и някакво копче с говорителче също до АСЦ-то, което не знам какво прави.

Това което не ми хареса по колата:
1. Има точка/пъпка/надигнало на заден ляв калник(ръжда). Виждал съм подобни проблеми и при други преди фейс но се чудя до колко е сериозно(имал съм опел преди и не искам гнилочи)? При фейслифт досега не съм виждал ръжда... Освен това има ръжда по долния ръб на предна дясна врата и под планката за затваряне на задния багажник. На тези места ръждата е козметична и не изгнило, но ме притеснява?

2. Има някаква дослагвана навигация/телевизия - монитора е захванат на планка за десния централен въздуховод. Интересното е че в багажника има кутия която не знам дали е за чейнджър или навигация, но на нея пише БМВ пилот нещо си - това дали е чейнджър или модула за навигацията?

3. Колата е разглобена за пране и се виждат ботушите на задните амортисьори и двата са скъсани - от какво може да е това? При мен единия е скъсан защото не бяхме сложили скобите на амортисьора и той влезна в багажника :smoke: Чувал съм че преди фейса късат захващенето към задниа мост нещо, но дали е правено нещо там :dunno:

Колегата Gqbriel каза че според него този мотор(184к.с.) е по-надежден от 320(150к.с.), дали и другите споделяте това мнение? Също така този мотор комън-рейл ли е както казва АутоДата или не?

Поздрави

Потребител
Аватар
Кара: 330cd
Мечтае да кара: Курс за космонавти

Мнение от Encislav » 06 Сеп 2012, 14:00

Днес ходих да гледам тази кола: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

На пръв поглед изглеждаше добре, особено тези 18-ки как я отварят не е истина просто. Някой ще даде ли съвет дали има впечатления от този автомобил или просто какво му е мнението за автомобила, цена/качество и т.н, Благодаря предварително. Също искам да попитам сполучлив ли е мотора на тази кола. Благодаря извинявам се за въпросите просто съм малко нов и съм решил да сменям колата, тоест да скачам на купенце :)

Потребител
Аватар

Мнение от morbili » 06 Сеп 2012, 14:04

outworld написа:
morbili написа:

Изглежда добре колата, боядисвани са предна и задна броня. Малко скъпа ми се вижда, предвид че е със стария мотор 184 коня. Иди, виж я, покарай, закачи на диагностика и взимай ако всичко е ок :yes:

Благодаря колега :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TauCaHa » 06 Сеп 2012, 14:32

outworld написа:
morbili написа:

и топката е сменяна,прилича на такава от автоматик.Не е нещо сериозно,но е хубаво да се знае :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 06 Сеп 2012, 15:16

Не е от автоматик, а някаква си чунг-чанг.

ПредишнаСледваща

Назад към E46