Демпферна шайба - проверявайте
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
Re: Демпферна шайба - проверявайте
Kalinski написа:Аз карам вече 12 хиляди км с неоригинална.. да чукам на дърво не е мръднала. Немска беше но забравих марката.
Най вероятно е Gates щом е немска! Те са хубави наистина като алтернатива

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
lyu_records написа:Kalinski написа:Аз карам вече 12 хиляди км с неоригинална.. да чукам на дърво не е мръднала. Немска беше но забравих марката.
Най вероятно е Gates щом е немска! Те са хубави наистина като алтернатива
То и Феби не беше ли немско

- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
S7 написа:zoti написа:Както и да е-взех Gates.Изглежда много добре,гумената част отпред е доста мека на пипане,не намирам разлика с оригиналната.Абе да изкара 3-4 години-здраве.Знам, че от оригиналното по- добро няма,ама да го вземеш от Германия,тука гаранция няма.И да е оригинално,пак е правено като за източноевропейци
Цена?
Писал съм по-горе,колега-330лв.Ако се интересуваш откъде,пиши ми на лично.Цената е добра за тази шайба.
From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go

време беше и аз да се разпиша в тази тема
това е моята шайба, каго гледам си е оригинална '02 набор

явно пак ще търся такава
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
Малии това нищо не е
ти да беше видял моята оригинална преди да я сменя
Беше се отделил метала от гумата и имаше луфт
Италианска му работа, та от там и разбити тампони на мотор.
В такова състояние си закупих колата.

Беше се отделил метала от гумата и имаше луфт

Италианска му работа, та от там и разбити тампони на мотор.

В такова състояние си закупих колата.

не е много, обаче аз все още нямам оригинална шайба и сигурно ще чакам поне една седмица да я доставят
през това време трябва да карам
между другото ако някой може да помогне с добра цена за оригинална шайба, нека пише ЛС
ще съм ви благодарен

между другото ако някой може да помогне с добра цена за оригинална шайба, нека пише ЛС
ще съм ви благодарен
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
© написа:не е много, обаче аз все още нямам оригинална шайба и сигурно ще чакам поне една седмица да я доставят
ще съм ви благодарен
Мен ако ме питаш слагай Gates и забравяй за случая. Въпросната фирма Gates правеше ролки и ремъци за Ауди и Фолксваген, които са си стокови а не алтернатива ОРИГИНАЛНИТЕ им. От тук можеш да си извадиш извод за качеството на шайбата Gates.

Цената е 100лв на долу от оригиналната, особена разлика между двете няма едни и същи са. Аз лично няма как да ти уреда оригинална, защото на мен ми ги урежда един приятел който има отстъпка и ми е заявил че минава само за мен номера, защото си имаме взимане даване с него и е не удобно.

поръчах 460лв оригинална
другият вариант беше кортеко (280), но за добро или лошо вече бях поръчал
благодаря на всички колеги, които ми писаха
другият вариант беше кортеко (280), но за добро или лошо вече бях поръчал
благодаря на всички колеги, които ми писаха
Здравейте, колеги!
Ето че и аз се присъединявам към клуба на разбитите демпферни шайби. Симптомите са същите като на повечето, както си караш и изведнъж хидравликата и алтернатора спират и светва акумулатора. Веднага спрях и видях че не върти един ремък а от долу се въртяха, но някак странно прескачаха. Изключих я и се разрових при което видях че въпросната шайба виси и е леко напред, разръчках и я извадих , освободих всички ремъци и ги извадих и тях да не стане оплитане, след което лека полека се прибрах (на около 1км за щастие).
И прочетох тук, че е голям филм със смяната, та ако някой има съвет или знае къде се справят със смяната без да направят друга беля ще съм много благодарен.
Иначе съм поръчал няква "европейска" барабар с ремъците, нищо че видимо са ми здрави, да не стане някой фал по-натам и с тях.
Разбрах че е хубаво да е оригинална, но не мога да заделя толкова пари в момента и ще карам с ефтинка, пък квото стане...
Ето че и аз се присъединявам към клуба на разбитите демпферни шайби. Симптомите са същите като на повечето, както си караш и изведнъж хидравликата и алтернатора спират и светва акумулатора. Веднага спрях и видях че не върти един ремък а от долу се въртяха, но някак странно прескачаха. Изключих я и се разрових при което видях че въпросната шайба виси и е леко напред, разръчках и я извадих , освободих всички ремъци и ги извадих и тях да не стане оплитане, след което лека полека се прибрах (на около 1км за щастие).
И прочетох тук, че е голям филм със смяната, та ако някой има съвет или знае къде се справят със смяната без да направят друга беля ще съм много благодарен.
Иначе съм поръчал няква "европейска" барабар с ремъците, нищо че видимо са ми здрави, да не стане някой фал по-натам и с тях.
Разбрах че е хубаво да е оригинална, но не мога да заделя толкова пари в момента и ще карам с ефтинка, пък квото стане...
Развиването става с пистолет с въздух. При мен се разви с най-обикновен пистолет за гуми за леки автомобили, въпреки че бяхме приготвили и такъв за автобуси/камиони. Иначе с тръби, колкото и да ги удължаваха - нищо. При това не видях и лепило по болта. После естествено сложихме. (10х Dimitroff) Имам и разни разсъждения за това колко изкарва една оригинална шайба, но ще си ги спестя да не обидя колегите на километри 
В последствие това съскане(или по-скоро шум) при загасяне на колата, който ме притесняваше остана. Тогава смених всички ремъци и ролки (+200лв) и всичко заспа
Ако търсиш сервиз питай Dimitroff къде работи този Васко и направо тичай при него. Сигурно е, че няма да имаш главоболия

В последствие това съскане(или по-скоро шум) при загасяне на колата, който ме притесняваше остана. Тогава смених всички ремъци и ролки (+200лв) и всичко заспа
Ако търсиш сервиз питай Dimitroff къде работи този Васко и направо тичай при него. Сигурно е, че няма да имаш главоболия
И аз преди година смених тази шайба - беше здраво напукана и скърцаше все едно е ремъка ! Взех неоригинална за 230лв.
- ceno83
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 320D 2001
- Мечтае да кара: M Power
,,Болката от сполетялото ни нещастие се дължи не на самото събитие,а на нашата оценка за него.А тъкмо нея ние можем да променим във всеки един момент."
Какво мислите за SWAG ??
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
Здравейте,
Питах 2-3ма колеги писали в тази тема, но не ми отговориха, затова с риск да вдигна пак темата искам да попитам някой има ли им координатите на тези момчета от Пловдив, които рециклират шайбите, телефони, адрес, нещо......да не става реклама, може на лично.
Мерси предварително!
Питах 2-3ма колеги писали в тази тема, но не ми отговориха, затова с риск да вдигна пак темата искам да попитам някой има ли им координатите на тези момчета от Пловдив, които рециклират шайбите, телефони, адрес, нещо......да не става реклама, може на лично.
Мерси предварително!
- cekio
- Потребител
-
- Кара: уличен хулиган
- Мечтае да кара: по-голям хулиган
Може ли някой да ми каже как изглежда този ключ с който се лови контра на шайбата за да си го направя