Angel eyes

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Re: Angel eyes

Мнение от Transporter 1 » 22 Юли 2012, 7:23

благодаря колега
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Потребител
Аватар

Мнение от Baca®di » 26 Окт 2012, 8:52

Колеги, за монтаж на ангели ще използвам кабела с релето в комплекта и ще ги захраня през него като ги вържа към плафоните и ECU-то. В този случай на фасунгата за габарита оставяте ли крушката да свети пусната в коша или я оставяте празна без крушка?
Последна промяна Baca®di на 15 Яну 2013, 21:42, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 26 Окт 2012, 10:33

Ако оставиш фасунгата без крушка, най-вероятно ще ти светне чека (ако работи). Най-лесният ти вариант е както сам каза да оставиш да свети крушката в коша.

Потребител
Аватар

Мнение от Baca®di » 26 Окт 2012, 20:31

Чека бачка и затова се наложи крушките да останат на фасунгите си, пуснати в коша. Мерси :yes:
Последна промяна Baca®di на 15 Яну 2013, 21:44, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d 99'

Мнение от mitev85 » 22 Дек 2012, 22:23

Предтои ми монтаж на angel eyes, някой колега може ли да подскаже как да намеря кабела на плафона, къде се намира и какъв цвят е :) става на въпрос за е46 седан преди фейса 320д :bowdown: и ако може да кажете от къде прекарахте кабела вътре в купето, мерси предварително :)
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 318i SE
Детайли за колата: N42B20

Мнение от jud » 23 Дек 2012, 17:51

Защо търсиш кабела на плафона. Не може ли да ги вържеш на кабелите които ти захранват габаритните крушки?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ci е46'01

Мнение от Manuel » 22 Яну 2013, 19:18

Колеги някой има ли идеи как да направя тоя евтиния вариант за Angel eyes, като взема за пример това http://www.streetracing.by/tuning/angel.html , само че искам да използвам вместо тия двата диода в края, да сложа някаква такава лед лента http://www.ledpower.bg/product_info.php ... d=21003835 . И ако имате идеи каква тръба да използвам вместо тая от щорите, защото трябва да е куха. :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 22 Яну 2013, 21:08

Предполагам, че ще ти разбия мечтите, но не се занимавай с глупости. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 22 Яну 2013, 21:35

Manuel написа:Колеги някой има ли идеи как да направя тоя евтиния вариант за Angel eyes, като взема за пример това http://www.streetracing.by/tuning/angel.html , само че искам да използвам вместо тия двата диода в края, да сложа някаква такава лед лента http://www.ledpower.bg/product_info.php ... d=21003835 . И ако имате идеи каква тръба да използвам вместо тая от щорите, защото трябва да е куха. :confused:

Само да те светна, че тая лента е широка 8мм. Представи си в какво трябва да я навреш и какъв обем би заемало то във фара ти :lol: Пък да не говорим, че лентата не може да се огъва и ще свети настрани, но не и напред.

Ориентирай се към някакви по-скъпи ангелски очи :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 23 Яну 2013, 8:46

Manuel написа:Колеги някой има ли идеи как да направя тоя евтиния вариант за Angel eyes, като взема за пример това http://www.streetracing.by/tuning/angel.html , само че искам да използвам вместо тия двата диода в края, да сложа някаква такава лед лента http://www.ledpower.bg/product_info.php ... d=21003835 . И ако имате идеи каква тръба да използвам вместо тая от щорите, защото трябва да е куха. :confused:

ще ме извиняваш но това е малко "селски мунинг".
Няма да стане - първо за да го направиш ти трябва кръгла основа - за да подредиш диодите
Второ само 2 смд диода ще светят като ден като наредиш 20 ще стане фар - губиш ефекта
Трето като нямаш сега събери едни 90лв и поне сложи нещо нормално...
А това с диодите в края със пръчка пт щора сме си играли за пробата - не става за нищо общо взето а и седи като подарено :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 16 Мар 2013, 22:13

Здравейте колеги,
Реших да пиша тук да не трупам нови теми. И аз се наредих към групата с жълти CCFL ангелски очи :yes: В момента съм ги вързал към габаритите, обаче това не ме задоволява естествено :mhihi: . Искам да ми светят и при отключване на колата. При мен варианта да светят при подаване на контакт, както е показано свързването в повечето линкове и теми не ми допада. Искам да светят като съм с включени габарити и при отключване. В тази връзка трябва да се направи връзване с реле и да се ползват и жиците от плафона и по дадената схема от колега от форума за връзването на релето искам да питам дали ще стане така: Връзването на релето е по следният начин :

на краче 85 - единичният проводник отива в ECU-то и се връзва към червен проводник с бяла лента. По този проводник идват 12V, когато ключа е на контакт. ТУК ПРИ МЕН ЩЕ ИДВА 12 ВОЛТА ОТ ЖИЦАТА НА ГАБАРИТА КОГАТО СИ ГО ВКЛЮЧА АЗ???

на краче 87 - се връзва 5 Amp бушон и след това за + на акумолатора- ТОВА СИ Е ПОСТОЯННИЯ ПЛЮС ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕЛЕТО :yes:

на краче 87а - единичен проводник отива към плафон в купето на колата, кабела, който търсите е червен с лилава(синя) черта. Само той е червен, няма да го объркате. ЗА ТУК ПИТАМ ДАЛИ ТОЗИ ПРОВОДНИК НЕ МОЖЕ ДА СЕ ХВАНЕ ОТ ГМ МОДУЛА ЗАД ЖАБКАТА ДА НЕ СЕ ОПЪВАТ ИЗЛИШНИ КАБЕЛИ ДО ПЛАФОНА??? ИМА ЛИ ГО ТАМ???

краче 86 - там се връзват проводниците от минуса на баластите на очите. Общият край се връзва за маса на колата. Аз съм взел минуса от болта, от който се връзва - на акумолатора. Там слагам и релето. ТУК Е ЯСНО

краче 30 - там се връзват проводниците, които идват от + на баластите. ТУК СЪЩО

И при това връзване, дали ще стане нещо при включени габарити /ангелски очи/, като се натисне и копчето за заключване???
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 17 Мар 2013, 15:43

Колеги поставих си led angel eyes на е46 преди фейса.. проблема че след монтажа когато погледна колата от разтояние над 6-7 метра и краищата на ринговете се скриват при мигачите.. в самия фар има една черна пластмаса която леко ги скрива... някои има ли които е решил по някакъв начин този проблем, защото не ми харесва как стоят така. Поздрави
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 18 Мар 2013, 13:30

И при мен беше така. Просто преди да затворя фара умишлено ги преместих малко- така, че да паснат не на рефлекторите, а на тази черна пластмаса и при мен се получи добре :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mitev85 » 18 Мар 2013, 16:09

русиабн написа:И при мен беше така. Просто преди да затворя фара умишлено ги преместих малко- така, че да паснат не на рефлекторите, а на тази черна пластмаса и при мен се получи добре :yes:

Да колега ама твойта май е фейслифт а мойта е преди фейса и е малко по трудно... даже май няма на къде да ги напасна.. :| при фейсовите се напасва по лесно
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 22 Мар 2013, 16:36

русиабн написа:Здравейте колеги,
Реших да пиша тук да не трупам нови теми. И аз се наредих към групата с жълти CCFL ангелски очи :yes: В момента съм ги вързал към габаритите, обаче това не ме задоволява естествено :mhihi: . Искам да ми светят и при отключване на колата. При мен варианта да светят при подаване на контакт, както е показано свързването в повечето линкове и теми не ми допада. Искам да светят като съм с включени габарити и при отключване. В тази връзка трябва да се направи връзване с реле и да се ползват и жиците от плафона и по дадената схема от колега от форума за връзването на релето искам да питам дали ще стане така: Връзването на релето е по следният начин :

на краче 85 - единичният проводник отива в ECU-то и се връзва към червен проводник с бяла лента. По този проводник идват 12V, когато ключа е на контакт. ТУК ПРИ МЕН ЩЕ ИДВА 12 ВОЛТА ОТ ЖИЦАТА НА ГАБАРИТА КОГАТО СИ ГО ВКЛЮЧА АЗ???

на краче 87 - се връзва 5 Amp бушон и след това за + на акумолатора- ТОВА СИ Е ПОСТОЯННИЯ ПЛЮС ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА РЕЛЕТО :yes:

на краче 87а - единичен проводник отива към плафон в купето на колата, кабела, който търсите е червен с лилава(синя) черта. Само той е червен, няма да го объркате. ЗА ТУК ПИТАМ ДАЛИ ТОЗИ ПРОВОДНИК НЕ МОЖЕ ДА СЕ ХВАНЕ ОТ ГМ МОДУЛА ЗАД ЖАБКАТА ДА НЕ СЕ ОПЪВАТ ИЗЛИШНИ КАБЕЛИ ДО ПЛАФОНА??? ИМА ЛИ ГО ТАМ???

краче 86 - там се връзват проводниците от минуса на баластите на очите. Общият край се връзва за маса на колата. Аз съм взел минуса от болта, от който се връзва - на акумолатора. Там слагам и релето. ТУК Е ЯСНО

краче 30 - там се връзват проводниците, които идват от + на баластите. ТУК СЪЩО

И при това връзване, дали ще стане нещо при включени габарити /ангелски очи/, като се натисне и копчето за заключване???

Ще си отговоря сам, защото виждам, че няма много ентусиасти. Първо връзването е точно като посоченото горе с реле HFV4 с 5 крачета. ДА СТАВА- вместо да светят при всяко подаване на контакт, светят при включване на положение 1 на лайт модула-габарити и отделно светят при отключване и заключване като при всички клипчета за монтаж, НО и светят и при отваряне на вратата при светване на плафоните светват и ангелските очи :kuku: ТОВА ЗА МЕН Е АДСКИ ТЪПО и тук пак да питам:
Може ли да се направи така, че да светват и гасната така постепенно като плафоните при отключване и заключване, но да не светят при отваряне на вратите???
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46