DSC и зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: DSC и зимата
Kъм всички...с предно, задно, 4х4, странично и т.н. задвижване...придържайте се към добрия тон, за да не се налага да се успокоявате без достъп до форума за известно време...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
JTD написа:....
С това макаронско съкращение, познанията по математика, химия, атомна физика и метеорология, какво караш ако не е тайна, и за какво се бориш?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Опитахме с добро, но не се отказвате и ще раздаваме почивки без предупреждение!
Never mistake motion for action...
Lenco написа:JTD написа:....
С това макаронско съкращение, познанията по математика, химия, атомна физика и метеорология, какво караш ако не е тайна, и за какво се бориш?
В профила ми пише какво карам. Просто му метни едно око преди да питаш. Ще спестиш малко време.

Боря се за истина и изкореняване на заблудата на много хора. Боря се за още много неща. И най-вече се боря срещу грешните мнения. Единствената цел е неразбиращите хора да не разберат и да не запомнят нещата грешно.
Защото ей сега някой не знае, че ДСЦ-то в себе си има вункцията и на АСЦ и веднага след няколко мнения ще започне да дава съвети, че само АСЦ-то ти маха газта, а някой ако спедли, че ДСЦ-то нещо му махало газта, то веднага този човек с "проблема" ще бъде пратен на доктор от другия, разбрал грешно нещата. За това се "боря", да се държа към въпроса ти, с правилната дума. За това много често се включвам в теми, които съдържат грешни мнения. С една единствена цел - поднасяне на информация, която да бъде технически издържане. А не дошла от гаражен фолклор или ЕЖК.

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Пропусна да споменеш, че се бориш най-вече за реабилитацията на Голф в БМВ форум 
Сори за
..., ама не се сдържах!

Сори за

slitter написа:Пропусна да споменеш, че се бориш най-вече за реабилитацията на Голф в БМВ форум
Сори за..., ама не се сдържах!
Ама само май леко пропусна факта, че не аз намесих Голфа, а ти излезе със 100лв. рязко срещу това.
Няма значение колата дали е Голф, Фокус, Меган или А4. В случая Гоуфа е пример, който явно много лично го приемаш, по неведоми за мен пътища.
Намерих клипа, който беше сниман и пускан:
Ето БМВ-то, което се пробва да изкачи леко заснежения път. Точно от същата пряка излезе една баничарка и си се изкачи до горе супер спокойно. И пак да повторя - с голяма засилка от доста по-надолу, където пътя е равен (втория клип), за да може да се засили, колегата се изкачи и той. И се изкачи защото не можеше да приеме факта, също като теб, че някой си на предно се е качил, а БМВ-то не може да се качи. Е както казах - успя. Но при равните други условие не успя да се качи, нали - в частност излизайки от тази пряка:
И още един опит на колега, с активирани системи за стабилност ДСЦ/АСЦ.
Да беше и ти там да покажеш как 4 БМВ-та на задно не могат да се качат, а ти щеше да го направиш. Та да ги беше отсрамил.

Добре, ето не си обективен и именно това е дразнещото в тебе, точно, както си и мислех - какво имам предвид:
Очевидно наклонът е стабилен, а снегът кишавица. Тия пичове, особено вторият е със седемнайски и кретат нагоре с 5 км/ч. Другият излиза от неква прека. Ми то засилка се изисква. Ще мина от там с 30, а не с 5 и ще го кача, самите те си го говорят. После ми то и в книжката го пише - ми изключи АСЦ/ДСЦ и газ. Кво доказва това клипче??? Има ли снимано, къде е голфа ли там, баничарката ли, която се е качила безпроблемно?
Очевидно наклонът е стабилен, а снегът кишавица. Тия пичове, особено вторият е със седемнайски и кретат нагоре с 5 км/ч. Другият излиза от неква прека. Ми то засилка се изисква. Ще мина от там с 30, а не с 5 и ще го кача, самите те си го говорят. После ми то и в книжката го пише - ми изключи АСЦ/ДСЦ и газ. Кво доказва това клипче??? Има ли снимано, къде е голфа ли там, баничарката ли, която се е качила безпроблемно?
slitter написа:Добре, ето не си обективен и именно това е дразнещото в тебе, точно, както си и мислех - какво имам предвид:
Ми не позна - после и АСЦ-ДСЦ се изключваше - все тая. Все спираше до някъде по трасето, около камерата.
От тази пряка ще се засилиш с 30 ама друг път.
Или викаш киша е друго и тя не важи за предното.

Много е лесно да се говори зад клавиатурата.
Единствения шанс да се качи този наклон със задното беше със засилка от долу, където беше по-равно, та да може да вдигнеш 30км/ч. Ама предното не се засилваше от там и то си излезе от пряката, нали?
Както казах - да беше и ти на теста, та да им покажеш.

Общо взето нещата бяха:
1-ви опит - неуспешен
2-ри опит - неуспешен
3-ти опит - неуспешен
....
х-опит - неуспешен
Изведнъж излиза един от пряката, дава ляв мигач и си минава до горе.
Стоим 7 човека там, гледаме. Онзи се качва. И мълчание няколко секунди - и решение - не може тоя да се качи, а ние да не можем (твоето мислене). Други приеха факта.
Накрая, както вече казах, качиха се до горе (даже мисля колегата от първото клипче), ама със засилка от 50 метра, от равното. За да може да подминеш пряката с 30км/ч, както ти се иска и на теб. Ама фактите са си факти.
Ами ако нямаше място за засилка? Ако пътя си беше само този - пряка и нагоре? Фактите са си такива и това е.
Ако искаш ги приемай, ако не искаш прави каквото знаеш.
Знам, че ти си човек, който е най-добрия на задно предаване, факир, но ние там явно не сме били толкова добри и не се справихме, при еднаквите условия на преминаване, каквито бяха и за предното.

п.п. Втория клип е тясно свързан с тази тема - ДСЦ и зимата. Ако се качваш с ДСЦ зимата, то стигаш до това положение - просто не може да дадеш газ и колата да буксува много и да катери. Точно за тази цел при Х-а като изключиш ДСЦ-то, то изключваш ограничението на газта, но реално системата остава да работи и отново да ти блокира колелата. Не е като при задното - ако го изключиш, то да изключва и разпределението на силата между ляво и дясно колело. Просто като инфо да го кажа, за да се знае.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Някой има ли спомен от присъстващите на клипа с какви гуми са карани?

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
mustang1986 написа:Някой има ли спомен от присъстващите на клипа с какви гуми са карани?
Ами спомням си, че двама колеги имаха чисто нови, премиум гуми. Имаше по спомен и една кола с гуми на 1-2 сезона.
Но за конкретни модели не мога да се сетя.
Само помня, че аз реално бях с най-старите галоши.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ако носачите и подът трият в снега, нормално да не изкачи. По-висока кола има съпротивление само на гумите и минава "чисто" през снега, без да се "въргаля" в него. Според мен това е бил проблемът при теста, наклонът не изглежда кой знае колко непостижим.
Never mistake motion for action...
Ми исренно съжалявам, че с мойта бабичка не съм присъствал, за да покажа, че може да се качи... без премиум гуми и с малко повече засилка! Ако е била баничарка качилата се, убеден съм, че същата е била обута в 14-ки или най-много 15-ки на 175-195 макс, щото си представям ситроен берлинго например, а не 225/45/17. Еквивалентът на е46 би бил Ауди А4 2002 например и с размер на гуми като на колегите + същата скорост ще постигне и същите резултати, но това според мен, не те задължавам, щото пак ще рипнеш като гледам... Кво да ти кажа друго... Дразнещото е, че ти едва ли не нас ни мислиш за некви тъпаци, които не знаем откъде изгрява слънцето и сме с четвъртити глави, боравиш с някъв подигравателен тон, което определено не е колегиално и не на последно място се усеща няква нотка на типа - "ей, аз съм бай велик с 330 Х, а всички вие сте тъпаци", което определено е достойно за НЕуважение. Като решиш, че можеш да демонстрираш уважение към съфорумците си, може и да се получи конструктивен диалог, какъвто до сега отсъства...поне според мен!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Имаше скоро един спор във форума- защо зимата е хубаво да се кара с тесни гуми!
Тези клипове доказват единствено,че зимата с баници на 17" нищо не става!
dr.peshev написа:Имаше скоро един спор във форума- защо зимата е хубаво да се кара с тесни гуми!

- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Ако ще се тества нещо, да се вземе кола от същия клас. Пасат например. Да си отговарят на килата, междуосията и клиренса. Също и да се тестват с еднакъв размер гуми, ако е възможно даже със същия чифт, ама трябва да се ходи до гумаджията. Иначе винаги ще има съмнения че, нещо на единия това, на другия онова.
Не може да се сравнява Голф или няква баничарка с 175 гуми и 900 кг. и Е 46 със 205/225 гуми и 1400 кг.
Не може да се сравнява Голф или няква баничарка с 175 гуми и 900 кг. и Е 46 със 205/225 гуми и 1400 кг.