Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от vicho » 08 Окт 2013, 18:41

Leon написа:Само за момент си представи, че колата наистина е в оригинално състояние и на тези км. Бих казал, че цената в такъв случай е перфектна, нищо че няма екстри. Има хора, които знаят какво продават и не се "отървават" от колите си.

Само, че никой не им купува колите и ги продават по 2-3-5 години и накрая се превръщат в недвижимо имущество! :D

Казва му се "конкуренция", а когато не си конкурентен ценово, особено в България - нищо не става!

шанс!

Да даде човек 9-10,000 лв за е46 без екстри е мазохизъм!

по-добре да дам 6-7к за 330-ска, и да сменя цялата кола за 3к, отколкото да си купя 320д без нищо за 10к :mhihi:

и повярвай, не мисля само аз така :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
Мечтае да кара: цял живот BMW
Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 08 Окт 2013, 18:51

taratora написа:Хем автокъща, хем в Дупница... очаквано лоша комбинация :confused: Обезателно вземи със себе си някакво подобие на Явор например да знае на БМВ-тата кътните зъби дето се казва.

Да, ама така или иначе почти всички коли са от автокъщи. Че е автокъща не е проблем, по-притеснителното е, че е от Дупница. Аз също винаги съм избягвал обявите от тези автокъщи, но не винаги колите от там са лоши. Вярно, повечето са измъчени италианки, но изпадат и читави коли.
Ако я оглеждам, трябва наистина да взема някой който си разбира от работата. Имам приятел, управител в доста престижен сервиз (няма да правя реклама) и човека е просто Бог... не съм виждал някой който да разбира толкова много от коли, без значение от марката. Проблема е, че е нон стоп зает и не знам кога ще може да дойде с мен, да огледаме заедно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 08 Окт 2013, 19:08

За тази какво ще кажете, колеги!:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 08 Окт 2013, 19:22

Има нещо измамно тука :paranoid:
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 08 Окт 2013, 19:30

Plamen_Shopov_BMW написа:
taratora написа:Хем автокъща, хем в Дупница... очаквано лоша комбинация :confused: Обезателно вземи със себе си някакво подобие на Явор например да знае на БМВ-тата кътните зъби дето се казва.

Да, ама така или иначе почти всички коли са от автокъщи. Че е автокъща не е проблем, по-притеснителното е, че е от Дупница. Аз също винаги съм избягвал обявите от тези автокъщи, но не винаги колите от там са лоши. Вярно, повечето са измъчени италианки, но изпадат и читави коли.

Като чета кво пишеш ми се струва, че не си си патил с кола от автокъща :mhihi: Не съм чел назад ква 46-ца търсиш, но според мен, ако ще е БМВ, независимо от модела автокъща трябва да ти е последния избор. Аз неБМВ-та търся от човек, кво остава за БМВ, мечо или олимпиец. Лятото, като си търсих кола бях намерил доста обяви за добри баварки. Но няма кво да се лъжем. Заслужаващите си баварки бяха наистина в безупречно състояние или с незначителни забележки и всичките до една от частни лица - с БГ регистрации, карани поне година-две в БГ и на повечето си им личеше, че са на фенове на марката - поддържани, къде с модове, къде стокови лъскачки. И най-хубавото от всичко е, че бяха на съвсем нормални цени. В смисъл - Е36 320 купе, ръчка, СА регистрация, 97-ма, 17-ки, климатроник, М брони и т.н. - за 2700 замина, Е39 528, 98-ма, н.внос., автомат, кожа, ксенон фабричен, лети джанти и т.н. за 4600 замина. Както се казва correct me if I'm wrong, но мисля, че това са напълно приемливи, да не кажа ниски цени за такива коли.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 08 Окт 2013, 19:34

Nukem написа:За тази какво ще кажете, колеги!:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Е то е близко до акъла, че има нещо нередно с обявата. И мен ми се ще да са по 16 макарона, ама... :mhihi:
Или е нормална тройка, яко преправена на М откъм екстериор и интериор или верно е М-ка, но със сериозен проблем или са имали 16к, ама евра :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 08 Окт 2013, 20:02

или е секс телефон, щото номера е спр странен :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 08 Окт 2013, 20:11

taratora написа:

Като чета кво пишеш ми се струва, че не си си патил с кола от автокъща :mhihi: Не съм чел назад ква 46-ца търсиш, но според мен, ако ще е БМВ, независимо от модела автокъща трябва да ти е последния избор. Аз неБМВ-та търся от човек, кво остава за БМВ, мечо или олимпиец. Лятото, като си търсих кола бях намерил доста обяви за добри баварки. Но няма кво да се лъжем. Заслужаващите си баварки бяха наистина в безупречно състояние или с незначителни забележки и всичките до една от частни лица - с БГ регистрации, карани поне година-две в БГ и на повечето си им личеше, че са на фенове на марката - поддържани, къде с модове, къде стокови лъскачки. И най-хубавото от всичко е, че бяха на съвсем нормални цени. В смисъл - Е36 320 купе, ръчка, СА регистрация, 97-ма, 17-ки, климатроник, М брони и т.н. - за 2700 замина, Е39 528, 98-ма, н.внос., автомат, кожа, ксенон фабричен, лети джанти и т.н. за 4600 замина. Както се казва correct me if I'm wrong, но мисля, че това са напълно приемливи, да не кажа ниски цени за такива коли.

Не съм си патил наистина. Карам италианка, закупена от Горубляне, на не знаем си колко хиляди км, вече 7-ма година и няма никакви проблеми. Точно, за това съм останал с убеждението, че читава кола по автокъщите може да се намери, дори и от Италия.
А повечето коли които съм гледал, карани в България, бяха доста зле. Не говоря за отделни екземпляри, на колеги фенове, които са поддържани много добре.
Давам пример. Мой приятел взе, 523 е39, 98-ма година. Колата беше италианка, купи я от автокъща в Стара Загора. Кара я 2 години без да пипа нищо, след това смени дискове, амортисьори и датчик на коляновия вал. Но за тези 2 години я изподраска цялата, вярно, дребни драскотини но много дразнещи, засра перфектният и кожен салон, тавана изгори с цигари и счупи няколко дребни детайла и пръсна едната джанта (17-ки) в някоя от многото дупки в моя край. А човека уж е фен на марката. Като започна да гледам коли карани в България се оказва, че 80-90 % са карани от именно такива хора като този мой приятел. Има истински фенове, наистина хора които си обичат колите, но масово караните баварци у нас не са в толкова добро здраве и не се поддържат добре. Мое мнение, изградил съм го от това което съм виждал. Може и да се лъжа. Надявам се да изпадне читава кола от някой колега, за това и пуснах тема във форума, че търся е46. За сега има няколко предложения, но не са ми по джоба. Просото нямам 8000 или 9000 лв за купе 2001 или 2002 год.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 08 Окт 2013, 20:17

taratora написа:

В автокъщите определено си има добри автомобили, не че е лесно да ги намериш.
Мисълта ми е, че такива крайни заключения са малко пресилени.
Двата примера, които си посочил са за автомобили търсещи своя последен собственик 15+ години.
Дори да са в перфектно техническо състояние цените, на които са продадени са си нормални.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 08 Окт 2013, 20:24

Plamen_Shopov_BMW написа:....

Да не пускам целия quote, че ще отиде половин страница :mhihi: Улучил си с италианката от горубляне, малко са такива късметлии. А твоя авер ще ме извиняваш, ама не е никакъв фен на марката, не и истински нали. В смисъл, човек пренебрегващ и неподдържащ колата си за мен не е фен, а обикновен лузър, пардон юзър :mhihi: т.е. само кара, не пази и сменя само, ако е крайно наложително.
Иначе за е46 не пускай теми от сорта на търся е46 бензин до 8000 например. Обикновено са леко до много надути парите, които се търсят :mhihi: Просто търси постоянно в раздел Продава и cars-а. И аз си мислех, че най-добрите и запазени БМВ-та са само във форума, но се оказа, че има и много фенове с добри коли, които или рядко посещават форума или само са чували, но не пишат или изобщо не са чували и не ги вълнува, че има такъв форум.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 08 Окт 2013, 20:27

Именно. Кой примерно ще вземе моята кола 95-та година за повече от 2000 лв, макар и перфектна, че даже и толкова не мога да и взема. А да не говорим, че след като я покарах година в България по тесните пътища в моя край, маската се очука от камъчето от тировете. Корите се разтракаха, макар, че окачването и е перфектно, корите си скърцат. А това го нямаше. И повечето коли карани по цветущите ни пътища повече от година-два страдат от това, дори доста нови коли. А да не говорим за бабички на по 15-17 год.
Естествено зависи как се кара и най-вече къде.
Коли има читави и от частни лица и от автокъщи. Важното е да попаднеш на такава, а това не е никак лесно, особено с кола като БМВ, при това на 12-15 год. Всеки знае как се издевателства над тези коли и как всеки втори тарикат си мисли, че е състезател и им изкарва малкото останала ''душица'' след огромният пробег който са навъртели в Германия или някъде другаде.

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 08 Окт 2013, 21:35

Мнения за тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4fjjee

Колко ще струва обръщането на волана ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 08 Окт 2013, 21:38

тая дето си я пуснал са я лъснали здраво, ама на едната снимка се вижда, че е бая избеляла отвътре. тъпото на дупница е, че верно сички се познават и няма къде да й се пусне диагностика. разчиташ на себе си и късмет до голяма степен. аз за 3 коли се сещам към момента оттам в тва число и моята и се оказаха добри, но гледаш мега внимателно и не се фащаш на джамбазина, който като се качите да я тествате ти вика страшен джакпот е тая кола и в същото време треа да го плескаш през ръцете за да не надува радиото :lol:
Последна промяна Superexstatic на 08 Окт 2013, 21:45, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 08 Окт 2013, 21:45

mumford написа:Колко ще струва обръщането на волана ?

5 макарона с нови оригиналдъ части и чужд човек. При твой човек и сбирщайн части по-малко :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18

Мнение от Plamen_Shopov_BMW » 08 Окт 2013, 22:33

Superexstatic написа:тая дето си я пуснал са я лъснали здраво, ама на едната снимка се вижда, че е бая избеляла отвътре. тъпото на дупница е, че верно сички се познават и няма къде да й се пусне диагностика. разчиташ на себе си и късмет до голяма степен. аз за 3 коли се сещам към момента оттам в тва число и моята и се оказаха добри, но гледаш мега внимателно и не се фащаш на джамбазина, който като се качите да я тествате ти вика страшен джакпот е тая кола и в същото време треа да го плескаш през ръцете за да не надува радиото :lol:

За 23-ката ли става дума колега?

ПредишнаСледваща

Назад към E46