Е46 - Разход гориво!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Е46 - Разход гориво!
BMW 320D Е46 2003 150к.с. автомат
12.5 градско София с климатик , по колонка
12.5 градско София с климатик , по колонка

- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Отново предлагам когато се дава информация за разход да се описва следното
1. Разход измерен в лътър/100км. Някак е тъпо Чукча читател да вади елката и да смята, вместо Чукча писател да смели и да "снесе" кратка и полезна информация.
2. Стил на шофиране при конкретното замерване (скорост, изпреварвания, товар, климатик ). Разхода може да варира до 2 пъти, само от това!
3. Разстояние под 200км не може да се засече особено точно по колонка. В този случай по-добре да не се пише нищо!
1. Разход измерен в лътър/100км. Някак е тъпо Чукча читател да вади елката и да смята, вместо Чукча писател да смели и да "снесе" кратка и полезна информация.
2. Стил на шофиране при конкретното замерване (скорост, изпреварвания, товар, климатик ). Разхода може да варира до 2 пъти, само от това!
3. Разстояние под 200км не може да се засече особено точно по колонка. В този случай по-добре да не се пише нищо!
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
pimpo, пиша тук за едни 1000 км - 200 градско и 800 извън градско, средна скорост 64 км/ч, нормален софийски трафик и магистрала със около 140-150 и междуграски път със до 110-120, качване и слизане ... абе всичко... разход 7.9 л/100... 330xdA по колонка, по борд... 6.8.. 

- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
Градско само м43 комби - 320 км софийски за 37.45 литра по колонка. Или 11.7 на сто. Климатика не е спиран .
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
1000км(900 извънградско и 100 градско) с 67л. На отиване темпомата на 170 на магистралата на връщане на 150. Където нямаше магистрала доста брутално каране заради глупавия шофьор на другата кола
Средна скорост по бордови 94км/ч за целия път
4 човека с по 1 сак и климатик. Среден разход 6,7. По бордовия беше 5,9. Колата е 320д комън-рейл ръчни скорости.

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
stuci_ir написа:Градско само м43 комби - 320 км софийски за 37.45 литра по колонка. Или 11.7 на сто. Климатика не е спиран .
Е да Август е постижим този разход за софия и ако си карал само по новото околовръсно

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
ilia1984 написа:stuci_ir написа:Градско само м43 комби - 320 км софийски за 37.45 литра по колонка. Или 11.7 на сто. Климатика не е спиран .
Е да Август е постижим този разход за софия и ако си карал само по новото околовръсно
карам 318 седан от 2007 разхода от 11.7 е напално нормален и в задръстванията. Откакто съм с ГИ гр. Сф 12.6 газ/100 с клима в центъра пик час основно извън гр 7.6-9 /100 газ.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- stuci_ir
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е60 М54
И двамата имате право. Зимата ми се е качвал и до 13. А сега лятотоо ми е падал и до 10.5-10.7.
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
320D, 99г. 136 коня + чип: за 550 км извънградско ~100км/ч. с климатик и 100 км градско с климатик ми изгори 6,2 по борд, а по моя засечка- 6,7. Съединителят ми е за смяна. Половин литър разлика!? 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
lyubenpetkov написа:320D, 99г. 136 коня + чип: за 550 км извънградско ~100км/ч. с климатик и 100 км градско с климатик ми изгори 6,2 по борд, а по моя засечка- 6,7. Съединителят ми е за смяна. Половин литър разлика!?
Възможно...
приплъзването на съединителя обикновено е най-често изразено на последната предавка, т.е. на 5-та слагаш най-малко коне на асфалта с буксуващ съединител от което следва по-натиснат педал за да върви колата нормално и по-голям разход.

Аз го намирам за логично!
330dA - 300 km градско - 10.3 - леко каране без метли, гонене и т.н. по метода празно-празно!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
vicho написа:lyubenpetkov написа:320D, 99г. 136 коня + чип: за 550 км извънградско ~100км/ч. с климатик и 100 км градско с климатик ми изгори 6,2 по борд, а по моя засечка- 6,7. Съединителят ми е за смяна. Половин литър разлика!?
Възможно...
приплъзването на съединителя обикновено е най-често изразено на последната предавка, т.е. на 5-та слагаш най-малко коне на асфалта с буксуващ съединител от което следва по-натиснат педал за да върви колата нормално и по-голям разход.![]()
Аз го намирам за логично!
330dA - 300 km градско - 10.3 - леко каране без метли, гонене и т.н. по метода празно-празно!
Твойта автоматик ли е?
София - Благоевград - София. 214 км. 5.8/100 с повече настъпване и 18 цола джанти.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- Mariga
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318i N42
Демирев написа:Защо ти трябваше толкова скъпа газова?
За 4 цл. до 140 коня има куп газови инжекциони комплект по 850-880 лв. пък ти 1400 лв???![]()
Та даже в София гледам има и оферта от 730 лв. за газ инжекцион за кола пълна инжекция до 140 коня. Във Варна същата 120 лв. отгоре
Защо не? Сложих моята преди няколко седмици, вече 1500км съм повече от щастлив. Газовата е БРЦ 1400лв точно и е толкова скъпа защото е много по-качествена от турските и прочие. Учудващото е, че и върви много много добре, все едно е с по-силен бензин. Незнам на какво се дължи, бензина ли е бил боклук газовата ли е настроена по-така, защото ми гори с около 1,5л повече от на бензин.
И да не съм офф:
720км Пловдив - Приморско
По магистралата 110-130, на другите места в ограниченията - 8,3л на газ (компа си отчита май на бензин, защото показваше 6,8 а е точен с разлика от 0.1л) 4 човека с багаж.
318и 143к.с. N42 мотор

MasterBG написа:Dimitroff написа:9-10 градско
6-7 извън града.
Това ако е ръчка - минимум литър отгоре на автомата.
Говорим за нормално каране, а не за придвижване!!!!
Благодаря ти за отговора, за чърка ставаще въпрос.
А чипа играе ли някаква роля и ако да каква? Този път ще уточня - става въпрос за същия модел, 184 к.с. без чип и около 220 с чип.
Ще се радвам ако някой ми отговори на въпроса.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
bmw-maximilian написа:Твойта автоматик ли е?
да. и както казва един колега - веднъж автоматик --> цял живот автоматик

кефа си е кеф и за мен лично си струва литър отгоре разход на 100 км... все пак вярвам, че 330d може да падне под 10 градско, ако е с ръчна скоростна кутия и се кара целеустремено икономично

а като гледам извънградското за 14 000 минати километри виждам, че харчи с 0.5 до 1 литра повече извън града от 320d

Епично съм доволен

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
vicho написа:bmw-maximilian написа:Твойта автоматик ли е?
да. и както казва един колега - веднъж автоматик --> цял живот автоматик![]()
кефа си е кеф и за мен лично си струва литър отгоре разход на 100 км... все пак вярвам, че 330d може да падне под 10 градско, ако е с ръчна скоростна кутия и се кара целеустремено икономично![]()
а като гледам извънградското за 14 000 минати километри виждам, че харчи с 0.5 до 1 литра повече извън града от 320d![]()
![]()
Епично съм доволен![]()
със сигурност може. за София незнам, но на мен в Пловдив не ми е изгаряла двуцифрен разход освен зимата в снеговете. разходът ми варира от 8 до 10 литра. Като сутринта е висок и с напредването на деня пада - вечер преди гаража е 8.xx или 9.xx ако е имало даване на газ и "неволна" загуба на контрол на задницата по завоите на широките булеварди

иначе автомата си е голям кеф и това, че гори малко повече не би трябвало да е проблем на фона на плюсовете. мойта е ръчка и търсих на всяка цена такава

като говорим за разход - по борд Пловдив-София-Пловдив ми дава 5.3-5.4/100км със скорост 130км/ч без гонки по магистралата, само спокойно и плавно каране. иначе онзи ден не бързах и реших същия маршрут да го направя със 120км/ч и разходът отиде на 4.8/4.9/100км. Разбира се реалноста е някъде половин литър нагоре. 2-3 пъти съм засичал по колонка, но не ми се занимва понеже за мен лично мойта кола дава много и иска малко откъм разход. Жалко, че не е така откъм подръжка

сравнявайки разхода с на брат ми колата 120д автомат 200 коня мога да кажа, че горят почти еднакво градско и извънградско. като при висока скорост 3-те кила дизел гори по-малко на магистралата.
Отсечката Пловдив-София-Пловдив я мразя и ми е до болка позната понеже я правя 1-2 пъти седмично последните години и имам на нея само 6 цифрен пробег. Та понеже умирам от скука какви ли не експерименти съм правил със скорост и разход на гориво. Сега лятото като е натоварено няма как да се кара бавно понеже винаги си затапен в в дясната лента и средната скорост е 130-140км/ч за да се задържиш от ляво. Понякога и 150км/ч Зимата обаче си се търкалям със 120-130км/ч Приятели ме убеждаваха, че големите дизелови мотори горят малко на магистрала, което ми е 80% от пробега на колата и аз бях скептично настроен, докато не се метнах на БМВ-то. Точно заради магистралните км. средният ми разход варира от 5.5/100 до 6.5/100.
Та ако някои кара доста извънградско мога да му кажа, че със сигурност 3 литра дизел е по-добре от 2 литра дизел. Особено ако има и спортни амбиции http://youtu.be/zojKbWzeLkk

"Чемодан, вокзал, Москва"