Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Току що обърнах внимание на шевовете. Наистина не са оригинални, не, че е проблем, че са претапицирани, стига да е с естествена кожа и да е направено качествено. А относно пробега, дори не съм се надявал, че ще е 118 000 км реални... минимум още 100 000 км, тогава мога да повярвам. Но ако е читава колата и направят коментар силно бих се замислил, дали да не я взема.
Дори пробег от 200 000 км за кола на тези години ми се струва нереален. Аз на мотора въртя по 10 000 км годишно като се има предвид, че карам напоследък само градско. Какво да говорим за почти 14 годишна кола. Само на място ще се разбере става ли за нещо или не.
Дори пробег от 200 000 км за кола на тези години ми се струва нереален. Аз на мотора въртя по 10 000 км годишно като се има предвид, че карам напоследък само градско. Какво да говорим за почти 14 годишна кола. Само на място ще се разбере става ли за нещо или не.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
мотора е много корав и къвто и да е пробега да не те плаши. аз му сложих читав филтър и определено се усеща повече динамика (без да стават некви чудеса)

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Колега Пламен Шопов - ще съжаляваш много че си взел Е46 318и със стария мотор - помни ми думите! Много флегматичен е!
И на всичкото отгоре е твърде лаком за 118-те си умрели коня.
В изцяло градски трафик 17-18ч. почти удря 11 литра А95. При по-спокоен градски трафик сутрин пада до 10.2л. - по-надолу не може в града..голям град де.
Извънградско 7.5л. с нормално шофиране
Дърпа те всяка втора пребита резачка - като Астра 1.6 гтц 115 коня - крив те прави!
Аз бих се насочил към 320 с 2.2 литровия мотор 170 коня!
В изцяло градски трафик 17-18ч. почти удря 11 литра А95. При по-спокоен градски трафик сутрин пада до 10.2л. - по-надолу не може в града..голям град де.
Дърпа те всяка втора пребита резачка - като Астра 1.6 гтц 115 коня - крив те прави!
Аз бих се насочил към 320 с 2.2 литровия мотор 170 коня!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
за градския разход е горе долу така, а ако ти дреме за астри и голфове сигурно също(не ме грее мене изобщо и не съм и пробвал). но извън със 120-130 6-6.5 си ги дава без зор.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Демирев написа:Колега Пламен Шопов - ще съжаляваш много че си взел Е46 318и със стария мотор - помни ми думите! Много флегматичен е!
Е ти си по-тежък със 200кг , без да имаш повече коне - да биеш ли очакваш

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
е аз не знам за кво водеща цел на всеки треа да е да се дърпа с всевъзможни кошове по пътя.. агро ми седи на мене като идеология, ма вие си знаете 

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Целта не е водеща - но ако караш често по двулентови пътища извънграда - където е пълно с дълги товарни композиции -
Доста мъчно си е изпреварването! Лятото изключваш всичко климатици-духалки..сваляш предавка надолу че да можеш да дръпнеш здраво.
И успееш да изпревариш бързо ТИР на баир - че не знаеш каква бронирана Ге класа или Ленд Круизър 200 идва отсреща и ще те размаже като ваденка.
Доста мъчно си е изпреварването! Лятото изключваш всичко климатици-духалки..сваляш предавка надолу че да можеш да дръпнеш здраво.
И успееш да изпревариш бързо ТИР на баир - че не знаеш каква бронирана Ге класа или Ленд Круизър 200 идва отсреща и ще те размаже като ваденка.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Plamen_Shopov_BMW написа:.
Колега, знам че си замислил закупуването на БМВ с малък двигател, но според мен 318 (М43) не е оптималният вариянт, не знам дали пътуваш много извън града, защото градско и 1.1 да вземеш е все тая, но извън градско с 318 си е мъка (влачене с 40-50 зад камион, рискови изпреварвания, мъчение за теб и двигателя за да върви), даже и разхода няма да е конкурентен спрямо по-голям двигател. Да, на 6-така ще имаш първоначално някои лев отгоре за газовата, данък и гражданска, но повярвай ще ги избиеш много бързо. Ако ходиш до ПЛД, може да погледнеш и този седан, пак на снимки не изглежда зле, пак има основните екстри (темпомат, кожа, ел. пакет), струва ми се добра кола, пък и 2.8, здрав и надежден двигател + усилена предавателна система, спирачки и според мен е най-добрият компромис "вървеж - разход" от 6-таците.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4ebdiq

- Loris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 M54B22
- Мечтае да кара: E90 330i
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4ebhfs
коелги, какво ви е мнението за тази баварка, оглежда запазена, с газово, 2 комплекта гуми, цената е приемлива според мене.
повече мнения?
коелги, какво ви е мнението за тази баварка, оглежда запазена, с газово, 2 комплекта гуми, цената е приемлива според мене.
повече мнения?

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Демирев написа:Целта не е водеща - но ако караш често по двулентови пътища извънграда - където е пълно с дълги товарни композиции -
много е пресилено това.. или съм с некъв чип и сега го разбирам

клима лятото да изключвам при изпреварване - абсурд
баири с тирове (примерно за към враца трасето след ботевград, което съм минал към 20 пъти) - проблеми никви, без да ги чакам особено и без оборотите постоянно да са в лютеницата, а рисково изпреварване въобще и по принцип не се сещам да ми се е случвало от недостиг на коне
действиетелно, трябва да усещаш мотора една идея повече, отколкото 2.0, но не е кой знае кво поне за мене... и да, по-добре е 20ка като съотношение разход-вървеж и като цяло, но и 18 да вземе колегата въобще не е толко черен вариант, колкото се изкарва тука и ако е читава и не е рацер му гарантирам, че ше е доволен

- joepower
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E30 touring
- Мечтае да кара: М Power
- Детайли за колата: черна , М40Б18
Да, може би малко пресилваме нещата, защото сме изкривили представата си през гледната си точка, 318 не че е толкова слаб двигател, все пак е изчислен за това купе, но е компромис до някаква степен. При положение че за същите пари и доста малка разлика в сумата за поддръжка и експлоатация, може да се вземе по-голям двигател, които мисля, че е по-добрият вариянт. Вече всеки си има глава на раменете да си прецени и пресметне как и какво ще му е най-добре за него.

Хора, моля ви за мнения. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4edy6c Повече снимки тук: http://carmax.bg/inventory/bmw-320-dnavitvxenon/
LFC написа:Хора, моля ви за мнения. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4edy6c Повече снимки тук: http://carmax.bg/inventory/bmw-320-dnavitvxenon/
Хареса ми много , особено на тая цена. Гледам няма цикалки на фаровете и е с asc.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
LFC написа:Хора, моля ви за мнения. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=4edy6c Повече снимки тук: http://carmax.bg/inventory/bmw-320-dnavitvxenon/
Кофти е да е 2003 и АСЦ
Ксенона Не е оригинален
Парктроник фабричен не виждам а и друг какъвто и да е
Бронята ти е ясно ,че е сменяна - да знаеш само
Добре са я полирали

Салона и на външен вид изглежда добре ,все пак аз не бих взел без ДСЦ..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5