Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
имаш сериозна разлика в поддръжката и харчовете около двата автомобила
започваме с хикса
- 4 х 17 цола зимни и летни гуми - ЕДНАКВИ! т.е. нови - 1500-600лв. (за двата комплекта) в най-добрия случай
- 7 литра масло + филтри + други = 200лв. в най-добрия случай
- градски разход от минимум 11-12 литра на 100 км, което си е перо, че идва над 30-35лв. на 100 км
- колата е по-тежка с минимум 200кг , допълнително разбиване на всичко по нея по родните пътища
------------------------
фейса
- минимума за джанти май беше 16 цола, които са доста по-евтини и имаш възможност да си сложиш хубави втора употреба гуми и/или 2 нови/2 стари
- 5 литра масло или там колкото е не знам... т.е. смяната ще е по-тънка с 50лв. поне
- градското на 320d фейс не трябва да е над 8-9 литра на 100 км, което ще рече до 22-5лв. / 100, на 10 000 разликата в горивото ти идва над 1000лв.
- окачването би трябвало да се държи добре, а и да не, винаги можеш да купуваш на конкурентни цени и става бетон
-----------------------
за мен лично 330xd-то е правилният избор, макар и доста по-скъп първоначално и впоследствие той би бил доста по-приятен и сигурен за каране от жена или мъж шофьор, но би трябвало внимателно да си осмилиш финансите и дали искаш да отделяш сериозни пари за втори автомобил, както аз разбирам
поздрави и успех и да се похвалиш с избора
започваме с хикса
- 4 х 17 цола зимни и летни гуми - ЕДНАКВИ! т.е. нови - 1500-600лв. (за двата комплекта) в най-добрия случай
- 7 литра масло + филтри + други = 200лв. в най-добрия случай
- градски разход от минимум 11-12 литра на 100 км, което си е перо, че идва над 30-35лв. на 100 км
- колата е по-тежка с минимум 200кг , допълнително разбиване на всичко по нея по родните пътища
------------------------
фейса
- минимума за джанти май беше 16 цола, които са доста по-евтини и имаш възможност да си сложиш хубави втора употреба гуми и/или 2 нови/2 стари
- 5 литра масло или там колкото е не знам... т.е. смяната ще е по-тънка с 50лв. поне
- градското на 320d фейс не трябва да е над 8-9 литра на 100 км, което ще рече до 22-5лв. / 100, на 10 000 разликата в горивото ти идва над 1000лв.

- окачването би трябвало да се държи добре, а и да не, винаги можеш да купуваш на конкурентни цени и става бетон

-----------------------
за мен лично 330xd-то е правилният избор, макар и доста по-скъп първоначално и впоследствие той би бил доста по-приятен и сигурен за каране от жена или мъж шофьор, но би трябвало внимателно да си осмилиш финансите и дали искаш да отделяш сериозни пари за втори автомобил, както аз разбирам
поздрави и успех и да се похвалиш с избора

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
batevladi написа:Колеги дайте мнение, че от 4 дни съм в дилема:
Да взема фейслифтовата е46/2002г 2.0d/150коня за 6500лв. постничко от към екстри или да до дам до 8500лв и да взема е46/2001г преди фейслифта...но 3.0xd всички екстри ето снимчици на xd и на другото. Дайте мнение и съвет моля. Женами ще го кара... та xd-то ми се струва по сигорно поне през зимата.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Колега, мога да дам мнение за xd-то, което далеч не със "всички" екстри, дори обявата не е написана коректно, защото двигателя е 184 коня, а не 186.Нещо повече, никъде на конзолата не виждам задължителната екстра за 4x4 на e46 при спускане !?
Кажи му да ти прати VIN.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Точно за това пуснах запитване, защото не съм запознат с ХD-то освен, че ми допада повече от 320ката, най малкото е по височко и няма да търка корем във всяка неравност. тази екстра какво и е предназначението, възможно ли е да не е задължителна и да е опция при поръчването на нов автомобил. Тази снимка колега е от фейслифтова XD, може при старото да го няма, тази навигация се поставя след 2002г. до колкото съм запознат
"Добрите момчета отиват в РАЯ, а лошите кадето си поискат "
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
batevladi написа:Точно за това пуснах запитване, защото не съм запознат с ХD-то освен, че ми допада повече от 320ката, най малкото е по височко и няма да търка корем във всяка неравност. тази екстра какво и е предназначението, възможно ли е да не е задължителна и да е опция при поръчването на нов автомобил.
Не се поръчва допълнително, това е задължителна екстра при xd на E46. При активиране, в зависимост от скоростта и наклона, колата сама започва да спира с идеята да не се хлъзгаш при спускане и да загубиш управление.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hill_Desce ... rol_system
Възможно е...но ето още едно ХД което е без нея...ако не бях открил второ, щях да се замисля, но сега ще трябва да чета из германските форуми.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
batevladi написа:Възможно е...но ето още едно ХД което е без нея...ако не бях открил второ, щях да се замисля, но сега ще трябва да чета из германските форуми.
Факт, явно съм в грешка, но до сега не бях попадал на E46 xd без тази функция. Извинявам се за подвеждането.
- ipanta
- Потребител
-
- Кара: BMW 525D xDrive F11
batevladi написа:Колеги дайте мнение, че от 4 дни съм в дилема:
Да взема фейслифтовата е46/2002г 2.0d/150коня за 6500лв. постничко от към екстри или да до дам до 8500лв и да взема е46/2001г преди фейслифта...но 3.0xd всички екстри ето снимчици на xd и на другото. Дайте мнение и съвет моля. Женами ще го кара... та xd-то ми се струва по сигорно поне през зимата.
По добре виж и двете коли и прецени коя да вземеш. Защото после може да се вкараш в големи филми ако има някакъв проблем.
- vicho
- старши ентусиаст
-

понякога не мога да ви разбера!
за едно копче се хванахте

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
vicho написа::shock:
понякога не мога да ви разбера!
за едно копче се хванахте![]()
Нали за това е темата, за "едното копче" явно някой е платил няколко стотин евро отгоре и е хубаво да се знае каква е ситуацията с тази функция.
- vicho
- старши ентусиаст
-
RaHzElChO написа:Нали за това е темата, за "едното копче" явно някой е платил няколко стотин евро отгоре и е хубаво да се знае каква е ситуацията с тази функция.
последно мнение офтопик
ти колко пъти ползвА спускането на наклон, което имаш... ама честно?
Пробвах ги и двете 330ката е много по кола...моето мнение...но понеже ще я кара предимно жената, а аз ще трябва да наливам само в ремонти...та искам да си спестя някои проблеми...примерно ако е чупливо 4х4 или друго на тази кола....за двигателя няма какво да говорим...ясно е че 30ката е много читав агрегат.
Предложете и друга версия признато здраво и не много ниско Е46 без 30ка бензин, че не мога да го изхраня...а не искам да съсипвам колата с разни газови устройства...затова към дизел клоня.
Предложете и друга версия признато здраво и не много ниско Е46 без 30ка бензин, че не мога да го изхраня...а не искам да съсипвам колата с разни газови устройства...затова към дизел клоня.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
vicho написа:RaHzElChO написа:Нали за това е темата, за "едното копче" явно някой е платил няколко стотин евро отгоре и е хубаво да се знае каква е ситуацията с тази функция.
последно мнение офтопик
ти колко пъти ползвА спускането на наклон, което имаш... ама честно?
Не повече от 5 пъти, но до колкото разбрах от колегата, колата ще се кара от жена, вероятно за нея, тази екстра ще е по-използваема, особено за квартали като Драгалевци, Бояна и Симеоново.Никъде не казах, че тази екстра е задължителна и не трябва да се купува кола без нея.

- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Системата за спускане по наклон, не е по "дефолт" при Е 46 4 x 4
относно казуса на колегата - 330-ката е в пъти по-добра според мен, а и е 4 x 4
карах тая година за първи път 4 x 4 на БМВ ( вярно ,че xDrive), но несравнимо е поведението на колата през зимата 

относно казуса на колегата - 330-ката е в пъти по-добра според мен, а и е 4 x 4

Мисля,че се хванахте за грешното копче,едно друго копче малко по-наляво може да те насочи към правилния избор -30ката.По-добра е,прецени си дали ще й насмагаш на подръжката обаче.
Поздрави
Поздрави
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Темата май беше за обсъждане на конкретни обяви...
Всеки сам си преценява какво е най-доброто за него, няма по-добър и по-лош модел то ако беше така като нови нямаше да купуват от всеки модел, а само от "по-добрия".
А задължителните и изобщо избирането на екстри е в магазина. Като купиваш кола втора ръка гледаш състоянието, пък ако има и екстри супер.
Всеки сам си преценява какво е най-доброто за него, няма по-добър и по-лош модел то ако беше така като нови нямаше да купуват от всеки модел, а само от "по-добрия".
А задължителните и изобщо избирането на екстри е в магазина. Като купиваш кола втора ръка гледаш състоянието, пък ако има и екстри супер.