Крушки за фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Крушки за фаровете
Имаше по-назад в темата, коя е фабрично вгражданата от производителя с номера и. Няма проблем в real oem също да се провери. Мисля си обаче да не е станало объркване и колегата да е писал цена за h7 от emag. Иначе ми се вижда съмнително евтино за ксенон.
Аз иначе поръчах от колега във форума за проба две крушки с една година гаранция. Ще пиша с тях как е положението като ги получа.
Аз иначе поръчах от колега във форума за проба две крушки с една година гаранция. Ще пиша с тях как е положението като ги получа.
То фабричните номера са ясни- пише ги на всички крушки philips - на такива от 40лв, както и на крушки от 100лв. Понеже съм намерил нови D2S 4300К, опаковани в кутия като ОЕМ част на Тойота, та се надявам да не са менте, затова питах.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
niki_future написа:Имаше по-назад в темата, коя е фабрично вгражданата от производителя с номера и. Няма проблем в real oem също да се провери. Мисля си обаче да не е станало объркване и колегата да е писал цена за h7 от emag. Иначе ми се вижда съмнително евтино за ксенон.

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
X-treme Vision ги има и D2S - ксенон.
Иначе тези с оригиналния номер на Тойота ги знам, даже ги бях намирал по 22,50лв. парчето, а в китайските сайтове са още по-евтини. Незнам колко са качествени обаче.
Иначе тези от колегата във форума пристигнаха и ги монтирах. На 4300 к, но въпреки това се забелязва разлика от оригинала. Засега ще карам с тях, докато намеря добри филипс, осрам, бош или др.
А срещах в нета и някакви на полска фирма. Някой дали ги е пробвал? Пак бяха поносими като цена.
Иначе тези с оригиналния номер на Тойота ги знам, даже ги бях намирал по 22,50лв. парчето, а в китайските сайтове са още по-евтини. Незнам колко са качествени обаче.
Иначе тези от колегата във форума пристигнаха и ги монтирах. На 4300 к, но въпреки това се забелязва разлика от оригинала. Засега ще карам с тях, докато намеря добри филипс, осрам, бош или др.
А срещах в нета и някакви на полска фирма. Някой дали ги е пробвал? Пак бяха поносими като цена.
- cool_ice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 4,4
- Мечтае да кара: Всичко що е М
Да не отварям нова тема, искам да попитам някой пробвал ли е това доста разглеждах офертата не е лоша и като гледам трябва да свети доста повече от един ксенон
http://www.ebay.com/itm/72w-6400lm-D2-D ... 9c&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/H-7-LED-Faro-Co ... 2a47f5c12f
http://www.ebay.com/itm/72w-6400lm-D2-D ... 9c&vxp=mtr
http://www.ebay.com/itm/H-7-LED-Faro-Co ... 2a47f5c12f
- Ваян
- Потребител
-
- Кара: f25 2,8i 16"
Това само с проба може да се установи .Аз от доста време ги следя тези оферти но не ми се рискуват толкова пари , в Бьлгария сьщо ги има и говорих с тьрговеца в един магазин той ме уверяваше че са били добри но не ми хареса че имат вентилаторче за охлаждане ,ако спре вентилаторчето лятото в жегата какво ще стане , а то рано или кьсно от прахта ще клеяса и ще спре ,човека ме уверяваше че не загрявали вьобще и можело без вентилатор.
Не знам ако се сложи по-голям радиатор за охлаждане (напр. от процесор на компютьр)как ще е с температурата.
Ако някой ги монтира и направи тестовете да пише .Според мен е рано още да се мисли за такива крушки.Както казва един приятел от крушката с нажежаема жичка за сега по-добро няма.
Не знам ако се сложи по-голям радиатор за охлаждане (напр. от процесор на компютьр)как ще е с температурата.
Ако някой ги монтира и направи тестовете да пише .Според мен е рано още да се мисли за такива крушки.Както казва един приятел от крушката с нажежаема жичка за сега по-добро няма.
Последна промяна Ваян на 16 Дек 2014, 23:55, променена общо 1 път
- cool_ice
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 4,4
- Мечтае да кара: Всичко що е М
Това ще свети много повече но и мен ме притенява това с греенето дали няма фа развали рефлекторите но пак леда няма изгаряне и би трябвало да изкара повече от ксенона 

- Ваян
- Потребител
-
- Кара: f25 2,8i 16"
Не вярвам да ги развали защото самите светодиоди не се нагряват толкова колкото напр. една халогенна крушка, дават им около 85 градуса ако се загрее повече му се ськращава живота или направо прекьсва.
Що се отнася до дьлготрайността това е относително зависи от качеството на изработка на дадената крушка , ако се спазят параметрите дадени от завода производител на светодиодите като работна температура,ток и напрежение би трябвало да изкарат 10000 до кьм 300000 часа работа.
Що се отнася до дьлготрайността това е относително зависи от качеството на изработка на дадената крушка , ако се спазят параметрите дадени от завода производител на светодиодите като работна температура,ток и напрежение би трябвало да изкарат 10000 до кьм 300000 часа работа.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
Здравейте колеги. Преди 20-тина дни ми изгоря едната крушка мтек. Яд ме е че ги сложих на дългите което значи чи почти на са светили. Взех ги началото на септември миналата година и като се има впредвид отсъствам от страната почти три месеца за цялата година си е направо нямам думи. Днес си взех филипс екстрем вюжън но грешката си е моя трябваше ми бяла светлина. За напред ще знам. Ще пробвам и филипс уаит да видим но нека изгори екстрема първо
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Колеги , аз съм със тези крушки : http://www.philips.bg/c-p/85122VIC1/vis ... light-bulb . Крушките светят добре . Забелязах обаче следното : на шофьорския фар , крушката свети сякаш на две нива ( лъча е пречупен , от едната страна свети по-високо , от другата малко по-ниско ) . Това от крушката ли е или от фара ??
Регулирането във сервизите само на височина ли е , защото искам да се регулират и в посока ляво дясно , все пак е46 имат и такава врътка с тази функция.
Регулирането във сервизите само на височина ли е , защото искам да се регулират и в посока ляво дясно , все пак е46 имат и такава врътка с тази функция.
Вдигам малко стара тема, но имам нужда от съвет, а не виждам смисъл да отварям нова тема само за един въпрос.
Миналата седмица ми се наложи да пътувам няколко часа след като вече се беше стъмнило и в комбинация с мокрия асфалт все едно карах без фарове със сегашните ми osram cool blue hyper. Ясно ми е, че синя крушка на мокро е таш*к, а тея конкретно не са и много road legal, ала преди време се подхлъзнах да ги взема, как и да е.
Въпроса ми е, тъй като имам един комплект резервни cool blue intense с тях дали ще е по-добре или да се ориентирам към osram nightbreaker unlimited? Също така много ми похвалиха като съотношение цена-качество philips vision plus 60%, а като най-добро philips xtreme vision +130%, но последните са си 60-65лв за H7 и не знам дали си заслужава. Всякакви мнения ще са ми от полза, тъй като уикенда мисля да се занимая да си ги сменя.
Миналата седмица ми се наложи да пътувам няколко часа след като вече се беше стъмнило и в комбинация с мокрия асфалт все едно карах без фарове със сегашните ми osram cool blue hyper. Ясно ми е, че синя крушка на мокро е таш*к, а тея конкретно не са и много road legal, ала преди време се подхлъзнах да ги взема, как и да е.
Въпроса ми е, тъй като имам един комплект резервни cool blue intense с тях дали ще е по-добре или да се ориентирам към osram nightbreaker unlimited? Също така много ми похвалиха като съотношение цена-качество philips vision plus 60%, а като най-добро philips xtreme vision +130%, но последните са си 60-65лв за H7 и не знам дали си заслужава. Всякакви мнения ще са ми от полза, тъй като уикенда мисля да се занимая да си ги сменя.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
speedhokk написа:Вдигам малко стара тема, но имам нужда от съвет, а не виждам смисъл да отварям нова тема само за един въпрос.
Аз съм с Philips X-tremeVision H7 втора година и определено си заслужава. Но не гледай цените за тях тук. В немският амазон са по 18-21 евро комплекта, в английския е подобна цената. Намаляват ги понякога, та сам реши какво да купиш.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
speedhokk написа:Вдигам малко стара тема, но имам нужда от съвет, а не виждам смисъл да отварям нова тема само за един въпрос.
Колега, има две положения - едното да гониш гъзарията, другото - да виждаш на тъмно и да си отговорен за твоя и живота на другите. Ако държиш на сини фарове и 300% по-силни да сложиш няма да виждаш като с жълтите. Най-много да ти мига всеки втори срещу теб, задето му вадиш очите. Колкото по-жълта(топла) е светлината, толкова по-ярко осветява пътя. Колкото по-синя е, толкова по-слаба. Говорим за еднаква мощност. За най-добро виждане на пътя е жълтеникавата крушка. За ксенон - 4300К, за халоген мисля около 3000К беше. Всичко над 4300К драстично намалява ефективната осветеност на пътя. Аз съм с ксенон 4300К и бях решил да пробвам 5000К(бели) как светят и взех назаем (пак оригинални). Еми, все едно съм си затъмнил фаровете. Върнах ги на колегата и му казах, че не е в ред. Той се съгласи след като се повози при мен на 4300К. Наистина не знам пък тези със сини светлини какво изобщо виждат и дали не карат на магия по тъмно.
Отделно бяла, синя, зелена се водят студена светлина. Тази светлина товари много повече очите и нервната система, докато жълтеникавата е по-приятна и ненатоварваща. Карал съм на тъмно 250км с бял ксенон и се зарекох, че никога повече няма да карам такава ужасия - хем нищо не виждам, хем се чувствам после като парцал. Може и да е само при мен, не знам. Съветът ми е колега - ако искаш да виждаш истински си сложи поне бели крушки (най-добре жълти), за да прогледнеш, но не тормози хората на пътя с двойно по-силни сини крушки и тем подобни, защото хем няма да виждаш ти, хем ще ослепяваш временно идващите срещу теб.
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
За мъгла съм чувал, че жълтите 3000к са най-ефективни, но ми се вижда не естествено да говорим за добра осветеност и да не споменаваме Лумени, а само цвета на светлината ...
Ще слагам сега 55w Kensun HID Xenon Conversion Kit 3000k и ще замеря в Лумени разликата с халогена.
Ще слагам сега 55w Kensun HID Xenon Conversion Kit 3000k и ще замеря в Лумени разликата с халогена.