Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- СТАЛИН
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: М - БОЛИ М - СЪРБИ!!!
Re: Update на софтуера на DME/DDE (в случая на DME)
xteem написа:СТАЛИН как му е ника тук, или нещо тел. ако имаш
Колегата mustang1986 ти го е пуснал, само че пича е от СФ. Извинявай,че те подведох не видях че си писал че ти трябва човек от ПЛД, но въпреки всичко може и да те насочи към правилния човек в ПЛД.
Успех
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
И аз да се включа в кюпа с моето M52B20TU. 
!!! Специални благодарности на колегата Dimitroff
За сега не виждам никаква промяна спрямо преди - нито в ускорение, нито в шум, за харченето е още рано да се каже (ма аз толкова го и гледам
).
Най-осезаемата разлика, която виждам до момента, е в МНОГО по-стабилните обороти на празен ход! Няма такъв кеф!

За сега не виждам никаква промяна спрямо преди - нито в ускорение, нито в шум, за харченето е още рано да се каже (ма аз толкова го и гледам

Най-осезаемата разлика, която виждам до момента, е в МНОГО по-стабилните обороти на празен ход! Няма такъв кеф!

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Карай с кеф 
В крайна сметка точно заради оборотите се нави - надявам се от тук нататък всичко да е така, както е за момента, а именно - идеално!

В крайна сметка точно заради оборотите се нави - надявам се от тук нататък всичко да е така, както е за момента, а именно - идеално!

до бензиновите
до коя версия им качвате софтуера ?
или това зависи от диса ?
имам 5.5 и 5.7 с последното май не ставаше...
до коя версия им качвате софтуера ?
или това зависи от диса ?
имам 5.5 и 5.7 с последното май не ставаше...
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
При възрастта на Е46 няма опасност DIS да е стар, поне тия версии, които ползваме. Някъде Dimitroff споменаваше, че с 5,7 не върви много работата, но предполагам, че той ще обясни лично.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
NikVanov написа:При възрастта на Е46 няма опасност DIS да е стар, поне тия версии, които ползваме. Някъде Dimitroff споменаваше, че с 5,7 не върви много работата, но предполагам, че той ще обясни лично.
Обяснявам - ползвал съм няколко различни ДИС-а версия 5.7...и съм си отварял адската играчка при програмиране (конкретно при смяна на софт-а)...ревеше ми се по едно време...
Не знам защо, но 5.7 е адски рисков при смяна на софт.
"Крашва" си и това е

Оправия има...просто...времетраенето става х2-х3, а нервите (моите поне се късат буквално). (последно на една Е38ца 4 кубикова ходих да оправям след опит за смяна на софт с ДИС 5.7....ми такова ми се таковата!!!....представям си на собственика и на диагностика какво им е било

- NikVanov
- ентусиаст
-
Специални благодарности на г-н Dimitroff за ъпдейта на софта и на моята кола. Да е жив и здрав да ни помага при нужда.
- todorinoff
- Потребител
-
- Кара: E46 330Ci
- Мечтае да кара: E60 M5
Колеги
Къде трябва да отида и колко пари да дам (от София съм) за да ми ъпдейтне някой софтуеър-а :? Карам 330Ci 2001 година
Благодаря предварително

Drive it, like you stole it!
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
Значи само да съм наясно преди да пре**а всичко.
Със най-новия дебитомер съм, дето завършва на 529.
Ако пусна тоя ъпдейт (не знам дали преди ѝ е правен) и дам автоматично да си избира всичко, няма риск да опляска всичко (в смисъл да избере някъде нещо грешно)?
Със най-новия дебитомер съм, дето завършва на 529.
Ако пусна тоя ъпдейт (не знам дали преди ѝ е правен) и дам автоматично да си избира всичко, няма риск да опляска всичко (в смисъл да избере някъде нещо грешно)?
От гъзария се умира!
- NikVanov
- ентусиаст
-
И двамата се свържете с Г-н Dimitroff.
Абе хора, разберете един път завинаги, че ъпдейт не се прави току така, особено при дизел. Има ъпдейти действително, но те касаят определени детаили, демек един дебитомер, който е разработен по евро 3 върви с един софт, а друг разработен да работи по евро 4 с друг софт. Като се прави ъпдейт се изисква освен смяната на детаила се изисква и смяна на още неща - демек искате да вдигнете до най-новия по евро 4 - ми трябва ви изпускателен колектор със сонда + катализатори за евро 4, за да баца колата както трябва.
Има и други варианти: тука се касае за следното: софтът съдържа две неща - базов софтуер + прошивка отделно. 100 пъти съм го обяснявал в най-различни теми. Няма лошо да ъпнеш базата, ако има по-нова, за което ДИС те уведомява, а съответно да избереш правилната прошивка, което реално ти е "чипа", т.е. настройката. На автомат ъпдейт не е най-подходящия вариант. Може да стане така, че да ъпдейтнете, а после да се чудите що нещо не е наред. Тва трябва да се прави с умисъл, не е просто ей така - минавам от Windows XP на Windows 7.
Има и други варианти: тука се касае за следното: софтът съдържа две неща - базов софтуер + прошивка отделно. 100 пъти съм го обяснявал в най-различни теми. Няма лошо да ъпнеш базата, ако има по-нова, за което ДИС те уведомява, а съответно да избереш правилната прошивка, което реално ти е "чипа", т.е. настройката. На автомат ъпдейт не е най-подходящия вариант. Може да стане така, че да ъпдейтнете, а после да се чудите що нещо не е наред. Тва трябва да се прави с умисъл, не е просто ей така - минавам от Windows XP на Windows 7.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
slitter написа:Абе хора, разберете един път завинаги, че ъпдейт не се прави току така, особено при дизел. Има ъпдейти действително, но те касаят определени детаили, демек един дебитомер, който е разработен по евро 3 върви с един софт, а друг разработен да работи по евро 4 с друг софт. Като се прави ъпдейт се изисква освен смяната на детаила се изисква и смяна на още неща - демек искате да вдигнете до най-новия по евро 4 - ми трябва ви изпускателен колектор със сонда + катализатори за евро 4, за да баца колата както трябва.

след като прегледах цялата тема отново ми е интересно защо повечето хора искат да си сменят софта като скрито се надяват че ще усетят уникалната разлика в работа, режим и вървеж на колата, нещата са доста комплицирани и работата е нож с 2 остриета
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
iv4o9999 написа:slitter написа:Абе хора, разберете един път завинаги, че ъпдейт не се прави току така, особено при дизел. Има ъпдейти действително, но те касаят определени детаили, демек един дебитомер, който е разработен по евро 3 върви с един софт, а друг разработен да работи по евро 4 с друг софт. Като се прави ъпдейт се изисква освен смяната на детаила се изисква и смяна на още неща - демек искате да вдигнете до най-новия по евро 4 - ми трябва ви изпускателен колектор със сонда + катализатори за евро 4, за да баца колата както трябва.
![]()
след като прегледах цялата тема отново ми е интересно защо повечето хора искат да си сменят софта като скрито се надяват че ще усетят уникалната разлика в работа, режим и вървеж на колата, нещата са доста комплицирани и работата е нож с 2 остриета
Уникална не е ,но разлика има - slitter добре го е казал,ако софтуера е по-добър,логично ще работи ,по-добре и колата
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- peshoiliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 320CI M54B22
- Мечтае да кара: BMW X5
Здравейте колеги, първо искам да се извиня ако се изразя неправилно и неточно,прочетох цялата тема с огромен интерес както и всичко свързано с премахването на катализаторите значи мотора ми е М54В22 някой правил ли ъбдейт и изобщо има ли по-нов софтуер за него и ако го е правил ако може впечатления, основната причина да ъбдейтна софта е положителните мнения на всички колеги от форума и най вече желанието ми да премахна катализаторите защото ми казаха че са частично запушени а до колкото разбрах най-добрият вариант а може би и единственият качествен за избягване на святкането на чека е ъбдейт на софта и преминаване към евро 2 ,също така към кой мога да се обърна за такава манипулация в гр.Пловдив за сега категорично съм се насочил да се свържа с колегата Dimitroff ако не ми препоръчате човек или място в Пловдив и все пак клоня към Dimitroff защото не мога да позволя кои да е да ми бърника в колата макар че е от София.
- peshoiliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 320CI M54B22
- Мечтае да кара: BMW X5