Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- ivo_cool
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Re: Софтуер
oci написа:ivo_cool написа:Аз също се интересувам от autocom/delphi. Става ли за нашите автомобили и на какво ниво е? По-добър ли е от инпа, иста или те си остават незаменими, и до колко би ни била полезна autocom/delphi.
Няма база за сравнение.
Autocom е универсален уред за обща диагностика на всякакви коли, докато иста е на дилърска ниво за нашата марка.
Ако беше по добър в Ауто Бавария щяха с него да правят диагностика.
Извинявай колега но досега почети на всякъде са ми правили диагностика на колата autocom / deplhi та затова и питам дали става.
-Тате, татеее, от къде идват облаците?
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
-От гумите на БМВ-тата, моето момче!
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
Явно толкова са ти правили диагностика. Колегата по-горе ти е отговорил, че за марката си има софтуер и той НЕ е delphi.
Stop me, if you can 

Колеги, искам да си направя мигачите да светят заедно с фаровете, но нещо не ми се получава. Ползвам bmw scanner 1.4 . Успях да си направя дневните светлини , но това с мигачите не става. Ако има някой който е наясно точно от къде се настройва ще се радвам да сподели . Изчетох цялата тема и не намерих точно обяснение. Колата е 320 ci купе 2004 година
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
mike92 написа:Колеги, искам да си направя мигачите да светят заедно с фаровете, но нещо не ми се получава. Ползвам bmw scanner 1.4 . Успях да си направя дневните светлини , но това с мигачите не става. Ако има някой който е наясно точно от къде се настройва ще се радвам да сподели . Изчетох цялата тема и не намерих точно обяснение. Колата е 320 ci купе 2004 година
Трябва ти НЦС експерт, с него става точно за 5 минути.
oci написа:mike92 написа:Колеги, искам да си направя мигачите да светят заедно с фаровете, но нещо не ми се получава. Ползвам bmw scanner 1.4 . Успях да си направя дневните светлини , но това с мигачите не става. Ако има някой който е наясно точно от къде се настройва ще се радвам да сподели . Изчетох цялата тема и не намерих точно обяснение. Колата е 320 ci купе 2004 година
Трябва ти НЦС експерт, с него става точно за 5 минути.
А за този НЦС експерт трябва друг кабел(различен от този на бмв скенера) нали? Само със софтуер няма да стане в случая или ? Щото изнамерих клипчета в ютуб на който става и със скенера. Но при мен я няма точно тази опция като вляза в light модула. въпроса е има ли шанс да ги настроя без да взимам друг кабел?
- ludiq-manqk
- Потребител
-
- Кара: 320D
Здравейте колеги.Взех си кабел от склада но в диска имаше само инпа,и вече няколко дена ровя но не мога да си намеря откъде да изтегля ДИС.Може ли някой да помогне?
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
NGneer4eto написа:kkrumov написа:Колеги,
вече втори ден се мъча да инсталирам INPA на моя комп- WIN 7 64-bit, но по една или друга причина не се получава. Ако случайно ви се намира линк към програмата и драйвъри, то моля да ми ги изпратите. Ще бъда много благодарен и ако ми изпратите installation guide.
Благодаря предварително!
Върви на WIN 7 64-bit -гаранция. Вързвал съм колата и съм изкарвал корекциите на дюзите. Само че аз я бях намерил в някой от руските сайтове. Доколкото помня във файл OBD.ini трябваше да се променят няколко реда за да изкара каквото трябва след пускане на програмата. За съжаление не мога да намеря линка, където беше описано точно какво трябва да се смени.
http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5-e61-m5-touring-discussion/213192-successful-install-inpa-ediabas-win-7-a.html
Тук има полезна информация, но не помня дали беше за тази версия, която аз подкарах.
Тази INPA от склад66 така и не можах да я подкарам заради кодовете, които иска.
Още нещо важно - ако си инсталирал ISTA/D преди това, може ИНПА-та да не тръгне, защото използват няколко еднакви директории. А при кракнатите версии в тези директории има само това, което е нужно за съответната програма.
Като цяло ровичкане в нета му е майката и знаене на английски и руски. А дори и да намеря линк на програмата не знам дали мога да го пускам в този форум. Иначе гаранция, че програмата върви на Win 7 - 64 bit без virtual mashine и тем подобни.
Благодаря. Мъча я още и се надявам скоро да тръгне

- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Два въпроса:
1. Може ли едновременно на един компютър да се инсталират DIS и ISTA?
2. Може ли се инсталира DIS или ISTA на Windows 10?
1. Може ли едновременно на един компютър да се инсталират DIS и ISTA?
2. Може ли се инсталира DIS или ISTA на Windows 10?
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
kkrumov написа:NGneer4eto написа:kkrumov написа:Колеги,
вече втори ден се мъча да инсталирам INPA на моя комп- WIN 7 64-bit, но по една или друга причина не се получава. Ако случайно ви се намира линк към програмата и драйвъри, то моля да ми ги изпратите. Ще бъда много благодарен и ако ми изпратите installation guide.
Благодаря предварително!
Върви на WIN 7 64-bit -гаранция. Вързвал съм колата и съм изкарвал корекциите на дюзите. Само че аз я бях намерил в някой от руските сайтове. Доколкото помня във файл OBD.ini трябваше да се променят няколко реда за да изкара каквото трябва след пускане на програмата. За съжаление не мога да намеря линка, където беше описано точно какво трябва да се смени.
http://www.m5board.com/vbulletin/e60-m5-e61-m5-touring-discussion/213192-successful-install-inpa-ediabas-win-7-a.html
Тук има полезна информация, но не помня дали беше за тази версия, която аз подкарах.
Тази INPA от склад66 така и не можах да я подкарам заради кодовете, които иска.
Още нещо важно - ако си инсталирал ISTA/D преди това, може ИНПА-та да не тръгне, защото използват няколко еднакви директории. А при кракнатите версии в тези директории има само това, което е нужно за съответната програма.
Като цяло ровичкане в нета му е майката и знаене на английски и руски. А дори и да намеря линк на програмата не знам дали мога да го пускам в този форум. Иначе гаранция, че програмата върви на Win 7 - 64 bit без virtual mashine и тем подобни.
Благодаря. Мъча я още и се надявам скоро да тръгне
Колега, наскоро преинсталирах INPA-та. Версия v5.0.2 e и върви перфектно на Win7 64-bit. Единствената по-специфична тънкост е, че трябва да пускаш всички инсталации като администратор. След като се инсталира трябва на шорткъта да му дадеш десен бутон - пропъртис и да го направиш compatible с Win XP SP3 и да се пуска като администратор. След това всичко тръгва нормално. Успех!
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Аз успях да я подкарам на ХР, но не всичко работи. Дали би ми съдействал, ако си от София?
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
- Radoslaf
- Потребител
-
- Кара: E39 525D
Здравейте колеги , искам да си активирам дневните светлини на Е39 2000г. та ако някой ползва NCS-Expert в Стара Загора или региона да удари едно рамо.
Весели празници на всички!
Весели празници на всички!
- gggalf
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330d
някой може ли да ми каже коя е последната версия на INPA и от къде мога да си сваля по нова версия от 5.03 благодаря предварително 

- fantamaniaka
-
-
- Кара: e90
Здравейте колеги , Някой запознат ли е дали ELM 327 работи при bmw e46 бензин 118кс 2000g.
Устройството го имам от години и преди го ползвах за чистене на грешки от пасат.Сега при бмв пробва всеки един протокол от подържаните и не може да се свърже с EKU-то

Устройството го имам от години и преди го ползвах за чистене на грешки от пасат.Сега при бмв пробва всеки един протокол от подържаните и не може да се свърже с EKU-то

- fantamaniaka
-
-
- Кара: e90
Здравейте отново.
Може ли да се инсталира само EDIBAS без INPA. И след това да се сложи и DISS ?
Тоест DISS ползва edibas като сървар нали ?
Може ли да се инсталира само EDIBAS без INPA. И след това да се сложи и DISS ?
Тоест DISS ползва edibas като сървар нали ?
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Здравейте,инсталирах новата версия на Rheingold 3.55.11 на Win 10 купих я от нета.Подкарах я с доста перипетии,диагностиката си работи чете почти всичко.Само един проблем понеже я купих от един тарикат,който обеща дискове с доставка на адрес но в крайна сметка ми даде само линк
,и ми каза не,, питай всичко си знаеш ,,оправяй се
пък и аз за 10 паунда не очаквах друго.Та след инсталацията и ровене яко по програмата не намерих WDS ,за това искам да попитам къде се намира в по старите версии.Ще бъда благодарен ако някой сподели. 

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!