ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Re: ТУПКАНЕ ОТЗАД ПРИ ВКЛЮЧВАНЕ НА 1-ВА
Колега, моля те кажи дали е поне намаляло тупкането.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
Ето я цялата процедура по смяната на тампоните http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?p=6910121 Ако се сменя само задния не е нужно да се сваля диф-а. Моя майстор го изби с пневматичен пистолет и излезе на парчета
Поставянето стана с приспособление подобно на това на снимките (2 планки и един болт с гайка)

Мойто е едва доловимо, идва отзад и е при всяко натискане на съединителя без значение на коя предавка отива. Карам я от четири години, нито става по-ясно доловимо нито изчезва. Съединителят ми е на 2 месеца 

- емо цоков
- Потребител
-
- Кара: 3 e46 330xd
и при мен тупка.смених танпона на скоростната котия,смених и танпона на дифа и няма оправия.някои казжат че ми идва от раздатачната кутия!!!!!!!помагаите има ли смисал да влизам в дарокар
- Mihalev
- Потребител
-
- Кара: E46 320I
Проблемът съществуваше и при мен, когато си закупих автомобила. При всяко рязко пускане на съединителя се чуваше тупкане отзад, а при по-плавно отпускане шумът беше най-осезаем на първа и задна предавка.
Закарах я на сервиз, смениха ми тампона на дифа към опашката и проблемът с тупкането изчезна.
Закарах я на сервиз, смениха ми тампона на дифа към опашката и проблемът с тупкането изчезна.
Колеги, поздрави от мен. нека ви светна относно темата и да спите спокойно. и аз го имам същия "проблем" както и повечето от нас. няма нищо повредено по колата, това си е съвсем в нормата, не се притеснявайте. следвайте логиката на думите ми.
колата работи ..не сме включили никаква предавка..на свободна..съединителят не е натиснат, следователно е прилепен към огледалния диск(flywheel) и се върти заедно с него от работещия мотор.натискаме съединителя до край за да пуснем първа, с нея тръгваме защото е с наи-малко предавателно число и завърта яко. обаче понеже го правим бързо, а в това време току-що отлепения от огледалния диск съединител не е спрял да се върти щото е на лагер..бързаме да влючим първа и тя предава по кардана остатъчния въртящ момент до диференциала - затова се чува звука там. всичко си е в нормата. просто трябва да се включи първа по-нежно, за да може завъртяния съединител да "поутихне" това е - следваш простата логика на това как работи целия механизъм. поздрави на всички и умно на пътя.
колата работи ..не сме включили никаква предавка..на свободна..съединителят не е натиснат, следователно е прилепен към огледалния диск(flywheel) и се върти заедно с него от работещия мотор.натискаме съединителя до край за да пуснем първа, с нея тръгваме защото е с наи-малко предавателно число и завърта яко. обаче понеже го правим бързо, а в това време току-що отлепения от огледалния диск съединител не е спрял да се върти щото е на лагер..бързаме да влючим първа и тя предава по кардана остатъчния въртящ момент до диференциала - затова се чува звука там. всичко си е в нормата. просто трябва да се включи първа по-нежно, за да може завъртяния съединител да "поутихне" това е - следваш простата логика на това как работи целия механизъм. поздрави на всички и умно на пътя.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
И аз го смених въпросния тампон на дифо понеже беше и видимо напукан, но тупкането го има като чели по-рядко но го има явно проблема не е в него.
Май всички е46-ци са тупкащи

- bochogogogo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Това да ти е проблема-тупкането 

- bscsystem
- младши ентусиаст
-
- Кара: N55
oci написа:И аз го смених въпросния тампон на дифо понеже беше и видимо напукан, но тупкането го има като чели по-рядко но го има явно проблема не е в него.
Тампоните са два, видимо 1:1
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold
N55 335i m-sport, S2+ 331whp
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
А кой е втория освен задния такъв? според мен отпред на дифа има още два такива подобни тампона- та стават общо три?
нека колегата, който пише че за смяна само на задния не е нужно да се сваля дифа, да опише как става. според мен е невъзможно, но все пак....
дайте читав майстор да ми смени и моя, че е нацепен целия....
нека колегата, който пише че за смяна само на задния не е нужно да се сваля дифа, да опише как става. според мен е невъзможно, но все пак....
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
alexsch написа:А кой е втория освен задния такъв? според мен отпред на дифа има още два такива подобни тампона- та стават общо три?
Наистина няма да е зле, ако някой напише сервиз, който разполага със съответните специални инструменти за смяната на този тампон или поне такъв, който извършва успешно тази операция

- StelllsKi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 318i m43
- Мечтае да кара: X6 --- ----
Колеги аз да ви дам инфо малко какво се случи при мен! Имах това тупкане отзад (още го имам).Купих си тампон оригинален 48 лева. Смяната ми направиха в сервиза в който си ходя винаги. А самата смяна става без да се сваля дифа.При мен свалиха само капака на диференциала заедно с тампона и го избиха отвън. Монтажа на новия по обратния ред, не съм сигурен за последователноста при сглобяване дали се набива първо тампона или това се прави след като се монтира капака на дифа не бях там като го правиха. И след манипулацията имаше подобрение но тупкането не спря изцяло а сега като минах и малко повече километри около 4000км имам чувството че си тупка както преди смяната на този тампон . Другия вариант за свалянето на тампона без да се демонтира дифа става като се пререже това кръглото "ухо" в което се набива тампона след това разрязване става лесно ваденето на тампона после като се сложи новия тампон се слага голяма скоба около целия тампон или се заваряват две ушички от двете страни на разреза и се стяга с болче и гайка.Това е теорията на друг майстор струва ми се добра теория но май е по добре със свалянето на капака на дифа както стана при мен. Забравих да кажа какво се случи като обратен ефект след смяната на тампона стана така че още след първото каране започна едно тупкане като карам по прав равен път примерно на 4та и като махна крака от газта започва да тупка отзад постоянно с честота която зависи от скороста на колата т.е колкото по бързо карам толкова по на често тупка и обратно нещо като несъосие но не знам от къде не мога да го усетя.Съвсем тихо тупка но е дразнещо и сега се замислям за нова смяна на тампона този път мисля да купя лемфиордер да видим с него какво ще се случи! Дано съм бил полезен.
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

220 лева за тампони и тупкането просто леко намаля.
п.с. моста ми не е скъсан от купето

- antonee
- Потребител
-
- Кара: БМВ 320 Д е46
- Мечтае да кара: X6
- Детайли за колата: facelift, 150hp
Колеги, оказа се, че и моят заден тампон на дифа е скъсан леко. Можеше да кара, ама много ме дразнеше понякога при тръгване вибрираше сялата кола като на новобранец. Аз си го смених сам. Но без сваляне на дифа не става. Пробвах да махна задната капачка на дифа, но единият от болтовете беше невъзможно да се развие. Видях в ютюб какво представлява скобата и си я направих с тръба и две планки и шпилка. Ако някой е заинтересован от процедурата да ми пише на лс, с радост ще му обясня как става. Но да се похваля, най–накрая колата се оправи!
колега, обясни го тук, заедно с клипчето
нали за това сме форум
нали за това сме форум