Крушки за фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Крушки за фаровете
Като чета последните мнения им се чудя защо го измислиха тоя ксенон като не върши никаква работа. Само на сняг, де, ама то колко вали в България 

Never mistake motion for action...
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Колеги, дайте ми препоръка. С фабричен ксенон на късите съм - D2S на е46. Кру6ките ми в момента са Philips. Нямат проблем или някакава промяна на цвета, но се замислям да ги сменя с нови, т.к. съм чувал че с течение на времето светлината им намалявала. Искам новите да са 4300к - не ми се експериментира, а пък и държа на оригиналната визия на колата. Препоръчайте ми крушки и евентуално място откъдето като ги купя ще бъда сигурен, че наистина купувам Philips, Osram, Bosch, а не някое менте.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
В интерес на истината от много време искам да си сложа 3200-3000к ксенон на късите, но ме съмнява че лъжат за цвета по сайтовете и само на едно-две места съм срещал. Защото реално гъзарията не ме интереусва, искам много силна и жълта светлина, точно за истинско каране вечер и на дъжд, мълга. Някой срещал ли е реално ксенон с крушки отдаващи светлина по-топла от 4000к?
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
host написа:В интерес на истината от много време искам да си сложа 3200-3000к ксенон на късите, но ме съмнява че лъжат за цвета по сайтовете и само на едно-две места съм срещал. Защото реално гъзарията не ме интереусва, искам много силна и жълта светлина, точно за истинско каране вечер и на дъжд, мълга. Някой срещал ли е реално ксенон с крушки отдаващи светлина по-топла от 4000к?
Осрам класик е твоята кружка.4000-4300 се води,но свети доста по жълто от оем която отговаря на осрам оригинал 4300.Първоначално си взвх класик,но много ми жълтееха и ги смених за найт брейкър ънлимитед 4350

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- host
- старши ентусиаст
-
Аз имам найтбрейкър ънлимитед на късите и крушки с пожълтен (от мен) балон на дългите, като пусна дълги е перфе... обаче искам крушка силна колкото найтбрейк обаче жълто да свети, ако оцветя балона на найтбрейка и като се има предвид лупата с какъв диаметър е, мисля че ще се загуби много осветеност, а на дългия рефлектора е огромен и няма такъв проблем.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
kunaa написа::dunno: колега leon ти по ги знаеш нещата а аз казвам от опит и резултата е на лице. Доста кинти се изръсих за фарове оригинал с лупи и накрая да се напъвам за да виждам не виждам смисъл от това със ксенонаа кинтите за фаровете са 600лв които броих. Но и старите са в мазата и някой ден ще се върна май на халогенната крушка. А за снега има места
И аз ти казвам от опит,че това е най-добрата екстра при е46.Нещо при монтажа може да не е направено както трябва.Датчиците на носачите предполагам си ги монтирал?Да не ти стоят забодени в земята лупите?

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Реглажът на фаровете (приемаме,че са чисти отвътре) струва 15-20 лв. в официален сервиз. И чудо, отпред става светло.
Never mistake motion for action...
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Мисля си да почистя лупите от вътре с медикс за стъкла но не знам какъв вид материя да ползвам за да не стане беля.
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- host
- старши ентусиаст
-
Мека хартия или памучен плат или мек микрофибър. Аз препоръчвам henkel за стъкло (с нарисувана ябълка). Излиза като пяна и увлича мръсотията без търкане.
Само с плат или хартия добутвате пяната да падне от рефлектора и е готов

Последна промяна host на 08 Дек 2014, 1:10, променена общо 1 път
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
Казваш колега да ползвам хенкел. Пръскам и без да търкам с каквото и да е така ли?
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
kunaa написа:Казваш колега да ползвам хенкел. Пръскам и без да търкам с каквото и да е така ли?
Явно не си мил прозорци вкъщи

Днес ми пристигнаха Philips X-treme Vision +130% и ще заменя старите BlueVision Ultra, който м/у другото си изкараха безпроблемно едни 4год. Като спре дъжда и ги сменя, ще споделя впечатления

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
На каква цена намери Xtreme-a колега?
И аз доста ги заглеждам напоследък

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
niki_future написа:На каква цена намери Xtreme-a колега?
Имаше ги намалени на промоция в е-маг на 37лв . Оригиналната им цена е безумна

- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
Сигурен ли си, че са истински Philips от там? И във Враца намерих в един магазин, уж оригинална кутия и т.н. ама ксенон D2S Philips за 40 лв. не ми се вярва, като по спомен при вносителя бяха от рода на 170 лв. някъде...