DIY Скъсени вакуум пътища.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

royal jester
Аватар
Кара: ше Е46 на дизел
Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "

Re: DIY Скъсени вакуум пътища.

Мнение от e 46 maniq » 20 Мар 2013, 18:57

A-style написа:
vencislav86 написа:Моята 320д 136к.с като я взех беше със скъсени вакум пътища и запушен агр клапан с голяма сачма от лагер :kuku: :bang: след като всичко се направи както го е измислил швабата колата запо4на да върви доста по добре та щом е сложено зна4и и трчбва на колата :bchug:

От 1 майстор подразбрах , че без тази джаджа ще има недостиг на вакуум във високите обороти и следователно нямало да върви добре във високите обороти :dunno:

Върви,върви и то доста добре,и разлика има и то бая,аз от 2 год съм се доверил на колегата Dimitroff,и да ти кажа къквото съм прочел от негов пост или тема не ме е подвел :yes:

пп-И без лоши намеци,ама много поздрави на тоя 1 майстор.
!!! ВНИМАНИЕ !!! Изображение

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 20 Мар 2013, 23:14

e 46 maniq написа:
A-style написа:
vencislav86 написа:Моята 320д 136к.с като я взех беше със скъсени вакум пътища и запушен агр клапан с голяма сачма от лагер :kuku: :bang: след като всичко се направи както го е измислил швабата колата запо4на да върви доста по добре та щом е сложено зна4и и трчбва на колата :bchug:

От 1 майстор подразбрах , че без тази джаджа ще има недостиг на вакуум във високите обороти и следователно нямало да върви добре във високите обороти :dunno:

Върви,върви и то доста добре,и разлика има и то бая,аз от 2 год съм се доверил на колегата Dimitroff,и да ти кажа къквото съм прочел от негов пост или тема не ме е подвел :yes:

пп-И без лоши намеци,ама много поздрави на тоя 1 майстор.

Просто изказвам мнение как е на моята кола - пробвах с премахването на вакуумниа резервоар пробвах и със него.Моят автомобил върви по-добре със вакуумният резервоар и премахването му доведе до малко по-добро ускорение в ниските обороти, но пък при високите обороти я нямаше колата ! Не казвам че при всичките коли е така колега просто при мен е така :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 22 Мар 2013, 17:10

Пробвах и аз манипулацийката и резултата найстина се усети почти веднага и то най-вече в ниските обороти, а освен това педала стана по-чувствителен, а иначе във високите обороти не мога да усетя разлика :yes: В темата има и доста отрицателни мнения за тази манипулация, но нека някой от колегите който са карали дълго време така дали е възникнал някакъв проблем :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 22 Мар 2013, 17:32

русиабн написа:Пробвах и аз манипулацийката и резултата найстина се усети почти веднага и то най-вече в ниските обороти, а освен това педала стана по-чувствителен, а иначе във високите обороти не мога да усетя разлика :yes: В темата има и доста отрицателни мнения за тази манипулация, но нека някой от колегите който са карали дълго време така дали е възникнал някакъв проблем :yes:

Над година карам така,не карам пенсионерската,когато ми е на сърце си натискач газта както трябва.До сега - няма проблеми,надявам се и за в бъдеще да няма :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 22 Мар 2013, 20:17

При мен може би към 2 години вече ,засега никакви ядове :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 23 Мар 2013, 20:28

Значи ще си джиткаме така :mhihi: :driving:
П.П. Кой не иска колата да му е по-пъргава когато му потрябва :idea: :yes:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от todor_monster » 26 Мар 2013, 1:29

русиабн написа:Значи ще си джиткаме така :mhihi: :driving:
П.П. Кой не иска колата да му е по-пъргава когато му потрябва :idea: :yes:

проследих цялата тема пробвах и колата си тръгна мн по добре ...аз съм и с чип..но и турбото се разсвири доста повече в ниските обороти

Потребител
Аватар
Кара: е46 320д
Мечтае да кара: самолет

Мнение от nikito377 » 30 Мар 2013, 16:07

да споделя и аз.проверих си вакума беше изолиран вакум-буренцето.явно предния собственик я е правил манипулацията.защо проверих-постоянно ми даваше грешка-exhaust-gas recirculation свалих егр-а почистих го не беше много мръсен пак продалжи да я дава грешката сварзах отново бурето и колата се успокои и вече не я дава тази грешка.и още нещо може и аз да си внушавам но като беше с скъсени вакум-пътища като я гася колата и ми притрисаше двигатела и си мислех да сменям тампоните на двигателя но сега го няма това претрисане :D :D :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Мар 2013, 12:28

nikito377 написа:да споделя и аз.проверих си вакума беше изолиран вакум-буренцето.явно предния собственик я е правил манипулацията.защо проверих-постоянно ми даваше грешка-exhaust-gas recirculation свалих егр-а почистих го не беше много мръсен пак продалжи да я дава грешката сварзах отново бурето и колата се успокои и вече не я дава тази грешка.и още нещо може и аз да си внушавам но като беше с скъсени вакум-пътища като я гася колата и ми притрисаше двигатела и си мислех да сменям тампоните на двигателя но сега го няма това претрисане :D :D :D

Внушаваш си - търсите под вола теле...само вихровите клапи влиаят по някакъв начин при гасене.От там нататък,са само механичните части и ЕГР не е от тях..камо ли актуатора
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от русиабн » 31 Мар 2013, 19:16

nikito377 написа:да споделя и аз.проверих си вакума беше изолиран вакум-буренцето.явно предния собственик я е правил манипулацията.защо проверих-постоянно ми даваше грешка-exhaust-gas recirculation свалих егр-а почистих го не беше много мръсен пак продалжи да я дава грешката сварзах отново бурето и колата се успокои и вече не я дава тази грешка.и още нещо може и аз да си внушавам но като беше с скъсени вакум-пътища като я гася колата и ми притрисаше двигатела и си мислех да сменям тампоните на двигателя но сега го няма това претрисане :D :D :D

Наистина мисля, че нямат нищо общо изброените неща. След манипулацията при мен нямаше никаква разлика във всички останали компоненти и агрегати :yes: А за грешката може да има проблем с някой от клапаните за вакума или ......... :dunno:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: е46 320д
Мечтае да кара: самолет

Мнение от nikito377 » 31 Мар 2013, 19:27

съгласен сам може да си внушавам за претрисането но за грешката е факт вече не излиза а несъм сменял вакум-клапани.сега е по-спокоен двигателя преди имаше едно претрисане като е в ниските обороти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 12 Юни 2013, 14:32

За експеримента на един познат махнахме толубмата и резултата:
без толумбата по- бърза РЕАКЦИЯ във ниските, във високите нещо страшно- след 140 км/ч повече от 2-3 секунди сгазен педала на газта и колата влиза в авариен режим (турбото пренадува)
с толумба- една идея по- мудна в ниските, във високите- до към 180-190 с постоянно натиснат педал на газта- без проблем.
Поздрави
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Мнение от gazibarev » 06 Сеп 2013, 19:40

Така ли? И как разбра че турбото пренадува? Вакуума за геометрията служи само за ниските обороти, после клапана затваря вакуума и отваря атмосферно налягане и лопатките се прибират. След 1800 някъде турбината е със легнали лопатки така че вакуумния резервоар не влияе на високи обороти.

Потребител
Аватар
Кара: E46 320d 09.2002

Мнение от escape0106 » 09 Ное 2013, 12:31

gromovich написа:За филтъра да добавя, в случай че някой реши да го чисти се сваля с дърпане. В никакъв случай не се върти, понеже има опасност да се счупят едни малки краченца.
На снимките е показано как се разглобява
P0016111.jpg

EX000004-1.jpg

Този филтър дали е отделна част или върви комплект с клапана , защото на схемата в realoem не се вижда , а при схемата за АГР го има .Питам защото скъсах малко моя при опит да го сваля , и се чудя дали да карам така или да търся цял клапан .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330D
Мечтае да кара: щраус

Мнение от gazibarev » 11 Ное 2013, 22:02

Върви с клапана

ПредишнаСледваща

Назад към E46