Изкарване на AUX кабел за Business CD E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Изкарване на AUX кабел за Business CD E46
Колеги, някой успял ли е да изкара AUX на Business CD (Alpine), произведено преди 09.2002 г. (надписа е под копчето за звук) и евентуално как?
Намерих това в нета http://sftf.wordpress.com/2010/02/21/e46diyaux/ (което е същото като в темата), но в коментарите надолу пишеше, че трябва да се види версията на софтуера на ЦД-то и ако е 43 или по-висока става (моята се оказа 25). Евентуално има ли анчин да се ъпдейтне версията?
Оци, тези фабрични решения от сайта на ТМЕ дали ще тръгнат при мен или пак важи правилото за надписа?
Отворен съм за всякакви предложения.
Намерих това в нета http://sftf.wordpress.com/2010/02/21/e46diyaux/ (което е същото като в темата), но в коментарите надолу пишеше, че трябва да се види версията на софтуера на ЦД-то и ако е 43 или по-висока става (моята се оказа 25). Евентуално има ли анчин да се ъпдейтне версията?
Оци, тези фабрични решения от сайта на ТМЕ дали ще тръгнат при мен или пак важи правилото за надписа?
Отворен съм за всякакви предложения.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
niki_future написа:Отворен съм за всякакви предложения.
Мога да ти намеря ето това решение http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-3-5-7-Ser ... 3382323575
за 60лв!
Става за всичко с Mode бутон , включително и касетофон!Нищо не се преправя, но се губи чейнджъра в багажника!
Мога да намеря и това http://www.ebay.co.uk/itm/XCARLINK-iPOD ... 4852af90a0
на 1/2 цена- коета освен , че вади AUX 3,5мм , управлява IPod/Iphone от волана

Последна промяна dr.peshev на 19 Сеп 2013, 19:02, променена общо 1 път
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
http://www.spetsnaz.bg/forum/viewtopic.php?f=31&t=271
Колеги, някой пробвал ли е това: http://www.spetsnaz.bg/forum/viewtopic.php?f=31&t=271
Гледам че е без съпротивления или т.н. и ЦД-то е това с надписа отдолу...
Пробвах го. Не тръгва АУКС.
Колеги, някой пробвал ли е това: http://www.spetsnaz.bg/forum/viewtopic.php?f=31&t=271
Гледам че е без съпротивления или т.н. и ЦД-то е това с надписа отдолу...
Пробвах го. Не тръгва АУКС.
Здравейте хванах се да изкарвам аукс на тая касетка bmw business ph7950

Ето къде съм вързал жака на ТЕА0676Т на 1 крак ляв канал, на 16 ти крак десен, и на 12 маса

проблема е че когато го включа на касетка и бутна черната пласмаса на механиката започва да чатка което доста дразни пробвах да окъсявам да режа някакви кабели но само се променяха проблемите, та въпроса ми е някой успял ли е да подкара това животно без механиката и какво трябва да се окъси или изреже за да се чува звука от аукса и да мойе да се усилва.
Ето снимки и на механиката

Моля ви помогнете омръзна ми да слизам пред блока за проба грешка
Приемам и препоръки за майстор.

Ето къде съм вързал жака на ТЕА0676Т на 1 крак ляв канал, на 16 ти крак десен, и на 12 маса

проблема е че когато го включа на касетка и бутна черната пласмаса на механиката започва да чатка което доста дразни пробвах да окъсявам да режа някакви кабели но само се променяха проблемите, та въпроса ми е някой успял ли е да подкара това животно без механиката и какво трябва да се окъси или изреже за да се чува звука от аукса и да мойе да се усилва.

Моля ви помогнете омръзна ми да слизам пред блока за проба грешка

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Всички подкарахте тоя аукс, само аз не успях....
Оци ще трябва да удариш едно рамо
но ще се чуем по телефона.
п.п. В коя част на София беше ти?
Оци ще трябва да удариш едно рамо

п.п. В коя част на София беше ти?
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
Здравейте ,колеги да попитам и аз.Имам касетофон от типа с двата дисплея на него мисля че бизнес някакъв се водеше, отзад има две малки букси една за ченджър а другата саунд систем като на цд-тата.Инпата го разпознава като производство 2003-та година и показва ,че има опция аукс само ,че надписът стои в курсив и не мога да кликна върху него.Пробвах да направя аукс кабел по схемата тук във форума с кондензаторите и съпротивлението но нищо не се получава.Та питането ми е следното ,трябва ли да се активира(отключва) тази опция софтуерно или просто да забравя за аукс на това радио?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
tekabg написа:Здравейте ,колеги да попитам и аз.Имам касетофон от типа с двата дисплея на него мисля че бизнес някакъв се водеше, отзад има две малки букси една за ченджър а другата саунд систем като на цд-тата.Инпата го разпознава като производство 2003-та година и показва ,че има опция аукс само ,че надписът стои в курсив и не мога да кликна върху него.Пробвах да направя аукс кабел по схемата тук във форума с кондензаторите и съпротивлението но нищо не се получава.Та питането ми е следното ,трябва ли да се активира(отключва) тази опция софтуерно или просто да забравя за аукс на това радио?
няма софтуерно активиране, пробвай аукса да изкараш през буксата на чейнджъра.
- tekabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xd F11 individual
oci написа:tekabg написа:Здравейте ,колеги да попитам и аз.Имам касетофон от типа с двата дисплея на него мисля че бизнес някакъв се водеше, отзад има две малки букси една за ченджър а другата саунд систем като на цд-тата.Инпата го разпознава като производство 2003-та година и показва ,че има опция аукс само ,че надписът стои в курсив и не мога да кликна върху него.Пробвах да направя аукс кабел по схемата тук във форума с кондензаторите и съпротивлението но нищо не се получава.Та питането ми е следното ,трябва ли да се активира(отключва) тази опция софтуерно или просто да забравя за аукс на това радио?
няма софтуерно активиране, пробвай аукса да изкараш през буксата на чейнджъра.
Благодаря ти за отговора Oci .Там трябва ако не се лъжа да вържа кабелите на пинове 1,2 и 3? И ще трябва ли също да правя схемата с кондензаторите и съпротивлението?Понеже пробвах на буксата за ченджъра но без да свързвам кондензаторите само с кабела и не се получи.
- galabov89
- Потребител
-
- Кара: е60
Здравейте,
моето ЦД е със сериен номер 25 но не мога да погледна коя е годината на производство, защото някой умник преди мен е махнал всички лепенки по него мисълта ми е можели някой да ми помогне за този кабел как да стане и имали изобщо вариант да тръгне такова нещо, ако някой прави кабели, който работят ще си платя разбира се за да направи и на мен един.
моето ЦД е със сериен номер 25 но не мога да погледна коя е годината на производство, защото някой умник преди мен е махнал всички лепенки по него мисълта ми е можели някой да ми помогне за този кабел как да стане и имали изобщо вариант да тръгне такова нещо, ако някой прави кабели, който работят ще си платя разбира се за да направи и на мен един.
- ivan_iotov8
- Потребител
-
- Кара: БМВ 320D e46
Здравейте колеги и аз съм следващият който иска да си изкара AUX , искам да попитам дали някой е пробвал с този кабел и дали става, ако някой е пробвал да сподели мнение. Благодаря !!!
http://www.tme.eu/bg/details/aux-bmw.01 ... carmedia/#
http://www.tme.eu/bg/details/aux-bmw.01 ... carmedia/#
- ceco_brusen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 m52b20
- Мечтае да кара: х5
CTORH написа:Вчера си изкарах AUX от входа за CD changer-a по този начин. Разликата е, че моя player не е със CD, а с касетка. Иначе е "business" плеъра. Резултата е, че музиката от телефона ми свири, обаче като го пусна да се зарежда се получава един много гаден и дразнещ шум. В крайна сметка си вързах отново CD changer-a и реших, че на тоя скапан плеър просто няма как да му се изкара качествен AUX. Бях пробвал и през касетката да го изкарам, същата работа се получава и там.Явно или ще трябва да си усера интериора с някъв адаптер и афтър маркет плеър, или ще трябва да дам 200лв за GROM или нещо подобно.
![]()
колега кои кабели се вадят че нещо не се вижда на линка даи малко инфо
- acho-bacho
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
пичове, знаете ли дали в България някъде се продават такива AUX-IN кабелчета, че става много сложно с покупката от чужбина?
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
acho-bacho написа:пичове, знаете ли дали в България някъде се продават такива AUX-IN кабелчета, че става много сложно с покупката от чужбина?
Имам такъв кабел, излишен ми е понеже си сложих Гром. Продавам

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
op1um написа:Здравейте хванах се да изкарвам аукс на тая касетка bmw business ph7950
Моля ви помогнете омръзна ми да слизам пред блока за проба грешкаПриемам и препоръки за майстор.
Може би има вариант да не се налага да се занимаваш с касетката - Виж дали от предусилвателя имаш отделни канали за АМ и FM - Така си бях изкарал на CD23 на предното БМВ, преди години. Не знам какъв ти е предусилвателя, но ако можеш да сложиш AUX-a вместо АМ си е чиста работа

А по темата (или не чак толкова) аз съм с голямата навигация, имам си AUX в менюто. Издирих му оригиналните кабелаци (буксата на BM 54) и си сложих 3.5мм букса. Обаче звука беше доста тих - да кажем на 75% от радио или CD Changer-a. И въпроса - трябва ли да слагам кондензатори или тва няма отношение към силата на звука ??

- bobo_kbg
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320D (150 Hp)
- Детайли за колата: Silver line
Привет на всички. И аз се сдобих с AUX кабел, включих го и... нищо. През mode бутона си вади само CD и Radio. . Колата ми е от първите фейсови е46 - септември 2001. Това, което, четох по форумите е, че ако касетофона е преди 2002 няма да може да се подкара AUX-a. Като цяло ми е прецакано и копчето за увеличаване, но може да се смени с друго от някое друго CD - ако някой продава старо прецакано... ще съм благодарен за някои части. Та сега и аз имам един кабел за продаване, ако някой търси да ми пише на лично.