Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от Stim » 26 Фев 2011, 18:04

някой телевизия успя ли да подкара?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: M5 е60, 645i manual
Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW

Мнение от punish_the_benz » 27 Фев 2011, 16:12

Добре колеги , няма ли начин да си включвам флашката някъде отзад в кабеляците , че в предния изход ме дразни кабела
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 325 cabrio

Мнение от stepoff » 27 Фев 2011, 17:05

Вземаш два usb удължители и си ги извеждаш където ти е удобно,примерно в жабката.
Има няколко предложения:
http://img.photobucket.com/albums/v180/jeffbechtel/IMG_0454.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v180/jeffbechtel/IMG_0455.jpg

или най обикновен:
http://www.e-techalltv.com/direct/images/usb-extension-cable.jpg
единия е за флашка с файлове(музика,филми ,снимки)
другия GPS-USB ти е за USB DONGLE WIFI ,ако си решил да имаш интернет
http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=267&pl1_id=1&pl2_id=44
изпробвано е -РАБОТИ

УСПЕХ!

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Фев 2011, 17:46

моите са в пепелника, а самият пепелник го няма ... и без това съм с пакет непушачи
затваряш капачето и нищо не се вижда - нито флашки, нито юсб WiFi у-ва

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 18 Мар 2011, 0:52

Ето примо:
Изображение

Изображение

Изображение

Колега това iGo primo 8.3 ли е ?
Днес пробвах с 8.5 версията и нещо май не се получи или аз не съм направил нещо както трябва.
Навигацията тръгна но не открива сателити.
Не намира номерата на адресите. Задавам му улица примерно Батенберг , ми я открива на картата , но пробвам ли Батенберг 35 не ще и не ще.... С блоковете и къщите също е така. Накрая ще ида в на пайнер сервиз и ще дам 50 лева да ми инсталират свестен софтуер.
Изображение

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 18 Мар 2011, 1:12

punish_the_benz написа:.............
Колега това iGo primo 8.3 ли е ?
Днес пробвах с 8.5 версията и нещо май не се получи или аз не съм направил нещо както трябва.
Навигацията тръгна но не открива сателити.
Не намира номерата на адресите. Задавам му улица примерно Батенберг , ми я открива на картата , но пробвам ли Батенберг 35 не ще и не ще.... С блоковете и къщите също е така. Накрая ще ида в на пайнер сервиз и ще дам 50 лева да ми инсталират свестен софтуер.

iGO Primo няма 8.3 и 8.5, а 1.1 и 1.2. Ти говориш за iGO8.3 и iGO 8.5. Не ти намира сателитите, защото не си поставил правилните port и baud rate в sys.txt-а или не си свързал антената с устройството. За да не намираш адресите или неправилно ги въвеждаш или си с някаква покъртителна карта в която ги няма, но това ме съмнява. Първо разбери с коя версия на iGO си и после кажи. Ако Слави е достатъчно добър, ще Ви направи една сборка от работещо на Dynavin iGO ;).

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Мар 2011, 6:19

Тя сборката я има, но тъй като все пак има някакви авторски права не искам да я разпространявам като модератор в този форум. Отиди на "Настройки" - "GPS" - "Автооткриване" и ще намери сателити. За адресите нямам идея, освен да нямаш карти или да бъркаш с клавиатурите?
IGO по принцип е по-лека за устройството, но и Примо работи добре. Аз ги държа и двете
Карти, програми и всичко необходимо ги има навсякъде в интернет и то последни версии.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i 98

Мнение от meraklia_pz » 18 Мар 2011, 12:39

А относно камерата. Има ли значение какъв формат е : NTFS или PAL ? Все пак си мисля че PAL трябва да е, да попитам :)
Изображение
Как искам да създам това, което сътворява сърцето ми !!!

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Мар 2011, 22:22

моята е PAL и утре ще пиша дали работи
много рязане е имало с тия китайски камери, колегата като пишеше по-рано си помислих, че е нищо работа :help:
Добре ще се сетих да включа един поялник и да топя пластмасата на воля (вместо да режа) :mhihi:
Китайска работа - "Специално за Е46" = "нищо не съвпада"
ето я http://cgi.ebay.com/Car-Rear-View-Rever ... 3a5ef465cc

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от punish_the_benz » 19 Мар 2011, 0:27

Колега ако не ти представлява трудност да направиш снимка на дисплея как се вижда през камерата, ще сме благодарни.
успех с инсталацията
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 19 Мар 2011, 19:51

тази камера има е**ти монтажа!
Ако трябва отново да я монтирам сигурно щях да се откажа от такива екстри. Иначе работи, вижда се добре, има някакви измислени линии, обаче след като заключа колата осветлението на номера остава да свети на половин мощност и след известно време изключва. Предполагам е свързано с тези диоди в камерата, пък и на другата крушка сложих едни ... Освен това спряха да ми светват мигачите при заключване. Дано да е свързано със светлината на номера, а не да съм оголил или скъсал някой кабел при преминаването през маншона между багажника и купето :evil:
Според мен ако искате камера - ориентирайте се към някоя друга камера с по-цивилизован монтаж. Dynavin имат такива които са без диоди, а с оригиналната крушка. Сигурно са много по-добри, но за сега не се предлагат никъде в БГ
утре ще пусна снимки

Ето нещо интересно - това е оптимален вариант, но май не е само камера http://www.youtube.com/watch?v=JKIZDHUQ ... re=related

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 21 Мар 2011, 7:22

Слави това клипче с линка, който си го дал - бре, че е интересно :) сега ще се поразровя из нета да видя дали от от камерата или или е е нещо друго :) колкото до камерата която си дал, виждам че в спецификациите и пише че е NTFS затова те попитах ;) чакаме снимки от твоята :) колкото до монтирането - странно нали пише, че е за Е46. Какво толкова си рязъл :conf:

p.s. текста на момчето се превежда така:
"това е камерата ,която осветява табелката с номера на автомобила , има няколко линии за ориентир ,за да улеснят паркирането,което генерира камерата, уредът за измерване на метри OSD е един допълнителен модул,който комбинира сензорът за паркиране със сигнала на видеото на камерата. Разбира се,всичко това се намира в моята кола". Не се разбира много :( поне модел или нещо друго.

Друго, което ми направи впечатление е че на клипчето не е същият Dynavin, който е тука описаният. По стар ли е или незнам. тука го намерих
http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtopic.php?p=891819
http://www.caraudiocraze.com/navigation ... _1465.html
Последна промяна meraklia_pz на 21 Мар 2011, 16:03, променена общо 1 път
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 21 Мар 2011, 13:33

И аз съм в клуба :winky:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Слави
Аватар

Мнение от © » 21 Мар 2011, 16:31

Много започнах да ги плюя тези китайски продукти, за това да не се повтарям :mhihi:
Поръчах NTFS, но дойде PAL. Линиите, които исках да се виждат, понеже това ми е втора камера от този продавач, бяха други ... но така или иначе те няма да вършат работа :mhihi: В интерес на истината, камерата работи доста добре, включително и нощно време без осветлението от задните светлини се вижда нещо (зърнесто, но се вижда), а като включиш задна направо е добре. Не съм снимал това което съм рязал, защото не искам никой да минава по моя път :mhihi: Всъщност оказа се, че мястото което стои крушката за осветление на задния номер е доста "навътре" и в стремежа си да вкарам камерата там имаше доста рязане на пластмаси, което в крайна сметка се оказа излишно. Като изрязах всичко и щракнах камерата на мястото, се оказа че вече се закрива от пластмасата т.е. трябваше да се извади малко на вън :shock: :kuku: Тогава взех генералното решение да я залепя с пистолет горещ силикон (10х на Dimitroff), който пък се оказа много здрав и стана за секунди. След това започнаха мъките с прокарването на кабелите. Поразтопих тук, там пластмасата отново и ги вкарах зад номера. За маншона между капака и купето въобще не искам да говоря какво дъпране и прекарване на кабели беше... пръскайте с WD40 преди това, защото тази букса иначе няма прекарване от там. За захранването на камерата също се поизпотих, защото търсех постоянен плюс, но такъв в кабелите на капака изглежда няма. В крайна сметка я свързах за буксата за отключването, където има плюс винаги когато багажника е затворен т.е. камерата е включена винаги когато е затворен багажника, отвориш ли го - не работи. Горе долу е добре като решение. Кабела е сив с кафява лента (по спомени).

Изображение
Изображение

иначе проблемите с несветенето на мигачите в последствие се оказаха от другата диодна крушка която бях сложил - изглежда нещо не пасва на колата ми, та чак я шашва през IBusa :mhihi: Поръчах си други от ибей, за всеки случай "no error"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от meraklia_pz » 21 Мар 2011, 17:07

Браво Слави супер е станало :), камерката така си я сложил, че е станало супер ;)

колкото до това текста от предишният ми пост и това допълнително устройство.
намерих нещо, но не е точно това (това като го гледам го няма за BMW). все пак трябва да е нещо подобно.

http://www.china-direct-buy.com/v/4/pro ... ystem.html
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46