Доработка на мотора - иначе казано ТУНИНГ :)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Доработка на мотора - иначе казано ТУНИНГ :)
bioz написа:Интересно ми е дали някои от форума е чипосвал 320D 150 коня, доколкото разбрах там работата е доста деликатна. Та нека ако има смелчаци да споделят опит. Дори ако има интерес може да се обособи тема само за това.
Ти сериозно ли питаш - питай колко не са

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:bioz написа:Интересно ми е дали някои от форума е чипосвал 320D 150 коня, доколкото разбрах там работата е доста деликатна. Та нека ако има смелчаци да споделят опит. Дори ако има интерес може да се обособи тема само за това.
Ти сериозно ли питаш - питай колко не са....незнам кое му е деликатнотно - 150-ката с добър мапер и задкормилно устроийство ,което си познава колата - може да стане мноого приятна кола за каране ...ако имаш въпроси има 2-3-а които се занимават с това,ще ти кажат...но скоро и аз отивам към мап
Някъде бях чел че турбината била малка и на ръба на възможностите си - дали има мапнати 150ки със сигурност има, но това което казвам е, че тук във форума, не съм видял менение на собвственици на подобни коли масово са старите дизели или 30ки.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
От две седмици съм с мап (320D 150hp) и сао мога да кажа, че колата по плавно и бързо ускорява (ако мога да кажа, някак си по мазно), има много приятно ускорение и доускорение. Благодаря на колегата Dimitroff. Препоръчвам го на всеки 

- ivanofff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136к.с.
Аз пък съм доволен от тези:http:http://www.tuneline-bg.com/,136 к.с. автоматик няма пушеци а си върви прилично !
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
bioz написа:Gqbriel написа:bioz написа:Интересно ми е дали някои от форума е чипосвал 320D 150 коня, доколкото разбрах там работата е доста деликатна. Та нека ако има смелчаци да споделят опит. Дори ако има интерес може да се обособи тема само за това.
Ти сериозно ли питаш - питай колко не са....незнам кое му е деликатнотно - 150-ката с добър мапер и задкормилно устроийство ,което си познава колата - може да стане мноого приятна кола за каране ...ако имаш въпроси има 2-3-а които се занимават с това,ще ти кажат...но скоро и аз отивам към мап
Някъде бях чел че турбината била малка и на ръба на възможностите си - дали има мапнати 150ки със сигурност има, но това което казвам е, че тук във форума, не съм видял менение на собвственици на подобни коли масово са старите дизели или 30ки.
Сложно е до толкова, до колкото е сложен ЕДЦ16 компа

При 136 к.с. ремапа е елементарен, заради сравнително простичкият компютър на БОШ

Турбината има доволно запас, така, че няма проблем да се понадуе, макар, че е грешно да смятате, че един ремап е просто леко увеличение на дебита на турбината

Всичко хубаво от мен и ... ако решиш - ела да те повозя на една уравновесена (от към ремап) Е46 320д 150к.с...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Е ти на твойта вратотрошачка ако й викаш уравновесена.....

Si non confectus, non reficiat.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Zagy написа:Е ти на твойта вратотрошачка ако й викаш уравновесена.....![]()
Абе вярвай ми е

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Dimitroff написа:Всичко хубаво от мен и ... ако решиш - ела да те повозя на една уравновесена (от към ремап) Е46 320д 150к.с...
с удоволствие ама съм в Пловдив, но ще следя темата с интерес - може и аз да я мапна моята като приключа с плануваните ремонти

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
и аз от вчера съм ремапнат
колата е меко казана приятна за каране - въртящ момент от 591НМ е добре - 335d не може да се похвали с толкова много...настроена е на дино стенда на моите приятели от MADness Motorsport Пловдив.
ааа да и конете - 261
261 коня и 591 нютона. на 3-а си оставя гумите по асфалта в пика на въртящия момент, а с включено DSC отсича яко понеже много й идва на животината (понякога със 100-110км/ч се усеща превъртането отзад, което е леко притиснително, но се свиква)...съединителя и той се отсече веднага. реве за нов феродов диск - ще пробвам с нормален да видим колко ще изкара. ако не Zachs Performance.
отидох за 250 коня и 530 нютона, а то какво стана...очевидно моторът и турбината са топ състояние (за тове не я мапнах веднага като я купих, а реших да я покарам да си свикнем един с друг хаха). ремапната е с минимален пушек - не отива на такава кола да пуши като някой локомотив....

ааа да и конете - 261

отидох за 250 коня и 530 нютона, а то какво стана...очевидно моторът и турбината са топ състояние (за тове не я мапнах веднага като я купих, а реших да я покарам да си свикнем един с друг хаха). ремапната е с минимален пушек - не отива на такава кола да пуши като някой локомотив....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
"Чемодан, вокзал, Москва"
- milen76
- Потребител
-
- Кара: e46 320d '01
Здравейте колеги, от няколко дена съм с чип 320d 136 коня. Колата стана по-пъргава особено в ниските обороти и по-бързо реагира, но като цяло няма много голяма разлика. Нормално ли е да е така и какъв реално трябва да е резултата от този чип. Защото тук съм чел че едва ли не, става друга кола, не можеш да я познаеш и т.н.
- ivanofff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136к.с.
Къде ти го правиха! по принцип трябва да я покараш малко за да усетиш разликата!
- milen76
- Потребител
-
- Кара: e46 320d '01
ivanofff написа:Къде ти го правиха! по принцип трябва да я покараш малко за да усетиш разликата!
Аз разлика усетих, но не е много голяма. А всички казват че след чипа има голяма разлика.
- goshojijasa
- Потребител
-
На мен ми беше преебан дебитомера с нов дебитомер убочаване + чип и няма кои знае каква разлика ..
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
То на 10тата секунда се усеща разликата.... за комънрейла не знам, ама на мойта разликата от 136 до 160тина се усети зверски!
Si non confectus, non reficiat.
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Аз съм с чип, ама нещо ми изпушва бая, като смачкам педала на газта. Димитроф ми беше казал, че дебитомера ми малко по-бавно реагира (пиша по спомен). Купих CRC, пръсках няколко пъти, ама пак си пуши. Ще е добре, ако нямеря някой със здрав дебитомер, ама на 100% здрав, за да пробвам моята кола с него, за да видя дали има разлика. Или, като отида скоро при Васил за смяна на масло и филтри, ще се примоля на Димитроф, да го провери пак с лаптопа за да видим, какви стойности ще даде.
Поздрави на всички
Поздрави на всички