Махане на катализатори

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Махане на катализатори

Мнение от Zagy » 10 Юли 2012, 15:41

Бройката е по около 100 лева, че и отгоре... брат ми взе 120 лева за неговия (този под седалките).
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 10 Юли 2012, 15:49

© написа:тази тръба е малко по-различна от обикновената т.е. от неръждавейка е, но колегата с тия +200лв които са му дали направо ме закопа - не си заслужава :mhihi:
Толкова ли са скъпи катализаторите на Е46-цата? т.е. изкупуването им

Намерих телефона на колега от форума, който ги изкупува. Каза ми 250 лв. за двата. Ако той ги сваля и ми оправя нещата 50лв. за труд - 200лв. Така и стана. отидох и го направиха за около 1 час и ми дадоха 200лв. Предния го изтърбушиха а задния му сложиха тръба.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 10 Юли 2012, 15:56

При мен беше само един, този отпред, дадоха ми 220лв за него - 80 за работа = 1 резервоар.
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320CI M54B22
Мечтае да кара: BMW X5

Мнение от peshoiliev » 11 Юли 2012, 7:09

Здравейте, някой да има идея от Пловдивските колеги каде може качествено да ми свалят катализаторите така че да нямам проглеми с вървенето на колата и святкането на лампичката,на 2 места вече след диагностика ми казват че катализаторите са ми частично запушени и е добре да ги подменя а и миризмата не е приятна,та реших на 100% да ги смаквам и заменям с тръба или друга интервенция...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 11 Юли 2012, 8:07

peshoiliev написа:Здравейте, някой да има идея от Пловдивските колеги каде може качествено да ми свалят катализаторите така че да нямам проглеми с вървенето на колата и святкането на лампичката,на 2 места вече след диагностика ми казват че катализаторите са ми частично запушени и е добре да ги подменя а и миризмата не е приятна,та реших на 100% да ги смаквам и заменям с тръба или друга интервенция...

Защо не си направиш една разходка до София в събота, ще ти го направят перфектно, ще избиеш и пътя след продажбата? Хем ще ти е мирна главата, хем ще смениш обстановката?
36922

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 11 Юли 2012, 9:16

UBAH5 написа:
Runnaway написа:А аз какво да правя с моя катализатор ?! Бензинките не можем ли да прибегнем до интервенцията ?!

Вчера се возих на един приятел на Е60ката с М54Б30 с махнати катализатори. Колата е станала по-шумна, звука е изпърдял :no: Свети чек енджин, иначе си върви добре :yes: Аз тотално се отказах да ги махам моите :yes:

Мерси, Ванка.

Ще се въздържа в такъв случай!
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Мнение от mitaka7 » 11 Юли 2012, 9:49

При бензина не е много оферта да се махат катализаторите. Говоря за по-новите модели.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 11 Юли 2012, 10:05

Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече. :D И аз май съм се засилил да ги махам. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 11 Юли 2012, 10:08

dimodi написа:Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече. :D И аз май съм се засилил да ги махам. :D

Ако се направи както трябва няма да чуваш нищо друго освен "свистенето" на турбото. Ако сега "вие" то ще "вие" по-силно. Има мит, че турбината започва да вие след сваляне на катализатора, това не е вярно!
36922

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 12 Юли 2012, 11:19

dimodi написа:Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече. :D И аз май съм се засилил да ги махам. :D

На мойта като ги махнах нито почна да е по шумна нито турбината се чува - няма никаква разлика преди и след махането. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 12 Юли 2012, 11:28

adovet написа:

На мойта като ги махнах нито почна да е по шумна нито турбината се чува - няма никаква разлика преди и след махането. :yes:

Вкарай колата в 2000+ оборота и си отвори редните прозорци и ще разбереш разликата.
36922

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Юли 2012, 11:53

Абе по принцип комънрейловите турбинки са по-тихички... мойта примерно си свири като 747 при излитане :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Юли 2012, 13:17

adovet написа:

А колко не ти вярваме да знаеш...няма как да не се чува свистене
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 12 Юли 2012, 13:18

Gqbriel написа:
adovet написа:

А колко не ти вярваме да знаеш...няма как да не се чува свистене

+1 :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 12 Юли 2012, 14:45

И при мене свисти, ама ме радва :driving:

ПредишнаСледваща

Назад към E46