Махане на катализатори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Махане на катализатори
Бройката е по около 100 лева, че и отгоре... брат ми взе 120 лева за неговия (този под седалките).
Si non confectus, non reficiat.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
© написа:тази тръба е малко по-различна от обикновената т.е. от неръждавейка е, но колегата с тия +200лв които са му дали направо ме закопа - не си заслужава![]()
Толкова ли са скъпи катализаторите на Е46-цата? т.е. изкупуването им
Намерих телефона на колега от форума, който ги изкупува. Каза ми 250 лв. за двата. Ако той ги сваля и ми оправя нещата 50лв. за труд - 200лв. Така и стана. отидох и го направиха за около 1 час и ми дадоха 200лв. Предния го изтърбушиха а задния му сложиха тръба.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
При мен беше само един, този отпред, дадоха ми 220лв за него - 80 за работа = 1 резервоар.
- peshoiliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 320CI M54B22
- Мечтае да кара: BMW X5
Здравейте, някой да има идея от Пловдивските колеги каде може качествено да ми свалят катализаторите така че да нямам проглеми с вървенето на колата и святкането на лампичката,на 2 места вече след диагностика ми казват че катализаторите са ми частично запушени и е добре да ги подменя а и миризмата не е приятна,та реших на 100% да ги смаквам и заменям с тръба или друга интервенция...
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
peshoiliev написа:Здравейте, някой да има идея от Пловдивските колеги каде може качествено да ми свалят катализаторите така че да нямам проглеми с вървенето на колата и святкането на лампичката,на 2 места вече след диагностика ми казват че катализаторите са ми частично запушени и е добре да ги подменя а и миризмата не е приятна,та реших на 100% да ги смаквам и заменям с тръба или друга интервенция...
Защо не си направиш една разходка до София в събота, ще ти го направят перфектно, ще избиеш и пътя след продажбата? Хем ще ти е мирна главата, хем ще смениш обстановката?
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
UBAH5 написа:Runnaway написа:А аз какво да правя с моя катализатор ?! Бензинките не можем ли да прибегнем до интервенцията ?!
Вчера се возих на един приятел на Е60ката с М54Б30 с махнати катализатори. Колата е станала по-шумна, звука е изпърдялСвети чек енджин, иначе си върви добре
Аз тотално се отказах да ги махам моите
Мерси, Ванка.
Ще се въздържа в такъв случай!
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
При бензина не е много оферта да се махат катализаторите. Говоря за по-новите модели.
Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече.
И аз май съм се засилил да ги махам. 

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
dimodi написа:Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече.И аз май съм се засилил да ги махам.
Ако се направи както трябва няма да чуваш нищо друго освен "свистенето" на турбото. Ако сега "вие" то ще "вие" по-силно. Има мит, че турбината започва да вие след сваляне на катализатора, това не е вярно!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
dimodi написа:Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече.И аз май съм се засилил да ги махам.
На мойта като ги махнах нито почна да е по шумна нито турбината се чува - няма никаква разлика преди и след махането.

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
adovet написа:dimodi написа:Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече.И аз май съм се засилил да ги махам.
На мойта като ги махнах нито почна да е по шумна нито турбината се чува - няма никаква разлика преди и след махането.
Вкарай колата в 2000+ оборота и си отвори редните прозорци и ще разбереш разликата.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Абе по принцип комънрейловите турбинки са по-тихички... мойта примерно си свири като 747 при излитане 

Si non confectus, non reficiat.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
adovet написа:dimodi написа:Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече.И аз май съм се засилил да ги махам.
А колко не ти вярваме да знаеш...няма как да не се чува свистене
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Gqbriel написа:adovet написа:dimodi написа:Ще помоля някой от колегите с 320д 150 к.с.да каже дали колата става по-шумна след махането на катализаторите - говоря примерно да се усеща повече работата на двигателя в купето, за турбината е ясно, че свисти повече.И аз май съм се засилил да ги махам.
А колко не ти вярваме да знаеш...няма как да не се чува свистене
+1

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
И при мене свисти, ама ме радва