DSC и зимата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: DSC и зимата

Мнение от JTD » 22 Яну 2015, 19:33

slitter написа:Не, не съм ходил на теста... Кажи къде да дойда, за да мина...
А ето малко клипчета трудносправящите се е46 по наклони...
1. https://www.youtube.com/watch?v=Em49JbhHEo8
2. https://www.youtube.com/watch?v=V0fH8mnAl_w
Тия не са рекламни!

Това ли са ти клипчетата.
Гледай ги и се надъхвай.

Но пак не ми отговори - как така 3-4 БМВ-та на задно предаване винаги стигаха до едно и също място на една и съща отсечка, а дойде една кола на предно предаване и си мина без проблем.
Чакам твоя коментар на това.

п.п. Аз ще ти кажа къде да дойдеш ако имаш желание, но няма да може да минеш повече от 30-40 метра, ако не те тегля с моето БМВ. Пък изведнъж да те видя как за стотици хиляди километри ще вземе едни 100 метра да те бутнат и да слезеш на земята. :mhihi:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 22 Яну 2015, 20:38

На вас май идеята ви е да се скараме... Тука кви ли не идиотизми не прочетох - лади, гоуфове, дачии, баничарки дет са кат рак-рак, учебници от 7ми клас и притчи разни, при положение, че хората са показали димамиката на тежестта при потегляне, този пък щял да ме тегли с неговото бмв. Този форум се е превърнал в страшен сбиршток. И за да покажа, че на глупостите ви няма да клекна обявявам облог - карате един голф и ме викате някъде, където мислите, че е46 нама да се справи и слагаме по 100 лв. Ако мина ми давате 100 лв., ако не мина - аз черпя 100 лв. Ако сте съгласни - съгласни и тел ми е изписан отдолу в подписа, ако не гледайте си работата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 22 Яну 2015, 21:37

slitter написа:На вас май идеята ви е да се скараме... Тука кви ли не идиотизми не прочетох - лади, гоуфове, дачии, баничарки дет са кат рак-рак, учебници от 7ми клас и притчи разни, при положение, че хората са показали димамиката на тежестта при потегляне, този пък щял да ме тегли с неговото бмв. Този форум се е превърнал в страшен сбиршток. И за да покажа, че на глупостите ви няма да клекна обявявам облог - карате един голф и ме викате някъде, където мислите, че е46 нама да се справи и слагаме по 100 лв. Ако мина ми давате 100 лв., ако не мина - аз черпя 100 лв. Ако сте съгласни - съгласни и тел ми е изписан отдолу в подписа, ако не гледайте си работата!

:OT: Това вече е приказка :bchug:
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 22 Яну 2015, 21:58

slitter написа:Как па за тия над 5 години на е46 и вече над 150000 км на тая кола не закъсах на някой баир мама му стара... А съм скиор и не е като да не е виждала баири колата... Така до утре може да си беседваме. Не се сърдете, но спорът отдавна стана малоумен... Точно си мисля, че тези две години, които не съм писал във форума са се отразили добре... То затова старите кучета като мен избягват да пишат, просто е безсмислено...

Взе ми думата от устата...
Аз в спорове няма да навлизам, че глупости нито ми се четат...нито ми се пишат, но искам само да припомня на колегите с Е46 една зимна сбирка на Е46 в ресторан Воденицата (ако не ме лъже паметта за името)...лед и сняг по целия път - всички Е46ци се качиха и слезнаха без проблеми...по завоите обаче бяха в канафките само коли с предно...

Запомнете едно единствено нещо - пътя не е права линия, нито наклонена плоскост с една посока! Има направо, има завои, има изкачване, има и спускане...за доста сменени коли (лични, служебни, на приятели и т.н.) - най-спокоен съм с кола със задно и читави гуми! (ако пък е моята - безценно!) - без значение какво карате...подценявате ли пътя, пътната обстановка и условията...резултата е ясен!

П.С. Когато преди 7 години си купих първата Е46-ца - всичките ми приятели бяха с коли с предно предаване и ме спукваха от бъзици за зимата (компания скиори бяхме) - тръгнахме за Пампорово и ... се наложи да дърпам един Пасат и да вадя от канавката един Опел...и двата автомобила бяха на тези, който най-много ме ебаваха - до ден днешен тези хора не са ми казали думичка повече за БМВ, сняг, задно предаване или нещо от сорта... (двете коли с грешно предаване бяха с гуми на 1 сезон)

Имам няколко важни правила през зимата - не влизам в дълбок сняг (по корем или до бронята - резултата е ясен), не правя непремерени и ненужни глупости в неподходящи условия и ... се пазя най-много от тия с 4х4 и предно предаване, че какви съм ги виждал да ги правят...не е истина просто :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 22 Яну 2015, 22:19

:yes:
Ванка, ти сам знаеш, някога в този форум бяхме приятели, гилдия, помагахме си, всеки споделяше опита си, пишехме с ентусиазъм и затова бяхме истински бмв ентусиазти. Тук беше като секта в добрия смисъл на думата. С такъв кеф съм прекарвал часове тук, с нетърпение съм чакал зимата да дойде, защото истинското удоволствие идва, когато падне първата снежинка. Сега като чета и ми идва... Нещата много са се променили...
Но да знаете, облогът си остава!
А на теб, Ванка, благодаря, че се включи...всъщност надявах се някой от старите да го направи, че се чувствах като Дон Кихот :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 22 Яну 2015, 22:35

Жоро, и аз съм с теб като "старо куче",само дразня новите!
След тези 100лв, ще настане тишина :mhihi:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 320d sedan 6 speed M47N
Мечтае да кара: На комшията,сивия металик може и русата!!!

Мнение от chubaka80 » 22 Яну 2015, 22:42

Темата се е изродила малко,но аз пак си споделя моето мнение ако някой хора не са го разбрали.Май останах неразбран. Една кола има контакт с асфалта единствено с гумите. Сцеплението на същата гума в голяма степен зависи от скоростта с която се върти,силата която я натиска към асфалта, товара която същата се мъчи да избута(издърпа) и още един куп физични закони но те са толкова малък фактор,че са за пренебрегване. Та тая гума въобще и е на онуй нещо как се казваше (винтила май) къде е монтирана отзад ли отпред ли,мъките и да се движи напред са едни и същи. Тука сега идват разликите който някой ще кажат дали е по-лесно товар да се дърпа или тегли и може би имат право. Но то се препокрива с гореизложеното,защото никога не използваме пълния ресурс на даден двигател да изтеглим(избутаме) въпросния товар.Все пак тая гума я върти мотора нали? ПАК ПОВТАРЯМ АЗ СИ МИСЛЯ ,че труда на някой да убедят други ,че еди си какво задвижване е по-добро от другото няма да доведат до нищо. На всякаква повърхност без сняг било то заледена или заскрежена при еднакви условия дадена гума,съответно кола ще се представи по-добре ако задвижването е задно.Визирам стабилност и управление на автомобила. Но на повърхност със сняг същата гума при еднакви условия ще се представи по-добре ако е предно задвижване поради факта,че предните гуми ще правят диря по,която да минават задните а ако е задно предните само мачкат снега,което не е лесна задача.Само си представете,колко сила се изисква да се мачка толкова много сняг толкова бързо. Та всичката тази теза е определена по органолептичен метод, който аз не претендирам за достоверен и нямам твърдението за неоспорим. Нека не се караме и не се обиждаме не сме инфантили събрани от кол и въже, а да се помъчим да си помагаме и стигаме до верните заключения. И да не съм много далеко или по-модерно офтопик от темата. Гума,която задвижва автомобила изотзадзе на снежна покривка не сняг на парцали и сняг до коляно с добавка от спомагателните ел.системи(DSC,ASR,ABS,JIR,OLW,UKB,PWE и още един куп трибуквени комбинации ,който клавиатурата ми може да сътвори) на автомобила ще се представи не по-зле от тази на автомобил с грешния задвижващ мост!

Хубава вечер на всички!!! :bchug: Изпуснах времето да се почерпя за здраве стана късно,ай със здраве!!!
Когато си умрял , не знаеш , че си мъртъв.Трудно е само за останалите.............Същото и когато си тъп!

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 22 Яну 2015, 23:17

slitter, защо толкова отбягваш моя въпрос, който го зададох 2 пъти, а това ще е 3-ти?
как така 3-4 БМВ-та на задно предаване винаги стигаха до едно и също място на една и съща отсечка, а дойде една кола на предно предаване и си мина без проблем.

Ако ми намериш един Голф с нови зимни гуми, аз приемам облога :!:
И облога е не ако минеш. А минаваме на много места и там където Голфа успее да мине, а ти не успееш, или обратното - ти успееш да минеш, аз Голфа не успее, тогава се счита за финал. Мисля, че сам се досещаш защо има допълнително условие.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 23 Яну 2015, 0:01

JTD написа:slitter, защо толкова отбягваш моя въпрос, който го зададох 2 пъти, а това ще е 3-ти?
как така 3-4 БМВ-та на задно предаване винаги стигаха до едно и също място на една и съща отсечка, а дойде една кола на предно предаване и си мина без проблем.

Ако ми намериш един Голф с нови зимни гуми, аз приемам облога :!:
И облога е не ако минеш. А минаваме на много места и там където Голфа успее да мине, а ти не успееш, или обратното - ти успееш да минеш, аз Голфа не успее, тогава се счита за финал. Мисля, че сам се досещаш защо има допълнително условие.

Откъде да знам кво сте правили бе човек, все едно да ме питаш кво са си говорили днес ББ и Генералния секретар на НАТО като са били в кабинета му в министерски съвет. Нямам и на идея за кво говориш, къде сте били и кво сте се опитвали да правите. Поне да бехте снимали с телефон един клип. И облогът го приемам, Голфа обаче си го намери сам, ако искаш му купи нови гуми, аз ще си дойда с моите, които са монтирани на колата. Подготовки няма да правя. И облогът си остава ако мина, щото през целото време обяснявате, че бмв със задно е по-зле, идеята е да докажа, че не е така, както казах многократно по-горе. Като си готов съм на линия да ми се обадиш и отиваме, предлагам да има и кой да снима. Дори отсечка за време съм съгласен да сложим.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 23 Яну 2015, 0:18

Клипове има и бяха пуснати даже тук. Нали си от старите "кучета", както сам се изказа. И ти липсвали старите приказки. Така става като не ти изнасят някои въпроси.
Елементарно - път с изкачване. Тръгваш и докъдето стигнеш. Прав без завои. Да кажем 100 метра изкачване.
Въпрос за 4-ти път, да се повторя:
Къде е проблемът, че 4 (по спомен) БМВ-та на задно винаги стигаха до относително едно и също място, като там спираха и започваха да буксуват? След това се появява една кола на предно и просто си минава? Какво според теб не е било наред с БМВ-тата?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 23 Яну 2015, 0:35

Вече почваш да ме дразниш, че ми говориш нагло! Нормален ли си са ме питаш за 108 ми път, при положение, че нямам никакви дани за нищо. А като има клип го пусни на линк, в последните две години не съм активен във форума заради такива като тебе! Говори си не ми пречиш, ако искаш даже още веднъж ми задай въпроса. Следващия път, когато ще отговоря е като си намериш Голф, ще следя темата! Гледай да е преди края на сезона. Чао

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 23 Яну 2015, 1:08

Гадно е изведнъж да не може да отговориш на един елементарен въпрос, нали?
Както каза говоря си, ама започвам да те дразня. Е ще те дразня, като не знаеш какво да отговориш. Нормално е. :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320Ci '01

Мнение от fancooler » 23 Яну 2015, 1:10

Чета темата и не знам в БМВ форум ли съм или... някъде другаде?!

То не беше калпавото задно предаване, та ниска била, камо ли автоматик ако е - край!!!

Аз книжката я взех на Лада 2105 през 98-а. Три години карах зиме и лете същата кола със 165/70/13 гуми "всесезонки". Един единствен път закъсах в снега и беше от простотия. Докато едни момчета се опитваха да ме изкарат аз се кефех, че ръгнал четвъртата, скоростомерът показва 160...

2002 г. се качих на е28-цата. Няма шпер, няма АБС, няма голям вътрящ момент... Ама зимата се кара с нови гуми 175/70/14. Летните и са пак нови, само дето са 185/65/14. Нито веднъж не ме е подвела досега тази машина зимата. Преди десетина години тръгнахме три мацки и двама коча посред нощ да катерим към Хижа Здравец. Валеше страшен сняг, имаше и силен вятър. Нямаше коловози, нищо! Качихме се без проблем като разбира се карах бавно с 20-30 км. Моторът ревеше на втора като почне да губи сцепление, но бавареца си проправи път до указаната от мен цел! И на лед съм я карал и на сняг - е как един път не закъсах! А как им святкаха очите на девйоките! И до ден днешен я споменават още тая случка - и трите са заклети маниачки на тема БМВ оттогава.

Е46-цата принципно е като залепена за пътя ако тръгна да я сравнявам с е28-цата. Все едно някой стеле пред мен дъвка и аз с колата минавам и я обирам! За тези, които се чудят как се спира на лед с автоматик - като пуснеш газта на равно или на баир сама си връща предавките и скоростта пада. Ако си по нанадолнище - минаваш на ръчни! Да ама миналата зимата на моменти задницата се литкаше. Бях с нови Континентал 830 зимни 225/50/16... Къде й е проблемът на тази кола и защо е "по-непослушна" на сняг и лед?

Хайде да вземем голф или баничарка и да им наденем едни 255/30/18 гуми и да гледаме сеир, а? Невъзмжно?! Те затова драпат тия коли, щото се карат с тънки гуми! 3-ката е сравнително лека на килограми. Като караме зимата с широки гуми контактната площ е голяма и дори с качествена гума се губи лесно сцепление с пътя! Ако се сложат по-тънки гуми дали ще има проблеми?

И какво му се чудите и зъбите на колегата slitter? Доколкото знам човекът кара 318-ка. Я си представете, че зимата е със 195/60/15! Е как няма да гази колата безпроблемно в снега. Че и с това перфектно за годините си окачване + АБС + АСЦ (ДСЦ)! Какви голфове, какви пасати? Айде нЕма нужда!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 23 Яну 2015, 8:25

Моето мнение е следното - в дълбок сняг или много киша(по пътища, които не се почистват и обработват), по-добре предното....както и при секс с к**ва, по-добре с презерватив.
Навсякъде другаде е задното, независимо дали е сняг или лед, по-широки гуми - по-добре.
На теста преди 3г. беше с много киша, наклон и дупки. За там предното беше по-добре.
И DSC е страхотна система.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 23 Яну 2015, 11:06

Понеже темата е за Е46, ще пиша впечатленията си от ДСЦ-то и зимата. При изкачване на наклон, задължително изключвам първата степен на ДСЦ-то, тоест да могат да превъртат гумите и да не ми връща газта. Тръгването от място по заснежен наклон си е предизвикателство, да не кажа, че не се получава, но това си важи за всякаква кола, включително за повечето паркетни джипове. Ако се влезе на ниска скорост в наклона, няма проблем, ДСЦ-то позволява леко приплъзване встрани, тоест повече шанс гумите да намерят сцепление. За шофиране по завои на мен задното ми е много по-интуитивно и естествено за овладяване, отколкото заорала предница. Отново, ДСЦ-то при нормално шофиране се намесва адекватно, но в някои ситуации пречи и БМВ много адекватно са въвели изключването на две степени.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към E46