Torque Android App + OBCII
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Torque Android App + OBCII
не става колега поне при моето е60, но можах да се свържа!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
При моето Е60 bmw what тръгна, но не мога да добавя параметри за двигателя. Някой ако знае как става? Иначе ми показва грешки, кодира няма проблем
- adovet
- старши ентусиаст
-
Между другото ЕЛМ блутута до сега на която кола съм го пробвал се си работи с торк про.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Има ли разлика между тези двата блутута и кой е по добрия, ако има разлика разбира се?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- adovet
- старши ентусиаст
-
spower написа:Има ли разлика между тези двата блутута и кой е по добрия, ако има разлика разбира се?
аз съм с горния
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Как точно се конектва тва нещо към ЕCU-то на колата?
В опцийте ми дава, че всичко е конектнато, само еку-то ми дава удивителен знак и че съм трябвало да се конектна към него.
Пробвах на изключен двигател, на включен, ключа на всички възможни позиции и така и нищо не се получи.
Съмнява ме да ми е дефектна блутут джаджата, щото програмата ми го разпознава и ми дава инфо за него.
Как става хватката?
В опцийте ми дава, че всичко е конектнато, само еку-то ми дава удивителен знак и че съм трябвало да се конектна към него.
Пробвах на изключен двигател, на включен, ключа на всички възможни позиции и така и нищо не се получи.
Съмнява ме да ми е дефектна блутут джаджата, щото програмата ми го разпознава и ми дава инфо за него.
Как става хватката?

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- vassil_bk
- младши ентусиаст
-
- Кара: купета
Трябва да ти е поне на контакт колата, за да се вържеш. Всичко става автоматчно, но едва след като си се вързал успешно към блутут адаптерчето.makaveli316 написа:Как точно се конектва тва нещо към ЕCU-то на колата?
Как става хватката?
От основното меню на програмата, като избереш иконката "Adapter Status", вътре трябва да ти светне зелено тикче с OK на менюто "Connection to Adapter". Точно под него е "Connection to ECU" и трябва да светне автоматично и то в зелено, като се върже.
Ако "Connection to Adapter" не е в зелено, трябва да влезеш в "Settings"->"OBD2 Adapter Settings":
1. В поднемюто "Connection Type" избираш "Bluetooth"
2. В подменюто "Choose Bluetooth Device", избираш правилното устройство, въвеждаш кода и готово.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
vassil_bk написа:Трябва да ти е поне на контакт колата, за да се вържеш. Всичко става автоматчно, но едва след като си се вързал успешно към блутут адаптерчето.makaveli316 написа:Как точно се конектва тва нещо към ЕCU-то на колата?
Как става хватката?
От основното меню на програмата, като избереш иконката "Adapter Status", вътре трябва да ти светне зелено тикче с OK на менюто "Connection to Adapter". Точно под него е "Connection to ECU" и трябва да светне автоматично и то в зелено, като се върже.
Ако "Connection to Adapter" не е в зелено, трябва да влезеш в "Settings"->"OBD2 Adapter Settings":
1. В поднемюто "Connection Type" избираш "Bluetooth"
2. В подменюто "Choose Bluetooth Device", избираш правилното устройство, въвеждаш кода и готово.
Всичко това в менюто го правя, конектвам се, слагам парола 1234, pair-ва се и всичко е ОК, само екуто не иска да се конектне.
Довечера ще пробвам за последно.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
моята по-същият начин не става pair 1234 и не намира ecu-то, на х3-та и на една е46 нямаше проблем, сега ще го махам и ще си зема кабел за usb и ще си я гледам с impa-та на лаптопа!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
- Мечтае да кара: Самолет
И моята е46 320d 150 к.с. 2002 г. не иска да се свърже. Свързва се блутута с елм-а, но не се свързва екуто. Торк-а си го платих от маркета. Мисля че правя всичко както трябва, но само търси протоколи и не се връзва към екуто...
niki_future написа:И моята е46 320d 150 к.с. 2002 г. не иска да се свърже. Свързва се блутута с елм-а, но не се свързва екуто. Торк-а си го платих от маркета. Мисля че правя всичко както трябва, но само търси протоколи и не се връзва към екуто...
Това е защото елма не поддържа нашите еку-та и аз се набутах за един елм и седи в колата вече година. Поне добре, че не платих торка...
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
При мен всичко си се поддържа 320д 2003

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
При мен не се свързва с екуто. Колите са ни еднакви. Предполагам, че и екуто е еднакво.... Изключвам възможността торка да е кофти, защото е закупен от андроид маркета. Когато ми е правена диагностика на колата е през тази букса, затова мисля че стандарта е OBD2.
Дайте някакъв съвет освен да пробвам нещо друго?
Дайте някакъв съвет освен да пробвам нещо друго?
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Tук качвам Torque Pro + всички прилежащи към него приложения и BmwHat и DashCommand
http://dox.bg/files/dw?a=4794740b66
Ако приложението не иска да се инсталира деинсталирайте стара версия
Пс.Аз използвам горният адаптор от снимката.Изпробвано на моята кола и на една вектра б-всичко си работи
http://dox.bg/files/dw?a=4794740b66
Ако приложението не иска да се инсталира деинсталирайте стара версия
Пс.Аз използвам горният адаптор от снимката.Изпробвано на моята кола и на една вектра б-всичко си работи

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- niki_future
- кандидат ентусиаст
-
Ако някой иска продавам моя ЕЛМ327 (оранжевия - първата снимка) за 15-20 лв. При мен не станаха нещата. Закупен от маркета торк про, свързва се с тел, но не се свързва с екуто на колата - БМВ е46 320d 150 к.с. 2002 г. туринг. Ако някой го иска да пише лично. Отворено е само за проба.