Torque Android App + OBCII

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Re: Torque Android App + OBCII

Мнение от Nukem » 12 Сеп 2013, 16:29

не става колега поне при моето е60, но можах да се свържа!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 12 Сеп 2013, 17:11

При моето Е60 bmw what тръгна, но не мога да добавя параметри за двигателя. Някой ако знае как става? Иначе ми показва грешки, кодира няма проблем

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 13 Сеп 2013, 8:12

Между другото ЕЛМ блутута до сега на която кола съм го пробвал се си работи с торк про.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 13 Сеп 2013, 8:26

bluetwoot2.jpg
bluetwoot1.jpg
Има ли разлика между тези двата блутута и кой е по добрия, ако има разлика разбира се?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 13 Сеп 2013, 9:49

spower написа:
bluetwoot2.jpg
bluetwoot1.jpg
Има ли разлика между тези двата блутута и кой е по добрия, ако има разлика разбира се?

аз съм с горния

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 14 Сеп 2013, 16:18

Как точно се конектва тва нещо към ЕCU-то на колата?

В опцийте ми дава, че всичко е конектнато, само еку-то ми дава удивителен знак и че съм трябвало да се конектна към него.

Пробвах на изключен двигател, на включен, ключа на всички възможни позиции и така и нищо не се получи.
Съмнява ме да ми е дефектна блутут джаджата, щото програмата ми го разпознава и ми дава инфо за него.
Как става хватката?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: купета

Мнение от vassil_bk » 14 Сеп 2013, 16:52

makaveli316 написа:Как точно се конектва тва нещо към ЕCU-то на колата?

В опцийте ми дава, че всичко е конектнато, само еку-то ми дава удивителен знак и че съм трябвало да се конектна към него.

Пробвах на изключен двигател, на включен, ключа на всички възможни позиции и така и нищо не се получи.
Съмнява ме да ми е дефектна блутут джаджата, щото програмата ми го разпознава и ми дава инфо за него.
Как става хватката?
Трябва да ти е поне на контакт колата, за да се вържеш. Всичко става автоматчно, но едва след като си се вързал успешно към блутут адаптерчето.

От основното меню на програмата, като избереш иконката "Adapter Status", вътре трябва да ти светне зелено тикче с OK на менюто "Connection to Adapter". Точно под него е "Connection to ECU" и трябва да светне автоматично и то в зелено, като се върже.

Ако "Connection to Adapter" не е в зелено, трябва да влезеш в "Settings"->"OBD2 Adapter Settings":
1. В поднемюто "Connection Type" избираш "Bluetooth"
2. В подменюто "Choose Bluetooth Device", избираш правилното устройство, въвеждаш кода и готово. :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 14 Сеп 2013, 17:15

vassil_bk написа:
makaveli316 написа:Как точно се конектва тва нещо към ЕCU-то на колата?

Как става хватката?
Трябва да ти е поне на контакт колата, за да се вържеш. Всичко става автоматчно, но едва след като си се вързал успешно към блутут адаптерчето.

От основното меню на програмата, като избереш иконката "Adapter Status", вътре трябва да ти светне зелено тикче с OK на менюто "Connection to Adapter". Точно под него е "Connection to ECU" и трябва да светне автоматично и то в зелено, като се върже.

Ако "Connection to Adapter" не е в зелено, трябва да влезеш в "Settings"->"OBD2 Adapter Settings":
1. В поднемюто "Connection Type" избираш "Bluetooth"
2. В подменюто "Choose Bluetooth Device", избираш правилното устройство, въвеждаш кода и готово. :yes:

Всичко това в менюто го правя, конектвам се, слагам парола 1234, pair-ва се и всичко е ОК, само екуто не иска да се конектне.
Довечера ще пробвам за последно.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 14 Сеп 2013, 17:39

моята по-същият начин не става pair 1234 и не намира ecu-то, на х3-та и на една е46 нямаше проблем, сега ще го махам и ще си зема кабел за usb и ще си я гледам с impa-та на лаптопа!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320d Touring 150 к.с.
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от niki_future » 16 Сеп 2013, 20:53

И моята е46 320d 150 к.с. 2002 г. не иска да се свърже. Свързва се блутута с елм-а, но не се свързва екуто. Торк-а си го платих от маркета. Мисля че правя всичко както трябва, но само търси протоколи и не се връзва към екуто...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 16 Сеп 2013, 22:27

niki_future написа:И моята е46 320d 150 к.с. 2002 г. не иска да се свърже. Свързва се блутута с елм-а, но не се свързва екуто. Торк-а си го платих от маркета. Мисля че правя всичко както трябва, но само търси протоколи и не се връзва към екуто...

Това е защото елма не поддържа нашите еку-та и аз се набутах за един елм и седи в колата вече година. Поне добре, че не платих торка...

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 17 Сеп 2013, 11:33

При мен всичко си се поддържа 320д 2003
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki_future » 17 Сеп 2013, 15:25

При мен не се свързва с екуто. Колите са ни еднакви. Предполагам, че и екуто е еднакво.... Изключвам възможността торка да е кофти, защото е закупен от андроид маркета. Когато ми е правена диагностика на колата е през тази букса, затова мисля че стандарта е OBD2.
Дайте някакъв съвет освен да пробвам нещо друго?

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 17 Сеп 2013, 18:18

Tук качвам Torque Pro + всички прилежащи към него приложения и BmwHat и DashCommand

http://dox.bg/files/dw?a=4794740b66
Ако приложението не иска да се инсталира деинсталирайте стара версия

Пс.Аз използвам горният адаптор от снимката.Изпробвано на моята кола и на една вектра б-всичко си работи
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от niki_future » 18 Сеп 2013, 9:00

Ако някой иска продавам моя ЕЛМ327 (оранжевия - първата снимка) за 15-20 лв. При мен не станаха нещата. Закупен от маркета торк про, свързва се с тел, но не се свързва с екуто на колата - БМВ е46 320d 150 к.с. 2002 г. туринг. Ако някой го иска да пише лично. Отворено е само за проба.

ПредишнаСледваща

Назад към E46