Софтуер

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Софтуер

Мнение от Gqbriel » 16 Окт 2013, 9:23

ociata написа:Аз да питам с 28ма версия на лайт модула Е ли възможно да имам светещи мигачи в комбинация с някакви дневни светлини(без значение къси или дълги на %)?

Играх си много, но или мигачите ги няма или нямам дневни светлини. Ето вариантите които опитах:
(ключа винаги е на позициа къси; при аксесори светват габаритите, при контакт късите)
FERNLICHT_DRL nicht_aktiv
EINZEIT_DRL wert_01
TAGFAHRLICHT aktiv
PROGRAMMPARAMETER_1-13 ece

(мигачите светнаха, но вече на позиция къси когато върна контакта не се гасят сами - тоест нямам дневни светлини)
FERNLICHT_DRL nicht_aktiv
EINZEIT_DRL wert_01
TAGFAHRLICHT aktiv
PROGRAMMPARAMETER_1-13 us

(ключа е на позиция 0; при контакт дългите светват на %, но БЕЗ мигачите; като пуснеш фаровете през ключа светват и мигачите)
FERNLICHT_DRL aktiv
EINZEIT_DRL wert_01(пробвах и с _02-никаква разлика)
TAGFAHRLICHT aktiv
PROGRAMMPARAMETER_1-13 us

Нямам претенций дали ще са късите или дългите на %, но искам с дневните светлини да светят и мигачите. Въпроса е някой преборвал ли го е на кола с модул 28-ма версия?

Поздрави,
Христо

Значи на всичко под 31-ва версия за да се пуснат мигачите,колата се кодира за хАмериканка...имаш най-долу в модула няколко :
Programparametere_LSZ нещо си и под него пише :
us
ece

Триеш на всичките "ece" - Europe и оставаш "us" и си готов...на старите модули ,няма процентите като на фейсовите..но можеш да си сложиш модулче от фейс така и така не са особено скъпи :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 16 Окт 2013, 9:35

Може би не си обърнал внимание понеже поста ми е малко дълъг, но аз това с programparatemetre съм го променил да стане Хамериканка. И сега като пусна фаровете от ключа светват и мигачите... Проблема ми е че дългите също успях да си ги настроя като дневни светлини(на % от силата), но не успях да направя двете неща да работят заедно :mhihi: Тоест дневните светлини си светят но без мигачите, а мигачите си светят когато пусна фаровете от копчето. Но явно всичко опира до модула... но пък едва ли ще седна да сменям модул за едните мигачи :dunno:

Поздрави

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 16 Окт 2013, 10:28

ociata написа:Може би не си обърнал внимание понеже поста ми е малко дълъг, но аз това с programparatemetre съм го променил да стане Хамериканка. И сега като пусна фаровете от ключа светват и мигачите... Проблема ми е че дългите също успях да си ги настроя като дневни светлини(на % от силата), но не успях да направя двете неща да работят заедно :mhihi: Тоест дневните светлини си светят но без мигачите, а мигачите си светят когато пусна фаровете от копчето. Но явно всичко опира до модула... но пък едва ли ще седна да сменям модул за едните мигачи :dunno:

Поздрави

Дай на габарити
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 16 Окт 2013, 10:54

Gqbriel написа:
ociata написа:......

Дай на габарити

Колегата иска хем да не гаси фарове и да пуска постоянно хем да светят и мигачите!

И аз един ден си играх 2 часа и не стана!..
0 - светят дългите на процент (но процента не може да се променя);
1 - габарит + мигач;
2 - габарит + мигач + къси;

Колега ociata ..пробва ли всичко да е на "US" включени дневни, но не и дълги?..тогава би трябвало да светят и мигачите??

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 16 Окт 2013, 12:35

При фейслифта може да светят винаги мигачите при всяко положение на ключа.На преди фейса на версия 26 успях да ги пусна мигачите постоянно,но пък един параметър за дневните светлини се губеше и не стана нещо,но пък мигачите му станаха винаги светят след даване на контакт,габарит,фарове.Не помня точно кои параметри промених
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Батман » 16 Окт 2013, 14:42

оффф..след малко слизам с НЦС да поджиткам и ще постна файла с настройките!
Това с губещия се параметър е дневни светлини на дългите! Но това е само на CI26

ПП. Както каза Gqbriel трябва да сложиш от 31 нагоре!
Пробвах всички комбинации..за да светят и мигачите тр. да си пускаш габаритите всеки път и да ги гасиш! :dunno:
Последна промяна Батман на 16 Окт 2013, 16:34, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 16 Окт 2013, 16:33

Батман написа:
Gqbriel написа:
ociata написа:......

Дай на габарити

Колегата иска хем да не гаси фарове и да пуска постоянно хем да светят и мигачите!

Точно това искам :yes: ! Иначе опитите(заедно с резултатите) ми ги има няколко поста по нагоре.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Батман » 16 Окт 2013, 16:34

Батман написа:ПП. Както каза Gqbriel трябва да сложиш от 31 нагоре!
Пробвах всички комбинации..за да светят и мигачите тр. да си пускаш габаритите всеки път и да ги гасиш! :dunno:

Като се включат дневните на къси - работи (т.е. оставяш ключа на фаровете на 2)
Като добавиш мигачи - не работи (като поставиш ключа на 2 си работят късите, ако изгасиш остава на габарити)
Като активираш дълги дневни - работят дългите на поз. "0" на 1-габарити, 2-само къси;
Като промениш на дълги дневни + мигачи - мигачите работят на 1 и 2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Мнение от tekabg » 22 Окт 2013, 14:02

Здравейте колеги кажете от къде мога да си изтегля bmaw scaner 1.40 за уиндос 7?Имам кабел и си работи с Инпа безпроблемно.Пробвах с демо версията на BMW scaner 1.40 и ми върви коректно но като пробвам да пусна пълната версия и ми изписва ,че липсват драйвери и не мога да го подкарам тоя скенер :ranting: .Явно нещо седмицата на уиндос иска други драйвери или настройки но според мен всички настройки са ок при положение ,че демо-версията и инпата вървят.

Потребител
Аватар
Кара: е46 320д
Мечтае да кара: самолет

Мнение от nikito377 » 22 Окт 2013, 20:48

колега кабела за инпата и кабела за скенера нямат нищо общо скенера го продават с неговия си кабел

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tekabg » 22 Окт 2013, 20:50

nikito377 написа:колега кабела за инпата и кабела за скенера нямат нищо общо скенера го продават с неговия си кабел

Благодаря ти колега ,значи ще се купува кабел.

Потребител
Аватар
Кара: е46 320д
Мечтае да кара: самолет

Мнение от nikito377 » 22 Окт 2013, 20:52

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 03 Ное 2013, 22:06

Колеги дайте помощ търся работеща INPA и работещ DIS :help: :help: :help: Помогнете !!!!! купих си кабел от колега от форума но немога да инсталирам дал ми един диск с INPA,DIS,TIS,CARSOFT 2 ама с нищо не мога да активирам и деактивирам с инпата влизах показваше нещо с карсофта отварях и затварях врати и пусках чистачките :cry: нищо друго помогнете :bowdown: :bowdown: :bowdown:
кабела е този: Изображение
Само OBD2 използвам инсталиран е ..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tekabg » 04 Ное 2013, 0:57

Колега аз при мен активациите ги правя с нцс експерт много лесно се работи с програмката.Работи с кабела за инпата и значи с твоят кабел ще стане.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 04 Ное 2013, 8:04

tekabg написа:Колега аз при мен активациите ги правя с нцс експерт много лесно се работи с програмката.Работи с кабела за инпата и значи с твоят кабел ще стане.

Колега а имаш ли читав софтуер че аз си мисля че моят дето ми го е дал колегата нещо куца и немога да правя активации и деактивации показва там нещо но е незадоволително.Ако имаш самата програмка може ли по някакав начин да ми е пратиш?

ПредишнаСледваща

Назад към E46