Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (2) - (архив)

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Penko91 » 23 Юни 2012, 16:20

jumjumski написа:
Penko91 написа:Здравейте.В най-скоро бъдеще се си купя bmw e46 320ci coupe 170к.с. 2003 или 2004г. не съм сигурен точно за годината.Работя в Германия и един колега "германец" ми предлага такова за 8000 евро.Искам да попитам,колко парички да си приготвя за смяна на консумативи и как ви се вижда цената на колата по принцип?Казва че е на 120000км.Преди да я купя мисля да премине преглед.Благодаря

Ако колата е на реални 120к и е 2004г фейслифт както казваш,тази цена е напълно нормална за купе в Германия с този пробег,300-500 евро би трябвало да ти свършат работа като за първоначално обслужване :yes:

Superexstatic написа:за 8к трябва да е умопомрачително.. покажи го най-добре. според мене са му много парите, освен ако не е до горе с екстри

Дай да видим някакво умопомрачително фейслифт купе,наблъскано с екстри и на 120000км за под 8к евро в Германия...

За сега не мога да покажа снимки,само сме разговаряли.А в най-близко бъдеще означава:2-3 месеца имам още малко парички да събирам.:)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 23 Юни 2012, 20:35

Drum написа:Пичове, що не видите обявите в раздел продава на форума :?: :idea:
Има няколко човека редовни в този форум, които в момента си продават колите( 320д / 318и / 330д / 328 и с газово) . Така със сигурност ще ви отпаднат въпросите, англичанка ли е, запазена ли е и прочие безмислици. В обявите във форума всичко си пише. Защо продължавате да умувате за разни дараци докарани за по 1500 евро от някъде си и пуснати тук на 3500 ???

Ако някой може да ми отговори ще съм благодарен :wave:

Колега, дълбоко грешиш. С риск някой да се обиди ще напиша тези думи, но всъщност ако някой се разграничава от описанието няма защо да се обижда. Има колеги, които просто гледат как да изкарат някое левче като купуват ВЪЗМОЖНО НАЙ-ГОЛЕМИЯ кошник, понапудрят го малко и търсят рибки. Те злоупотребяват с доверието на доверчиви хора, подведени от излюзията, че щом е колега, то колата ще е гледана и той е маниак. В комплект с това, че въпросните коли струват малко по-малко от реалните обяви за алтернативни такива, доверчивите хора мислят, че са направили сделката на живота си. ЗАСТАВАМ ИЗЦЯЛО ЗАД ДУМИТЕ СИ, защото тези неща съм ги видял с очите си.
А хубавите коли на колеги си струват пари защото НИКОЙ малоумник няма да си даде колата, която е струвала пари когато я е купил и която е поддържал без компромиси. А ако я дава все пак евтино ще е защото му е спешно, но наистина СПЕШНО и първо би я предложил на приятел. Има и други, които пък ей така за спорта ги пускат да стоят на височка цена "ако някой се излъжел"(това също достатъчно съм го видял и чул). Съжалявам, че ще разочаровам много хора, но е крайно време да се осъзнаете. Вижте пример с Е36, пълно е с курници за по 1500 лв, но я иди питай някой колега, който си е гледал Е36-цата за колко би я дал? :mhihi:
Истината е, че БМВ е СКЪПА кола, може да се каже и по-скъпа от алтернативни модели Мерцедес когато става дума за втора ръка и е крайно време хората да го разберат. Иначе курници за по 1500 лв. винаги ще има. Който му се кара да заповяда, те затова куп хора хукнаха да си продават Е36-ците, понеже отпадъчни колкото искаш в ръцете на мангалите. Като ги видиш натъпкани 7-8 вътре със свалени задни стъкла и усещаш, че нещо сбъркано има в тази "държава". :conf:
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Gqbriel » 24 Юни 2012, 20:46

Аз нещо не разбрах,какво искаш да кажеш точно...аз колега мога да нарека малко хора-защото и те са хора..ама защо се пънете да обяснявате какви коли се продават ,важното е да нов внос :)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 24 Юни 2012, 22:00

Какво толкова има за разбиране? Важното е да вземеш хубава кола, без значение дали е от колега или от чужбина. А да разбереш каква е си има начини, макар и в Германия да има измамници - предимно Турци.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 25 Юни 2012, 14:34

Някой колега да е гледал тази кола - viewtopic.php?f=46&t=284250

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 25 Юни 2012, 14:39

BMWPOWERRR_ACM написа:Какво толкова има за разбиране? Важното е да вземеш хубава кола, без значение дали е от колега или от чужбина. А да разбереш каква е си има начини, макар и в Германия да има измамници - предимно Турци.

Еми колега бъркаш малко "те" не са турци а германци има също и руснаци, сърби и поляци последните години почнаха масово да превъртат и километрите :D
Най добре е да си в страната която се продава колата в Германия хубавите коли струват доста скъпо най добро отношение цена/качество според мен е в Белгия след това Швейцария

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Юни 2012, 16:01

За Германци мисля имаш предвид "Германци". :mhihi:
Иначе за Белгия подкрепям с 2 ръце! Бащата докара няколко коли от там и опредлено са доста запазени като цяло колите им. Нямат такива сурови зими, имат СТРОГИ ограничения за скорост и ги спазват. Изобщо не можеш да видиш прелитаща кола по магистралите както е в Германия. Обаче ако в Германия са скъпи, то в Белгия са СКЪПИ! Има и още един недостатък, че там коли с големи мотори се срещат по-рядко заради големите данъци, което пък обаче е предпоставка и от време на време да се появяват изгодни оферти защото на някой му е писнало да гледа данъците. След около 9 месеца на мен ми предстои да търся кола(ако всичко е наред дотогава)и определено Белгия ми е първи избор ако се появи точния екземпляр на подходяща цена с история. В мобилето си има обяви от Белгия. После вече идва Германия и трети вариант за мен лично едва ли ще има, макар и Швейцария да е добре.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 25 Юни 2012, 17:21

ilia1984 написа:последните години почнаха масово да превъртат и километрите :D

"последните години" :mhihi:
ти какво мислиш, че ние се го измислили това с връщането на километражите. Точно германците са едни от първите които започват да връщат километражите по една или друга причина ;)
Не си мисли, че случайно го измислиха тоя закон това да е наказуемо...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Сива Бима
Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
Детайли за колата: Лачена

Мнение от hacker4eto1 » 25 Юни 2012, 20:41

момчета след няколко обиколки по автокъщите и все Бараки.. почвам да се отчайвам :banghead: :banghead:
Повече пари пръснах за бензин ама тва е друга тема.
Тук изкочи нещо незнам дали сме го разисквали тук , но споделете какво виждат на пръв път очите ви :)
http://www.mobile.bg/11338381693744174
Изображение
Последен проект https://youtu.be/oRvrTuwa_Rg

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 25 Юни 2012, 22:20

Стандартните екстри за модела, плюс парктроника и седалките. Цената е добре за купе, но съм с телон и не мога да видя идеално снимките. Интериора обаче е сниман по крайно странен начин или поне това, което искат да покажат от него. :conf: Ако си наблизо отивай и гледай.
Иначе какво се учудваш за автокъщите, то това им е работата - да вкарват кошници и да ни ги набутват.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 25 Юни 2012, 22:35

BMWPOWERRR_ACM написа:Стандартните екстри за модела, плюс парктроника и седалките.

на лупите, ксенона и ангелите стандартни екстри ли им викаш - т'ва са едни 400лв., които почти всеки уважаващ себе си и колата си ентусиаст вади на мига след като си закупи колата

предна ///м броня, рекаро и хубави 17-ски - още 1000лв.

спорт волан и парктроник пък са много удобни и полезни нещица

хубав цвят купенце с жив и сравнително икономичен шестак, а цената е бомба

за мен тая кола, ако е здрава по ходова част и мотор е супер :yes:

определено си заслужава да и се обърне внимание
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46

Мнение от MasterBG » 25 Юни 2012, 23:32

Здравейте колеги.

Прочетох доста страници, но не намерих това което търся.
Интересува ме каква е разликата в екстрите между 320d и 330d.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci 170 к.с.
Мечтае да кара: Е92, ако може М3 !

Мнение от dark0 » 26 Юни 2012, 0:19

Днес ходих да я гледам .. с пича се разбрахме за утре да отидем на майстор да я прегледа и той и ако всичко е ток ще я плащам.. хвърлил съм и око от 1 седмица, но днес намерих време да я гледам :)
На пръв поглед колата е перфектна, ама аз не разбирам много много та ще видиме майсторите какво ще кажат утре .. ако има нещо ще пиша допълнително :)

п.с. трябваше и тази да гледам -http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=46&t=284250 но колегата имаше работа не ще остане евентуално за утре :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 2002 330ci Convertible
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от Ganchetty » 26 Юни 2012, 2:25

Колеги, от няколко ден съм се фокусирал върху една красавица 330 автоматик, бензин, 2002, кабрио на около 150к км от Щатите. Днес правихме диагностика и колата е в много добро състояние като изключим няколко дребни проблема за които ще ви помоля да ме осветлите малко повече и каква сума трябва да си приготвя горе-долу за да я вкарам в релси :)
1 - Копчетата за нагласяне на седалката отдясно не функционират, нито тези долу до прага нито тези на облегалката... бушон, реле, захранване?
2 - Датчиците на еърбега и в двете седалки дадоха грешка при диагностиката. Разбрах, че е често срещан проблем. Каква е цената горе долу за оправянето им и това значи ли, че евентуално не работят и няма да се отворят или мога да си я карам и така със светеща лампичка?
3 - Климатроника си показа супер налягане и фреон и всичко изглеждаше добре на диагностиката, но просто не духва... нито топло, нито студено, и на ауто и на какво ли не? Също се заинтересовах и предполагам, че може да е от таралежчето за което се споменава, но не съм сигурен, че са точно такива признаците, защото този не просто спира след 15 минути, а и изобщо не тръгва.
4 - И последното, което най-много ме притеснява, защото горните проблеми са съвсем леки повреди и се оправят бързо и сравнително евтино, но това е по-специфично и не знам какво да очаквам. При първата диагностика която пуснахме не бяха изчистени старите грешки и показа грешка в налягането на маслото на скоростна кутия, след като поработи малко направихме и втора диагностика след като изчистихме и грешките от първата и този път не излезе нищо тревожно. Лошото е, че няма номера и не мога да я карам без да я купя и регистрирам, а по друг начин няма как да разбера в какво състояние е кутията... До колкото разбрах от един колега със същия двигател и кутия е имал същия проблем преди 2 месеца когато си я купи и от ДаруКар са му обявили 200лв за ремонт, но казали, че не било спешно и наистина след това в диагностиката му не го показва поне за момента.

Ами това са нещата които ме притесняват и търся решение. Иначе колата на външен вид е невероятна, боята е перфектна, салона , елементите, гюрука също са в перфектно състояние и си личи, че е гледана и е на реални км. Ако ме убедите, че проблемите не са толкова черни, и аз ги убедя тях да свалят 1000лв. от цената поради текущите проблеми, я закарвам с пътна помощ в сервиз да я гледат отдолу какво се случва.

Благодарен съм на всякаква информация, защото съм се хванал сериозно в търсенето и не искам просто да взема нещо и после да си блъскам главата в стената от ремонти! :)
Изображение
Live and learn... Life is a lesson and i'm the teacher!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 323i / 97'

Мнение от Drum » 26 Юни 2012, 10:26

BMWPOWERRR_ACM написа: Има колеги, които просто гледат как да изкарат някое левче като купуват ВЪЗМОЖНО НАЙ-ГОЛЕМИЯ кошник, понапудрят го малко и търсят рибки. :

За това изрично съм написал, че има няколко колеги РЕДОВНИ В ТОЗИ ФОРУМ (Е46), които в момента си продават колите. Не съм казал, че по дефолт всички обяви във "Продава" са читави. Сигурно има и такива дето купуват "възможно най-големият кош" и го пускат във форума, но това правят и 95% от продавачите в авто-къщите.

С две думи ако търсиш читава кола, а не възможно най-евтиното, което можеш да намериш на пазара, шанса да го намериш във форума ти е по-голям от колкото по авто къщите. В авто-салони са професионални лъжци, просто това правят по цел ден - продават евтини коли и всички са УНИКАТИ, особено в километража. Но явно както каза един колеги по-рано "Българина си плаче да бъде излъган".

В крайна сметка всеки сам си решава къде да си даде парите. Аз просто дадох една идея повече на колегите, които търсят коли в момента :idea:

ПредишнаСледваща

Назад към E46