Софтуер
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- dragonfly74
- Потребител
-
- Кара: Е60 530 d
- Мечтае да кара: E60 535d
- Детайли за колата: M optic + chip
Re: Софтуер
Колата е E60 530d M57TU 07.2003г. До колкото знам имам една букса OBD II долу в ляво на шофьорското място.
- vip65
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d 163kc
alex70 написа:Здравейте, колата ми е Е90. Играх си с IMPA и по погрешка си изключих радиото.Грешката която ми дава е energy saving mode active. Вклчил съм явно нещо за пестене на енергия. Пробвах какво ли не, но не можах да си включа радиото пак. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем , моля да пише къде да вляза да го пусна. Благодаря.
И аз си изключих така радиото и се оказа че с импата не може да се активира а само с диса ми го активираха.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
dragonfly74 написа:Колата е E60 530d M57TU 07.2003г. До колкото знам имам една букса OBD II долу в ляво на шофьорското място.
Извинявам се за объркването, стори ми се, че на профила ти пише 330d. Не мога да помогна по твоя въпрос

- kokignatov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535 xd, e28 520i
Не мога да открия никъде в нета ДИС в.57 на английски...намерих немски, руски, испански... някой може ли да помогне...
- Corin
- Потребител
-
- Кара: E46 330d
Някой колега от Бургас с DIS може ли да помогне за смяната на езика на навигацията 

- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
Здравейте колеги имам този кабел.Та въпроса ми е с този може ли да се получи тази интервенция ?
Edit: Извинявам се колеги за тъпия въпрос просто моята платка е много по различна от показаните от вас и за това си мислех че няма да стане но като се порових малко из дадените от вас чуждестранни форуми разбрах че може
Моя чип е FTDI 232 RL и сега започва трудната част с запояването
А сега въпроса ми остава само един от къде да си дръпна DIS-a който ползвате само че на английски ?
Edit: Извинявам се колеги за тъпия въпрос просто моята платка е много по различна от показаните от вас и за това си мислех че няма да стане но като се порових малко из дадените от вас чуждестранни форуми разбрах че може

Последна промяна ReDFiRe на 18 Дек 2012, 15:15, променена общо 1 път
- Simon111
- Потребител
-
- Кара: X3 E83 2.0D , Х5 Ф15
Колеги дайте мнение за този кабел и програмите с него и дали си заслужава да се купува?
http://www.ebay.co.uk/itm/251187774216? ... 1423.l2649
http://www.ebay.co.uk/itm/251187774216? ... 1423.l2649
- ReDFiRe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530XD 231hp
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron 1001hp
Ами за мен не си заслужава доста скъпичак е ... ще ти седне около 60-70 лв като гледам по добре си купи този от склада.Намери поне някой по евтиничък 
Та искам и аз да попитам макар че виждам че вече почти никой не пише в тази тема но все пак ... направих си кабела инсталирах си всичко що годе по описанията но нещо кабела с диса диагностицира но когато реша да вляза в car memory или подобни ми изписва " VIN and ZCS/FA cannot be read out from EWS/KMB/LSZ control unit! " Надявам се все пак някой скоро да погледне темата
Благодаря ви

Та искам и аз да попитам макар че виждам че вече почти никой не пише в тази тема но все пак ... направих си кабела инсталирах си всичко що годе по описанията но нещо кабела с диса диагностицира но когато реша да вляза в car memory или подобни ми изписва " VIN and ZCS/FA cannot be read out from EWS/KMB/LSZ control unit! " Надявам се все пак някой скоро да погледне темата

Колеги някой знае ли друг адрес за TIS Online защото стария вече няма за BMW пише че е премахнат по искане на BMW AG
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Знае-http://tis.bmwcats.com/
Колеги, изчетох почти цялата тема, но се обърках тотално.
Някой може ли да каже дали това чудо http://www.chinabuye.com/inpa-ediabas-k-dcan-interface-usb-obd2-for-bmw ще работи на E46 320D (136 к.с) 1998 г. Главно ще се използва за нулиране на oil-service-а, защото не става от таблото, както и за "премахване" на други грешки.
Цената на това кабелче е приемлива, а и друг път съм поръчвал от chinabuye.com и нещата са пристигали (вярно със закъснение, но все пак пристигат).
Някой може ли да каже дали това чудо http://www.chinabuye.com/inpa-ediabas-k-dcan-interface-usb-obd2-for-bmw ще работи на E46 320D (136 к.с) 1998 г. Главно ще се използва за нулиране на oil-service-а, защото не става от таблото, както и за "премахване" на други грешки.
Цената на това кабелче е приемлива, а и друг път съм поръчвал от chinabuye.com и нещата са пристигали (вярно със закъснение, но все пак пристигат).
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте,
Взех си кабел от склада инсталирах инпа и дис. Всичко тръгна както трябва и успявам да се вържа с колата. Въпроса ми е малко като на лаик, но как четете живи данни с дис?
Аз влизам в diagnosis и от там само мога да гледам за грешки на отделните модули, но не виждам къде трябва да цъкна за живи данни. С инпата влязох с F5 и мога да гледам някой данни, но мисля че съм виждал на ДИС как показва и очакваната стойност(което за мен като аматьор е доста важно). Инсталирал съм ДИС57ЕН+ТИС от диска който идва с кабела. Малко помощ ще е високо оценена
ПП Втори въпрос - точно като запалих колата 2 от дюзите имаха корекция 2 единици, а една 1.6(на другите 3 беше под 0.5). Като поработи малко колата(стрелката на таблото беше точно излязла от синята зона) тази с 1.6 корекция стана под 0.5, но тези на по 2 бяха на 1.4-1.6. Въпроса ми е това 1.4-1.6 наистина ли е много, и вие кога гледате на загрял автомобил или на студен?
Поздрави,
Христо
едит:
===========================================================
Намерих живите данни с ДИС:
1. Деселектирате всички модули
2. Селектирате ДДЕ-то(ще бъдете попитан за тест дайте му ОК да го направи)
3. Избирате тест контрол модул(долу в дясно)
4. Най-долната опция(request diagnosis) средното меню
5. От отворилото се меню от дясно избирате каквото искате
6. Давате Display
При мен има огромна разлика в дебитомера между Actual Air Mass и Specified Air Mass - това не трябва да е така нали?
Взех си кабел от склада инсталирах инпа и дис. Всичко тръгна както трябва и успявам да се вържа с колата. Въпроса ми е малко като на лаик, но как четете живи данни с дис?

ПП Втори въпрос - точно като запалих колата 2 от дюзите имаха корекция 2 единици, а една 1.6(на другите 3 беше под 0.5). Като поработи малко колата(стрелката на таблото беше точно излязла от синята зона) тази с 1.6 корекция стана под 0.5, но тези на по 2 бяха на 1.4-1.6. Въпроса ми е това 1.4-1.6 наистина ли е много, и вие кога гледате на загрял автомобил или на студен?
Поздрави,
Христо
едит:
===========================================================
Намерих живите данни с ДИС:
1. Деселектирате всички модули
2. Селектирате ДДЕ-то(ще бъдете попитан за тест дайте му ОК да го направи)
3. Избирате тест контрол модул(долу в дясно)
4. Най-долната опция(request diagnosis) средното меню
5. От отворилото се меню от дясно избирате каквото искате
6. Давате Display
При мен има огромна разлика в дебитомера между Actual Air Mass и Specified Air Mass - това не трябва да е така нали?
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
Някой пробвал ли е как стоят нещата с INPA и DIS под Windows 8 64 bit?
съвет за бмв скенера
искам да си взема един скенер и малко въпроси имам
- работи само с неговия си кабел, този от програматори няма да тръгне нали ?
- какви саразликата между 1.4 и 2.0 ?
- бмв скенера не може да тръгне с кабела от склад/програматори нали ?
Искам да го ползвам за по-бързи и по-лесно "настройки" на е39/е46/е36/е60
трябва ми по-ниската версия нали ?
Поздрави
искам да си взема един скенер и малко въпроси имам
- работи само с неговия си кабел, този от програматори няма да тръгне нали ?
- какви саразликата между 1.4 и 2.0 ?
- бмв скенера не може да тръгне с кабела от склад/програматори нали ?
Искам да го ползвам за по-бързи и по-лесно "настройки" на е39/е46/е36/е60
трябва ми по-ниската версия нали ?
Поздрави