Максимална скорост - Vmax

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Максимална скорост - Vmax

Мнение от Gqbriel » 13 Яну 2016, 10:59

dextuar написа:
Gqbriel написа:Колега има фейсбук ,ютуб,вбокс,вимео и още мноого такива места,където хората се хвалят дори със снимки,видеа и т.н - това ли е проблема според теб - нашата тема тук....убеден съм,че средната възраст на писалите е около 30год далече от 18год пикльвци,които четем по новините - но не сме виновни ние а мама и тати и липсата на законови ограничения- млади шофьори да имат възможността да купуват сами дори коли с над 150-200 коня..които НЕ могат да управляват,защото си мислят че шофирането е стойка зад волана.

Колега, това пък за мен е пълна глупост. От 18 годишен имам книжка, реално първата ми кола си купих тази година, а в момента съм на 23. Преди да си купя кола (163кс) съм карал от дъжд на вятър. Сега аз като по твоите разбирания съм млад водач, 1.2 60 коня ли трябва да си купя?

Когато имаш нещо в главата, няма значение на колко си години. Най-много съм вдигал 210 на абсолютно празен участък преди няколко дни на новата тангента и като имам предвид празен - от началото до края малко преди Джъмбо нямаше нито една кола. Исках да видя какво може колата, условията го позволяваха, вече не мисля да го правя. Но в интерес на истина клиповете на бай илия са ми доста интересни, въпреки че не удобрявам круизване с повече от 160. Но пък и да караш с 200 и някой да ти бие къси дълги, бих постъпил точно като него, ако условията и автомобилът ми го позволяват.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Глупост е защото го приемаш лично и ДА определено си далече от шофьор,надали си следващия Льоб - не ми се обиждай,но точно такива като теб,които си мислят,че могат да шофират - правят глупостите...че ти още нямаш развити реакци до 50км/ч а искаш да летиш ..и да 1.2 60 коня ще караш ,но това няма как да го разбереш,защото сега ще се нацупиш ,че някой ти казва,че за него не можеш да шофираш ... ;)

Имаш доста да учиш зад волана,не се обиждай ,в цял свят даже и в БГ си МЛАД ШОФиОР до 26 ,а и сам доказваш вдигнах 210 - няма да коментирам повече (искал си да видиш колата какво може ) - Ама не в града :banghead:

Пич жив и здрав да си,да не ти се налага да разбриаш имаш ли реакции,но до вчера си карал с 40км по-скоро си се влачил на 2-3-4 в града ,не ми обяснявай сегашните курсове за шофьори ,че са нещо кой знае какво(че карам всеки ден покрай такива и ме е страх какво ще кара само на пътя след седмица)...вие взимате книжка за времето и километрите,които аз и много други правим за 3 дни в реалния живот - според теб ,дали знаеш какво правиш?

На 40 да си,като имаш 1000км зад гърба си ,няма как да те приема като равен на пътя като опит...отделно,че има такива които карат от 30год и са по-зле и от хора,които току що са взели книжка...

Имам примери в семейството като теб,3ма племенници които са ти почти набори и те са като теб - хъс имат,колата им е почти като твоята може и малко по-силна,ТЕ не знаят какво да правят,агресивни са,невнимателни,не могат да преценят,не работя плавно с автомобила...

Не твърдя,че ти си такв,напротив НО си млад,кръвта ти кипи, а нямаш опита(ако не го осъзнаеш сам,не мисля,че има какво да коментираме)това не е мое мнение а доказано ,ние също сме били на 18/20 и т.н :mhihi:

До тук с :OT:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 13 Яну 2016, 11:35

Gqbriel написа:
dextuar написа:
Gqbriel написа:Колега има фейсбук ,ютуб,вбокс,вимео и още мноого такива места,където хората се хвалят дори със снимки,видеа и т.н - това ли е проблема според теб - нашата тема тук....убеден съм,че средната възраст на писалите е около 30год далече от 18год пикльвци,които четем по новините - но не сме виновни ние а мама и тати и липсата на законови ограничения- млади шофьори да имат възможността да купуват сами дори коли с над 150-200 коня..които НЕ могат да управляват,защото си мислят че шофирането е стойка зад волана.

Колега, това пък за мен е пълна глупост. От 18 годишен имам книжка, реално първата ми кола си купих тази година, а в момента съм на 23. Преди да си купя кола (163кс) съм карал от дъжд на вятър. Сега аз като по твоите разбирания съм млад водач, 1.2 60 коня ли трябва да си купя?

Когато имаш нещо в главата, няма значение на колко си години. Най-много съм вдигал 210 на абсолютно празен участък преди няколко дни на новата тангента и като имам предвид празен - от началото до края малко преди Джъмбо нямаше нито една кола. Исках да видя какво може колата, условията го позволяваха, вече не мисля да го правя. Но в интерес на истина клиповете на бай илия са ми доста интересни, въпреки че не удобрявам круизване с повече от 160. Но пък и да караш с 200 и някой да ти бие къси дълги, бих постъпил точно като него, ако условията и автомобилът ми го позволяват.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Глупост е защото го приемаш лично и ДА определено си далече от шофьор,надали си следващия Льоб - не ми се обиждай,но точно такива като теб,които си мислят,че могат да шофират - правят глупостите...че ти още нямаш развити реакци до 50км/ч а искаш да летиш ..и да 1.2 60 коня ще караш ,но това няма как да го разбереш,защото сега ще се нацупиш ,че някой ти казва,че за него не можеш да шофираш ... ;)

Имаш доста да учиш зад волана,не се обиждай ,в цял свят даже и в БГ си МЛАД ШОФиОР до 26 ,а и сам доказваш вдигнах 210 - няма да коментирам повече (искал си да видиш колата какво може ) - Ама не в града :banghead:

Пич жив и здрав да си,да не ти се налага да разбриаш имаш ли реакции,но до вчера си карал с 40км по-скоро си се влачил на 2-3-4 в града ,не ми обяснявай сегашните курсове за шофьори ,че са нещо кой знае какво(че карам всеки ден покрай такива и ме е страх какво ще кара само на пътя след седмица)...вие взимате книжка за времето и километрите,които аз и много други правим за 3 дни в реалния живот - според теб ,дали знаеш какво правиш?

На 40 да си,като имаш 1000км зад гърба си ,няма как да те приема като равен на пътя като опит...отделно,че има такива които карат от 30год и са по-зле и от хора,които току що са взели книжка...

Имам примери в семейството като теб,3ма племенници които са ти почти набори и те са като теб - хъс имат,колата им е почти като твоята може и малко по-силна,ТЕ не знаят какво да правят,агресивни са,невнимателни,не могат да преценят,не работя плавно с автомобила...

Не твърдя,че ти си такв,напротив НО си млад,кръвта ти кипи, а нямаш опита(ако не го осъзнаеш сам,не мисля,че има какво да коментираме)това не е мое мнение а доказано ,ние също сме били на 18/20 и т.н :mhihi:

До тук с :OT:

:OT:

Спираме с оффтопика, само да кажа последно, че съм напълно съгласен с мнението ти. Аз си поех риска, нямаше кой друг да нараня и действах. И държа да подчертая, че не бях в града, а на безлюден път тип магистрала с по 3 ленти в посока и без никакви автомобили поне на 1 км от мен, така че :banghead: е напълно излишен. Не мисля да го повтарям скоро. Но пак да кажа, напълно съм съгласен с теб и няма място за сръдни и обиди, когато се казва истината. А че много мои връстници се смятат за дрифт кингове и пилоти от Ф1, мен лично ме дразни, но те поне рядко имат финанси за нещо с 300+ коня, както някои опитни чичаци по магистралите, а те тея коли не ги купуват да карат със 140. Та идеята ми беше, не е до години, а до опит и ъкъл! :yes:
Сори за оффтопика.

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Яну 2016, 12:02

Всъщност тея с коли 150-200 коня са най-агресивните на пътя. В днешно време да изпревариш Е46 е равносилно да го напсуваш на майка...
Същото важи за всякакви А4-ки и А3-ки, френски рендета с ремуси и стречнати гуми.
Колкото ти е по-бавна колата, толкова повече магарии правиш на пътя. Същото важи и за цената.
Защо процента хора, които са нагли на пътя сред хората каращи коли над 10000 лв е по-малък от процента от тези, които карат коли за под 10000лв.?
И още една вметка - да си вдигнал 220-250 не е геройство. Да караш по-дълго време с 200 също не е. Не е и аморално.
Ключовата дума е съобразена с пътната обстановка скорост - това означава метеорологични условия, пътна настилка, трафик итн.
Не бързото шофиране е проблем, а агресивното такова - да притискаш, засичаш, да се лепиш на задна броня, да размахваш пръсти и закани.

И все пак всеки, който кара по-бавно от Вас е балък, а който кара по-бързо е ненормален...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Яну 2016, 12:08

темата е за скорост, не за морал

не е нужно да се налива през 3 страници "добро поведение"

в момента в който преминеш ограничението, сери-се на доброто поведение!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 13 Яну 2016, 13:26

Добре,че днес ме хващате в добро настроение! :ok:
Дори няма да ви предупреждавам повече, а ще трия!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

Предишна

Назад към E46