Крушки за фаровете
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- grandvizitor
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги наред...
- Мечтае да кара: луноход
- Детайли за колата: f10 535i n55, downpipe DCF, race intercooler, performance charge pipe, MHD Stage 2+, xHP Stage 3
Re: Крушки за фаровете
mumford написа:При мен night breaker издържаха 14 месеца, но много по-доволен съм от cool blue с които карам вече 15 месец
А цвета на светене на самата крушка пак ли е като на Cool Blue hyper, че аз съм с такива, карат точно по една година, но ми се струват, че самата светлина е слаба, заради синия цвят на самата крушка предполагам, защото имах такива и на дългите, едната изгоря и сложих временно обикновена Osram и все едно прогледнах, много по-силно светеше, макар и жълтеникаво. Но за дълги е по-добре жълто, но силно. За късите обаче не ми харесва жълтеникавото със сигурност. За това търся халогенна круша, да свети силно и бяло или поне по-силно от Cool Blue Hyper.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ти все едно не знаеш, че колкото повече синее една крушка, толкова по-малко лумена осветеност отдава ...
Махни тоз Hyper (на който всъщност трябва да има иконка че не са за ползване по пътищата), и си сложи нещо с по-малко синьо стъкло !
Махни тоз Hyper (на който всъщност трябва да има иконка че не са за ползване по пътищата), и си сложи нещо с по-малко синьо стъкло !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
grandvizitor написа:mumford написа:При мен night breaker издържаха 14 месеца, но много по-доволен съм от cool blue с които карам вече 15 месец
А цвета на светене на самата крушка пак ли е като на Cool Blue hyper, че аз съм с такива, карат точно по една година, но ми се струват, че самата светлина е слаба, заради синия цвят на самата крушка предполагам, защото имах такива и на дългите, едната изгоря и сложих временно обикновена Osram и все едно прогледнах, много по-силно светеше, макар и жълтеникаво. Но за дълги е по-добре жълто, но силно. За късите обаче не ми харесва жълтеникавото със сигурност. За това търся халогенна круша, да свети силно и бяло или поне по-силно от Cool Blue Hyper.
night breaker е жълтобяло и доста по-слабо осветява от cool blue hyper
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
mumford написа:grandvizitor написа:mumford написа:При мен night breaker издържаха 14 месеца, но много по-доволен съм от cool blue с които карам вече 15 месец
Пффф, я пак?

- mumford
-
320ci
-
vavilon написа:mumford написа:grandvizitor написа:mumford написа:При мен night breaker издържаха 14 месеца, но много по-доволен съм от cool blue с които карам вече 15 месец
Пффф, я пак?
Едната nightbraker стой в багажника, тия дни ще кача снимка с 2те за невярващите

- vavilon
- старши ентусиаст
-
Ама, каквото си поискаш вади. Хипера става само за коледна елха. 
Ако си чел цялата тема, ще разбереш защо! Найгт брейкъра си е най-добрата крушка, за мен. Дори по добра от М тека. В момента съм с такива и на къси и на дълги. Поради по бялата свтелина, се губи интензитета и силата. Те за това в сайта на Мтек, нямат споменати лумени.

Ако си чел цялата тема, ще разбереш защо! Найгт брейкъра си е най-добрата крушка, за мен. Дори по добра от М тека. В момента съм с такива и на къси и на дълги. Поради по бялата свтелина, се губи интензитета и силата. Те за това в сайта на Мтек, нямат споменати лумени.

- mumford
-
320ci
-
vavilon написа:Ама, каквото си поискаш вади. Хипера става само за коледна елха.
Ако си чел цялата тема, ще разбереш защо! Найгт брейкъра си е най-добрата крушка, за мен. Дори по добра от М тека. В момента съм с такива и на къси и на дълги. Поради по бялата свтелина, се губи интензитета и силата. Те за това в сайта на Мтек, нямат споменати лумени.![]()
След повече от година с nightbraker минах на cool blue, разликата беше огромна. Cool blue по-добре осветява и е без жълти отенъци.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
vavilon написа:Ама, каквото си поискаш вади. Хипера става само за коледна елха.
Ако си чел цялата тема, ще разбереш защо! Найгт брейкъра си е най-добрата крушка, за мен. Дори по добра от М тека. В момента съм с такива и на къси и на дълги. Поради по бялата свтелина, се губи интензитета и силата. Те за това в сайта на Мтек, нямат споменати лумени.![]()
Има,но само на даймонд уайт: http://www.mteclightingusa.com/MTEC_415 ... mt-505.htm

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
mustang1986 написа:vavilon написа:Ама, каквото си поискаш вади. Хипера става само за коледна елха.
Има,но само на даймонд уайт: http://www.mteclightingusa.com/MTEC_415 ... mt-505.htm
Благодаря.

Та да си дойдем на думата!
Хипер блу- 900лумена
Мтек ~ 1200 лумена.
Найгт брейкъра- 1500 лумена.
Ксенон ~ 3000 лумена.
Това е от мен, който иска да вярва в Дядо Коледа.

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
vavilon написа: Ксенон ~ 3000 лумена
Едно много важно уточнение към този ти пост ...
Евтините ксенони отдават малко повече от един брейкър ! Ето едни данни, за да не се заблуждавате че имате ксенон :
2100lm ± 10% @ 4300K
1900lm ± 10% @ 5000K
1700lm ± 10% @ 6000K
1500lm ± 10% @ 8000K
... И както повечето карате с хай-тек 5000К и нагоре, става маааалко "смешно"

И под евтини ксенони имам предвид всички с т.нар DC тип баласти

При дигиталните (AC тип) положението е много по-добре :
3200lm ± 10% @ 4300K
2900lm ± 10% @ 5000K
2600lm ± 10% @ 6000K
2400lm ± 10% @ 8000K
Оставям на Вас да прецените скъпа крушка, или евтин ксенон

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- released
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Детайли за колата: M47D20
Пичове, понеже съм с оригиналният ксенон, който стои само за красота и нищо друго, ми изгоря едната крушка и понеже съм от Бургас и първо се сетих за Елит кар и когато се обадих там ми дадоха цена за крушка - оригинална 162 лв, и китайска 48 лв. Това нормално ли е? говорим за старият фейс 2000 г.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Крушката си е крушка, независимо колко е стара колата. Но можеш да намериш Хела, Осрам или Филипс на доста по-добра цена от тази в Елиткар.
Never mistake motion for action...
- angeli
- Потребител
-
- Кара: E46, 320 CD, 2004
Колеги, фейслифтово купе, с ОЕМ ксенон с какви крушки е ? Че едната нещо взе да свети леко червено и е за смяна мисля. Можете ли да препоръчате и марка ?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Трябва да е с биксенон, тоест D1S, провери си по VIN.
Never mistake motion for action...
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Leon написа:Трябва да е с биксенон, тоест D1S, провери си по VIN.
D2S са.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!