Е46 Размери гуми
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Е46 Размери гуми
Цяло лято карах с такива гуми и не сам имал никви проблеми нито опираше нито нищо,но просто такава гума+ сток окачване прави колата доста вдигната
- peshoiliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 320CI M54B22
- Мечтае да кара: BMW X5
Exesus написа:За седан със стоково окачване няма никакви ядове, обаче като гледам ти си с купе, а те са с по-ниско окачване и дори и да паснат, ако я натовариш ще опират според мен.
с купе съм но му сменях прожините от комби и се вдигна малко за отзад не се претеснявам, но отпред според мен е много на кантар, а ми се иска да си сложа по висока гума

- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е24 М6, Е31 850i
vicho написа:245/40 17 супер тъпия размер... колелото е по-малко от предното с 1 см
Колега,
10 год. стаж във форума, 6000+ мнения, хората вярват на това, което пишеш, айде малко по-сериозно

И за да не съм пълен офф, разликата между 225/45/17 и 245/40/17 е точно 6 мм в диаметър. Също така и двата размера са сред препоръчаните от производителя.

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
maikooo написа:...
ако трябва да сме точни разликата е 6,5 мм, което за мен си е много и се вижда с просто око...
препоръчани или не, факт е, че е грешка и това е оправено при е90-тките - 225/45/17 + 255/40/17 - където разликата е 1.5 мм във височината в полза на задните гуми...
като искаш да сме сериозни, да сме...
p.s. дали си оф или он-топик няма значение... 245/40 е малка гума за тая кола и това е (на нормално окачване)

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
въпреки, че е хомологиран размера и мен ми е малко странен. сега трябва да купувам задни гуми за Style 68 и трябва да са 245/40/17, но пак ще забия 225/40/17. По-яко на смесен размер ама не ми се занимава да търся други фланци понеже съм с 20мм на страна и сега е супер стойката - почти Stance Nation пиниз макар и доста по-умерено. Ако мина на 245-ци без фланци ми стоят преееекалено навътре забити и грозно...
Някой да е ползвал фланци с 245-ци отзад и Style 68? Мисля, че с 20мм фланци ще е малко на ръба работата, но с 12, 15мм може да е супер...
Някой да е ползвал фланци с 245-ци отзад и Style 68? Мисля, че с 20мм фланци ще е малко на ръба работата, но с 12, 15мм може да е супер...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- vicho
- старши ентусиаст
-
bai_ILIA написа:въпреки, че е хомологиран размера и мен ми е малко странен. сега трябва да купувам задни гуми за Style 68 и трябва да са 245/40/17, но пак ще забия 225/40/17. По-яко на смесен размер ама не ми се занимава да търся други фланци понеже съм с 20мм на страна и сега е супер стойката - почти Stance Nation пиниз макар и доста по-умерено. Ако мина на 245-ци без фланци ми стоят преееекалено навътре забити и грозно...
ще се опитам да направя аналогия с друг размер
в момента отзад карам (т.е. карах, защото пак спуках зимна гума) с 235/45 17 - диаметър на колелото 643 мм с ЕТ42 - с м-техник окачване - гумите опират сериозно при неравности и подскоци (не е като да няма)... с 4-ри човека се пътува доста трудно, защото при всяко заклащане на колата гумите жулят
с 245/40 17 ще си с диаметър 628 мм (15 мм по-малко колело от горния размер), НО с 20мм фланци идваш на ЕТ31/2 (не си спомням на стайл 68 задните 51 или 52 бяха) - мога да се хвана на бас, че гумите ще опират сериозно, особено при натоварена кола, защото едно, че гумите са по-широки, второ, че ЕТ-то идва прекалено малко... ако караш сам може и да се разминеш

според мен правилно си се насочил към 225/40 на 17 с 20мм фланци за отзад - би трябвало да проработи...
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Аз пък си мисля, че размера си е супер добре и нямам никакви оплаквания.
Не знам защо си мислите, че е грешка тоя размер гуми и тн. Никога не ми е опирала колата стъргала гумата или тн.
Като правите извращения с колите си да им слагате фланци, да изнасяте джантите и да карате с незнайни окачвания не ви е виновен производителя.
Колата си има супер пътно поведение и джантата е предвидена за тази гума, като ако я закачиш някъде в бордюр да не я надраскаш.
П.С. M-tech 2 окачване style 68 предни 225/45/17 задни 245/40/17.
Не знам защо си мислите, че е грешка тоя размер гуми и тн. Никога не ми е опирала колата стъргала гумата или тн.
Като правите извращения с колите си да им слагате фланци, да изнасяте джантите и да карате с незнайни окачвания не ви е виновен производителя.
Колата си има супер пътно поведение и джантата е предвидена за тази гума, като ако я закачиш някъде в бордюр да не я надраскаш.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Nedialkov написа:бла-бла
бате, 'земи пропусни темата...
като нямаш какво да кажеш, не е нужно да го казваш

п.с. м-тех окачването е "измислено", а "M-tech 2" не е!

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
vicho написа:като нямаш какво да кажеш, не е нужно да го казваш
'бате' тъкмо си викам, че най накрая ще науча и аз нещо от теб, че твоите постове обикновено са ама....
обаче пак на камък мамка му...
айде образовай се сега малко
http://bmwfans.info/parts/catalog/E46/C ... _wishbone/
номер 5 от схемата, прочети описанието.
- vicho
- старши ентусиаст
-
Nedialkov написа:...
Темата е за гуми!!!
стига с глупостите, аман от спамаджии
- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
[quote="vicho"][/quote]
Евала ей така се правят 6000++ мнения
Та по темата style 68 са с 8,5 задни джанти и ето официално най-подходящите размери гуми като широчина за тях.
Това го има и по лепенки на колите, пък нека тия от БМВ да не разбират, аз ще се доверя на тях.

Евала ей така се правят 6000++ мнения

Та по темата style 68 са с 8,5 задни джанти и ето официално най-подходящите размери гуми като широчина за тях.
Това го има и по лепенки на колите, пък нека тия от БМВ да не разбират, аз ще се доверя на тях.

- vicho
- старши ентусиаст
-
Nedialkov написа:...
така е... понеже 245/40 е "ВЕЗДЕСЪЩИЯ РАЗМЕР" ... на е90 вече не слага, ами е 255/40 - на 330-ските... ама какво да ти обяснявам, то трябва да си извадиш главата от пясъка
доверявай се на когото искаш... аз се доверявам на себе си

п.с. те понеже тия от БМВ не допускат грешки и не слагат автомат за 360нм на 390нм-трова кола

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
vicho написа:bai_ILIA написа:въпреки, че е хомологиран размера и мен ми е малко странен. сега трябва да купувам задни гуми за Style 68 и трябва да са 245/40/17, но пак ще забия 225/40/17. По-яко на смесен размер ама не ми се занимава да търся други фланци понеже съм с 20мм на страна и сега е супер стойката - почти Stance Nation пиниз макар и доста по-умерено. Ако мина на 245-ци без фланци ми стоят преееекалено навътре забити и грозно...
ще се опитам да направя аналогия с друг размер
в момента отзад карам (т.е. карах, защото пак спуках зимна гума) с 235/45 17 - диаметър на колелото 643 мм с ЕТ42 - с м-техник окачване - гумите опират сериозно при неравности и подскоци (не е като да няма)... с 4-ри човека се пътува доста трудно, защото при всяко заклащане на колата гумите жулят
с 245/40 17 ще си с диаметър 628 мм (15 мм по-малко колело от горния размер), НО с 20мм фланци идваш на ЕТ31/2 (не си спомням на стайл 68 задните 51 или 52 бяха) - мога да се хвана на бас, че гумите ще опират сериозно, особено при натоварена кола, защото едно, че гумите са по-широки, второ, че ЕТ-то идва прекалено малко... ако караш сам може и да се разминеш![]()
според мен правилно си се насочил към 225/40 на 17 с 20мм фланци за отзад - би трябвало да проработи...
мерси за инфото колега!!! аз минах 35 000км вече с такъв сетъп на 2 чифта джанти и не опира никъде. с 20мм фланци съм навсякъде и е супер стойката, но си прав с 245 гума няма да се получи отзад. сега не опира никъде даже и натоварена, но мисля че съм на ръба на неопирането.
нямам против гумата 245/40 ама ме спира факта, че няма да мога да ги въртя с предните за равномерно износване, понеже карам бая. отделно трябва да сменям размери на фланци, а нещо не ми се занимава. без фланци абсурд да карам - колата изглежда странно след като съм свикнал вече...погледната отзад/отпред с 4см по-широка следа си изпълва калниците и изглежда много добре, въпреки, че ми се иска да е с по-широки гуми отзад, заради хроничната липса на сцепление

ето така изглежда колата с 225/40/17 Style 68 / Style 119 + 20мм фланци навсякъде. ако някой някога мисли да слага фланци и т.н. Поздрави!
P.S. има две места, където колкото по-малко пръсти вкараш, толкова по-добре. едното е между гумата и калника другото...

"Чемодан, вокзал, Москва"
- Inline6
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330ci
- Мечтае да кара: e46 m3
Зимата 225/45/17
Лятото 235/35/18 отпред и 245/35/18 отзад
Лятото 235/35/18 отпред и 245/35/18 отзад

Дневен хороскоп за зодия близнаци
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Намерил съм СТРАХОТЕН калкулатор за гуми, по нашенско си нямаме такъв, пробвайте го ще ви хареса:
http://www.rimsntires.com/specs.jsp
http://www.rimsntires.com/specs.jsp