проверка термостат
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Re: проверка термостат
Колеги,еднакви ли са малките термостати при 136к,150к и 330?При големия има видима разлика,но малките на вид са еднакви.Питам,защото продавам малък термостат в раздел "Продава" и ме питат хората 

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- zoti
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320Д 2002
- Мечтае да кара: 330 d
Въпроса ли не зададох правилно,или никой не знае
Става ли малкия термостат от136 коня за фейса ли не става?

From the body to the soul,where our hearts lead.....we must go
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Малкия термостат на всички Е46 е еднакъв.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
stoimenov_1958 написа:Малкия термостат на всички Е46 е еднакъв.
Вътрешността е еднаква - самото тяло имаше някаква разлика, но не мога да се сетя сега каква - вземал съм такъв за 150к.с. и не успях да го монтирам - имаше разлика някъде!
Отворих го, взех вътрешния елемент и го монтирах в стария термостат на 136к.с. мотор - работи безпроблемно

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
Обикновено се поставя от стария ТЕРМОСТАТ ЗАДНИЯ ЕЛЕМЕНТ В КОЙТО ВЛИЗА МАРКУЧА.Има една метална скоба която се издърпва вадисе накрайника и се поставя на новия.Моя е купен от ауто плюс и е същия като стария само знака на БМВ е изтрит]
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Нека и аз да споделя
При сменени два термостата колата пак загрява много трудно(~20минути Соф.градско). Като стигне стрелката на средата няма колебания, както и да я карам. Опитах да извадя от скритото меню температурата на течността, но нещо нестава. В началото на темата се спомена за някакъв реотан. Как да го проверя и къде се намира? Колата е 320д 2004г.

При сменени два термостата колата пак загрява много трудно(~20минути Соф.градско). Като стигне стрелката на средата няма колебания, както и да я карам. Опитах да извадя от скритото меню температурата на течността, но нещо нестава. В началото на темата се спомена за някакъв реотан. Как да го проверя и къде се намира? Колата е 320д 2004г.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
Колеги по-важното е че като загрее колата си подържа постоянна температура.Проблем при автомобилите е загряването т.е. повишаването на температурата над нормалното.По-добре е да се остави така при мен и през лятото си загрява сравнително бавно при сменени термостати но стои на "12" и съм спокоен.Ако някой много иска бързо да му загрее да кара на по-високи обороти първите десет минути,но да знае предварително че това води до по-голям разход и по- бързо износване на двигатела.
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
armagedon01 написа:Явно и аз имам проблем с термостатите, защото колата ми работи в града на около 75 - 78 градуса, стрелката си стои посредата, но пък работната температура трябва е около 88 градуса, доколкото знам аз. Като пусна парното и веднага стрелката мърда няколко милиметра наляво. Та въпроса ми е кой от двата термостата да сменя - малкия или големия? .........
По препоръка на колегите смених големия термостат и сега колата си работи в диапазона 81 - 84 градуса, въпреки че разликата в температурата не е толкова голяма от преди, сега когато пусна парното на "1" в колата става много по - топло от преди. Също така веднъж достигнала оптимална температура, независимо дали пускам парното стрелката не мърда от средата

Последна промяна armagedon01 на 03 Дек 2011, 17:46, променена общо 1 път
- lyubenpetkov
- Потребител
-
- Кара: Х5
- Детайли за колата: 2002 г.
И моята не загряваше. Смених големият термостат, който като го извадих се оказа със счупено краче, но пак същото. Поръчах и малък. Като смъкнах стария и духнах през него въздухът минаваше свободно. На новият не минаваше. Сега колата загрява малко бавно отколкото на мене ми се иска
, но отива вече на 12 часа! Така, че изводът е да се сменят и двата термостата! 

- vortep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d
- Мечтае да кара: Боинг 747
Пчове, прочетох цялата тема и много ми се иска да обобобщим нещата, за да знам и двата ли да сменям или само единия!
1. При изолиран ЕГР, малкия термостат играе ли някаква роля или е излишен. Понеже прочетох че не играе никава роля в този слуай, но също така прочетох и че когато малкия термостат не работи това прецаква големия, а моя ЕГР е изолиран, това значи ли че големия ми тремостат постоянно ще се прецаква?
2. Когато колата загрява бавно но достига оптимална температура и а задържа без колебания това значи че малкия термостат е заминал а големия си е ОК?
3. Когато колата не достига оптимална температура и температурата играе около 70-80 градуса значи че големия термостат е заминал?
П.С. На въпрос 2 и 3 може само с ДА и НЕ дами отговорите
Поздрави за темата много е полезна, поне за мен!
1. При изолиран ЕГР, малкия термостат играе ли някаква роля или е излишен. Понеже прочетох че не играе никава роля в този слуай, но също така прочетох и че когато малкия термостат не работи това прецаква големия, а моя ЕГР е изолиран, това значи ли че големия ми тремостат постоянно ще се прецаква?
2. Когато колата загрява бавно но достига оптимална температура и а задържа без колебания това значи че малкия термостат е заминал а големия си е ОК?
3. Когато колата не достига оптимална температура и температурата играе около 70-80 градуса значи че големия термостат е заминал?
П.С. На въпрос 2 и 3 може само с ДА и НЕ дами отговорите

Поздрави за темата много е полезна, поне за мен!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vortep написа:...
1 - може да изолираш ЕГР-а и да оставиш малкия термостат си мисля, аз, просто ще оставиш охладителя

2 - като достигне оптимална и започнат колебания - малкия е фира
3 - ДА!
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Такаа, днес реших да си играя на майстор и сварших с почти такава бързина, с каквато започнах
. Ей тая щипка и счупих "главичката":

Въпроса ми е сега как да извадя цялото (дюбел пласмасов ли е к'во е), тъй като счупих тва дето тряа да излезне, а другото тяло немога да го извадя и излиза само почти на половина. Или от къде мога да си купя нов такав, а това примерно да го напавам с клещи ли и аз незнам как да го извадя

Въпроса ми е сега как да извадя цялото (дюбел пласмасов ли е к'во е), тъй като счупих тва дето тряа да излезне, а другото тяло немога да го извадя и излиза само почти на половина. Или от къде мога да си купя нов такав, а това примерно да го напавам с клещи ли и аз незнам как да го извадя

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Exesus написа:Такаа, днес реших да си играя на майстор и сварших с почти такава бързина, с каквато започнах. Ей тая щипка и счупих "главичката":