Диагностика, кодиране и програмиране
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
Re: Диагностика, кодиране и програмиране
1.Някой от колегите може ли да опише кои опции се променят на "nicht_aktiv" с НЦС-а, за да спре централата на еърбега да търси информация от датчика на пасажерската седалка?
2.От прочетеното до тук разбирам, че трябва да се изключи въпросната букса след прекодирането - вярно ли е?
Разчитам на подкрепа от знаещите, пък и предполагам, че на много колеги от форума ще е полезна тази информация.
2.От прочетеното до тук разбирам, че трябва да се изключи въпросната букса след прекодирането - вярно ли е?
Разчитам на подкрепа от знаещите, пък и предполагам, че на много колеги от форума ще е полезна тази информация.
LZ1MDZ
За контакт - 0888 408 234 Митко
motomaniak написа:1.Някой от колегите може ли да опише кои опции се променят на "nicht_aktiv" с НЦС-а, за да спре централата на еърбега да търси информация от датчика на пасажерската седалка?
Трябва да се изключи преди програмирането, че иначе заминава централата, а особено на е39 дори не знам как трябва да е, защото дори с изключен датчик от буксите пак успях да прецакам централа една наскоро, така че засега при е39 тази опция на програмиране е рискована за мен. Който има гъз да пробва и да каже как е минало!
- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
Ще го правим на Е46 - 02.2002г на един колега, за това питам подробно за опциите, които да деактивираме.
LZ1MDZ
ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1
ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2
са опцийте принципно, но трябва да се помисли дали двете трябва да са nicht_aktiv или само едната... щото стават неприятни неща, както се изразих по-горе.
Принципно по-добре е да го направите със Скенер, отколкото с Експерта, защото там само се борави с една чавка, която я слагаш и махаш и само откачаш буксите и то само си променя, каквото е необходимо!
ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2
са опцийте принципно, но трябва да се помисли дали двете трябва да са nicht_aktiv или само едната... щото стават неприятни неща, както се изразих по-горе.
Принципно по-добре е да го направите със Скенер, отколкото с Експерта, защото там само се борави с една чавка, която я слагаш и махаш и само откачаш буксите и то само си променя, каквото е необходимо!
- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
slitter написа:ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1
ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2
Благодаря много

скенера ми е 1,36 и не знам дали ще стане с него, утре ще правим проби.
LZ1MDZ
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
не става,това което ви е обеснил слитер се прави с инпа кабел,а не със скенера 1.36
Последна промяна VRPerformance на 02 Апр 2012, 13:10, променена общо 1 път
motomaniak написа:slitter написа:ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1
ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2
Благодаря много,
скенера ми е 1,36 и не знам дали ще стане с него, утре ще правим проби.
Пишете как е минало и какво точно направихте, за да знаем и двете опций ли, едната ли само, преебахте ли централата

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
VRPerformance написа:не става,това което ви е обеснил слитер се прави с инпа кабел,а не със скенера 1.36
Аз съм го правил сто пъти с БМВ скенер 1.40 и до сега не съм имал проблеми и прецакани централи.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
да брато,ама нещо не четеш внимателно...с 1.36 не става,с 1.40 става...и аз не съм имал прецакани централи,даже за пръв път чувам за такива...oci написа:VRPerformance написа:не става,това което ви е обеснил слитер се прави с инпа кабел,а не със скенера 1.36
Аз съм го правил сто пъти с БМВ скенер 1.40 и до сега не съм имал проблеми и прецакани централи.
- motomaniak
- кандидат ентусиаст
-
Нищо не направихме, оказа се, че колегата е с жълтата букса и в нея влизат кабелите за подгряване на седалката, датчика за пасажера и за колана.
Дава грешка и в двата датчика, а също и подгряването на тази седалка не работи, което ме навежда на мисълта, че има проблем в буксата а не в датчиците.
Предложих му преди да бърникаме да си прегледа кабелите, защото според мен проблема не е в датчиците. Още повече, че лампата на бега е светнала след като
са дръпнали седалката в предно положение.
Дава грешка и в двата датчика, а също и подгряването на тази седалка не работи, което ме навежда на мисълта, че има проблем в буксата а не в датчиците.
Предложих му преди да бърникаме да си прегледа кабелите, защото според мен проблема не е в датчиците. Още повече, че лампата на бега е светнала след като
са дръпнали седалката в предно положение.
LZ1MDZ
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
VRPerformance написа:да брато,ама нещо не четеш внимателно...с 1.36 не става,с 1.40 става...и аз не съм имал прецакани централи,даже за пръв път чувам за такива...oci написа:VRPerformance написа:не става,това което ви е обеснил слитер се прави с инпа кабел,а не със скенера 1.36
Извинявам се Брато верно не съм прочел грешката е в моя телевизор

- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
здравей те колеги може ли да се активира екстрата ,като си отключа колата да светват фаровете
и после след като запаля пак да останат светнати
благодаря
благодаря
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Transporter 1 написа:здравей те колеги може ли да се активира екстрата ,като си отключа колата да светват фаровете
благодаря
може да се програмират фаровете да светват вместо мигачите,а след това могат да светят като дневни с запалването,поне на е39 и е46 не може да стане както искаш като на е90 или х5
- Transporter 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 330 xd
е значи да го разбирам че не може 

В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''
- Shamanek
- младши ентусиаст
-
- Кара: f01 740xd LCI
Здравейте,
Предварително се извинявам, ако мнението ми не е подходящо за тази тема, ще отворя нова ако има проблем.
Та, имам проблем с буксата ми за диагностика. Колата е 320д фейс със сменян двигател. Ванката Димитров колкото и пъти да се опитва все не може да се свърже. Очевидно има някъде прекъснат кабел (надявам се). Другият вариант естествено е нещо да липсва като цяло от инсталацията или де да знам и аз какво.
Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и може ли да ми каже къде мога да я закарам да се разреши проблема, че така не си е работа.
Предварително се извинявам, ако мнението ми не е подходящо за тази тема, ще отворя нова ако има проблем.
Та, имам проблем с буксата ми за диагностика. Колата е 320д фейс със сменян двигател. Ванката Димитров колкото и пъти да се опитва все не може да се свърже. Очевидно има някъде прекъснат кабел (надявам се). Другият вариант естествено е нещо да липсва като цяло от инсталацията или де да знам и аз какво.
Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и може ли да ми каже къде мога да я закарам да се разреши проблема, че така не си е работа.