Диагностика, кодиране и програмиране

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Re: Диагностика, кодиране и програмиране

Мнение от motomaniak » 01 Апр 2012, 21:26

1.Някой от колегите може ли да опише кои опции се променят на "nicht_aktiv" с НЦС-а, за да спре централата на еърбега да търси информация от датчика на пасажерската седалка?
2.От прочетеното до тук разбирам, че трябва да се изключи въпросната букса след прекодирането - вярно ли е?

Разчитам на подкрепа от знаещите, пък и предполагам, че на много колеги от форума ще е полезна тази информация.
LZ1MDZ
За контакт - 0888 408 234 Митко

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 01 Апр 2012, 22:00

motomaniak написа:1.Някой от колегите може ли да опише кои опции се променят на "nicht_aktiv" с НЦС-а, за да спре централата на еърбега да търси информация от датчика на пасажерската седалка?
2.От прочетеното до тук разбирам, че трябва да се изключи въпросната букса след прекодирането - вярно ли е?

Разчитам на подкрепа от знаещите, пък и предполагам, че на много колеги от форума ще е полезна тази информация.

Трябва да се изключи преди програмирането, че иначе заминава централата, а особено на е39 дори не знам как трябва да е, защото дори с изключен датчик от буксите пак успях да прецакам централа една наскоро, така че засега при е39 тази опция на програмиране е рискована за мен. Който има гъз да пробва и да каже как е минало!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от motomaniak » 01 Апр 2012, 22:46

Ще го правим на Е46 - 02.2002г на един колега, за това питам подробно за опциите, които да деактивираме.
LZ1MDZ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 01 Апр 2012, 23:50

ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1
ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2

са опцийте принципно, но трябва да се помисли дали двете трябва да са nicht_aktiv или само едната... щото стават неприятни неща, както се изразих по-горе.
Принципно по-добре е да го направите със Скенер, отколкото с Експерта, защото там само се борави с една чавка, която я слагаш и махаш и само откачаш буксите и то само си променя, каквото е необходимо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от motomaniak » 01 Апр 2012, 23:55

slitter написа:ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1
ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2

са опцийте принципно, но трябва да се помисли дали двете трябва да са nicht_aktiv или само едната... щото стават неприятни неща, както се изразих по-горе.
Принципно по-добре е да го направите със Скенер, отколкото с Експерта, защото там само се борави с една чавка, която я слагаш и махаш и само откачаш буксите и то само си променя, каквото е необходимо!

Благодаря много :bowdown: ,
скенера ми е 1,36 и не знам дали ще стане с него, утре ще правим проби.
LZ1MDZ

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 02 Апр 2012, 10:10

не става,това което ви е обеснил слитер се прави с инпа кабел,а не със скенера 1.36
Последна промяна VRPerformance на 02 Апр 2012, 13:10, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 02 Апр 2012, 12:14

motomaniak написа:
slitter написа:ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_1
ERKENNUNG_SITZBELEGUNG_2

Благодаря много :bowdown: ,
скенера ми е 1,36 и не знам дали ще стане с него, утре ще правим проби.

Пишете как е минало и какво точно направихте, за да знаем и двете опций ли, едната ли само, преебахте ли централата :mhihi: :mhihi: :mhihi: , ей такива едни работи, демек информацийка дайте ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 02 Апр 2012, 21:41

VRPerformance написа:не става,това което ви е обеснил слитер се прави с инпа кабел,а не със скенера 1.36

Аз съм го правил сто пъти с БМВ скенер 1.40 и до сега не съм имал проблеми и прецакани централи.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 03 Апр 2012, 11:52

oci написа:
VRPerformance написа:не става,това което ви е обеснил слитер се прави с инпа кабел,а не със скенера 1.36

Аз съм го правил сто пъти с БМВ скенер 1.40 и до сега не съм имал проблеми и прецакани централи.
да брато,ама нещо не четеш внимателно...с 1.36 не става,с 1.40 става...и аз не съм имал прецакани централи,даже за пръв път чувам за такива...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от motomaniak » 03 Апр 2012, 13:25

Нищо не направихме, оказа се, че колегата е с жълтата букса и в нея влизат кабелите за подгряване на седалката, датчика за пасажера и за колана.
Дава грешка и в двата датчика, а също и подгряването на тази седалка не работи, което ме навежда на мисълта, че има проблем в буксата а не в датчиците.
Предложих му преди да бърникаме да си прегледа кабелите, защото според мен проблема не е в датчиците. Още повече, че лампата на бега е светнала след като
са дръпнали седалката в предно положение.
LZ1MDZ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Апр 2012, 23:33

VRPerformance написа:
oci написа:

да брато,ама нещо не четеш внимателно...с 1.36 не става,с 1.40 става...и аз не съм имал прецакани централи,даже за пръв път чувам за такива...

Извинявам се Брато верно не съм прочел грешката е в моя телевизор :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 24 Апр 2012, 21:26

здравей те колеги може ли да се активира екстрата ,като си отключа колата да светват фаровете
и после след като запаля пак да останат светнати
благодаря
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 25 Апр 2012, 6:23

Transporter 1 написа:здравей те колеги може ли да се активира екстрата ,като си отключа колата да светват фаровете
и после след като запаля пак да останат светнати
благодаря

може да се програмират фаровете да светват вместо мигачите,а след това могат да светят като дневни с запалването,поне на е39 и е46 не може да стане както искаш като на е90 или х5
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 25 Апр 2012, 20:59

е значи да го разбирам че не може :dunno:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 28 Май 2012, 14:51

Здравейте,
Предварително се извинявам, ако мнението ми не е подходящо за тази тема, ще отворя нова ако има проблем.
Та, имам проблем с буксата ми за диагностика. Колата е 320д фейс със сменян двигател. Ванката Димитров колкото и пъти да се опитва все не може да се свърже. Очевидно има някъде прекъснат кабел (надявам се). Другият вариант естествено е нещо да липсва като цяло от инсталацията или де да знам и аз какво.
Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с нещо подобно и може ли да ми каже къде мога да я закарам да се разреши проблема, че така не си е работа.

ПредишнаСледваща

Назад към E46