DSC и зимата

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: DSC и зимата

Мнение от JTD » 21 Яну 2015, 0:35

chubaka80 написа:Някой постове като ги чета и искрено се усмихвам.

И аз така. Особено като прочета това се запитах дали Гоуф-6 не е с разпределение на масите 100 към 0? Как мислиш?

chubaka80 написа:Кола с предни задвижващи колела с отношение на масите приблизително 80% предна ос и 20% задна ос

И понеже обичам точните цифри, то точно за въпросния Голф нещата са:
61/39
Или изразени в килограми точно 814кг. към 520кг.
Това мерено върху кантар.

Както сам каза - като чета някои постове и искрено се усмихвам.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

Потребител
Аватар
Кара: 320d sedan 6 speed M47N
Мечтае да кара: На комшията,сивия металик може и русата!!!

Мнение от chubaka80 » 21 Яну 2015, 10:21

Хи хи хи много емоционален съм бил в предното си мнение май? Извинявам се ако съм подвел някой да си купи въпросната кола за драг,ПРЕСТАРАЛ СЪМ СЕ. За в бъдеще ще се постарая да следвам съвета на лекаря ,първо лекарствата после писането. Надявам се поне идеята да е хванал някой какво исках да кажа! И пак си се усмихвам явно другаде ще търся проблема и благодаря на колегата JTD за основателното уточнение. Хубав ден!
Когато си умрял , не знаеш , че си мъртъв.Трудно е само за останалите.............Същото и когато си тъп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 21 Яну 2015, 11:31

Аз също обичам точните цифри и твърдения с доказателства, но дори не това е най-важното в случая. Както казах в предишния си пост на предходната страница, тъпо е да се смята, че задното е по-лошо от предното, при положение, че то не почива на никакви научни факти, а единствено на изкривените мнения на някои. Да, определено може да се каже, че е по-специфично задното задвижване, но в никакъв случай по-лошо, а именно там се заражда особената симпатия на шофьорите към марката в особеността да те бута, отколкото да те дърпа, а в комбинация с технологичните разработки на системите за стабилност - нещата стават изключително добри. Смятате ли, че тези технологични гиганти, особено мерседес и бмв не ги мислят тези неща? А колко още марки има американски, които залагат на задното задвижване! Тези коли минават на всевъзможни тестове и аз никъде и никога не съм чул и прочел, че задното задвижване отстъпва по някой показател на стабилността на друга марка, дори на ФВ Голф...да ме извинявате!

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 21 Яну 2015, 14:00

А ти къде прочете някъде да е заклеймено като цяло задното предаване? :dunno:

Просто се критикува от някои лежерни шофьори държането на задното върху сняг и лед под него!
Иначе дрифтърите се кефят на зверското поднасяне!

НО нормалните шофьори обичащи спокойния лежерен стил не им харесва въобще как се държи баварецът в сняг! Те така.

Всяка кола с предно е десет пъти по стабилна в сняг от баварец - особено тройки при еднакво качествени гуми.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 21 Яну 2015, 18:33

Демирев написа:А ти къде прочете някъде да е заклеймено като цяло задното предаване? :dunno:

Просто се критикува от някои лежерни шофьори държането на задното върху сняг и лед под него!

НО нормалните шофьори обичащи спокойния лежерен стил не им харесва въобще как се държи баварецът в сняг! Те така.

Всяка кола с предно е десет пъти по стабилна в сняг от баварец - особено тройки при еднакво качествени гуми.

С твоите изказвания оставяш впечатление за доста слаб шофьор,който просто се вози без да осъзнава какво точно се случва.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 21 Яну 2015, 19:15

bullet83m написа:
Демирев написа:...

С твоите изказвания оставяш впечатление за доста слаб шофьор,който просто се вози без да осъзнава какво точно се случва.

Еми това е положението... Точно това се опитвам да обясня през цялото време, чя няма такова нещо и че такъв тип твърдения не почиват на никакви научни физични факти, но хората си знаят тяхното и тва е... Не им била стабилна, светкало им... Еми като не ви харесва си продавайте колите, взимайте си по един голф и бъдете щастливи. В крайна сметка всеки има право на мнение и аз ви го уважавам. Щом жена ми няма проблем в снега с е46, а тя определено не е агресивен шофьор, дори не знам дали осъзнава какво означава задно предаване и единственото, за което мрънка от време на време е, че искала да е автоматик... Не съм чул да се е оплакала за друго...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 21 Яну 2015, 22:37

slitter написа:Аз също обичам точните цифри и твърдения с доказателства, но дори не това е най-важното в случая. Както казах в предишния си пост на предходната страница, тъпо е да се смята, че задното е по-лошо от предното, при положение, че то не почива на никакви научни факти, а единствено на изкривените мнения на някои.

Ако се спрем на случая с наклона на хахо, то научните факти са в учебника по физика за 7-ми клас, ама някой не го е чел :lol:
Предното е по-добро от задното при изкачване на наклон и това почива много стабилно на научни факти :yes:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 21 Яну 2015, 22:50

bullet83m написа:
Демирев написа:А ти къде прочете някъде да е заклеймено като цяло задното предаване? :dunno:

Такива мисли нахлуват само в главата на болен фанатик в тежко фанатично състояние.

Слитер - не съм стъпвал никога в гоуф и няма и да стъпя никога! Изпитвам силна погнуса от гоуф и опел!

Ако просто се возех нямаше да се справям с Камаз.

До няколко месеца ще бъда с Дискавъри 2.5 ТД5. Дишай спокойно.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
Детайли за колата: facelift

Мнение от xaxo » 21 Яну 2015, 23:28

drago_pavlov написа:
slitter написа:Аз също обичам точните цифри и твърдения с доказателства, но дори не това е най-важното в случая. Както казах в предишния си пост на предходната страница, тъпо е да се смята, че задното е по-лошо от предното, при положение, че то не почива на никакви научни факти, а единствено на изкривените мнения на някои.

Ако се спрем на случая с наклона на хахо, то научните факти са в учебника по физика за 7-ми клас, ама някой не го е чел :lol:
Предното е по-добро от задното при изкачване на наклон и това почива много стабилно на научни факти :yes:

Кой какво е чел няма да коментирам, както и физичните закони. Същите за съжаление не елиминират възможността автомобил със задно предаване да се озове на място, където предното би се справило по-добре. Общо взето не разбрах какво искаше да кажеш с този пост... както и да е, без лоши чувства.

Тук обаче ми се струва, че малко се омешват нещата. От една страна шофирането при лоши условия (сняг / лед), а от друга да го наречем в частност потеглянето / измъкването от места, където автомобила не може да потегли от раз. До момента съм нямал проблем с автомобила при шофиране, подчертавам шофиране (да приемем дефиницията за това да е да се движиш с над 20 км./ч) по заснежени, заледени улици. Проблемите ми и по-точно несигурността ми в автомобила, поста ми от който се поде тази дискусия е, че много трудно потеглям при ситуации, които не предполагат такъв зор. Извода, който си направих е, че ако изкарам с автомобила до следващата зима, явно ще се пазарят чисто нови гуми, въпреки че и сега не карам с някакви галоши, а напротив с доста сносни гуми.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 21 Яну 2015, 23:46

Гледайте песимистично, за последната една година, да е имало сняг 20 дена. Не си заслужава да страдате 345 дни заради 20.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и др.

Мнение от bullet83m » 22 Яну 2015, 0:24

Камаза и той е със задно не му ли мига АСЦ-то :lol: Нито съм побъркан нито съм фанатик на тема БМВ щото обичам много и една друга марка със задно :ok:
Ти си от тези които не харесват задното,познавам хора които са на по 35-40 и нагоре години които са добри шофьори но цял живот са карали кола с предно и не могат да свикнат със задното.
Не се правя на разбирач или специалист някакъв имам категории A,B,C от 15 години, в казармата съм карал всички соц кочини он УАЗ до КРАЗ.
Имал коли с предно дай боже повече да не ми се налага да купувам такива :lol: усещането и контрола над колата са съвсем различени и не ми допадат.
Щом заснежен път ти е такъв проблем правилно си се ориентирал към 4х4 то за това има 4х2 има и 8х8 има опел има и майбах.
И между другото тройката се държи най добре при зимни условия от всички бмв-та които не са Х,смятай 7цата колко е зле :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 22 Яну 2015, 1:30

Гледайки още по-песимистично, BMW решиха проблема на недоволните от задното предаване BMW 2er Active Tourer!
Като не можете да карате,вече няма нужда да си купувате голфове! :mhihi:
Последна промяна dr.peshev на 22 Яну 2015, 1:32, променена общо 1 път
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slitter » 22 Яну 2015, 1:31

drago_pavlov написа:

Дай да чуеме теорията от учебника от 7ми клас, моля те???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 touring

Мнение от desoxr » 22 Яну 2015, 1:51

slitter написа:
drago_pavlov написа:

Дай да чуеме теорията от учебника от 7ми клас, моля те???

И аз бих желал много да я чуя,все пак в 7ми клас бе отдавна !!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от streetracing12 » 22 Яну 2015, 2:01

А бее що се излагате и пишете такива неща??????????/Аз съм с 18ки 245/40/18 и нямам никакъв проблем даже ми е кеф не ви знам какво правите ама не сте виждали истински сянг както е било преди това не е нищо сега.... какви голфове какви 5 лева това че неможете да карате..

ПредишнаСледваща

Назад към E46