DSC и зимата
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: DSC и зимата
chubaka80 написа:Някой постове като ги чета и искрено се усмихвам.
И аз така. Особено като прочета това се запитах дали Гоуф-6 не е с разпределение на масите 100 към 0? Как мислиш?
chubaka80 написа:Кола с предни задвижващи колела с отношение на масите приблизително 80% предна ос и 20% задна ос
И понеже обичам точните цифри, то точно за въпросния Голф нещата са:
61/39
Или изразени в килограми точно 814кг. към 520кг.
Това мерено върху кантар.
Както сам каза - като чета някои постове и искрено се усмихвам.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- chubaka80
- Потребител
-
- Кара: 320d sedan 6 speed M47N
- Мечтае да кара: На комшията,сивия металик може и русата!!!
Хи хи хи много емоционален съм бил в предното си мнение май? Извинявам се ако съм подвел някой да си купи въпросната кола за драг,ПРЕСТАРАЛ СЪМ СЕ. За в бъдеще ще се постарая да следвам съвета на лекаря ,първо лекарствата после писането. Надявам се поне идеята да е хванал някой какво исках да кажа! И пак си се усмихвам явно другаде ще търся проблема и благодаря на колегата JTD за основателното уточнение. Хубав ден!
Когато си умрял , не знаеш , че си мъртъв.Трудно е само за останалите.............Същото и когато си тъп!
Аз също обичам точните цифри и твърдения с доказателства, но дори не това е най-важното в случая. Както казах в предишния си пост на предходната страница, тъпо е да се смята, че задното е по-лошо от предното, при положение, че то не почива на никакви научни факти, а единствено на изкривените мнения на някои. Да, определено може да се каже, че е по-специфично задното задвижване, но в никакъв случай по-лошо, а именно там се заражда особената симпатия на шофьорите към марката в особеността да те бута, отколкото да те дърпа, а в комбинация с технологичните разработки на системите за стабилност - нещата стават изключително добри. Смятате ли, че тези технологични гиганти, особено мерседес и бмв не ги мислят тези неща? А колко още марки има американски, които залагат на задното задвижване! Тези коли минават на всевъзможни тестове и аз никъде и никога не съм чул и прочел, че задното задвижване отстъпва по някой показател на стабилността на друга марка, дори на ФВ Голф...да ме извинявате!
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
А ти къде прочете някъде да е заклеймено като цяло задното предаване?
Просто се критикува от някои лежерни шофьори държането на задното върху сняг и лед под него!
Иначе дрифтърите се кефят на зверското поднасяне!
НО нормалните шофьори обичащи спокойния лежерен стил не им харесва въобще как се държи баварецът в сняг! Те така.
Всяка кола с предно е десет пъти по стабилна в сняг от баварец - особено тройки при еднакво качествени гуми.

Просто се критикува от някои лежерни шофьори държането на задното върху сняг и лед под него!
НО нормалните шофьори обичащи спокойния лежерен стил не им харесва въобще как се държи баварецът в сняг! Те така.
Всяка кола с предно е десет пъти по стабилна в сняг от баварец - особено тройки при еднакво качествени гуми.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Демирев написа:А ти къде прочете някъде да е заклеймено като цяло задното предаване?![]()
С твоите изказвания оставяш впечатление за доста слаб шофьор,който просто се вози без да осъзнава какво точно се случва.
bullet83m написа:Демирев написа:...
С твоите изказвания оставяш впечатление за доста слаб шофьор,който просто се вози без да осъзнава какво точно се случва.
Еми това е положението... Точно това се опитвам да обясня през цялото време, чя няма такова нещо и че такъв тип твърдения не почиват на никакви научни физични факти, но хората си знаят тяхното и тва е... Не им била стабилна, светкало им... Еми като не ви харесва си продавайте колите, взимайте си по един голф и бъдете щастливи. В крайна сметка всеки има право на мнение и аз ви го уважавам. Щом жена ми няма проблем в снега с е46, а тя определено не е агресивен шофьор, дори не знам дали осъзнава какво означава задно предаване и единственото, за което мрънка от време на време е, че искала да е автоматик... Не съм чул да се е оплакала за друго...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
slitter написа:Аз също обичам точните цифри и твърдения с доказателства, но дори не това е най-важното в случая. Както казах в предишния си пост на предходната страница, тъпо е да се смята, че задното е по-лошо от предното, при положение, че то не почива на никакви научни факти, а единствено на изкривените мнения на някои.
Ако се спрем на случая с наклона на хахо, то научните факти са в учебника по физика за 7-ми клас, ама някой не го е чел

Предното е по-добро от задното при изкачване на наклон и това почива много стабилно на научни факти

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
bullet83m написа:Демирев написа:А ти къде прочете някъде да е заклеймено като цяло задното предаване?![]()
Такива мисли нахлуват само в главата на болен фанатик в тежко фанатично състояние.
Слитер - не съм стъпвал никога в гоуф и няма и да стъпя никога! Изпитвам силна погнуса от гоуф и опел!
Ако просто се возех нямаше да се справям с Камаз.
До няколко месеца ще бъда с Дискавъри 2.5 ТД5. Дишай спокойно.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- xaxo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d, E46,150 hp, 2002, automat
- Детайли за колата: facelift
drago_pavlov написа:slitter написа:Аз също обичам точните цифри и твърдения с доказателства, но дори не това е най-важното в случая. Както казах в предишния си пост на предходната страница, тъпо е да се смята, че задното е по-лошо от предното, при положение, че то не почива на никакви научни факти, а единствено на изкривените мнения на някои.
Ако се спрем на случая с наклона на хахо, то научните факти са в учебника по физика за 7-ми клас, ама някой не го е чел![]()
Предното е по-добро от задното при изкачване на наклон и това почива много стабилно на научни факти
Кой какво е чел няма да коментирам, както и физичните закони. Същите за съжаление не елиминират възможността автомобил със задно предаване да се озове на място, където предното би се справило по-добре. Общо взето не разбрах какво искаше да кажеш с този пост... както и да е, без лоши чувства.
Тук обаче ми се струва, че малко се омешват нещата. От една страна шофирането при лоши условия (сняг / лед), а от друга да го наречем в частност потеглянето / измъкването от места, където автомобила не може да потегли от раз. До момента съм нямал проблем с автомобила при шофиране, подчертавам шофиране (да приемем дефиницията за това да е да се движиш с над 20 км./ч) по заснежени, заледени улици. Проблемите ми и по-точно несигурността ми в автомобила, поста ми от който се поде тази дискусия е, че много трудно потеглям при ситуации, които не предполагат такъв зор. Извода, който си направих е, че ако изкарам с автомобила до следващата зима, явно ще се пазарят чисто нови гуми, въпреки че и сега не карам с някакви галоши, а напротив с доста сносни гуми.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Гледайте песимистично, за последната една година, да е имало сняг 20 дена. Не си заслужава да страдате 345 дни заради 20.
Камаза и той е със задно не му ли мига АСЦ-то
Нито съм побъркан нито съм фанатик на тема БМВ щото обичам много и една друга марка със задно
Ти си от тези които не харесват задното,познавам хора които са на по 35-40 и нагоре години които са добри шофьори но цял живот са карали кола с предно и не могат да свикнат със задното.
Не се правя на разбирач или специалист някакъв имам категории A,B,C от 15 години, в казармата съм карал всички соц кочини он УАЗ до КРАЗ.
Имал коли с предно дай боже повече да не ми се налага да купувам такива
усещането и контрола над колата са съвсем различени и не ми допадат.
Щом заснежен път ти е такъв проблем правилно си се ориентирал към 4х4 то за това има 4х2 има и 8х8 има опел има и майбах.
И между другото тройката се държи най добре при зимни условия от всички бмв-та които не са Х,смятай 7цата колко е зле

Ти си от тези които не харесват задното,познавам хора които са на по 35-40 и нагоре години които са добри шофьори но цял живот са карали кола с предно и не могат да свикнат със задното.
Не се правя на разбирач или специалист някакъв имам категории A,B,C от 15 години, в казармата съм карал всички соц кочини он УАЗ до КРАЗ.
Имал коли с предно дай боже повече да не ми се налага да купувам такива

Щом заснежен път ти е такъв проблем правилно си се ориентирал към 4х4 то за това има 4х2 има и 8х8 има опел има и майбах.
И между другото тройката се държи най добре при зимни условия от всички бмв-та които не са Х,смятай 7цата колко е зле

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Гледайки още по-песимистично, BMW решиха проблема на недоволните от задното предаване BMW 2er Active Tourer!
Като не можете да карате,вече няма нужда да си купувате голфове!
Като не можете да карате,вече няма нужда да си купувате голфове!

Последна промяна dr.peshev на 22 Яну 2015, 1:32, променена общо 1 път
drago_pavlov написа:slitter написа:Аз също обичам точните цифри и твърдения с доказателства, но дори не това е най-важното в случая. Както казах в предишния си пост на предходната страница, тъпо е да се смята, че задното е по-лошо от предното, при положение, че то не почива на никакви научни факти, а единствено на изкривените мнения на някои.
Ако се спрем на случая с наклона на хахо, то научните факти са в учебника по физика за 7-ми клас, ама някой не го е чел![]()
Дай да чуеме теорията от учебника от 7ми клас, моля те???
- desoxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e46 touring
slitter написа:drago_pavlov написа:slitter написа:Аз също обичам точните цифри и твърдения с доказателства, но дори не това е най-важното в случая. Както казах в предишния си пост на предходната страница, тъпо е да се смята, че задното е по-лошо от предното, при положение, че то не почива на никакви научни факти, а единствено на изкривените мнения на някои.
Дай да чуеме теорията от учебника от 7ми клас, моля те???
И аз бих желал много да я чуя,все пак в 7ми клас бе отдавна !!!
- streetracing12
- младши ентусиаст
-
А бее що се излагате и пишете такива неща??????????/Аз съм с 18ки 245/40/18 и нямам никакъв проблем даже ми е кеф не ви знам какво правите ама не сте виждали истински сянг както е било преди това не е нищо сега.... какви голфове какви 5 лева това че неможете да карате..