ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp

Re: ЛАМПА ЗА МАСЛОТО?????

Мнение от darko691 » 11 Ное 2011, 19:14

Gqbriel написа:
darko691 написа:Колеги при мен като запаля колата след 10-15 сек. светва жълтата лампа и исгасва. Това се случва само при палене на колата. След като загрее колата и като застана на светофар при малки обороти (800-900) ми светва Червената лампа за масло. като натисна гаста тя изчезва. Карах я на диагностика но ништо не ми показа. Иначе колата ми е 318i 2000год. с масло 10-40 Castrol.

Смени диагностика май,няма как да не искара датчик масло :yes: особено като е светнало на таблото и да няма грешки

Колега диагностиката е оригинална од BMW CarSoft. Пробвах с други 2 диагностики и пак не показва грешка. Казаха ми че е май уплътнителат на картерат (Oil pan gasket) може би се е скъсал някъде и затова светва червената лампа.
Изображение

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 11 Ное 2011, 21:10

От БМВ ще си направят харакири ако разберат, че имат оригинален софт произвеждан от тях с наименование Карсофт :mhihi:

Сега сериозно - тоя карсофт...го забрави! - трябва да ти плащат на теб, когато ти четат колата с него :mhihi: :mhihi:

Червената лампа може и да не запише грешка! - може проблема да е в маслената помпа, може и в доста други неща да е.

Жълтата лампа - по описания от теб начин = проблем с датчика на маслото.

Да те питам още нещо - като загасиш светва ли ти някоя лампа ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i 118hp; e30 324td 115hp

Мнение от darko691 » 11 Ное 2011, 21:13

Dimitroff написа:От БМВ ще си направят харакири ако разберат, че имат оригинален софт произвеждан от тях с наименование Карсофт :mhihi:

Сега сериозно - тоя карсофт...го забрави! - трябва да ти плащат на теб, когато ти четат колата с него :mhihi: :mhihi:

Червената лампа може и да не запише грешка! - може проблема да е в маслената помпа, може и в доста други неща да е.

Жълтата лампа - по описания от теб начин = проблем с датчика на маслото.

Да те питам още нещо - като загасиш светва ли ти някоя лампа ?

Като изгаса колата никаква лампа не ми светва :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 12 Ное 2011, 22:16

няма ли кои да ми купи въпросния клапан с о прастените и тем подобни,да видим това ли е проблема или не,аз съответно ще си го платя разбирасе
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 13 Ное 2011, 23:27

Колеги, някой може ли да ми каже колко ml е разликата между минимума и максимума на щеката за масло на M47N (320d/фейслифт)? Преди тази кола карах Е36 320i (M50B20TU) и там разликата беше един литър, дали и тук важи това?
Задавам този въпрос, защото вчера в движение ми светна жълтата лампа, около половин километър след като тръгнах. До този момент не съм имал признаци за проблем с датчика, затова долях 300ml и продължих. По-късно обаче проверих щеката и установих, че нивото ми е над средата, по-точно на около 2/3 над минимума :dunno:
Излиза, че или разликата между минимум и максимум е около половин литър, или имам проблем за оправяне.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 13 Ное 2011, 23:30

Пак е един литър от минимум до максимум.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TRR » 14 Ное 2011, 8:56

Dimitroff написа:Пак е един литър от минимум до максимум.

Много ти благодаря!
Сега поне знам, че не съм си карал колата без масло :)
Планирам смяна на маслото в края на седмицата, това е на 9000, но май не е читаво ...

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 14 Ное 2011, 9:27

1 литър на 9000км...или маслото не го бива или го пипа доста...единствения вариант да пипа толкова много е през турбината...тя как е ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TRR » 14 Ное 2011, 11:08

Dimitroff написа:1 литър на 9000км...или маслото не го бива или го пипа доста...единствения вариант да пипа толкова много е през турбината...тя как е ?

Там е работата, че не го пипаше уж, преди 500км беше по средата на щеката. На същото ниво беше и като го смених. И сега ми е много странно, че с доливане на 300 ml отивам над средата, не знам кога трябва да светне лампата за нивото. Ако светва на една трета над минимума, значи нещата се връзват и излиза, че съм изгорил около 150-200 ml.
Аз обаче си мисля, че ще светва около минимума, което ме хвърля в размисъл. Възможно ли е да ме алармира за вискозитета на маслото, някъде по-нагоре в темата май прочетох нещо такова?
Иначе за турбото ... не знам как е, като купувах колата изглеждаше наред, но е гледана само на компютър /на място, загряла/, чувам го над 1500 оборота. Имам разни пушеци, които ме тревожат, но пък в същото време доскоро нямах загуба на масло, за да ги свържа с това.
Маслото е Motul 5w40, купувано от Радиал, не знам дали е менте ... следващото пак ще е такова, но от Проспийд. Ще предвидя и диагностика на турбото.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 14 Ное 2011, 13:32

Турбината я гледайте в движение !
Пушенето може да е от доста неща - дай инфо какъв е цвета на самия пушек?

Дебитомер сменял ли си, а адаптиран ли е ?
Дюзите как са?
Турбината има ли сериозно омасляване ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от TRR » 14 Ное 2011, 14:06

Dimitroff написа:Турбината я гледайте в движение !
Пушенето може да е от доста неща - дай инфо какъв е цвета на самия пушек?

Дебитомер сменял ли си, а адаптиран ли е ?
Дюзите как са?
Турбината има ли сериозно омасляване ?

Пушекът е черен, при кикдаун излиза много плътен облак, при потегляне също се вижда в огледалото. Откакто застудя времето сутрин пуши бяло - предполагам, че е конденз (на топло не беше така). При работа на място се усеща миризма.
Дебитомер не е сменян откакто е при мен колата, доколкото знам и бившия собственик не го е сменял.

Потребител
Аватар
Кара: кара, колко да кара...

Мнение от mute » 21 Ное 2011, 14:42

Здравейте колеги, при мен проблема с червената лампа го няма, но имам проблем с жълтата. Вчера докато си карах и забелязах че ми свети жълтата лампа и след 10-15 секунди изгасна, след като спрях оставих колата и след 10-15 мин. проверих маслото и беше малко над средата. След около час пак тръгнах с колата и по някое време лампичката пак светна за около 10 секунди и пак изгасна. Някой може ли да помогне колата е е46 320Д 150 коня , на щеката си има масло а лампичката си светка когато си иска :dunno: :dunno:
Благодаря предварително
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 21 Ное 2011, 14:54

Колега, "по някое време" имаш предвид предполагам , че като запалиш и светва лампата за 10-15 сек. :dunno:
Ако е така датчика ти за маслото ти прави проблема....не е болка за умиране. Аз лично не знам да има колега ,на който да не му свети. Може да се смени датчика... с оригинален на стойност около 190лв :shock: , или да предприемеш други действия към този проблем.Друго ,което трябва да ти кажа,че маслото на автомобила се мери,когато е в покой дълго време,например сутрин преди да запалиш, равно място :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 21 Ное 2011, 15:04

mute написа:Здравейте колеги, при мен проблема с червената лампа го няма, но имам проблем с жълтата. Вчера докато си карах и забелязах че ми свети жълтата лампа и след 10-15 секунди изгасна, след като спрях оставих колата и след 10-15 мин. проверих маслото и беше малко над средата. След около час пак тръгнах с колата и по някое време лампичката пак светна за около 10 секунди и пак изгасна. Някой може ли да помогне колата е е46 320Д 150 коня , на щеката си има масло а лампичката си светка когато си иска :dunno: :dunno:
Благодаря предварително

Вдигнете колата и погледнете дали няма прекъсната жичка при самия датчик е едното,при следваща смяна на маслто го почисти - второ ,и 3-то смени го с нов ако не станат първите 2.
Няма проблем като е жълта мнооого са с този проблем,ама и предполагам ,от тези повечето нямат кори под колата си :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар
Кара: кара, колко да кара...

Мнение от mute » 21 Ное 2011, 19:59

jbankov написа:Колега, "по някое време" имаш предвид предполагам , че като запалиш и светва лампата за 10-15 сек. :dunno:
Ако е така датчика ти за маслото ти прави проблема....не е болка за умиране. Аз лично не знам да има колега ,на който да не му свети. Може да се смени датчика... с оригинален на стойност около 190лв :shock: , или да предприемеш други действия към този проблем.Друго ,което трябва да ти кажа,че маслото на автомобила се мери,когато е в покой дълго време,например сутрин преди да запалиш, равно място :yes:

По някое време имам предвид, че свети когато си иска, не когато запаля а по време на каране. А относно меренето на маслото в книжката на БМВ пише, че се мери при топъл двигател. След като е напълно загряла колата, спираш я на равно място и след 10 мин проверяваш щеката.
Gqbriel написа:Вдигнете колата и погледнете дали няма прекъсната жичка при самия датчик е едното,при следваща смяна на маслто го почисти - второ ,и 3-то смени го с нов ако не станат първите 2.
Няма проблем като е жълта мнооого са с този проблем,ама и предполагам ,от тези повечето нямат кори под колата си

Мерси колега, ще огледам колата отдолу да видя дали не е прищипан кабела някъде, защото един друг колега констатира същия проблем ...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46