проблем с климатроника

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

RE

Мнение от arnaudov23 » 25 Юни 2008, 17:07

колега,имам борд комп. и като си цъкам с копчето градусите си ги показва.даже съм ги сравнявал и ги показва доста точно.вътрешния каде се намира?може тои да е преебан

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02

Re: RE

Мнение от Константинов » 25 Юни 2008, 17:52

arnaudov23 написа:колега,имам борд комп. и като си цъкам с копчето градусите си ги показва.даже съм ги сравнявал и ги показва доста точно.вътрешния каде се намира?може тои да е преебан

Вътрешния датчик се намира на панела на климатроника. От двете страни на дисплея има две малки решетки. Датчика е зад лявата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 25 Юни 2008, 23:44

А някой да може да ме светне защо отляво ми духа студено а отдясно топло :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от chehbg » 26 Юни 2008, 8:21

И аз имам същия проблем и се чудя и мая от окакво се получава това.В КАМОР ми смениха чаркове за 800 лева и пак си го имам този проблем-ту духа топло,ту студено.

Потребител
Аватар

Мнение от emol » 26 Юни 2008, 20:29

при мен както всичко е наред например на ауто, изведнъж в краката горещ въздух а средната конзола студен. в друг случай компресора ми изобщо не тръгва, и ако гася няколко пъти колата и играя с бутоните на климатроника може и да тръгне, а освен това нормално ли е като включа бутона против изпотяване на предно стъкло винаги да тръгва супер горещ въздух независимо да ли климата работи или не. благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар

Мнение от plamen_hh » 26 Юни 2008, 21:22

Усещам че няма да имам климатик :( щом и на вас не са помогнали споредмен някои клапи правяр мизерии обаче не ми се отваря таблото да ги преглеждам а може и да е нещо от управлението на климатроника

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aleks_al » 26 Юни 2008, 21:33

plamen_hh написа:Усещам че няма да имам климатик :( щом и на вас не са помогнали споредмен някои клапи правяр мизерии обаче не ми се отваря таблото да ги преглеждам а може и да е нещо от управлението на климатроника
Със сигурност е от клапа, но не виждам как ще се оправи проблема без да се свали таблото, колега ;)

Потребител
Аватар
Кара: G30 530E 2020

проблем с климатроника

Мнение от morskivalk » 27 Юни 2008, 14:22

plamen_hh написа:А някой да може да ме светне защо отляво ми духа студено а отдясно топло :shock:

Пич,виж ся.аз имах проблем с климатроника,който бе кат твоя,отпред ми гухаше студено ,а в краката и на стъклото-топло.Отивам във Варна-карс и кат го закачиха на компа показа,че ми е заминал клапана на парното т.е. този клапан затваря топлия въздух и пуска фреона в купето и почва да се охлажда.И така цифрата беше 509 лв. и всичко се оправи.Отиди при някой който разбира от климатици и да ти проверят дали този клапан ти затваря,ако ли не-смяна(има само оригинални от БМВ,не взимай втора употреба,щот може да са на същото дередже).Успех.

Потребител
Аватар

Мнение от emol » 28 Юни 2008, 11:32

колко ти струваше диагностиката във Варна-карс понеже и аз там ще ходя, и коло време отне.

Потребител
Аватар
Кара: G30 530E 2020

проблем с климатроника

Мнение от morskivalk » 29 Юни 2008, 1:05

emol написа:колко ти струваше диагностиката във Варна-карс понеже и аз там ще ходя, и коло време отне.

Пич,диагностиката е 35 лв.,но ги накарай да проверят всичко по системата и самия компресор и най-вече перката на мотора,защото и тя дава проблеми,а за времето-зависи колко работа имат и Сашо(диагностика),колко е зает.успех

Потребител
Аватар

Мнение от chehbg » 29 Юни 2008, 8:59

При мен май се оказа вентилатора-поне така ми казаха в един сервиз в "Младост"...ще отида в понеделник и в "Импас"да видя и там какво ще ми кажат

ентусиаст
Аватар

Re: проблем с климатроника

Мнение от plamen_hh » 30 Юни 2008, 22:10

morskivalk написа:
plamen_hh написа:А някой да може да ме светне защо отляво ми духа студено а отдясно топло :shock:

Пич,виж ся.аз имах проблем с климатроника,който бе кат твоя,отпред ми гухаше студено ,а в краката и на стъклото-топло.Отивам във Варна-карс и кат го закачиха на компа показа,че ми е заминал клапана на парното т.е. този клапан затваря топлия въздух и пуска фреона в купето и почва да се охлажда.И така цифрата беше 509 лв. и всичко се оправи.Отиди при някой който разбира от климатици и да ти проверят дали този клапан ти затваря,ако ли не-смяна(има само оригинални от БМВ,не взимай втора употреба,щот може да са на същото дередже).Успех.

Аз днес отидох да ми видят климатика и радиатора ми се оказа пукнат и човека каза 4е това че духа отляво хладно а отдясно топло се далжало на малко фрион.

Потребител
Аватар

Мнение от emol » 08 Юли 2008, 10:19

аз ходих във варна карс и се оказа проблем с външния температурен датчик, показвал 0 градуса. не разбрах сменили ли са го но ми струваше 130 лв. и сега съм доволен.

Потребител
Аватар
Кара: BMW x3 2.0D

Мнение от krasigod » 25 Юли 2008, 13:44

колеги може ли някои да каже като пусна климатроника веднага ли трябва да се пусне перката за охлаждане и каде се намира датчика за външната температура да видя защо показва -40 c

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 25 Юли 2008, 14:51

в импас са пълни бездарници климатикаджиите! едно ауди Б4 съм го водил там в продължение на една година през два месеца и така и не успяха да открият откъде тече климатика. то фреони сипваха, то мериха, то оцветител слагаха- накрая казаха- тече отвътре. добре, сменяйте, обаче пред мен! разколачиха колата- отвътре няма и помен да е изтекъл оцветителя- викам им събирайте колата и няма да видите и една стотинка от мен! ама как така? ние нали разглобихме ??? ами разглобихте, ама ме лъжете една година и вие не знаете къде е проблема и си правите експерименти с мен - колко пари до момента ви дадох и вие още не знаете какво става? :evil:

Предишна

Назад към E46