проблем с климатроника
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
RE
колега,имам борд комп. и като си цъкам с копчето градусите си ги показва.даже съм ги сравнявал и ги показва доста точно.вътрешния каде се намира?може тои да е преебан
- Константинов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02
Re: RE
arnaudov23 написа:колега,имам борд комп. и като си цъкам с копчето градусите си ги показва.даже съм ги сравнявал и ги показва доста точно.вътрешния каде се намира?може тои да е преебан
Вътрешния датчик се намира на панела на климатроника. От двете страни на дисплея има две малки решетки. Датчика е зад лявата.
при мен както всичко е наред например на ауто, изведнъж в краката горещ въздух а средната конзола студен. в друг случай компресора ми изобщо не тръгва, и ако гася няколко пъти колата и играя с бутоните на климатроника може и да тръгне, а освен това нормално ли е като включа бутона против изпотяване на предно стъкло винаги да тръгва супер горещ въздух независимо да ли климата работи или не. благодаря предварително.
Със сигурност е от клапа, но не виждам как ще се оправи проблема без да се свали таблото, колегаplamen_hh написа:Усещам че няма да имам климатикщом и на вас не са помогнали споредмен някои клапи правяр мизерии обаче не ми се отваря таблото да ги преглеждам а може и да е нещо от управлението на климатроника

- morskivalk
- Потребител
-
- Кара: G30 530E 2020
проблем с климатроника
plamen_hh написа:А някой да може да ме светне защо отляво ми духа студено а отдясно топло
Пич,виж ся.аз имах проблем с климатроника,който бе кат твоя,отпред ми гухаше студено ,а в краката и на стъклото-топло.Отивам във Варна-карс и кат го закачиха на компа показа,че ми е заминал клапана на парното т.е. този клапан затваря топлия въздух и пуска фреона в купето и почва да се охлажда.И така цифрата беше 509 лв. и всичко се оправи.Отиди при някой който разбира от климатици и да ти проверят дали този клапан ти затваря,ако ли не-смяна(има само оригинални от БМВ,не взимай втора употреба,щот може да са на същото дередже).Успех.
- morskivalk
- Потребител
-
- Кара: G30 530E 2020
проблем с климатроника
emol написа:колко ти струваше диагностиката във Варна-карс понеже и аз там ще ходя, и коло време отне.
Пич,диагностиката е 35 лв.,но ги накарай да проверят всичко по системата и самия компресор и най-вече перката на мотора,защото и тя дава проблеми,а за времето-зависи колко работа имат и Сашо(диагностика),колко е зает.успех
Re: проблем с климатроника
morskivalk написа:plamen_hh написа:А някой да може да ме светне защо отляво ми духа студено а отдясно топло
Пич,виж ся.аз имах проблем с климатроника,който бе кат твоя,отпред ми гухаше студено ,а в краката и на стъклото-топло.Отивам във Варна-карс и кат го закачиха на компа показа,че ми е заминал клапана на парното т.е. този клапан затваря топлия въздух и пуска фреона в купето и почва да се охлажда.И така цифрата беше 509 лв. и всичко се оправи.Отиди при някой който разбира от климатици и да ти проверят дали този клапан ти затваря,ако ли не-смяна(има само оригинални от БМВ,не взимай втора употреба,щот може да са на същото дередже).Успех.
Аз днес отидох да ми видят климатика и радиатора ми се оказа пукнат и човека каза 4е това че духа отляво хладно а отдясно топло се далжало на малко фрион.
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
в импас са пълни бездарници климатикаджиите! едно ауди Б4 съм го водил там в продължение на една година през два месеца и така и не успяха да открият откъде тече климатика. то фреони сипваха, то мериха, то оцветител слагаха- накрая казаха- тече отвътре. добре, сменяйте, обаче пред мен! разколачиха колата- отвътре няма и помен да е изтекъл оцветителя- викам им събирайте колата и няма да видите и една стотинка от мен! ама как така? ние нали разглобихме ??? ами разглобихте, ама ме лъжете една година и вие не знаете къде е проблема и си правите експерименти с мен - колко пари до момента ви дадох и вие още не знаете какво става? 

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2