ъпгрейд нормална музика към хармън кардън

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535D 2012

Мнение от skp » 21 Юни 2008, 3:26

Добре де, нека кажем, че не се изразих точно в предния си пост. Хармън наистина е добра марка. Хармъна е най-доброто сток изпълнение за музика в Е46. Ако в момента си със сток CD и стандартни колонки (мисля, че бяха някакви Нокии) ще усетиш голяма разлика. Обаче, цялата интервенция ще ти излезе доста скъпо. За тези пари можеш да постигнеш далеч по-добри резултати. Аз лично съм малко претенциозен към музиката и Хармъна в Е46 просто няма как да ми хареса. Не говоря за Хармън по принцип, не говоря и за изпъненията на Хармън при другите марки и модели, защото нямам впечатления. Говоря за Е46 и там BMW + Хармън са се изложили.
Да не говорим, че е доста работа и нерви. Хармън-Кардън изпълнението в Е46 е доста особено и нестандартно. Хубаво е да се намерят всичките компоненти оригинални (а те са доста).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xtreme_bg » 22 Юни 2008, 12:30

DiSmiSSaL написа::) тази high end система наистина си заслужава парите ,но в никакъв случай не е само говорители и усилватели...но да не изместваме темата... хармън кардън ще ти дойде скъпичко и няма да останеш особено доволен,определено смятам ,че ще е под очакванията ти ... май по евтино ще ти дойде озвучаване от Focal ... и няма да съжаляваш :)

За колегата който препоръчва като по-евтин вариант Focal-a само да доуточня че те предлагат компонентни с-ми с ценичка около 30000 $ така че пак зависи какво качество се търси ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 22 Юни 2008, 12:56

аз съм привърженик на оригинална музика..отиде времето което ме вълнуваха бас-каси и т.н. обичам чист и качествен звук какъвто дават Харман Кардон или Банг&Олуфсен при Ауди..да не говорим за опцията на Порше или Астон Мартин което даваха по автомобилни предавания че специално за Астон Мартин уредбата струваше над 20.000 евро или нещо от сорта...от Е46 и Е39 съм тотално разочарован от техните уредби..на Е39 особенно дето диска натискаш копчето да излезе и гледаш как баааавно излиза самия диск или изобщо не излиза..феномен което се появява рано или късно на всичките плейери..аз съм голям фен на USB stick махаш го от колата,слагаш го на компа за 20 секунди ( usb 2.0 ) вкарваш 2 гига музика айде обратно в колата няма да се занимаваш с дискове и простотии и в случая плейера ти става почти вечен...

чул съм тази опция за 7000 лева на харман кардон на едно Е90 останах много очарован..моите нужди и на собственика бяха 120 % удовлетворени

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kasabov » 22 Юни 2008, 14:46

ок и аз съм много претенциозен на тема качествена музика и не мога да седия безучастен. Искам само да кажа, ,че харман имат много качествени говорители. Те са пионери в повечето технологии на говорители (примерно керамиката за по-мек звук). Но разбира се най-важното е всичко да е сметнато както трябва. А това са много пари и изследвания, които са хвърлени от БМВ. Не мисля, че ще може да се постигне такова нещо с други говорители. Ако да - то ще е на късмет :)

Иначе брат ми работеше в Мерцедес отдела за Аудио. Пишеха програми за смятане на звука на всеки модел. Много сложна работа.

Що се отнася до нормалното изпълнение на е46 - то е с 6 колони - пак с 2 повече от нормалното. И второ звука не е кой знае какво, но пак прави впечатление, че е чист и балансиран. Мен не ме дразни. А примерно онзи ден се возих в Фокус нов - ужасно.

ентусиаст
Аватар
Кара: разни баварски екземпляри
Мечтае да кара: ///M

Мнение от kiko™ » 22 Юни 2008, 15:25

Колеги не издържах и се включвам и аз в дискусията, според мен тази интервенция да се слага H/K допълнително е само загуба на време и най- вече на пари, за цената на вотра употреба система H/K може да се купят компоненти за много по-качествена музика. И аз бях замислил да слагам H/K система защото предпочитам оригиналното изпълнение на музиката за колата, но след четене на комнтари из разни форуми напълно загърбих идеята. Според моето скромо мнение (не съм музикален маниак) може да си изстръгне доста от оригиналната система на е46-цата, един колега от форум-а ме посъветва да занеса оригиналния плеар в някой аудио сервиз за да ми извадят чинчови изводи, с един 4 канален усилвател вързан към тонколоните положението ще стане доста по-розово, та това ще е моята алтернатива на H/K която веднага след като имам малко свободно време да се разделя с оригиналния касетофон за малко ще реализирам.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от DiSmiSSaL » 23 Юни 2008, 4:28

xtreme_bg написа:
DiSmiSSaL написа::) тази high end система наистина си заслужава парите ,но в никакъв случай не е само говорители и усилватели...но да не изместваме темата... хармън кардън ще ти дойде скъпичко и няма да останеш особено доволен,определено смятам ,че ще е под очакванията ти ... май по евтино ще ти дойде озвучаване от Focal ... и няма да съжаляваш :)

За колегата който препоръчва като по-евтин вариант Focal-a само да доуточня че те предлагат компонентни с-ми с ценичка около 30000 $ така че пак зависи какво качество се търси ;)

Човека иска да си сменя говорителите в колата и със сигурност говорителите на Focal ,които са леснодостъпни в БГ ,ще му излязат значително по-евтини...а това ,че цялостен тунинг с FOCAL high end е 30000$ не е фактор...в крайна сметка Аlpine успяха да напъхат музика за 200000$ в Mini Cooper S,но това не ги прави скъпа марка...
Дизел в кръвта...... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кот кара

Мнение от zlati79 » 24 Юни 2008, 10:36

.....мен пък ме кафи стоковата система! до сега съм карал само точилки - 2103, ИЖ и здрави осмаци...... но сега имам трактор Булагар ТК80 и едно ЮМЗ-е, Булгара ми е със заводска офроуд навигация и си работи, проблема е че аз го карам и по пътищата и ходя с него на работа ама не ми тръгват картите на българско. А ЮМЗ-ето има само борд. комп. мисля да му сложа един юнос за дисплей и да се помъча да инсталирам Х/К
Ще тръгне ли? :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 24 Юни 2008, 12:44

zlati79 написа:.....мен пък ме кафи стоковата система! до сега съм карал само точилки - 2103, ИЖ и здрави осмаци...... но сега имам трактор Булагар ТК80 и едно ЮМЗ-е, Булгара ми е със заводска офроуд навигация и си работи, проблема е че аз го карам и по пътищата и ходя с него на работа ама не ми тръгват картите на българско. А ЮМЗ-ето има само борд. комп. мисля да му сложа един юнос за дисплей и да се помъча да инсталирам Х/К
Ще тръгне ли? :lol:

Абе я си намери лекар, че май жегата в трактора ти е дошла в повечко :mhihi:

П.С.- Без да се обиждаш...майтап да става ;)
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Предишна

Назад към E46