Едно БМВнце
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Ти си знаеш. Аз съм дърт, гоня 40. Ама винаги съм обичал по-големи коли. Сигурност, стабилност, комфорт, возия. А в случаят не исках да те убеждавам да взимаш 5-ца, а по-скоро, че за сходна сума има коли от по-висок клас, с по-голям мотор и доста екстри. Плюс това и акцизни. В крайна сметка аз смятам, че по-добре да платиш доста повече за подържана кола (ако могат да ти го докажат), отколкото да вземеш нещо на "далавера" и после да наливаш всеки месец.
@Bazko, съгласен съм с теб 100%, ама най-добре голям двигател и перфектна ходова част, визия и екстри
И много пари за бензин 
@Bazko, съгласен съм с теб 100%, ама най-добре голям двигател и перфектна ходова част, визия и екстри

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
Anthony_J написа: Не видях навигация да има обаче, освен ако не е на много скришно място. При всички положения трябва да я прекара през сервиз. Не са малко пари.
Колега, има си навигация колата, ето прилагам и снимка за да се види. И моята е с тази малката навигация. Иначе колата изглежда наистина добре и си е със заводския пълен пакет екстри. http://img177.imageshack.us/my.php?image=dsc08552mv3.jpg
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
klita написа:Колега, има си навигация колата, ето прилагам и снимка за да се види. И моята е с тази малката навигация. Иначе колата изглежда наистина добре и си е със заводския пълен пакет екстри. http://img177.imageshack.us/my.php?image=dsc08552mv3.jpg
Аз май се разглезих и свикнах със шукарийката Becker,как точно се навигираш с такава навигация колега?
А,и нещо друго странно-само така ми изглежда или наистина слотовете в централната конзола са по-широки от стандартните...или по друг начин казано-къде ще си завра плейъра?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- val
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 M3
- Мечтае да кара: Е46 М3
- Детайли за колата: чудесна :)
странно мислих, че тези навигации не се слагат след 2000 г. ама явно греша... аз съм с такава навигация- няма графична карта, а само глас, който ти казва на къде и кога да завиеш, иначе на екрана се изписват разстояние и излизат стрелкички
Има ретро китове, с които можеш да си сложиш голям графичен екран (вкл. 16х9) + ТВ и т.н. за 1000-2000 лв. (ако е на старо и по- ефтино)
Официална карта за БГ още няма, но има тестова, която е мноооого бедничка
Иначе колицата изглежда екстра, двигателя за това купе сякаш е достатъчен (аз съм на 150 к.с. и няма от какво да се оплача), така че успех! Провери си абсолютно всички електронни неща в колата (радио, клима, нави и т.н.), защото можеш да влезеш в приключение (практиката показва, че тези неща много трудно и обикновенно грешно се диагностицират в оторизираните сервизи)

Има ретро китове, с които можеш да си сложиш голям графичен екран (вкл. 16х9) + ТВ и т.н. за 1000-2000 лв. (ако е на старо и по- ефтино)
Официална карта за БГ още няма, но има тестова, която е мноооого бедничка
Иначе колицата изглежда екстра, двигателя за това купе сякаш е достатъчен (аз съм на 150 к.с. и няма от какво да се оплача), така че успех! Провери си абсолютно всички електронни неща в колата (радио, клима, нави и т.н.), защото можеш да влезеш в приключение (практиката показва, че тези неща много трудно и обикновенно грешно се диагностицират в оторизираните сервизи)
let the BMW be with you
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Ясно,за навигацията.Не ме притеснява.Тази,която аз ще сложа е със 4'' дисплей и има България-първокласни и второкласни пътища,а по София има дори най-малките улички с посоки на движение. Единствен минус е че ще трябва да и лепна стойката за стъклото.Така че ако ми хареса колата,най-вероятно няма да използвам вградената.
А за слотовете никой не отваря дума. Радиото и май фабрично е до навигацията...ако е така има ли проблем да я изръчкам и да си сложа моето?Че съм си привързан към него.
Ще послушам съвета ти Val,лично ще си проверя електрониките,макар че ще я карам на диагностика в Дару евентуално.Пък и то човек като не знае за какво да гледа трудно ще разбере дали има проблем. Аз съм си свикнал с врътките на климатроника
Какво друго..какво друго...а,да- пише че има ксенони.Кажете с какви крушки са фаровете на Е46ците,че се чудя ако не ми харесат,а са Н1 да си сложа моите от 316ката. И имат ли лупи на късите фаровете?
А за слотовете никой не отваря дума. Радиото и май фабрично е до навигацията...ако е така има ли проблем да я изръчкам и да си сложа моето?Че съм си привързан към него.
Ще послушам съвета ти Val,лично ще си проверя електрониките,макар че ще я карам на диагностика в Дару евентуално.Пък и то човек като не знае за какво да гледа трудно ще разбере дали има проблем. Аз съм си свикнал с врътките на климатроника

Какво друго..какво друго...а,да- пише че има ксенони.Кажете с какви крушки са фаровете на Е46ците,че се чудя ако не ми харесат,а са Н1 да си сложа моите от 316ката. И имат ли лупи на късите фаровете?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
купува се един адаптор на цена 20 лв и слота ти става стандартен като за повечето CD плейери.друг е въпроса че повечето колеги както и аз смятам че е най-хубаво да си е оригинален БМВ касетофон или навигация.другият вариант е този оригинален http://img376.imageshack.us/img376/8378/albumpicha9.jpg или ако искаш си го правиш сам и става така http://img376.imageshack.us/img376/3351 ... e46ij5.jpg
- Archangel
- старши ентусиаст
-
Всички тези работи са просто хипотези,в случай че ми хареса колата.Аз така или иначе към лятото ще и направя музика,ако е все още с фабрична.Не съм голям почитател специално на фабричната музика.Малко аудиофил си падам.Brax,ала-бала
Смятате ли,че двигателят е компромис наистина?Защото не бих направил такъв. Може ли някой да сподели впечателния как се държи този двигател натоварен с 4ма души и багаж? Защото честичко ми се налага да пътувам с пътници и мощността също е от голямо значение.
Много ми е странно,че само дизели се продават на повечето места от Е46ците с по-големи двигатели.А за жалост в основните ми критерии за кола е включен само бензин и ръчна скоростна кутия,седан. И ако тръгна да търся по тези критерии Е46 ще си намеря след мнооогооо многоооо време.

Смятате ли,че двигателят е компромис наистина?Защото не бих направил такъв. Може ли някой да сподели впечателния как се държи този двигател натоварен с 4ма души и багаж? Защото честичко ми се налага да пътувам с пътници и мощността също е от голямо значение.
Много ми е странно,че само дизели се продават на повечето места от Е46ците с по-големи двигатели.А за жалост в основните ми критерии за кола е включен само бензин и ръчна скоростна кутия,седан. И ако тръгна да търся по тези критерии Е46 ще си намеря след мнооогооо многоооо време.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Archangel
- старши ентусиаст
-
4 cyl.?Сега ме вкарахте в мат....и 46таците ли имат 4 цил.?Пък аз си мислех че е отживелица....
EDIT:Леле,колко съм зле,верно е 4 цилиндров....N42B20...
Ех...а иначе е толкова изтокано БМВто...ще трябва да помисля. Като гледам в конете и въртящият момент няма огромна разлика между този и M52B22 примерно.

EDIT:Леле,колко съм зле,верно е 4 цилиндров....N42B20...
Ех...а иначе е толкова изтокано БМВто...ще трябва да помисля. Като гледам в конете и въртящият момент няма огромна разлика между този и M52B22 примерно.

Последна промяна Archangel на 01 Апр 2008, 14:34, променена общо 1 път
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
ivodivo написа:Защо 2003 БМВ слагат кас'тофон?!
А при голямата навигация къде слагаш дисковете? В чейнджъра отзад?
143 коня ДВГ го дават по-добър от 150
ми то и мойта е с касетофон и с малката навигация, която за сега ми е неизползваема ! Даже мисля, че ДВД то в багажника е само за навигацията... не става за свирня

stay tuned

- Archangel
- старши ентусиаст
-
А голяма разлика в динамиката има ли между l4 и l6?
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
http://www.zeperfs.com/duel568-82.htm
Тука ти е отговора. Разхода е по-нисък...0-100 1 секунда спестяваш
Тука ти е отговора. Разхода е по-нисък...0-100 1 секунда спестяваш

- Archangel
- старши ентусиаст
-
Е,нямам точно планове да се дърпам с колата,нито пък ме притеснява разхода.Аз се разчетох днес и разбрах че 6 цилиндровите са много по-добре балансирани двигатели,маховиците им са по-леки и оттам следват разни малки ползички.Всичко това,защото най-общо казано видях и друга оферта за Е46 328ца,с 2000 по-евтина от тази,но от '99 година и дори по-малко от наполовина екстрите на тази.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,