Биене във волана при леко натискане на спирачката
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Пепинко
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 Е46 N42B20; '99 E39 M52B20
- Мечтае да кара: ///M
Re: Проблема продължава!!!
madbiker написа:Привет на всички
Пак споделям за проблема, вчера пътувах до Пловдив и пак се появи биенето при спиране от 110 до 90, направо съм бесен, вече съм сменял и биалетки и съм гледал колата на 3 места при читави майстори и всички ми викат че окачването е ОК, и амортисьорите мерих в Д и Н, знам че носачите и тампоните са им малко слабо място, помагаите ако имате идеи, не ми се наливат излишни пари, и колата е супер, но този проблем не ми дава мира...
10х
absix написа:Позволете ми да се цитирам...
absix написа:Кормилна щанга беше при мен, 100% същите симптоми.

Realize..
Real eyes..
Real lies..
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колеги... преди време смених старите ми дискове с чисто нови брембо. След първите 100 км взеха да тресат точно така както е обеснено в темата. Оказа се че е трябвало да карам едвам едвам поне 200 км... за да се напаснат и да не ги мародерствам в началото. С една дума... изкривих диск на 100 км и от това се получи биенето.
Дано да не съм прав.... но съм почти сигурен че това е проблема
Дано да не съм прав.... но съм почти сигурен че това е проблема

- plamen0242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '00 BMW 320d, '04 BMW 530d
Вече съм пускал подобна тема.След като смених дисковете,тъй като бяха заминали,и при мен се получи същия проблем.Какво ли не ми казваха- фабрично криви дискове,фалшиви дискове ама все пак бяха нови дисковете и не ми се набиваха пари да ги сменям отново.Когато отидох при майстора да ми смени втулките на носачите и тампоните на двигателя,го накарах да свали дисковете и да изчисти главините и да ги сложи пак,от това ли ,от втулките ли, не знам, но тупкането изчезна.
- SPARC0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 335D
- Мечтае да кара: всеки ден различна кола от гаража
- Детайли за колата: 360 к.с.
колега,като правиш всички тези манипулации правиш ли РЕГЛАЖ ?
Expect The Unexpected & Everything Is Possible
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
plamen0242 го каза най-точно,фалшиви дискове монтирани по мондарския начин и резолтата не закъснява.Това ти е проблема колега.Марката,която си избрал е за по нисак клас автомобили.За хулиганите на аутобана/BMW/ трябва нещо по солидно-по марково.Иначе спреш 2-3 пъти по разко и дисковете станат като макарони.Много е важно слагането на новите да се направи от човек,който знае как се прави.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Така е "ангелски" прав си и точно поради тази причина сложих дисковете в сервиз, на който имам доверие от повече от 15 години, и главините почистиха момчетата и всичко направиха както трябва...
Много се надявам проблема да не е само в качеството на дисковете, все пак са АТЕ (чувал съм че са добри), макар че в нашата мила родина нищо не е сигурно, а проблема го имах и с предишните дискове (фабричните). Чудя се може ли да ми го прави от тампоните на носачите, на вид с ок, но все пак са на 6 години, сега съм поръчал от UK powerflex и ще видим като ги сложа как ще е...
10Х
Много се надявам проблема да не е само в качеството на дисковете, все пак са АТЕ (чувал съм че са добри), макар че в нашата мила родина нищо не е сигурно, а проблема го имах и с предишните дискове (фабричните). Чудя се може ли да ми го прави от тампоните на носачите, на вид с ок, но все пак са на 6 години, сега съм поръчал от UK powerflex и ще видим като ги сложа как ще е...
10Х

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2