Въпрос относно печката Webasto ...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 520d
- Мечтае да кара: 535xd
МАЧКАТОР написа:На старо няма да ти върже, а нова ще те "ОДЕРА" 2200лева
На старо няма да ми върже?

А 2200 лева за печка... не, мерси. Това авточастите са ебаси работата - отлееш пластмаската във формата на водно пистолетче - 2 лева. Отлееш я във формата на капаче за BMW - 50 лева. Ай, сиктир...
За съжаление наистина стоят така нещата..................ingenious написа:МАЧКАТОР написа:На старо няма да ти върже, а нова ще те "ОДЕРА" 2200лева
На старо няма да ми върже?![]()
А 2200 лева за печка... не, мерси. Това авточастите са ебаси работата - отлееш пластмаската във формата на водно пистолетче - 2 лева. Отлееш я във формата на капаче за BMW - 50 лева. Ай, сиктир...
На старо печка си е жив таралеж в гащите, защото дори да си намериш и читава пак не става, периферията и окабеляването, както и горивната помпа няма да са по-малко от 900лева и 400лева печка и 250лева монтаж............1550лева за нещо без гаранция лично аз няма да дам никога

- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Добре, ако все пак заслужава ли си да се дадат толкова пари за печка? Не разбирам от тези неща, признавам - каква разлика ще усетя?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
голяма
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Georgiev BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: F01 740d
- Мечтае да кара: в насрещтното...
ingenious написа:Пичове - аз нямам печка. Двигателят си загрява екстра и всичко е наред, но се чудех:
1) Какво ще стане по-добре, ако сложа печка?
2) Колко ще ме одерат за такава (може и на старо) ?
Доколкото знам не е възможно. Единствено в БМВ сервиз биха се заели с тази задача, но за сумата просто небих коментирал

- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
има и сервиз на вебасто в софия където монтират и ремонтират тези печки...с тази печка просто забравяш тракането на зъби и псувните докато загрее "шибания" радиатор да пуснеш парното
един колега от Фиат форума купил такава екстра за неговата Алфа която е с дистанционно който е нещо като пейджър и показва колко градуса е вътре в колата и половин час преди да слезеш натискаш копчето и то почва да работи..загрява водата на двигателя,работи парното и още една екстра която я има на тира на баща ми е че загрява и нафтата не с реотани но както циркулира водата така циркулира и нафтата и не замръзва и колата ти е единствена сауна...само отключваш,въртиш ключа температурата на водата е почти на 12 часа палиш и си пич...2200 лв не са нищо...по практично е от всякаква навигация (около 3000 и не се знае дали софтуера включва българия демек еби му майката при условие че един Н95 струващ 400 евро е бая подробен или гармин и .тн.)

- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
grnka, това звучи добре
Предполагам, че зависи от печката дали ще има такива екстра функции - и аз съм чувал за такива. Добре де, ето в eBay какво намерих:
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... gory=61524
Около 300 евро вървят. Има ли още чаркове, които ще ми трябват на мен, имайки предвид, че колата ми никога не е имала печка?

Около 300 евро вървят. Има ли още чаркове, които ще ми трябват на мен, имайки предвид, че колата ми никога не е имала печка?
Печка на старо е таралеж в гащите, 350лева монтаж и периферия за още около 450лева ти трябва. За Е46 говоряingenious написа:grnka, това звучи добреПредполагам, че зависи от печката дали ще има такива екстра функции - и аз съм чувал за такива. Добре де, ето в eBay какво намерих:

- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
МАЧКАТОР написа:Печка на старо е таралеж в гащите, 350лева монтаж и периферия за още около 450лева ти трябва. За Е46 говоряА и нямаш абсолютно никаква гаранция
Ами добре... няма да си взимам въобще засега тогава. Ще оживея и без печка, надявам се

Не, не исках да те плаша, просто внимавай какво си поръчваш, питай на лични продавача точно какво включва, защото уж пише, че е с всичко, ама нещо ми се губят някои неща на снимките, накарай го да ти прати големи снимки с всяко болтчеingenious написа:МАЧКАТОР написа:Печка на старо е таралеж в гащите, 350лева монтаж и периферия за още около 450лева ти трябва. За Е46 говоряА и нямаш абсолютно никаква гаранция
Ами добре... няма да си взимам въобще засега тогава. Ще оживея и без печка, надявам се

- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
МАЧКАТОР написа:Не, не исках да те плаша, просто внимавай какво си поръчваш, питай на лични продавача точно какво включва, защото уж пише, че е с всичко, ама нещо ми се губят някои неща на снимките, накарай го да ти прати големи снимки с всяко болтчеПосле ще го обсъдим, ако имаш късмет ще работи
Хехе, ок

Не, аз по-скоро като нормален автомобилен лаик се интересувам какви са предимствата на печката като екстра. Ако се убедя, че има смисъл да дам пари тепърва за печка, ще трябва да се поинтересувам по-сериозно, да

- ThE BeAsT
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320d, 330xd
- Мечтае да кара: M4
sashko*** написа:Станах сутринта (- 9 С ) Пипах печката умряла от студ ! Не Съм усетил да ми загрява колата по- бързо ! Дали работи ? Как да проверя дали работи изобщо ?
На скоро разбрах, че имам такова нещо, зимата си има а аз си умрях от студ, кажете наистина как се разбира дали работи, че е автоматична разбрах, но под 3 градуса имаше много пъти тази зима

46 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4