Моля за вашата помощ при избор на кола - ЗАКУПЕНА Е46 320д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Моля за вашата помощ при избор на кола
Цитат от същото ти питане във VW форума Голф IV 1.8Т VS. BMW 318 Е46
Що говориш така, при положение че сравняваш ускорение на кола (Е46) 118 коня с тегло над 1300кг със друга, която е 150 к.с. и тегло под 1200кг. (гледайки питането ти)
Вземи поне сравнявай коли с еднакво съотношение мощност/тегло и тогава изказвай "минуси" за ускорението
Иначе Е46 се държало стабилно на пътя! Е явно има защо
Абе взимай тая бима и приключвай с чуденките
tankishev написа:.. принципно и аз клоня към голфа защото е по малък ... но карах една Е46-ца в неделя и настръхнах как заспива на пътя ... страшно се накефих макар и на 118 коня ... при 4300 оборота как набра тая кола и все едно е залепена за пътя - с танк да я бутнеш няма да мръдне ............НО ......... ме наплашиха здраво с това задно предаване ... + това колата ми се струва спъната градско ... нещо ми е слабичка в ниските обороти - дори на фона на АБУ-то (липсваше кефа на първа кола на световара) ... и затуй таз голяма дилема
Що говориш така, при положение че сравняваш ускорение на кола (Е46) 118 коня с тегло над 1300кг със друга, която е 150 к.с. и тегло под 1200кг. (гледайки питането ти)

Вземи поне сравнявай коли с еднакво съотношение мощност/тегло и тогава изказвай "минуси" за ускорението

Иначе Е46 се държало стабилно на пътя! Е явно има защо

Абе взимай тая бима и приключвай с чуденките

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Абе има ли степен на съмнение,значи Голфа е за теб.За БМВ трябва
да си сигурен,че това е твоята кола!!!
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
bmwdriver написа:Абе има ли степен на съмнение,значи Голфа е за теб.За БМВ трябва

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- Loewe
- младши ентусиаст
-
Щом приятелката ще я кара през повечето време, определо Голф!!!
Че ще ми е жал ако ожули БМВто
Майтапа настрана, Голф би бил по-практичен в твоя случай, по-удобна за паркиране от жена, и по-лесна за каране зимата. ДСЦ-МСЦ , зимата си има рискове 
Че ще ми е жал ако ожули БМВто

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Loewe написа:Щом приятелката ще я кара през повечето време, определо Голф!!!
Че ще ми е жал ако ожули БМВтоМайтапа настрана, Голф би бил по-практичен в твоя случай, по-удобна за паркиране от жена, и по-лесна за каране зимата. ДСЦ-МСЦ , зимата си има рискове
...ами по-добре сложи и тръбна клетка , като ще я кара жена , така ще си най-сигурен , че момата няма да се претрепе

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
голф или БМВ 3 ... нещо като - какво да си взема на плажа , ако съм жаден - минерална вода или бира . и двете са по 2 лева , и двете утоляват жаждата 

tankishev написа:Kartoff написа: и ти повече искаш баварката, но все още не си го осъзнал, защото VW е по евтин и пак би ти свършил работа, ..... Аз също съм за Е46, но клоня към по голям двигател...
Прав си колега .. искам бимата .... но искам с нея да стигам за работа за 5 мин минавайки задръстването на слалом без да се чувствам за момент несигурен дори в дъжд по паветата на Цар Борис 1-ви ... те това искам ... за момента оглежда и за двете коли ... ако взема БМВ-то ще трябва да си сменя стила на каране и часа на ставане сутрин ... но пък ще си умирам от кеф като я гледкам.... М/у другото голфа не е по евтин ... 2001/2ра 131 коня дизел помпа дюза струва 18-20к
Diavolo написа:tankishev написа:+ това колата ми се струва спъната градско ... нещо ми е слабичка в ниските обороти - дори на фона на АБУ-то (липсваше кефа на първа кола на световара)
Що говориш така, при положение че сравняваш ускорение на кола (Е46) 118 коня с тегло над 1300кг със друга, която е 150 к.с. и тегло под 1200кг. (гледайки питането ти)![]()
Вземи поне сравнявай коли с еднакво съотношение мощност/тегло и тогава изказвай "минуси" за ускорението![]()
Колега извинявай, но забележката е неумесна .... ако прочетеш малко за ФВ ще разбереш че двигателя АБУ не е 150к.с. а е 1.6 моно инжекция 75 коня ... т.е сравнявам 75 коня с 118 коня и малката кола набира по-добре

Последна промяна tankishev на 08 Окт 2007, 9:02, променена общо 1 път
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Квото и да приказвате BMW , та дори и 3-ка, според мен не е най-практичната градска кола. Предишното ми возило беше типо и беше абсолютна щайга, но чесно казано за градско шофиране е много по подходяща като габарити. Колкото и да мразя голфовете, VW имат много сериозен напредък след 97г. От друга страна като стъпиш на магистралата, сам каза, бимата залепва за пътя, а в голфа ще се чувстваш като колоездач, а и кой взема насериозно голфовете
, на мен ми приличат на учебни коли
За дизела ще кажа само, че вероятността да попаднеш на сдухан е мнооого голяма - просто много се карат. А и след като се семеен, едва ли ще караш с 200, а в града и да искаш - не можеш да караш бързо и при тия цени и качество на нафтата... Ако не караш с повече от 160 и търсиш икономичен двигател - 1.6 бензин ти върши идеална работа, въпреки че се подценява този обем...
А що не си вземеш за теб е46 и един голф 3-ка за жената да се учи
Успех в избора

За дизела ще кажа само, че вероятността да попаднеш на сдухан е мнооого голяма - просто много се карат. А и след като се семеен, едва ли ще караш с 200, а в града и да искаш - не можеш да караш бързо и при тия цени и качество на нафтата... Ако не караш с повече от 160 и търсиш икономичен двигател - 1.6 бензин ти върши идеална работа, въпреки че се подценява този обем...
А що не си вземеш за теб е46 и един голф 3-ка за жената да се учи

Успех в избора

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
tankishev написа:tankishev написа:Kartoff написа: и ти повече искаш баварката, но все още не си го осъзнал, защото VW е по евтин и пак би ти свършил работа, ..... Аз също съм за Е46, но клоня към по голям двигател...
Прав си колега .. искам бимата .... но искам с нея да стигам за работа за 5 мин минавайки задръстването на слалом без да се чувствам за момент несигурен дори в дъжд по паветата на Цар Борис 1-ви ... те това искам ... за момента оглежда и за двете коли ... ако взема БМВ-то ще трябва да си сменя стила на каране и часа на ставане сутрин ... но пък ще си умирам от кеф като я гледкам

Приятелю, наистина ли мислиш, че от бързината на колата зависи кога пристигаш на работа в София

- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Танкишев омръзна ми да ти гледам темата на първа линия.Едно нещо ще ти кажа голфа няма никакви плюсове пред БМВ-то.Щом се колебаеш взимай голфа и се разкарай от този форум.Тук не е за колебливи хора.БМВ-то е в сърцето на човека и някакви си там недостатъци нямат никакво значение. 

RuM6n написа:Танкишев омръзна ми да ти гледам темата на първа линия.Едно нещо ще ти кажа голфа няма никакви плюсове пред БМВ-то.Щом се колебаеш взимай голфа и се разкарай от този форум.Тук не е за колебливи хора.БМВ-то е в сърцето на човека и някакви си там недостатъци нямат никакво значение.
Звучиш като някой селянин дето продава на горубляне ... още в началото на темата написах че не жела да се спами с глупости ... избора е сериозен и струва кинти ... но на чужд гръб е лесно нали ... като ти е писнало от темата ми не я чети ... не е заключена значи няма нищо нередно .... а и като гледам колко мнения имаш написани в този форум не мисля, че можеш да кометираш какви хора са поканени да пишат тук ...
ПС: благодаря на тези от вас, които ми помогнаха при избора ... а какъв е той ще се разбере скоро

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
WeiSTD написа:Спирачките. . . точно веднъж през живота ти ще се наложи наистина да СПРЕШ от 120-130, и в този момент ще благодариш на господ, буда, алах и т.н. че си в БМВ.
Потвърждавам с 2 ръце и 2 крака...Точно 1 път ми се наложи...

- interlagos
- кандидат ентусиаст
-
Зимай голфа 4е с туй заднУ си ибало мамата
. абе бате може ли да ги сравняваш, кво градско кви 5 лева, или си взимаш кола, или нещо подобно. Стига сте водили статистики с ясен край.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3