Моля за вашата помощ при избор на кола - ЗАКУПЕНА Е46 320д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Моля за вашата помощ при избор на кола

Мнение от Diavolo » 06 Окт 2007, 9:37

Цитат от същото ти питане във VW форума Голф IV 1.8Т VS. BMW 318 Е46
tankishev написа:.. принципно и аз клоня към голфа защото е по малък ... но карах една Е46-ца в неделя и настръхнах как заспива на пътя ... страшно се накефих макар и на 118 коня ... при 4300 оборота как набра тая кола и все едно е залепена за пътя - с танк да я бутнеш няма да мръдне ............НО ......... ме наплашиха здраво с това задно предаване ... + това колата ми се струва спъната градско ... нещо ми е слабичка в ниските обороти - дори на фона на АБУ-то (липсваше кефа на първа кола на световара) ... и затуй таз голяма дилема

Що говориш така, при положение че сравняваш ускорение на кола (Е46) 118 коня с тегло над 1300кг със друга, която е 150 к.с. и тегло под 1200кг. (гледайки питането ти) :?:
Вземи поне сравнявай коли с еднакво съотношение мощност/тегло и тогава изказвай "минуси" за ускорението :evil:
Иначе Е46 се държало стабилно на пътя! Е явно има защо :idea:
Абе взимай тая бима и приключвай с чуденките :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: на 1,6 бара
Мечтае да кара: 911

Мнение от bmwdriver » 06 Окт 2007, 20:59

Абе има ли степен на съмнение,значи Голфа е за теб.За БМВ трябва
да си сигурен,че това е твоята кола!!!
'91 Е36 32?i 24V- тия с детските болести и многото екстри 8)
Изображение
Driver's Racing Team
KBDremap

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 06 Окт 2007, 21:02

bmwdriver написа:Абе има ли степен на съмнение,значи Голфа е за теб.За БМВ трябва
да си сигурен,че това е твоята кола!!!

:yes: с това темата се изчерпа
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 06 Окт 2007, 21:17

БМВ е в сърцето , не го ли усещаш форгет.. 8)
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Loewe » 07 Окт 2007, 0:22

Щом приятелката ще я кара през повечето време, определо Голф!!!
Че ще ми е жал ако ожули БМВто :) Майтапа настрана, Голф би бил по-практичен в твоя случай, по-удобна за паркиране от жена, и по-лесна за каране зимата. ДСЦ-МСЦ , зимата си има рискове ;)
“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Окт 2007, 16:42

Loewe написа:Щом приятелката ще я кара през повечето време, определо Голф!!!
Че ще ми е жал ако ожули БМВто :) Майтапа настрана, Голф би бил по-практичен в твоя случай, по-удобна за паркиране от жена, и по-лесна за каране зимата. ДСЦ-МСЦ , зимата си има рискове ;)

...ами по-добре сложи и тръбна клетка , като ще я кара жена , така ще си най-сигурен , че момата няма да се претрепе :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 07 Окт 2007, 16:47

голф или БМВ 3 ... нещо като - какво да си взема на плажа , ако съм жаден - минерална вода или бира . и двете са по 2 лева , и двете утоляват жаждата :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 08 Окт 2007, 8:43

tankishev написа:
Kartoff написа: и ти повече искаш баварката, но все още не си го осъзнал, защото VW е по евтин и пак би ти свършил работа, ..... Аз също съм за Е46, но клоня към по голям двигател...

Прав си колега .. искам бимата .... но искам с нея да стигам за работа за 5 мин минавайки задръстването на слалом без да се чувствам за момент несигурен дори в дъжд по паветата на Цар Борис 1-ви ... те това искам ... за момента оглежда и за двете коли ... ако взема БМВ-то ще трябва да си сменя стила на каране и часа на ставане сутрин ... но пък ще си умирам от кеф като я гледкам :) .... М/у другото голфа не е по евтин ... 2001/2ра 131 коня дизел помпа дюза струва 18-20к

Diavolo написа:
tankishev написа:+ това колата ми се струва спъната градско ... нещо ми е слабичка в ниските обороти - дори на фона на АБУ-то (липсваше кефа на първа кола на световара)

Що говориш така, при положение че сравняваш ускорение на кола (Е46) 118 коня с тегло над 1300кг със друга, която е 150 к.с. и тегло под 1200кг. (гледайки питането ти) :?:
Вземи поне сравнявай коли с еднакво съотношение мощност/тегло и тогава изказвай "минуси" за ускорението :evil:

Колега извинявай, но забележката е неумесна .... ако прочетеш малко за ФВ ще разбереш че двигателя АБУ не е 150к.с. а е 1.6 моно инжекция 75 коня ... т.е сравнявам 75 коня с 118 коня и малката кола набира по-добре :roll:
Последна промяна tankishev на 08 Окт 2007, 9:02, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 08 Окт 2007, 9:39

Квото и да приказвате BMW , та дори и 3-ка, според мен не е най-практичната градска кола. Предишното ми возило беше типо и беше абсолютна щайга, но чесно казано за градско шофиране е много по подходяща като габарити. Колкото и да мразя голфовете, VW имат много сериозен напредък след 97г. От друга страна като стъпиш на магистралата, сам каза, бимата залепва за пътя, а в голфа ще се чувстваш като колоездач, а и кой взема насериозно голфовете ;), на мен ми приличат на учебни коли :roll:
За дизела ще кажа само, че вероятността да попаднеш на сдухан е мнооого голяма - просто много се карат. А и след като се семеен, едва ли ще караш с 200, а в града и да искаш - не можеш да караш бързо и при тия цени и качество на нафтата... Ако не караш с повече от 160 и търсиш икономичен двигател - 1.6 бензин ти върши идеална работа, въпреки че се подценява този обем...
А що не си вземеш за теб е46 и един голф 3-ка за жената да се учи ;)
Успех в избора :yes:
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 09 Окт 2007, 13:59

tankishev написа:
tankishev написа:
Kartoff написа: и ти повече искаш баварката, но все още не си го осъзнал, защото VW е по евтин и пак би ти свършил работа, ..... Аз също съм за Е46, но клоня към по голям двигател...

Прав си колега .. искам бимата .... но искам с нея да стигам за работа за 5 мин минавайки задръстването на слалом без да се чувствам за момент несигурен дори в дъжд по паветата на Цар Борис 1-ви ... те това искам ... за момента оглежда и за двете коли ... ако взема БМВ-то ще трябва да си сменя стила на каране и часа на ставане сутрин ... но пък ще си умирам от кеф като я гледкам :) .... М/у другото голфа не е по евтин ... 2001/2ра 131 коня дизел помпа дюза струва 18-20к

Приятелю, наистина ли мислиш, че от бързината на колата зависи кога пристигаш на работа в София :mhihi: Щом ти се спинка "до късно" - вземай Голф - а (Нищо против колата) ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 09 Окт 2007, 14:54

Танкишев омръзна ми да ти гледам темата на първа линия.Едно нещо ще ти кажа голфа няма никакви плюсове пред БМВ-то.Щом се колебаеш взимай голфа и се разкарай от този форум.Тук не е за колебливи хора.БМВ-то е в сърцето на човека и някакви си там недостатъци нямат никакво значение. :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tankishev » 10 Окт 2007, 11:27

RuM6n написа:Танкишев омръзна ми да ти гледам темата на първа линия.Едно нещо ще ти кажа голфа няма никакви плюсове пред БМВ-то.Щом се колебаеш взимай голфа и се разкарай от този форум.Тук не е за колебливи хора.БМВ-то е в сърцето на човека и някакви си там недостатъци нямат никакво значение. :evil:

Звучиш като някой селянин дето продава на горубляне ... още в началото на темата написах че не жела да се спами с глупости ... избора е сериозен и струва кинти ... но на чужд гръб е лесно нали ... като ти е писнало от темата ми не я чети ... не е заключена значи няма нищо нередно .... а и като гледам колко мнения имаш написани в този форум не мисля, че можеш да кометираш какви хора са поканени да пишат тук ...

ПС: благодаря на тези от вас, които ми помогнаха при избора ... а какъв е той ще се разбере скоро ;)

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 10 Окт 2007, 12:13

WeiSTD написа:Спирачките. . . точно веднъж през живота ти ще се наложи наистина да СПРЕШ от 120-130, и в този момент ще благодариш на господ, буда, алах и т.н. че си в БМВ.

Потвърждавам с 2 ръце и 2 крака...Точно 1 път ми се наложи... :bowdown: :driving:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от interlagos » 10 Окт 2007, 19:24

Зимай голфа 4е с туй заднУ си ибало мамата :mhihi: :mhihi: :mhihi: . абе бате може ли да ги сравняваш, кво градско кви 5 лева, или си взимаш кола, или нещо подобно. Стига сте водили статистики с ясен край.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 10 Окт 2007, 21:23

е46 320д/330д това е колата с големо К :bowdown:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46