Съвет за продажба

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 18 Сеп 2007, 7:32

:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E65 730d

Мнение от soreman » 18 Сеп 2007, 13:29

Що, много си си полезен :))

Искам да питам и още 2 неща, дано да можете да отговорите:
1. Забелязах че колата има доста вибрации, напр. на празен ход на място, като се отвори шофьорската врата и има видими вибрации на вратата. Това нормално ли е? И ако не е, на какво може да се дължи? Казаха ми че дизелите по принцип си работели на по-ниски обороти и това е нормално, но някак си не мога да си представя че от БМВ няма да го измислят така че вратата да не вибрира...
2. Волана е много твърд. Човека ми обясни че било така защото двигателя е тежък, а на мойто 316 бил много по-лек. Това също не ми се струва вероятно, защото едва ли е чак толкова по-тежък, а и на старото 320i, даже сигурно е по-тежък но волана се въртеше перфектно леко.

Ще съм много благодарни ако можете да кажете дали тези 2 неща са нормални или ако не са, дали не са индикатор за някакви по-сериозни проблеми или са лесни за оправяне?

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Сеп 2007, 17:00

специално тази вечер ще гледам вратата, но мисля че няма чак такива вибрации. За волана освен да е с някакви супер големи гуми и тежки джанти и те да оказват влияние. Моята е с 225 50 16 и в никакъв случай не мога да кажа че волана се върти твърдо или е тежък
Все пак я закарай в сервиз на БМВ и питай точно за тези неща. Дано те са наясно какво е нормално и какво не.
Успех

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от soreman » 18 Сеп 2007, 20:32

Забравих да уточня че гумите са си нормално - специално и аз това си помислих и ги погледнах, бяха си 205/55/16 и то със стоманени джанти. Мойте гуми са същите, но с лети джанти, но е в пъти по-лек волана.
Иначе за вибрациите си ги има, точно ми направи впечатление като запалихме колата и вратата беше изцяло отворена си вибрираше съвсем видимо, като двигател работещ на ниски обороти.

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Сеп 2007, 21:23

какво значи ниски обороти?
двигателя работи на 830 оборота на празен ход, които съвсем не ми се струват толкова ниски ?!
бензиновите дори работят на по-ниски

тази вечер отворих вратата и гледах за вибрации - няма никакви вибрации на самата врата, може би ако я хванеш с ръка все пак ще усетиш, че е дизел, но вратата видимо не помръдва

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от soreman » 21 Сеп 2007, 7:55

Значи аз като гледам двигателя работи на не повече от 650 оборота на празен ход, видимо на оборотомера дизела работи на доста по-ниски обороти от 316-ката. Вчера я карах колата около 1 час и като човек си сложи ръка на седалката и се усещат вибрации и след 1 час каране като седнах пак в мойта и имах чувството че съм бил на вибро-масажор :)))
Явно не е нормално - днеска ще я карам в Дару да видим какво става.

Предишна

Назад към E46