Съвет за продажба
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- soreman
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E65 730d
Що, много си си полезен
)
Искам да питам и още 2 неща, дано да можете да отговорите:
1. Забелязах че колата има доста вибрации, напр. на празен ход на място, като се отвори шофьорската врата и има видими вибрации на вратата. Това нормално ли е? И ако не е, на какво може да се дължи? Казаха ми че дизелите по принцип си работели на по-ниски обороти и това е нормално, но някак си не мога да си представя че от БМВ няма да го измислят така че вратата да не вибрира...
2. Волана е много твърд. Човека ми обясни че било така защото двигателя е тежък, а на мойто 316 бил много по-лек. Това също не ми се струва вероятно, защото едва ли е чак толкова по-тежък, а и на старото 320i, даже сигурно е по-тежък но волана се въртеше перфектно леко.
Ще съм много благодарни ако можете да кажете дали тези 2 неща са нормални или ако не са, дали не са индикатор за някакви по-сериозни проблеми или са лесни за оправяне?

Искам да питам и още 2 неща, дано да можете да отговорите:
1. Забелязах че колата има доста вибрации, напр. на празен ход на място, като се отвори шофьорската врата и има видими вибрации на вратата. Това нормално ли е? И ако не е, на какво може да се дължи? Казаха ми че дизелите по принцип си работели на по-ниски обороти и това е нормално, но някак си не мога да си представя че от БМВ няма да го измислят така че вратата да не вибрира...
2. Волана е много твърд. Човека ми обясни че било така защото двигателя е тежък, а на мойто 316 бил много по-лек. Това също не ми се струва вероятно, защото едва ли е чак толкова по-тежък, а и на старото 320i, даже сигурно е по-тежък но волана се въртеше перфектно леко.
Ще съм много благодарни ако можете да кажете дали тези 2 неща са нормални или ако не са, дали не са индикатор за някакви по-сериозни проблеми или са лесни за оправяне?
специално тази вечер ще гледам вратата, но мисля че няма чак такива вибрации. За волана освен да е с някакви супер големи гуми и тежки джанти и те да оказват влияние. Моята е с 225 50 16 и в никакъв случай не мога да кажа че волана се върти твърдо или е тежък
Все пак я закарай в сервиз на БМВ и питай точно за тези неща. Дано те са наясно какво е нормално и какво не.
Успех
Все пак я закарай в сервиз на БМВ и питай точно за тези неща. Дано те са наясно какво е нормално и какво не.
Успех
- soreman
- младши ентусиаст
-
Забравих да уточня че гумите са си нормално - специално и аз това си помислих и ги погледнах, бяха си 205/55/16 и то със стоманени джанти. Мойте гуми са същите, но с лети джанти, но е в пъти по-лек волана.
Иначе за вибрациите си ги има, точно ми направи впечатление като запалихме колата и вратата беше изцяло отворена си вибрираше съвсем видимо, като двигател работещ на ниски обороти.
Иначе за вибрациите си ги има, точно ми направи впечатление като запалихме колата и вратата беше изцяло отворена си вибрираше съвсем видимо, като двигател работещ на ниски обороти.
какво значи ниски обороти?
двигателя работи на 830 оборота на празен ход, които съвсем не ми се струват толкова ниски ?!
бензиновите дори работят на по-ниски
тази вечер отворих вратата и гледах за вибрации - няма никакви вибрации на самата врата, може би ако я хванеш с ръка все пак ще усетиш, че е дизел, но вратата видимо не помръдва
двигателя работи на 830 оборота на празен ход, които съвсем не ми се струват толкова ниски ?!
бензиновите дори работят на по-ниски
тази вечер отворих вратата и гледах за вибрации - няма никакви вибрации на самата врата, може би ако я хванеш с ръка все пак ще усетиш, че е дизел, но вратата видимо не помръдва
- soreman
- младши ентусиаст
-
Значи аз като гледам двигателя работи на не повече от 650 оборота на празен ход, видимо на оборотомера дизела работи на доста по-ниски обороти от 316-ката. Вчера я карах колата около 1 час и като човек си сложи ръка на седалката и се усещат вибрации и след 1 час каране като седнах пак в мойта и имах чувството че съм бил на вибро-масажор
))
Явно не е нормално - днеска ще я карам в Дару да видим какво става.

Явно не е нормално - днеска ще я карам в Дару да видим какво става.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2