пиро-патрон
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bojky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '08 535d
- Мечтае да кара: F10 M550d
- d3
- Потребител
-
- Кара: 320d, M47
- Мечтае да кара: ///M3 Coupe
Въпросният патрон прекъсва веригата с "големите" консуматори (в т.ч. двигателя) при инцидент. Целта е да се предотврати възникване на пожар в случай на окъсяване. Има още един плюсов кабел, който не се прекъсва и захранва светлините (аварийни) и др.
Get the proper tool,
be patient and stay cool
be patient and stay cool
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Според моите скромни познания има няколко вида пиропатрони в колата. Има един на кабела на акумулатора (не знам точно къде), който прекъсва тока в случай на авария. Има по един пиропатрон на всеки колан - той детонира в едно газово бутало и обтяга допълнително колана в случай на удар/катастрофа. Има и пиропатрони във всеки еърбег - тук вече си знаете за какво иде реч. След детонация на патрон се налага изтриване на грешката, защото колата не може да запали (без този на кабела) - компа на колата блокира запалването.
Si non confectus, non reficiat.
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Re: пиро-патрон
Здравейте колеги , малко да разчистим прахта от темата
Имам кола която е ударена отзад и пиропатрона на + клема е гръмнал,в момента колата неможе да запали на акумулатор,когато подадеш ток на клемата отпред до мотора ... колата пали ... въпроса ми е КЪДЕ Се НАМИРА този патрон и как може да се подмени ?!?

Имам кола която е ударена отзад и пиропатрона на + клема е гръмнал,в момента колата неможе да запали на акумулатор,когато подадеш ток на клемата отпред до мотора ... колата пали ... въпроса ми е КЪДЕ Се НАМИРА този патрон и как може да се подмени ?!?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
red bulll написа:Здравейте колеги , малко да разчистим прахта от темата![]()
на плюсовата клема на акумулатора.
- red bulll
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Кучките да се подмокрят
Да,там е ... днес го оправих проблема , вече всичко е наред 

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2