Алтернатива на компресор
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- smilen82
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i автоматик
Re: Алтернатива на компресор
И накрая като сметнеш парите колко излизат,по добре си вземи М-ка
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Все пак темата е повече от интересна.Аз самия откраѝ време винаги олекотявам колите си колкото може.Такива радикални решения като да вадя седалки не, но пък всеки месец пресичам континента и винаги багажа ми е....чифт чорапи
Ни резервна гума, ни крик, ни инструменти ни багаж-нищо.Хората ми се смеят често за което, но какво да направя-пусти само 140 магарета...
Искам да карам лек автомобил и да му се кефя-не камаз
А отскоро се замислям за литиево-ѝонна батерия и да изхвърля оловото въпреки че е съвсем ново.
Благодарство за хубавата тема колега-научих интересни неща и идеи.Да допълня някои неща.Един минус първо.Карането системно с малко бензин повишава разхода(на коѝто му пука де).Честото отваряне на резервоара за дозареждане губи бензинови пари.А плюса е че олекотената кола, освен че ускорява но и спира по-леко.А и за негативното отражение от дебаланса не съм сигурен в деѝствителност дали е точно така.Аз лично предпочитам олекотена кола-откъдето и да е олекотяването.Разтоварена колата е....някак предвидима и послушна.А натоварената освен че е мудна и дразнеща я чувствам дори опасна.Лично мнение.Жив и здрав!

Благодарство за хубавата тема колега-научих интересни неща и идеи.Да допълня някои неща.Един минус първо.Карането системно с малко бензин повишава разхода(на коѝто му пука де).Честото отваряне на резервоара за дозареждане губи бензинови пари.А плюса е че олекотената кола, освен че ускорява но и спира по-леко.А и за негативното отражение от дебаланса не съм сигурен в деѝствителност дали е точно така.Аз лично предпочитам олекотена кола-откъдето и да е олекотяването.Разтоварена колата е....някак предвидима и послушна.А натоварената освен че е мудна и дразнеща я чувствам дори опасна.Лично мнение.Жив и здрав!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Всичко на теория е правилно, само че според мен липвсва един ктитично важен момент в цялото уравнение - сцеплението. Никъде не се споменава с какви гуми караш, а комбинацията от посредствени гуми + олекотено купе = падане на динамичните характеристики (до известна степен) заради липса на притискаща сила към асфалта. Тоест в един момент кривата на печалба от съотношението килограм на конска сила почва да пада надолу.
Si non confectus, non reficiat.
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2