Ксенон-Въпрос
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
BMDrago написа:Пак да питам-А фаровете за мъгла? Пак ли се прави нова инсталация за тях?
И означава ли,че трябва да си купя 3 комплекта(къси,дълги и фарове за мъгла)
Да за всяка светлина по комплект , но ще ти е напълно достатъчно само на късите и халогените . При това положение дълги едвали ще използваш .
- PUTER
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е92 335i 6MT
- Мечтае да кара: e92 M3 може би....
- Детайли за колата: сток като за начало ...
Първо е безсмислено да имаш ксенон на дългите,защото на него мъ трябва около 10-ина сек да достигне пълната си мощност(светлинна).
Второ можеш да направиш каквото си искаш,друг е въпросът до колко е легално.
Ако си сложиш само крушки ще имаш проблем с полицията и с отсрещния трафик...
Моят съвет е да си намериш употребявани фарове(оригинални) и просто махаш старият,слагаш новия.
Моят съвет е да си намериш употребявани фарове(оригинални) и просто махаш старият,слагаш новия.

PUTER написа:Първо е безсмислено да имаш ксенон на дългите,защото на него мъ трябва около 10-ина сек да достигне пълната си мощност(светлинна).
да не отварям нова тема - махам стария и слагам новия, но ключа за светлините ще трябва ли да сменя? казаха ми цена около 500лв за него

сериозно ми трябва помощ!
току що разгледах ключовете които стават за ксенонови светлини и се оказва че на всички няма регулиране на фаровете!!! т.е. има регулиране само на ключовете за обикновени светлини
а аз не мисля да купувам датчици за регулиране, щанги и системи за миене за 2-3000лв само за да пусна един ксенон!
дали ще има възможност да ги регулирам ръчно в някакво положение дори да няма регулиране от вътре т.е. от ключа?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=35&hl=12
току що разгледах ключовете които стават за ксенонови светлини и се оказва че на всички няма регулиране на фаровете!!! т.е. има регулиране само на ключовете за обикновени светлини
а аз не мисля да купувам датчици за регулиране, щанги и системи за миене за 2-3000лв само за да пусна един ксенон!
дали ще има възможност да ги регулирам ръчно в някакво положение дори да няма регулиране от вътре т.е. от ключа?
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=35&hl=12
- PUTER
- кандидат ентусиаст
-
Току що ти писах и на ЛС.
Ако сложиш ксенон трябва да си настроиш ръчно фаровете и готово.
Сензори за регулиране е невъзможно да сложиш,защото те са някъде отдолу на мостовете на колата(плюс окабеляване)
Това за миенето няма общо с фара какъв е... то се слага на тая лаисна под него.
Ако се наложи да взимаш друг ключ ми пиши пак ЛС да ти обясня и за него:)
Ако сложиш ксенон трябва да си настроиш ръчно фаровете и готово.
Сензори за регулиране е невъзможно да сложиш,защото те са някъде отдолу на мостовете на колата(плюс окабеляване)
Това за миенето няма общо с фара какъв е... то се слага на тая лаисна под него.
Ако се наложи да взимаш друг ключ ми пиши пак ЛС да ти обясня и за него:)
всичко това за сензорите, щангите и системата за миене ми го каза официален сервиз на БМВ. Аз сам дори не бих се сетил за съществуването на подобни неща
Лошото е, че нищо не ми споменаха за препрограмиране на съществуващят сега ключ/компютър, а направо ми споменаха, че ще ми трябва нов "лайт модул"
Днес обаче ще питам и другите сервизи в БГ директно за препрограмиране

Днес обаче ще питам и другите сервизи в БГ директно за препрограмиране
още малко по темата /макар да е като монолог/
В Камор категорично отказват да ми направят каквото и да е препрограмиране на ключа за светлините, докато не сложа всички необходими по-горе системи , като за "системата за миене на фаровете" трябвало да сменя и предна броня
Прашинките, които полепвали по фаровете разсейвали ксеноновата светлина и съм щял да светя навсякъде, но не и напред.
Смятайте - искате ксенон? може, но трябва да смениш половината кола заради тях
а какво да говорим за обикновен ксенонов кит само с крушки
чудя се дали някъде другаде ще са склони да ми направят това препрограмиране или ще разсъждават като Камор - всичко е идеално в нашата държава, а парите на клиентите ни са в неограничено количество
В Камор категорично отказват да ми направят каквото и да е препрограмиране на ключа за светлините, докато не сложа всички необходими по-горе системи , като за "системата за миене на фаровете" трябвало да сменя и предна броня

Прашинките, които полепвали по фаровете разсейвали ксеноновата светлина и съм щял да светя навсякъде, но не и напред.
Смятайте - искате ксенон? може, но трябва да смениш половината кола заради тях

а какво да говорим за обикновен ксенонов кит само с крушки

чудя се дали някъде другаде ще са склони да ми направят това препрограмиране или ще разсъждават като Камор - всичко е идеално в нашата държава, а парите на клиентите ни са в неограничено количество
- PUTER
- кандидат ентусиаст
-
За препрограмиране се изисква специална машина..сигурен съм че я има на много малко места в България!
Това са пълни простотии за ксенона! Не всички коли които имат ксенон,имат и headlight washers!
Пък и след като имаш projectors(лупи),нищо не разсейва.
Ако питаш мен,искат просто да им изсипеш маса пари за две крушки

Това са пълни простотии за ксенона! Не всички коли които имат ксенон,имат и headlight washers!
Пък и след като имаш projectors(лупи),нищо не разсейва.
Ако питаш мен,искат просто да им изсипеш маса пари за две крушки

60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4